Fórum témák
» Több friss téma |
Azt kihagytam hogy csúcson volt az hogy melegedett az egyik és a másik nem.
U1-es rackbe szeretném betenni a quad405-ömet, tápot hogy oldjam meg? -+24 voltra szeretném, ott már "szobahangerőn" van.
Szerintem ha erről a feszültségről akarod használni (szobahangerőn), akkor elég neki 2*17-18V 100VA-es toroid trafó is.
www.toroid-transzformator.hu A méret/árlistát pdf-ben csatolom. A 100VA-esből két fajta méret is van, ott még a 38mm magas belefér a dobozba.
Nem ismerem a tudásod (nekem is csak részleges, mert nem ez a szakmám), csak óvatosságból szólok, hogy ha lecsökkented a tápfeszt +/-24-re akkor szerintem az IC zener ellenállásait (3.3k) cseréld le 1k-ra, vagy 910 Ohm-ra, mert nem lesz meg a +/-15 volt tápja. Azt nem tudom, hogy a többi értékeken kell-e változtatni.
Megsúgom bent a műhelyben 24 ről járatom, semmi baja nem lesz, elég rá olyankor max kivezérlésen is az a kis 2 darab háromszög alumínium, hűtésnek.
Harmadik még szimpatikus is lenne és így nem kéne kapcsolóűzőmódba beleásnom magamat egy táp miatt. Hol lehet ezt megkapni vagy ez csak egy általános tájékoztató jellegű dolog?
A honlapon van kapcsolatra email-cím (, ott rendelheted, én még csak árajánlatot kértem, és ezt kaptam. + postaköltség (átlagos futár áron). Mivel nettó árak vannak, szerintem nem változott, de kérj infót te is.
Az, hogy milyen feszültséget szeretnél, az mindegy, a teljesítményhez való vasmag (ára) a lényeg, a többit szerintem átlagba veszik, így bármilyen fesz.re ua. az ár.
Szeintem felhivom öket
Az is egy lehetőség. Biztos megcsinálják.
De ezt is megnézheted, csak nincs méret leírva, meg kéne kérdezni. Bővebben: Link *
Kontába (kontelbe) úgyis megyek hétfőn még azt kérdezem meg.
A Quad405 elé mekkora az ideális hangerőszabályzó potméter értéke? Hogy kell ezt kiszámolni? Mitől függ az érték?
A poti értékét a jelforrás kimenő impedanciájához kell igazítani. Egyrészt ne terhelje túl azt, másrészt minél jobban elnyomja a jelkábel által összeszedett zajokat.
10-47k általában megfelel.
Tisztelt Fórum társak!
Toroid trafó,* Üdv MindenkineK! *Törölve! Ez így nyílt reklám, ami tilos nálunk!
Szevasztok, valakinek nincs-e meg a q405-höz tartozó q44-es előerősítő és rádió kapcsolási rajzok? Riaa korrektort Peter J. Wallker nem tervezett?
Köszi szépen
Itt is körülnézhetsz.Bővebben: Link
Üdv néktek! Készen van a másik oldal is. Probléma abban merül ki hogy pozitív táp feszültség van a kimeneten, ha megfogom a c3as kondenzátort akkor visszaáll 0-ra , Rajz. Műveleti erősítőnek lm301-et tettem be, 3p3-as kondenzátort nem tettem rá. egy tranzisztor se hibásodott meg, kiszerelve mértem rá, nyugalmi áram nem rúg egekbe melegedés nincs csak a két 510 ohm-os ellenállásnál.
Jól gondold meg, megépíted-e a Quad44 előerősítőt.
Már a másodikat építem, vért izzadva. Beszerezhetetlen alkatrészek tömkelege ( bilaterális tirisztor, forgókapcsolók, vezérlő IC-k stb) Ha nem tántorítottalak el, akkor lesz egy remek előerősítőd.
Újabb képek a Quad44-ről
Kár eltántorítanod a quadtól ö volt maga a mesterem. Igen Peter J. Walker! Amúgy csak arra válaszoljatok hogy mi a probléma a vég rokonka! Szeretném szedrén elvinni osztálykiránnsulásra és úgy hogy sztereó!
Üdv!
Bocs, hogy ide írom, de nem válaszolnak a toroidos témában. Most jutottam hozzá egy toroid trafóhoz, aminek a bekötésével gondjaim akadtak. Elméletileg egy eredeti Quad 405-ösből származik és a szekunder oldalán 2X36V illetve 2X 18V kellene, hogy legyen (bár akkor csak 2X3 szekunder + 1X2 primer vezeték kellene, hogy legyen rajta, szóval szerintem ez nem igaz). Kérdésem, hogy melyek a primer oldal vezetékei? Illetve, hogy lehetne megállapítani? Amit kimértem, azt a képen bejelöltem. Köszi
Szia!
Lévén, hogy a szekunder tekercsek pár menetből állnak "párszor 10 menet" ezek ellenállása kisebb. A primer tekercs ellenben jópárszáz, ha nem ezres menetszámból áll. Vagyis amelyik tekercs ellenállása a legnagyobb az lesz a primer. (Ha a három vezeték egy szekunderhez tartozik, akkor az középmegcsapolásos szekunder tekercs lesz)
Ha megkérhetnék valakit, segítsen legyen olyan szíves!
Köszi a segítséget.
Ezt a megoldást gondoltam én is jónak, kiméregettem a 2 kivezetéses tekercsek ellenállását (2,3 Ohm) , és a legnagyobbra rákötöttem 230V-ot, a tapasztaltak pedig, hogy serceg egy fél másodpercig elég hangosan és lenyomja a kismegszakítót a házban... Azt hiszem ez nem sok jót jelent... Akkor most kuka az egész trafó?
A C3 megérintésére adott reakció a műveleti erősítő hibáját mutatja. Lehet ez fordított beültetés, táp hiány, esetleg C2-től eredő hiba. Egyenfeszültség méréssel ellenőrizd, hogy a 2,3 lábakra érkező DC-re a 6. láb helyes választ ad-e.
Akkor ellőttem-e a végfokot vagy csak a müv ic ami szivat? esetleg tegyek-e az lm 301a ra 3p3 at az 1-8 lábakra?
Szia!
A c2-t r3; r2-t jól forrasztottad be? Nem zár rövidre semmivel? Lehet elment a BD249C-d(t9), ha rövidzárra ment akkor kimehet a pozitív táp a kimenetre. Bár erre kevés esélyt látok, észrevetted volna mikor elszállt. (nekem utoljára akkor volt hasonló gondom, amikor rossz lábkiosztású IC-t tettem be az előfokba ne5534 helyett 32-est. De pillanatok alatt tűzforró lett a végfok IC a csatornán, így a szerencsén múlt csak, hogy nem főtt el) Ha teszel bele egy tl071-est mit csinál?
Tranzisztort ellenőriztem. Amúgy 2sc5200 ami benne van...
Sziasztok!
Valakinek nincs meg véletlenül az eredeti Quad 405 nyákterve ( még a két 2N3442-es TO3-as tokozású végtranzisztorral) valamilyen hasznosítható formátumban? Jó minőségű, nyomtatható dokumentum, vagy jpg lenne az igazi. Sajnos egy stereo erősítőmben tönkrement az egyik oldal és szét lett forrasztva a fólia, csinálnom kellene egy másik nyákot és ugyan olyat akarok, mint a másik oldal. Köszönettel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |