Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nem tudom milyen forrasztás elősegitő folyadékot, vagy szert használsz , de általában az miatt fogy ilyen gyorsan a hegy ha megmarja a hegy végét . Erre figyelni kell , mert igy egy spéci hegy is elkopik.Ha a nyák úgy van elökészitve ,akkor az esetek többségében nem kell semmiféle szer , hogy szép legyen a forrasztás.
Én például folyasztószer gyanánt denaturált szeszben feloldott gyantát használok és nem eszi a pákám hegyét pedig nem egy csúcs pákám van jelenleg.
Sajnos nem használok semmit, de szeretnék felszerelkezni flux-al meg valami jó minőségű cinnel is. Ha volna javaslat azt szívesen venném mert kéne de nem ismerem ezeket. Először vagy egy rendes pákahegyet kell vennem ami bírja, vagy kikukázni az egészet a fenébe.
Idézet: „Sajnos nem használok semmit” Látod ez a legnagyobb hiba, képről is ez jött le..
Igen az valóban nem bántja , de vannak más olyan szerek amik savasabbak ,és azok szeretik a páka hegyét.
CosmicAntagonist egyébként nem feltétlenül szükséges csiribi csiribá folyasztó szerek stb, ha megfelelően lekezeled a nyákot ,akkor is jó lesz a forrasztás. Tiszta zsirmentes legyen.
Nos az én véleményem az hogy sztem jobb lenne 1 új páka. Ha van 1 jó pákád és szépen elő van készítve a panel akkor könnyen összetudsz hozni szép forrasztást akár folyasztószer nélkül is főleg mondjuk ha bedobod a panelt vegyi ónozóba.
Én a wellert ajánlanám a pákák terén, mert vannak elég baráti áron árusított weller pákák. Tanulj az én hibámból például. Mire rájöttem hogy ne próbálgassak olcsó pákákat addigra annyit elköltöttem hogy abból már 1 nagyon korrekt és komoly pákát is tudtam volna venni. Itt van példának 2 páka amiket én egyszerűen viccnek tartok és az ellenségemnek sem kívánom. Ez lenne az egyik: http://www.hestore.hu/prod_10027922.html Ebben a pákában 1 pozitívum van, mégpedig a a pákatartó amit adnak hozzá viszont csak azt tudom belőle használni. A hegyével nem nagyon vacakoltak, konkrétan 1 darab rezet tettek bele hegy gyanánt ami eléggé hamar megrövidült és szó szerint izzott annyira felmelegedett. A másik példa pedig ez lenne: http://www.hestore.hu/prod_10029515.html Nem tudom kinek tiporok bele ezzel a lelki világába és esélyes hogy én vagyok csak olyan lúzer hogy így jártam vele de már háromszor vittem vissza garanciával mindig ugyanazon okból. Folyamatosan kiesik a hegye kompletten azzal együtt amivel beleerősíted a pákába. Bocs hogy ilyen hosszúra sikeredett de gondoltam leírom a tapasztalataimat hátha segít
Idézet: „Valaki mutatna egy képet hogy rendes pákával + folyasztószerrel mit lehet elérni SMD ügyben kézzel házilag?” Szia! Ezt kézzel csináltam, folyasztószer + farenheit pákával és elég remegős a kezem, nemrég óta forrasztok én is SMD alkatrészeket. IC-t most forrasztottam először. Hallgass a kollégákra, én is tőlük tanultam-tanulom, kérdezni nem sokat kérdezek, más felteszi helyettem, csak figyelni kell. ![]()
Szia,
Mutatok képet amit kézzel csináltam. Nem a páka a fontos , hanem a kézügyesség. Én Weller , Metcal, Ersa pákával forrasztottam már de mindegy volt. Sőt gagyi páka is jó csak figyelni kell a hőfokra és nem szabad sokáig melegíteni az alkatrészeket és a nyákot mert fel válik a fólia. SMD csak is Flux géllel szabad forrasztani. "RMA 7 gel" Flux gél SSD1963
És a panelt is te csináltad?
Egy ilyennek neki se mernék állni pedig majd kéne.
Pesten nekem is Farenheit pákám van, vidékre vettem egy vadi újat, de nagy csalódás volt, a Farenheit jobb. Legalábbis a hegye biztosan. Hogyan futtattad be a csíkokat? Mert gondolkozom a forrszemek ónozásán ha már van lötstoppom. Az enyémmel még az is gond volt hogy a "hasát" is oda kellett forrasztani a nyákhoz, és az kicsit megemelte az egészet. Az nagy kínlódás volt, elment vele egy csomó idő és nem bírtam normálisan odailleszteni a lábait sem emiatt.
Ja biztos. Furatgalvánozott, lötstop szitázott, ónozott, és még a feliratot is szitázta. Szerinted hihető? Gyári nyák, ez egyértelmű.
Vagy a panelről vette a nick nevét, vagy fordítva, de hogy ott van, az biztos.
A panelt én terveztem, de gyártattan Egerben.
Baromi jó minőség.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/2c/2c20caa1829cd4e4a7f4e...2f.jpg
Én ezt követtem el jlt pákával és fluxtollal A kép nem a legjobb minőség, de csak egy gagyi telóval tudtam fotózni
Hát ezzel én nem ékeskednék mivel te gyártattad a nyákot egy céggel ...És nem, a te munkád.
Ha most alapul veszünk egy szervizt ahol minden feltétel adott legyen mondjuk márka szerviz gond nélkül elvégezhető ilyen jellegű forrasztás.De hogy ha tüzetesebben átnézem ezt a nyákot , mert te azt állítottad , hogy te forrasztottad be hát vannak kétségeim e felől .Ha azt nézem, hogy R4 környékét te csináltad elhiszem , de a többit nem nagyon.De viszont azt sem értem , ha a Peppe felirat aránylag szép is , akkor a pozíció feliratok miért olyan csúnyák stb
Nem a NYÁK-kal "ékeskedett" szerintem, eredeti kérdés csak a forrasztás minőségére vonatkozott.
Idézet: „Valaki mutatna egy képet hogy rendes pákával + folyasztószerrel mit lehet elérni SMD ügyben kézzel házilag?” Forrasztás meg olyan dolog, hogy gyakorlás kérdése. Én például középiskolás korom óta művelem, pillanatpákával is tudok minőséget produkálni, szükség szerint véknyított pákaheggyel és a mutatóujjamba épített "hőfokszabályzóval".
Maratás, tisztítás után, TN160-nal ónoztam, a folyasztószert közvetlen forrasztás előtt a forrasztás helyére kentem.
Nekem a Fareinheitel nem volt bajom több éve. De nem tartom igazán jónak, de ha nem romlik el hosszútávon használható. Amivel ráfaragtam, a Parkside cucc ugyan az amit írtál, a hegye 1 db réz, betompul, elfogy, feketedik, nem tapad rá az ón, stb....
Mindenképpen szerzek flux gélt. Még sosem használtam, de látom hogy kell Főleg mert: "Szabvány megfelelőség MILF 14256"
![]()
Erre csak ennyit:
![]()
A MILF-eket én is szeretem.
![]() ![]()
Az viszont igaz gyakorlat teszi a mestert
Szerintem vissza kéne venni az arcodból, mert 26 napja vagy itt a fórumon és nem látom hogy bármihez is érdemben hozzá szóltál volna.
-Ha más munkáját kritizálod előbb te is mutass valamit. -Lehet több alkatrészt forrasztottam be mint te fogsz valaha. (Lehet ezért ilyen szép, Nem gondolod) - Ha esetleg más témákba is bele olvasnál akkor látnád a munkáimat(Házi nyákjaimat). - Ha esetleg vala eljutsz olyan szintre mint én akkor meg mérkőzhetünk egy nyák gyártásban házilag. De ha még feljebb juszt rá jössz hogy VIA-t házilag nem fogsz tudni csinálni soha.(Ezért fordultam céghez) -Ha ismernéd a nyákgyártás lépéseit akkor tudnád miért lett olyan a pozíció szita. (Ha pedig a nyákot is megnézed akkor láthatod a Peppe feilrat miért olyan "szép" és a vezetékek fölött miért olyan csúnya) - Ha vala mértél volna be áramkört tudnád milyen a teszt panel. Ne az pont az. Az R4 a tápfesz beállításra szolgál (azért kellett 6 szor megforrasztanom) Remélem kielégítő választ adtam. Mellesleg nem a nyákkal ékeskedtem hanem a forrasztással. Ha kérhetlek tennél fel a te forrasztásodról képet csak hogy kritizálhassalak én is téged. "Messziről jött ember azt mond amit akar" Bizonyíték Bizonyíték2 Bizonyíték3 Bizonyíték4 Bizonyíték5 Bizonyíték6 Üdv Peppe
Szia!
Ne idegeld magad! Nem érdemes! Nagyon szépek a forrasztásaid! Bár aránylag kevés nyákot csináltam, elég sokat forrasztok. Sajnos nekem az smd elég nehezen megy, nem látom rendesen, a kezem sem olyan biztos már mint régen. Azért meg tudom ítélni más munkáját. A tiéd nagyon jó.
Üdv!
Hidrogén-per-oxid + sósav +víz keverékével marattam. Tárolni nem érdemes mert a per-oxid lebomlik fény hatására. Hogyan tudok ettől az anyagtól biztonságosan megszabadulni?
[OFF] Pontosabban a Hidrogén-peroxid bomlik le, és az O2 hatására. 1. középiskolás (vagy korábbi) tananyag.
![]()
Én úgy csinálom, hogy vízzel jól felhígítom és a WC-be öntöm. Mivel vízzel korlátlanul oldódik így 1-2 dl oldatot mondjuk 1 liter víz hozzáadásával hígítassz majd még a WC-ben lévővel tovább. Tehát ilyen híg oldatban nem bántja a csöveket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |