Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   86 / 293
(#) toro válasza Ermy hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
A gépkönyv 52. oldalán kövessétek át a 4.8 folyamat ábrát.
Nem mondom, hogy nem lehet panel gond. Ám érdemes mindent végignézni.
A szikrának a két szélsó elektródán az égőn keresztül kell szikráznia. A középső az ionikus elektróda.
Lehet még gond a gyújtótrafó is.
(#) szazo01 hozzászólása Ápr 4, 2012 /
 
Sziasztok!

Ki tudna segíteni abban, hogy egy saunier duval thema c 23 e tipusú kazán vezérlőpaneljéről egy kapcsolási rajzot honnét lehetne elővarázsolni?!
(#) szazo01 hozzászólása Ápr 4, 2012 /
 
A gondom az, amit az előbb elfelejtettem odaírni, hogy a 24V-s trafó melegszik elég tisztességesen, valószínűleg valami zárlat lehet a panelen, és ehhez volna jó a kapcsolási rajz.
(#) JZoli válasza szazo01 hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Szerintem a kapcsolási rajzot felejtsd el, egyáltalán nincs ilyen, esetleg olyan van amit valaki önszorgalomból visszarajzolt, de ez is nagyon ritka! Nálad valami zárlat lesz, tápfeszméréssel valószínűleg kideríthető a hiba oka!
(#) szakács judit hozzászólása Ápr 7, 2012 /
 
Sziasztok!

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPET KÍVÁNOK MINDENKINEK!
(#) toro válasza szakács judit hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /
 
Szakács Judit ezermesternek: Köszi - viszont Nektek is!
(#) bsd_szerviz válasza szazo01 hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /
 
Nem lehet hozzá szerezni, de az kicsit melegszik, attól az még nem rossz. Csinál vmit amit nem kellene?
(#) szazo01 válasza bsd_szerviz hozzászólására (») Ápr 8, 2012 / 1
 
Köszönöm a hozzászólásokat , a történet a következő: egy hónappal ezelőtt valamiért nem kapcsolt be a kazán, szétszedtem, és észrevettem, hogy a vezérlőpanel és a hozzá csatlakoztatott elektromos panel közös átvezető csatlakozója (olyan kis 10 érintkezős csatlakozó), a vezérlő paneli oldalon a csatlakozó lábai nem érintkeztek rendesen a NYÁK áramköreivel. Átforrasztottam a lábakat, óvatosan, nagyítóval is átnéztem nehogy zárlatot csináljak. Örülök, megint gyönyörűen működi a kazán. Egy héttel ezelőtt fülelek, és egy eddíg nem hallott búgást észlelek a kazán felől, megint szétszedem a trafó zúgott és elég tisztességesen meleg is volt. Megint átnézegettem, de most semmit nem találtam, összeraktam, a búgás abbamaradt, de a trafó szerintem jóval melegebb mint amennyire szabad lenne. Összeszerelt állapotban a kazán külső oldalán (elején) is érződik a trafó melege. Régebben soha nem figyeltem, hogy át lehet-e érezni a burkolaton ezt a meleget, de most egy kicsit aggódom!
(#) bsd_szerviz válasza szazo01 hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /
 
Az átvezetés kontakthibája elő szokott fordúlni, ha 1 kicsit melegszik azért még nem aggódnék. Ha a trafó tönkre megy akkor a kisfesz oldal (kisebbik panel jobb oldalon) megáll és a kazán nem csinál semmit, azt megelőzni nemigen lehet, de sztem minden renben lesz.
(#) Mate78 válasza szazo01 hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /
 
Ha esetleg nem lenne feltüntetve,a helyedben gyorsan megmérném, milyen feszültségeket ad le a trafó a szekunder(ek)en, ha esetleg tönkremenne, lehessen pótolni.
(#) becist hozzászólása Ápr 13, 2012 /
 
Sziasztok! Renova C24E kombikazánom van és mostanában nagyon lecsökkent a melegvíz nyomása mindenhol a lakásban, nagyon lassan, kis mennyiségben csordogál. Lehetséges, hogy el van dugulva a kazánban a melegvíz cső, illetve van annak valamilyen szűrője? Vagy mi romolhat el, ami ezt váltja ki? Előre is köszi a segítséget!
(#) toro válasza becist hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /
 
Szia!
Leszűkült a keresztmetszet a vízkövesedés miatt.
Bitermikus hőcserélőjű a kazán.
(#) oldman válasza becist hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /
 
Van szűrő a bemenő oldalon.
Ez egyben a vízáramlás érzékelő is. Elég nehéz hozzáférni de érdemes megnézni-tisztítani, főleg ha gyakran folyik sárga, mocskos viz a csapokból.
Nálunk ez akkor szokott előforduni ha a vízművek valamiért piszkálja a 100 éves vezetékrendszet, mindenféle rozsda és egyéb szemét megindul a víz visszaadása után.
Ha tiszta és máshol sincs dugulás (előtte-utána) akkor sajnos hőcserélő probléma.
(#) naviboy hozzászólása Ápr 15, 2012 /
 
Sziasztok!
Honeywell CS0223E-LS gázkazán vezérlő panelem ment tönkre. Teljesen leállt a kazán, se kép, se hang. Ki lett rajta cserélve az ellenállás és az FSD 210-es 7lábú IC. Azóta a kijelző működik, mutatja a hőfokot, üzemmódot... de a kazán ezután sem indul, csak "indítózik", kattog és a kijelzőn a CC kód jelenik meg.
Ez mit jelenthet? Tudna valaki segíteni?
(Pénzéhes kazánszerelők kíméljenek!)
(#) szerviz válasza naviboy hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /
 
Lehet, hogy jópofinak szántad, de azt az utolsó sort nem kellett volna odaírnod.
Illett volna észrevenned, hogy ez a fórum nem a pénzéhségről szól......................
Úgyhogy tőlem jótanácsra ne számíts!
(#) naviboy válasza szerviz hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /
 
Tisztelt szervíz!
Ha valaki SEGÍTŐ SZÁNDÉKKAL olvassa soraimat, kizárt dolog, hogy megsértődik olyanon, ami nem rá vonatkozik! Sajnos a szerelőnk teljesen ki akarta használni, hogy laikus vagyok, megtekintés, méricskélés... után azt mondta, a panel javítható. Elvitte, majd közölte. hogy mégsem. Miután kértem, hozza vissza, egy másikat adott! Nem részletezem tovább, de NEM VÉLETLENÜL írtam oda a megjegyzést!
(#) naviboy válasza (») Ápr 16, 2012 /
 
Nos, van az úgy, hogy az embert félreértik, én erre válaszoltam is szervíz jeligéjű illetőnek. Szerintem érthető a sztori és sajnos nem egyedi eset
A számos rossz tapasztalat után segítőkészséget kértem. Ennyi.
(#) digidi hozzászólása Ápr 16, 2012 /
 
SziaSztok.Nekem van 1 westen24f queser tipusú gáz kazánom érdekelne hogy a ledek milyen hibajelzésnél villannak ki, magyarul 30,40,50,60,70-es led kivillanása milyen hibát takar,mert az enyém jelenleg a 60-as villan ki és nem indul se törlésre ,se téli,se nyári módban.Na és persze előrre is köszi)
(#) briki válasza digidi hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Alacsony vízhiány a fűtési rendszerben ha jól látom.
Westen manual PDF-en az 5. oldal
(#) digidi válasza briki hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /
 
köszönöm mindjárt meglesem)
(#) digidi hozzászólása Ápr 18, 2012 /
 
Nagyon szupi megnéztem,de ha módodban áll és van ilyen részletesebb leírás a hibakódokhoz pl.hogy a vízleállást milyen alkatrész okozza,tehát 1 hibán belül milyen alkatrészek okozhatják ezeket.Tudom hogy ez már szervízes nem pedig felhasznállói ,de előrre is köszönöm ha megtudjátok szerezni)
(#) briki válasza digidi hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /
 
Mit értesz vízleállás alatt? Vízhiány?
ha igen, akkor elment a nyomás a rendszerből. lyukas radiátor, cső, ereszt a biztonsági szelep, szivárgás a kazánon belül, lyukas hőcserélő, stb. Ezek nem egy alkatrészre visszavezethető problémák, pont e miatt szép ez a szakma is.
PL: leállt az autóm. Mi lehet a gond?
(#) Nepeter hozzászólása Ápr 22, 2012 /
 
HELP!
Vásároltam egy Ariston CLAS B Premium 24 kazánt , 501 kódal leáll (nincs láng) a kazán , reset utána újra próbálkozik, de nem indul. Levettem a kazán véőburkolatát és látszik van gyújtás , de az Ionizációs elektróda nem érzékeli(szerintem) , Panelhiba? , vagy más ötlet??, és ha panelhiba mennyibe kerül egy ilyen panel. Nagyon várok valami választ. Előre is köszönöm a segítséget!!
nemeth.peter@mailbox.hu
(#) toro válasza Nepeter hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /
 
Próbáld meg a villásdugót fordítva bedugni.
(#) Nepeter válasza toro hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /
 
Sajna nem...müxik
(#) briki válasza Nepeter hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /
 
Mikori a készülék? Ha nem vadi új, akkor tisztítsd meg az ionáram érzékelőt egy csiszolópapírral, vagy drótkefével. Amennyiben ezek után sem működik, akkor ellenőrizd le a porcelán foglalatot, nem-e repedt, letestel esetleg, vezetékek nem sérültek-e. Kialakul a láng? Ha így sem megy, próbálj egy sima vezetéket betenni az ionáram érzékelő mellé, az legyen az un. érzékelőd, ezzel kiderülhet, nincs-e szakadás a porcelánban. Volt már rá példa, de csak ideiglenesen tedd ezt.
(#) szerviz válasza Nepeter hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /
 
Amikor törlöd az 501-es hibakódot és újraindul a kazán, akkor látod a láng megjelenését a lesőablakon?
És az újboli 501-re kiállás előtt nem ír ki más hibakódokat?
Pl. 5P1 ?
Egyébként, tényleg, új vagy használt a kazán?
(#) Nepeter válasza szerviz hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /
 
Reset , után 2 újra próba, és nincs más hibakód, csak 501 és 304 es az a túl sok újrainditás, és az ablakon láttom a lángot de az automatika pár másodperc múlva lekapcsol 501 hibakóddal , nagyon ritkán elindul akkor a konzolon bekapcsol a kék lámpa és müködik rendesen , de ez egyre ritkában. A kazán 1 év 4 hónapos.Télen szuperül fogyasztott , amúgy nagyon meg vagyok elégedve persze ha müködik.
(#) briki válasza Nepeter hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /
 
Az jó, ha van láng, csak nem tartja meg. Javaslom végezd el a leírtakat, ha szerencséd van működni fog. Ha nem, akkor súlyos 10 ezrek lehetnek, ha nem tudja egy műszerész megtalálni a hibát a panelon. A fázis helyes 230V bekötésre is figyelj. Ne felejtsd el áramtalanítani, gázt kizárni előtte!!!
Gondolom még soha nem volt karbantartáson a picike.
(#) Nepeter válasza briki hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /
 
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat, volt egy karbantartás ki lett akkor takaritva , nagyon remélem , hogy a leirtak megoldás jelentenek, de egyedül nem vágok neki kihivok egy szervizest, mert 1+1 évet irnak a garanciára , hátha bele esik mert egy kicsit csusztam a karbantartással , a kicsikén még a gyári fólia is rajta van , decemberben költöztünk be és azóta van igazából használva, még 1x köszönöm a válaszokat!!!!
Következő: »»   86 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem