Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
A frissen telepített programban az alap alkatrészeket a Libraries panelen találod a Miscellaneous Devices.IntLib könyvtárban. Alkatrészeket letölteni valóban az Altium honlapjáról tudsz az alábbi linken.
Két kérdésem lenne.
Ha tulajdonképpen elkészültem a NYÁK-kal, hogyan tudom megnézni vagy esetleg riportot generálni arról, hogy minden össze van kötve? Tehát a net-ek komplettek. Hol tudom beállítani nyomtatásnál, hogy a NYÁK film negatívját nyomtassa? Előre is köszönöm a segítséget.
Tools/Design Rule Check, itt a Rule To Check listában (bal oldal) kiválasztod az Electrical, majd a jobb oldalon értelem szerűen bepipálod a Batch oszlopban levő szükséges check box-okat. Aztán bal alul ráböksz a Run Design Rule Check-re, az eredményt a Messages ablakban találod (Altium 6 alatt így van, későbbieknél nem tudom).
A tükrözésre azt hiszem a nyomtatás beállításakor van lehetőség. Ebben nem vagyok biztos, nem szoktam használni.
Nem, nem tükrözni szeretném azt be tudom állítani. Hanem ha fényérzékeny fóliát haználok akkor a filmnek negatívnak kell lennie, ha jól tudom.
A jelentést a Reports menü Board Information parancsára kattintva készítheted el. A megjelenő ablakban a Nets fülön kattints a Report... gombra, a lista alján pipáld be a Routing Information-t, majd kattints a Report-ra.
Tükrözéshez legegyszerűbben a CAMtastic Editor Utilities eszköztárán lévő Draw Negative parancsot használhatod.
Köszönöm!
Valmit már sikerült csinálnom de még próbálgatni kell.
Report-ra kiírta, hogy egy net nem komplett, meg is találtam pár perces keresés után, mert két szomszédos alkatrészláb nem volt összekötve és köztük kb. 1mm volt csak, így a gumivezetéket nem láttam. Azt nem tudtam beállítani, vagy a funkciók között megtalálni, hogy ennek a net-nek a nevét kiírja. Ezt hogy lehet beállítani?
Szia!
A messages fülön megtalálod a hibákat, duplán rákattintva odaugrik a nyákrajzon ahol a hiba van. View/Workspace panels/system/messages.
Két lehetőség is adódik a huzalozatlan hálózatok felderítésére:
1. Megnyitod a PCB panelt, majd beállítod, hogy a hálózatokat mutassa (Nets). A hálózat-osztályt <All Nets>-en kell hagyni, ekkor a Nets részen a tervünkben szereplő összes hálózat látható. Ha van még huzalozatlan szakasz, akkor az Un-Routed oszlop mutatni fogja. Rákattintva egy hálózatra a szerkesztő ki is emeli az adott hálózatot (vagy kijelöli, ránagyít). 2. A Design > Rules ablakban az Electrical csoportban van egy olyan szabály, hogy Un-Routed Net. Ha ez a szabály All-ra van állítva, akkor Tools > Design Rule Check paranccsal ellenőrizhetjük a panelt, hogy tartalmaz-e huzalozatlan hálózatot (kép csatolva). Ha az ellenőrző talál ilyen hálózatot, akkor azt hibaként jeleníti meg, ami megjelenik a Messages panelen. Ezután a Messages panel bejegyzésére kettőt kattintva (vagy a létrejött jelentésben a hibára kattintva) megjeleníthető a hibás hálózat.
Az első verziónál hogyan tudom beállítani, hogy az un-routed oszlop is megjelenjen (kép)?
A második verziónál működik, viszont miért van hogy hibának értékeli, hogy az alkatrész körvonalrajza (top overlay) közel van a saját pad-jéhez vagy esetleg átmegy rajta, ezt hol tudom beállítani? Nem a rules ? clearance mert ha itt 0-át állítok be akkor is hibának veszi. Elnézést ha olyat kérdezek ami másnak természetes de ilyen mélységében a programmal most ismerkedem csak.
Az Un-Routed oszlop alapbeállításokkal látszik. Ha módosítod esetleg a panel /vagy az oszlopok/ szélességét akkor nem jön elő? Melyik verziót használod?
A második dologra a Silkscreen Over Component Pads szabály vonatkozik. Ha ennek értékét módosítod negatív számra, akkor ezzel engedélyezed, hogy ennyivel belóghat a padbe a Top Overlay rétegen elhelyezett elem. (másik megoldás, hogy a szabály egyik kritériumát not All-ra állítod.
Hátha valaki szívesen részt venne:
Altium Szeminárium, 2012. április 17., Rubin Wellness & Conference...apest
Az nagyon jó lenne, mert nem tudok ott lenni, de engem is érdekelne az előadás.
![]()
Erről még eddig nem volt szó, megnézem, mit tehetek érte! Jó ötlet!
Remek, várjuk a fejleményeket.............
![]()
Nem sikerült megtalálnom a Messages ablakot. Ellenben találtam egy gyors megoldást. Jobbra lent PCB/PCB rules and Violations
Sziasztok! Nekem lenne egy fontos kérdésem amiben remélem tudtok nekem segíteni. Én az Electra nevű programot szeretném az altiummal használni, de eddig nem nagyon jött össze. Megy ugye a vissza exportálás is az electrából egy külön műsor,ugyanis scriptet készít a program a behuzalozott pcb ről amit ugye futtatni kéne az altiumban. Az altium persze nem engedi mert nem tetszik neki az a kiterjesztésű script. Valaki tudna nekem segíteni, hogy hogyan tudnám megoldani..??..Tehát, hogy az Electrát baj nélkül tudjam használni az altiummal!!??..
A Messages panelt ugyanott, jobbra lent a System > Messages paranccsal, vagy a menüből a View > Workspace Panels > System > Messages paranccsal tudod manuálisan megjeleníteni.
(#1206579) petikkkeee: Milyen kiterjesztésű fájl próbálsz importálni Altium-ban, ill. melyik verzióját használod a programnak?
Az Altium Designer summer 9-et használom. És *.dsn kiterjesztést exportálok a pcb ről, amit tökéletesen be is nyit az electra...ahol persze be is tudom hozaloztatni. Majd ezután van a baj, ahogy végzett a huzalozással az electra akkor ugye export-script. és így készít az electra egy *.scr állományt. Visszalépvén az altiumban ugye futtanám ezt a scriptet, de az altium *.PjScript et kér ( gondolom project script) és a síma scr-re aztírja hogy invalid format. És ott sajnos megáll a tudomány, hogy nembírom vissza importálni az altiumba.. :S
Az alábbi script segíteni fog: Link
Használata: Futtasd a scriptet Altium-ban. Exportáld a script felületén a .dsn fájlt. Huzalozd be Electrában, majd mentsd ki .ses fájlként. Importáld Altiumban a script felületén a .ses fájlt. Remélem segít, ha bővebb leírás kell, szólj nyugodtan!
óóó tökéletesen működik
![]() ![]()
Üdv!
Szeretnék úgy több oldalas PDF-et printelni, hogy bizonyos rétegeket inverzben tartalmazzon a PDF (nem tükörben). Ezt lehet?
Szia! Természetesen van rá lehetőség, egy kicsit trükközni kell.
1. Hozz létre az egyik Mechanical rétegen egy poligont, mely illeszkedik a panel alakjára (pl. legyen Mech 9) 2. Az Output Job fájlban hozz létre egy Composite Drawing kimenetet (dokumentációk között). 3. Először töröld az összes réteget, majd add hozzá azokat, melyeket szeretnél megjeleníteni (a Mech 9 mindenképp szerepeljen, de a lista alján). A Preferences gombra kattintva színeket adhatsz az egyes rétegeknek. Az elv tehát, hogy a Mech 9 réteg kapja háttérszínt, a másik rétegek pedig az inverzét. Remélem érthetőre sikerült, ha mégsem, készítek hosszabb leírást!
Szia! Érthető, de azt hittem van elegánsabb megoldás, amikor 1 PDF-be bekerülhetnek bizonyos rétegek invezben. Majdnem egyszerűbb amit csinálok, átteszem Indesign-ba, és ott generálok belőle invertált kimenetet. És akkor még el is tudom helyezni a rétegeket úgy ahogy nekem jó. Az én módszerem sem az igazi, mert így az egész oldal fordul nem csak a kép. Hát ez van
![]()
Az egyes rétegekre jobb gombbal kattintva a Move Up és Move Down parancsokkal megadhatod, melyik réteg hol szerepeljen az elrendezésben. Annyi előnye van ennek a megoldásnak, hogy az Output Job fájlt csak egyszer kell konfigurálnod, majd másik projektekben is ugyanúgy felhasználhatod!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |