Fórum témák
» Több friss téma |
Valami szigetelt nyelű csavarhúzóval! Vagy egy fázisceruzával.
Van nekem egy (állítólag) Zsigulihoz adott szovjet gyártmányú csavarhúzóm, igazi cucilista műremek. Még a nyele is fémből, szocreál faberakással. Na hát olyannal biztosan ne, mert én mindig azt szoktam rá mondani - egy az egyben halálbiztos!
Szia. Sajnos nem jártam sikerrel. Mindent megmozgattam és nem reagált rá. Már nem is kapcsol be, csak felvillan a piros készenléti led. Az üzem jelzö led is csak villan egyet. Irok mailt.
Régen létezett un. hangolócsavarhúzó, műanyagból, ebonitból,, sőt üvegből, ha ilyesmivel próbálkozol nem ráz meg.
Mérd meg a sorvégtranzisztort (s2000),szerintem az lett zárlatos.Ha az,csere,de nézd meg a bázisáramkörben lévő alkatrészeket is.A sormeghajtó trafót egy kis tranzisztor vezérli,annak a körében van egy kis 2,2µF elkó( CL26 ).Azt ellenőrizd,de inkább csere.
Köszi a válaszokat. Csavarhúzóval fogom beállítani. A fókusz beállításánál elég nézni a képet, és amikor éles akkor jó? Ezen kívül a sokszorozó cseréje után más beállítást nem igényel (fűtőfeszültség, stb.)?
A tükör feltalálása óta azért nem olyan nehéz ezt a problémát megoldani.
A tükrös dolog nekem is eszembe jutott. A fűtőfeszültség nem változik meg?
Nem változik semmi más,csak az hogy nem fog csattogni.A fókuszt beállítod,és kész.A kábeleket igazgasd el a sokszorozó körül,legyen köztük távolság,ne feküdjenek a sokszorozón.
Köszi a részletes választ. A segédrács feszültség a csere után miért változik meg?
Az én tévémben nem a sokszorozón van a G2 poti. Szerintem így nem tud elállítódni. A készülék TS 4327 SP, super infra color.
Köszi a rajzokat. Ha olyan sokszorozót rakok bele ami eredeti, akkor nem kell állítani a G2 potin?
Ha nem rossz a kép,akkor ne bántsd.A fókuszt beállítod,elrendezed a vezetékeket,és hadd menjen.Nem kell ez ennyire elbonyolítani
István
Köszi a tanácsokat! Kicseréltem a sokszorozót egy hasonló, bontottra. A nagyfesz úgy látszik, hogy rendben van. A csere után azonban új hiba jelentkezett, mely a beillesztett fényképen látható. Hiába tekergetem a G2 potit, nem segít semmit. Kérdésem: hol lehet a hiba? Esetleg nem megfelelő az "új" sokszorozó, vagy a pattogó nagyfesz tönkretett egy IC-t?
Vagy inkább a sortáp meg a video táp szűretlen?
Ez elkó hibára utal? A sokszorozó hibája előtt tökéletes képet adott. A TV kb. 1évig nem üzemelt.
Egy év alatt sok minden történhet. De ha veszel egy műszert a kezedbe, egyből többet tudsz!
A sokszorozóból jövő két drótot nem kötötted el? A bemenet meg a nagyfesz egyértelmű,de van ott még másik kettő is.Azokat ellenőrizd le!Egyik egy D a másik pedig egy A jelű vezeték.
Nem kötöttem el egyiket sem. A tápban már átforrasztottam mindent, de így sem javult.
Nem átforrasztani. Cserélni!
Sziasztok!
Következőbe kérném a segítségeteket. TS 5451 típusú tévém(ICC5-ös) amikor bekapcsolom akkor jó képet produkál,majd 2-3 perc elteltével kezd kifehéredni a képe, és visszafutási csíkok jelennek meg raja. Egészen világos lesz a kép,ezt kővetően 15-20 perc múlva vissza megy eredeti állásba, és onnantól teljesen hibátlan képe van. Merre kutakodjak benne, mit cseréljek ki benne? Nem vagyok szerelő, de hobbi szinten csinálgattam már egy kettőt! Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat!
A képcsőpanelon van egy kéttagú potméter.Egy vastag piros vezeték megy belé.Az állítja a fókusz és G2 feszültségeket.Ez szokott szétmenni.Cseréld ki.
Köszi a gyors választ. Nem elég ha szétszedem, és kitakarítom?? Ha azt mondod nem akkor cserélem, csak úgy emlékszem valamikor már szedtem szét ilyet csattogás miatt.
Üdv!
Szerintem nem kötöttem el semmit, de beillesztettem pár képet a sokszorozóról. Ha a tápban van a hiba, az elkók cseréjével megoldható?
Elég nagy esélye van,hogy letörik,vagy már letört egy két tartó pöcök,és emiatt csinálja ezt a parádét.Szedd szét,és meglátjuk.Veszíteni nem veszthetsz vele semmit,max egy kis beléfeccölt munkát.Óvatosan a nagyfesszel.
István
Szia István!
Köszi a tanácsot holnap szétkapom, és bele nézek mi van vele,majd tájékoztatlak a fejleményekről! Egyébként láttam a Hq-ba van ilyen, nem is drága 200 ft körül van csak az a baj, hogy a posta többszöröse! Na majd látom,köszi! Üdv Karesz!
Az említett TS 4327 SP típusú készülékhez hol lehet szervízkönyvet szerezni?
Szia István!
Szétkaptam, de mint írtad törtek is a fülek lefele. Hibát nem találtam benne, csak a fülek letördelése esetleg ami lehetett a hiba okozója. De mivel volt itthon egy másik bontott példány bele raktam, és lássanak csodát jó lett! Nagyon köszönöm neked a segítségedet, nélküled nem tudtam volna merre induljak el. Üdv Karesz!
Itt mindet megtalálhatsz. Bővebben: Link
Sziasztok!
Olyan problémám lenne a Videoton Infracolor 2000 TXT-s TV-mmel, hogy csak két sávon tudok vele hangolni. A sáv váltás gombot ha nyomkodom, akkor vagy alul, vagy felül jelenik meg egy vízszintes vonal, és csak két sáv között ugrál. Gondoltam tipikusan "elopciózódott", így kivezettem a távirányítóból a megfelelő lábakat az IC-től, és újraopcióztam. Sajnos nem is volt elopciózva, mert ugyanazokat a szegmenseket kapcsoltam volna be is, mint amik eleve be voltak. A 3. bájton (opción) az 5-ös szegmens bekapcsolva csak UHF, kikapcsolva 3 sáv lenne. Ha bekapcsolom, valóban csak 1 sáv lesz, viszont ha kikapcsolom, akkor sem javul meg és csak 2 sávbn tudok keresni. Pont azok az adók esnek ki, amik miatt néha be lett volna kapcsolva Mi lehet a probléma? Köszi előre is! |
Bejelentkezés
Hirdetés |