Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Segítséget kérnék hozzáértőtől.
Samsung UE40D7000 Hibajelenség: Nem kapcsol be, csak relé kattog belül. Piros Led villog rajta. Milyen hibára utaló jelenség? Köszönöm előre is.
Köszi szépen az igaz hogy nem sokkal vagyok előrébb de már van egy pár tippem a hiba okára.
Sziasztok!
Hozzájutottam egy NOKIA 3724-es színes tv-hez. Az M1 és a TV2-ön a kép és a hang hibátlan,azonban az RTL-en a hang helyett csak zugás van. Ha a vídeómagnó bemenetére kötöm az antennát és a kimenetére a tv-t hibátlan a hang. Hogy lehet a képet és a hangot színkronba hozni? Köszönőm a válaszokat! Űdv.Lantos 51
Első körben keress az inverter táp körben zárlatos diófát. Ha minden igaz, akkor van benne vagy 6db. Meg kiszáradt kondit is kereshetsz. A zárlat a valószínűbb.
Köszönöm!
Köszi A választ Bandi
Csere nélkül nem lehet megoldani, kiiktatni valahogy??? Köszi Pisti
Ha szalagkábeles akkor húzd le és a fene úgy egye meg. Ha a nagy panelon van akkor csak a csere.
Üdv Bandi
Na megnéztem szalagkábeles, de ha lehúzom nem tudom bekapcsolni, mert egy kis panelon van az infrával és a készenlétileddel és igy nem lehetséges. Köszönöm a segitséged Pisti
üdv Bandi
most már még a csatornát is elveszi a hanggal együtt, azt irja no signal és keresgeti a csatornákat , a hangot ugyanugy leveszi magától ha megondolja magát visszajön. ja és ha kikapcsolom készenlétbe vissza kapcsolja magát szerinted még mindig az a hiba?? pisti
Kapcsold be és utána húzd le a csatlakozót. Ha akkor is csinálja akkor a processzor környékét átmosni alkohollal.
Cseréld ki azt a 4 kiskapcsolót,nem egy ökör ára...Ha az a baj,hogy pont nem tudsz venni,akkor csak forraszd ki őket,és majd veszel bele az ünnep után.Ha megeszi a fene a távot,bosszantani fog,hogy nem tudod a Bariközi nézni
István
Üdv Mindenkinek
Hála nektek sikerült megcsinálnom a tvt-t, tényleg a mikrokapcsolók okozták a hibát. egy újabb tapasztalattal gyarapodtam hát igen igaz a mondás gyakorlat teszi a mestert ,de mind ezt nektek köszönhetem örök hálám érte köszönöm a segitségetreket. ja és ami a legszebb a tv szerelő 7000ft al akart volna lehúzni érte jó mi? kösznettel Pisti
Még mielőtt legyaláznád a TV szerelőket, megnyugtatlak, hogy én se csináltam volna meg olcsóbban!
Te megcsináltad, de ha nem mondjuk meg, hogy mit cserélj ki, még mindíg azzal szenvednél! Tehát a tudást kell megfizetni és NEM lenyúlásról beszélni!
Igazad van!
Helló
Van nekem egy DAEWOO 21A5T típusú csoda TV-m. Kicseréltem benne a sorvégtarnyót, és a sorkimenőt. Ment is rendesen néminemű képhibával egy kissé trapézos volt a kép. Most viszont az lett a baja, hogy csak egy vízszintes csík van a képernyő közepén. A sorvégtarnyó jó. A TDA 8356-os IC, vagy a TDA 8138-as IC ment volna ki? Vagy az STR S5707 tápmeghajtó ment volna ki?
Hello
Van nekem egy samsung cw-29a114n típusu tv-m, aminek nem tom a problémáját .Nem kapcsol be, leszedtem a hátulját és valami halkan kattog benne. A segítséget előre is köszönöm.
Szia!
Mivel a TDA8356 a függőleges végfokozat, ezért akörül nézz szét.
Se a sorvég tranyónak se a táp IC-nek semmi köze az adott hibához. Az áramkörök felismerése nélkül elég kockázatos vállalkozás a javítási kísérlet!
Van ott más baj is az IC hibán kívül.
Szia Jerry! Ha már nem tom.
Tedd vissza a hátulját és kísérd el kórházba. Ott kiveszik belőle a kattogást.
Ez egy 72cm. sarkított Samsung, a típusából ítélve, sima 50Hz, frissítésű.
Szerintem a táp része kattog, mert az leszabályoz,mégpedig szekunder oldali zárlat miatt, valószínű a sorvégtranzisztor, vagy egy zárlatos dióda, azon a részen okozza a hibát.
Egyik dolog, hogy a tudást kell megfizetni, mert a TV-szerelő tudása, sok év alatt megszerzett tapasztalata sem ér kevesebbet, mint az ügyvédé, orvosé stb.
Ügyvéd például ül egy székben, fogadóórán ad neked egy tanácsot, igen borsos honoráriumért. Látszólag nem csinált "semmit", mégis kénytelen vagy fizetni. De nem kötelező odamenni, magad is megoldhatod, ha van hozzá tudásod. Másik dolog, hogy valakinek ki kell fizetni a NAV-járulékokat, adókat, műhely bérleti díját, fűtést, könyvelőt, kiszállásnál a benzint, parkolójegyet, autó fenntartási költségeit + stb. ami még nem jut most eszembe, de az ár sajnos ezeket is tartalmazza. Viszont szerelőhöz sem kötelező menni, teljesen szabadon választott program. Oldja meg maga, aki tudja.
De saját fejből, nem fórumról összeszedve és utána ilyen szöveget elejteni! Mert most pont azoktól kapta a segítséget, akikről negatívan írt! (hogy szépen fejezzem magam ki)
Üdv Bandi
Félre ne értsél Ez nem rátok vonatkozok, mert ha nem segitettek volna teljesen máshol keresgéltem volna. Csak tudod ez a szerelő egyszer már olyat állitott és olyan alkatrészt cserélt ki a tévében ami nem volt igaz és 1 hónapig volt nála és borsos árat fizetetett érte. Én a háztartásigépek és a Pc-k javitásában vagyok inkább otthon azért is kérdeztem tőletek hogy mi lehet a bibi vele nekem a ti szavatok számit és sokat segitetettek , amit nagyon szépen köszönök nektek mégegyszer bocsi Üdv Pisti
Hello kadarist!!
Nem találtam benne ilyen számú végfokot, hanem egy TDA7297-et.Nem lehetséges hogy a sorkimenő trafó kattog benne?
És szerinted mi lehet még a baj, az esetleges iróniát mellőzve.
Nyilvánvaló, hogy nincs függőleges eltérítés.
Sziasztok!
Egy kis segitséget szeretnék kérni tőletek, van egy PANASONIC QUANTRIXCOLOUR 82" TV TIPUSA: TX-32PS12P A kérdésem az lenne hogy milyen sorkimenővel lehetne helyetesiteni az eredetit, mert ugy néz ki hogy elszállt benne , fehér füst jött ki aljánál. bár hozzá kell tennem,valamit beleöntöttek vizes volt igy került hozzám . bekapcsolom a készenléti led villog és a rellé kattog, szerintetek érdemes vele foglalkozni ? vagy Kuka?
Ha a trafó alól jött jött ki a füst, akkor először ki kell venni a trafót és szétnézni alatta, mert alámehetett a víz. Utána jön a többi feladat.
Beázástól sokféle baja lehet egy tévének, ezek között a sorkimenő meghibásodása pont nem szerepel általában. Vagy csak ritka, speciális esetet tudnék elképzelni, lábak kirohadása, áthúzása például.
Üdv!
Van nekem egy nagyjából 20 éves, "Marker" fantázianevű TV-m. A ráírt típusszám (DCS-2011VR) alapján úgy tűnik, hogy Daewoo belseje van, amit találtam róla, az a kapcsolási rajza (melléklet). A TV egy ideje azt csinálta, hogy a fókusza elmászkált, legutóbb pl. annyira homályos lett, hogy a snooker közvetítése alatt a neveket sem tudtam már kibetűzni a feliratsávon, nemhogy a számokat. Tegnap levettem a hátát, kifújtam belőle a port, és a fókusz potit megtekergettem, majd beállítottam egy normális fókuszra. Összerakva a készüléket bekapcsolás után teljesen sötét kép fogadott, persze, gondoltam, hiszen egy szerelvényn van a fókusszal az alapfényerő potija is. Ismételt szétszedés, másik poti megmozgatása majd beállítása után este néztem egy filmet, és láthatóan változott a fényerő. Általában az volt, hogy sok-sok perc alatt kifényesedett, majd hirtelen változásokkal visszaesett valamennyire (nem mindig ugyanannyira). Aztán ki volt kapcsolva ma délutánig, amikoris megint sötét kép fogadott. Megint szétszedtem, mozgattam, beállítottam, összeraktam. Ismét világosodik, sőt, most már szerintem a fókusz megint szétcsúszott. Kérdés, hogy vajon tényleg csak az FBT-n lévő két potis szerelvény okozza a hibákat, vagy esetleg máshol keressek okot? A két potis szerelvényt lehet-e javítani, vagy "újjáépíteni" valahogy, vagy csak a komplett FBT cserével lehet orvosolni? Neten kotorászva azt találtam, hogy nekem talán ilyen FBT-re lenne szükségem, de 7000Ft-ot az egész TV nem ér. |
Bejelentkezés
Hirdetés |