Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   88 / 282
(#) b-max válasza halasiakos hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Töltőböl jön ki feszültség?
Ha be van dugva az alapapba, akkor is ?
(#) atos19881101 válasza Stefanos hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Csak töltőről aksi nélkül próbáltad már indítani?
(#) atos19881101 válasza halasiakos hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Nézz körül a visszahajtott rész körül, hogy nem-e sérült (szakadt) meg valahol a nyák.
(#) halasiakos hozzászólása Ápr 12, 2012 /

Próbáltam csak töltőről, csak akksiról is, kivett bios elemmel is, másik töltővel is. Egyébként jó a gyári töltője is, megmértem és a nyákon is mérhető a 19V, tehát megkapja, de semmit nem csinál, semmi sem világít rajta, teljesen halott. Ilyen hibával még sosem találkoztam, pedig jó pár laptopot javítottam már. Általában mindig bekapcsol még az alaplaphibás laptop is, max nincs rajta kép, vagy azonnal kikapcsol, de a lényeg, hogy valamilyen életjelet azért szoktak adni, de ez semmit, pedig működött, csak vissza lett hajtva óvatosan az aljzat, ennyi és ez az idegesítő. Látható fizikai sérülést nem látok a vga aljzat környékén és máshol sem. Az a gyanúm, hogy a többrétegű nyák megrepedhetett valahol amikor benyomták és elhajlott a vga aljzat. Gondolom a kegyelemdöfést az adhatta meg neki, hogy visszahajtottam az aljzatot, pedig óvatosan csináltam. Esetleg valami ötlet még, vagy kuka?
(#) zolika60 válasza halasiakos hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Próbáld a csatlakozó lábait átforrasztani. Elrontani már úgy sem tudod.
(#) halasiakos válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Már próbáltam átforrasztani, de az sem segített, sztem kuka sajnos.
(#) bankimajki hozzászólása Ápr 18, 2012 /

Sziasztok!
Röviden: Van egy Acer Aspire 7520-as gépem. (Pont az a széria, amiből kihagyták a bluetooth hardvert, de a gomb a helyén van.) Rákerestem a neten és elvileg ezek a bluetooth kártyák USB-sek. (De persze nem USB csatival, hanem tüskesorral szereltek.) És az lenne a kérdésem hogy a gépemben merre keressem neki a helyet? Merre vannak egyáltalán az alaplapi USB portok? Az alján levettem az egyik takarófedelet, de azalatt a WIFI kártya, a modem, a memóriák és egy szabad slot volt, ami olyan, mint a WIFI kártyáé (és a proci meg a videókari.) A másik fedél alatt a 2 vinyó bújik meg. És ennyi, alulról más nem hozzáférhető.
Lehet hogy a billentyűzet alatt lenne? Vagy esetleg darabokra kellene szedni miatta a gépet? Ha valaki bontott már laptopot amiben volt bluetooth, akkor légyszíves mondja meg hogy ott merre volt. Hátha ebben is ott van.
Üdv.: Miki
(#) neocska válasza bankimajki hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /

Szerbusz
Általában az a szabad szlot "mint a wifi kártyáé"annak a lábaira van rávezetve az usb csatlakozás, minden kártyán másmás lábakat használ. Pl. bluetooth és 3g kártyák az usb csatlakozási pontokat használják, wifi s egyéb érdekességek a normál PCI részét.
Általában szokott ugy is lenni hogy van egy fehér tüskesor szerüség, arra is szoktak bluetooth ot kötni. (kicsibetükke irja mellete vagy a környékén hogy mirevalo)
(#) bankimajki válasza neocska hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /

Köszönöm. Már darabokra kaptam és nem találtam benne más csatlakozót. Tehát más nem is maradt.

(#) Ricsi89 válasza bankimajki hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /

Hasonló dolog jutott már nekem is az eszembe. Tesóm gépén az alaplapon rajta van a tüskesor, az én gépemen nincs, viszont ezt a gépet is szerelték más felszereltséggel, amiben van BT. Én azon gondolkoztam, hogy mivel a webcam is usb-s eszköz, így azt lekötni és helyére kötni a BT modult. Webcam-ot úgysem használtam és szerintem nem is fogom. Mondjuk ha találnék egy alaplapi USB kivezetést, akkor nem lenne gond.
(#) neocska válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /

Pl az én laposomba (fuji) 2usb csati van 1 blututnak egy webcamnak smegvan jelölve hogy melyik melyiknek. Ez gyártofüggö, s hogy mennyire sporoltak épp. A másik laptopomba (Acer) ott csak a webcamnak van meg, a blutubnak csak a helye.
(#) lsilent válasza bankimajki hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Az acer nem használ a 7520ban minipciexpresszt a bluetoothra. 1 db bézs színű fekvő, vagy álló csati van benne. 6 ill 8 pines. A 4 nagyon ritka. Az usb-s bluetooth nagyon ötletes megoldás lenne, ha kivitelezhető lenne. Egyetlen aprócska szépséghibája van csak a dolognak. A bluetooth nem 5V-ot használ, hanem 3V-ot. És szükséges neki rf_on jel, különben hiába van benne, akkor sem fog működni. Ami szintén 3 volt. Mindenképpen meg kell oldani a stabil 3 voltot, az usb 5Vjáról. Ha vkinek kell nagyon szívesen vállalom olcsóért a beépítést. Főleg ha maga szedi szét. és rakja össze a gépét utána. Eszközt biztosítok hozzá, azt nem kell keresni senkinek.
(#) lsilent válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

A csati helyére meg simán föl lehet forrasztani a megfelelő vezetékeket, nem max 1-2 kisebb smd alkatrészt kell még ültetni a működéshez. Nem kell hozzá, hogy a csati fönt legyen.
(#) bankimajki válasza lsilent hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Igaz, ma vettem bele egy gyárit, most próbálok életet lehelni bele, eddig nem sok sikerrel. Ez egy ugyanilyen gépből lett kibontva. És van külön csatija 8 vezetékes.

(#) Ricsi89 válasza bankimajki hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Van nekem a gépedhez kapcsolási rajz, azon rajta van a csati bekötése és az ott lévő cuccok jelölése is. 29. oldalon van a csati.
(#) bankimajki válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Köszi. Nem is gondoltam volna hogy ez elérhető a nyilvánosságnak bárhol is.

(#) Ricsi89 válasza bankimajki hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Én is régebben kerestem egy rajzot és akkor bukkantam rá több rajzra becsomagolva. Épp benne volt ez is.
(#) bankimajki hozzászólása Ápr 20, 2012 /

Nem sikerült megoldani a problémámat. A modul melegszik elég komolyan, amikor a gép a BIOS-nál tart. BIOS alatt és op. rendszerek alatt sem látja. Amikor tölti be az op. rendszert és amikor elindult, akkor nem melegszik a modul. Szerintem ott a gép már lekapcsolja a tápot, mivel gondolom a BIOS betöltése alatt nem küldi vissza az azonosítóját. De most már legalább tudom hogy milyen modul és milyen csatlakozó kell bele. Már találtam is másik modult hozzá.

(#) Ricsi89 válasza bankimajki hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /

Elvileg Broadcom BCM92045NMD típusú modul kell bele. Lehet elrontottad a bekötést?
(#) lsilent válasza bankimajki hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /

A gép nem fogja lekapcsolni a tápot. Előbb megy tönkre.
(#) bankimajki válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /

Gyári kábellel nem hiszem hogy elrontottam volna.
(#) bankimajki válasza lsilent hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /

Akkor az mitől van, hogy amig BIOS-nál jár. Addig melegszik, utána meg nem. Ha bemegyek a BIOS-ba akkor felforrósodik. Tehát a gép csinál valamit a BIOS után. (És olvastam is valami ilyesmit fórumokon, hogy az Acer-eknél valahogy le vannak tiltva és valamilyen trükkökkel feléleszthető.)
De elég macerásnak írták, úgyhogy ahhoz lusta vagyok.
(#) hobbi53 hozzászólása Ápr 22, 2012 /

Sziasztok!
Egy GERICOM SUPERSONIC FORCE 17120 Laptopot szeretnék életrekelteni,de inditásután 1-3-3-1 bep kodot sipol.A BIOS Phönix és eszerint 28 AUTOSIZE DRAM hibát ir.Ramot cseréltem ami másik gépben müködött,de azzalis ezt sipolja.Találkozottmár valaki ezzel a hibával,és sikerült megjavitani?
(#) zolika60 válasza hobbi53 hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Foglalattal nincs gond? Nézd meg nagyítóval is.
(#) hobbi53 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Midjárt megtisztitom isp-vel!
(#) hobbi53 válasza hobbi53 hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Megnéztem mindkét foglalatot nagyitoval minden érintkezö ép,megtisztitottam a hiba ugyanaz.
(#) zolika60 válasza hobbi53 hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Forrasztási gondja sincs?
(#) hobbi53 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

Nyomkodásra nemreagált, látszolag nincs forr hiba.megmelegitettem a vga mellet két ramot mostmár nemad hibakodot csak világit a povver a venti eggyet felpörög,bekapcsolvamarad a gombal kiislehet kapcsolni,megmelegitettem a vgát ,nemváltozott,megmelegitettem az északi hid,nincs változás.
(#) hobbi53 válasza hobbi53 hozzászólására (») Ápr 24, 2012 /

Ma összeraktam a dobozába ,most bekapcsol egy rövid sip,ventilátor forog,hdd is felvillan,ODD is müködik,kép nincs külsönse.Lehetséges a videoram hiba?Vagy valamelyik bga?
(#) poros hozzászólása Ápr 25, 2012 /

Sziasztok!
Nem javítással kapcsolatos a problémám de nem akarok egyetlen kérdésért új topicot nyitni. Nem vagyok egy nagy számítógép szakértő. Van két különböző típusu Fujitsu Siemens laptopom az egyik Amilo 2515 típusú a másik M6450. LPT portra lenne szükségem ahhoz amit vezérelni szeretnék valamelyikkel. Utána olvasva a dolgoknak létezik PCMCI-LPT átalakító. Csak azt nem tudom,hogy ezeken a gépeken van -e ilyen csatlakozási lehetőség. Túrtam a nettet de nem találtam érdemi információt. A segítségeteket előre is köszönöm!
Következő: »»   88 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem