Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   98 / 198
(#) olveti hozzászólása Ápr 15, 2012 /

Helló mindenkinek, olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy szerintetek egy mac audio zx 1000 típusú erősítőhöz milyen vastag tápkábel szükséges? Mert szerintem vékonyat használok jelenleg, esetleg lehet oka a vékony tápkábelnek hogy az erősítőben lévő biztosíték megég?

Köszönöm a válaszokat!
(#) Beringer 600 válasza olveti hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /

Szia ! ha vékony kábelt használsz csak az van hogy álandóan lekapcsolgat az erősitőd,mert nem jut az inverter benne elég energiához.
(#) EgyGabor hozzászólása Ápr 29, 2012 /

Sziasztok! Kaptam egy Pioneer gm2200-as autós erősítőt! És a lenne a probléma hogy adok neki áramot bekapcsol nem vesz fel nagy áramot de viszont meg se szólal meg néztem de semmit se látok rajta ami rossz lehet a relé ami benne van behúz kapcsolja a kimenet re a hangot de viszont a vég panelből nem jön ki semmi áram az inverter részből kijön az áram tehát a végfok is meg kapja az áramot! a hangszóró nem pattan vagy koppan semmi ilyesmi nincs! Segítséget előre is köszi! Üdvözlettel: EgyGabor! Jó hétvégét mindenkinek!
(#) Beringer 600 válasza EgyGabor hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Szia! A remote aljazat hozzá van csatlakoztatva a + csatlakozóhoz? mert csak igy mükszik normálisan.Segitek ha kell,csak szólj,szia.
(#) EgyGabor válasza Beringer 600 hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Szia! csatlakoztatva van hozzá a remote! De most vettem észre hogy a relé mégse húz be! Nem értem hogy miért nem szólal meg! Köszi a Segítséget!
(#) steelbird válasza Beringer 600 hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Szerintem, ha a védelem relé behúz, akkor a remote csati is megkapja a pozitív feszültséget, mert akkor a tápja már elindult. Általában a remote a kapcsolóüzemű tápot indítja. Ha a táp nem menne, akkor a relé sem húzna be.
Egyébként a táp megy, a végfok kap áramot, ezt írta is a Gábor.

Meg kellene nézni, hogy az előfokok tápja megvan-e?
Még egy dolog esetleg, bár ez inkább néhány régebben gyártott autós erősítőnél volt így: csak akkor szólaltak meg, ha a bemeneti GND pont külön megkapta a földelést, pl. az autórádióból a kábelen keresztül.
Ezek a készülékek nem szólaltak meg addig, amíg nem lett a GND -re kötve a bemeneti GND pontjuk. Szervízben volt ilyen esetünk több készülékkel, fólia nem volt szakadt sehol. Ha tápot adtunk rá, és meghajtottuk egy kéznél lévő magnó deckkel, vagy cd lejátszóval, nem szólt. Akkor szólalt meg, ha a műsorforrás GND pontját (bemeneti aljzatokGND -je az erősítőn) összekötöttük az erősítő tápjának a negatív pontjával (GND).
(#) steelbird válasza EgyGabor hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Aha, akkor megvan a gond, legalábbis közelebb vagyunk.
Akkor először is relé, relé vezérlő kör.. ellenőrizd.
De inkább végfok hiba lesz, a védelem nem engedi a kimenetet a hangszórókra.
Rá kell mérni a két kimeneti szűrőtekercsre, van-e rajtuk egyenfeszültség GND -hez képest? (L551 és L552) Ezek a relé előtt vannak, a végfokok kimenetein. Ha ott pár száz mV -nál többet mérsz, akkor el van billenve az a végfok.
Csatoltam a rajzot.
(#) EgyGabor válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Erdekes dologra lettem figyelmes talaltam par forrasztast ami rossz volt att forasztotam es mar be huz a relle!! De a kimeneten -23voltot merek de a hangszoro nem csinalsemmit pedig bugni a kellene nem??? Kosszi a rajzot!! Bocs a iras hibakert de telefonrol vagyok fent!!
(#) EgyGabor válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

na behuz a rele es halkan bug a hangszoro ha bedugom a jelet de nem szolal meg ezek szerint az erosito jo!! Valami a kabelal van majd holnap megnezem es majd irok a fejlemenyekrol!!! Tovabbi jo delutant/estet!!!

Nem mindeggy hogy búg a hangszóró,vagy halkan sustorog,az az üzemi hangja van.

Hát ha a kimeneten -23v-ot mérsz akkor nagyon nincs rendben ott valami,én végfok hibára gyanakszok.Amúgy az autós erősitőknél nem búg semmi,mert egyen áramot kap,esetleg csak annyit veszel észre hogy,a hangszóró membránt kifelé nyomja,vagy befelé szivja a kimeneti DC. Attól függ, hogy milyen polaritás van a kimeneten.
(#) steelbird válasza Beringer 600 hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Meg hogy füstöl a hangszóró...
(#) EgyGabor válasza Beringer 600 hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Hat halkan sustorog a hangszoro de ma mar nincskedvem vele szorakozni majd holnap irok mire jututtam!! De a hangszoro nem mozdul meg es nem is fustol ez egy kicsit erdekes! Tovabbi szep estet mindenkinek!!!
(#) EgyGabor válasza Beringer 600 hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /

Sziasztok!! Meg oldodot a problema!! A vegfok ba volt kimenve egy kondi aszt kicsereltem es mukodik tokeletesen!! Kosszi a segitseget!! Tovabbi jo hetveget mindenkinek!!
(#) maggy hozzászólása Máj 6, 2012 /

Sziasztok! Kaptam egy erősítőt és meg volt benne sülve egy ellenállás, de annyira, hogy leégett róla a színkód. Ha valakinek lenne egy ilyen típusú erősítője vagy ismerné a kapcsolását az segíthetne, mert fogalmam sincs, hogy mi megy bele. A képen mellékeltem, hogy milyen pontosan az erősítő, de a képen nem látszik, hogy az R501-es helyről lenne szó. Fontos lenne sürgősen. Segítségeteket előre is nagyon szépen megköszönöm.
ui.: már előttem javította valaki.
(#) tungsram hozzászólása Máj 6, 2012 /

Tegyél fel egy nagyobb méretű fotot mert akkor látom hol égett le..
(#) Szabi1 válasza maggy hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Kérnék pontosabb infót kéne valami modelszám, vagy kódszám. Esetleg tisztább fotó a belsejéről a hűtőhöz közel.
(#) tungsram hozzászólása Máj 6, 2012 /

Valahol a táp mellett van ez de így nen látom
(#) maggy válasza Szabi1 hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

A toroid mellett van. holnap csinálok jobb képet. A rosszat kiszedtem belőle már.
(#) maggy hozzászólása Máj 6, 2012 /

No meg akkor!
Kaptam egy SAF 2070-es erőlködőt, hogy ha megcsinálom akkor az enyém lehet. DE! Hiányzik belőle 2 kondi és nem tudom milyen lehetett benne. az alábbi ábrán bekarikáztam ami hiányzik. Valaki megírhatná nekem, hogy milyen! Segítségeteket előre is köszönöm szépen!
(#) maggy válasza Szabi1 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Jah, am modellszámot nem találok sehol. Ez ilyen noname szutyok. de még a panelen sincs... -.-" :/
(#) Beringer 600 válasza maggy hozzászólására (») Máj 7, 2012 / 1

Szia! 2db 35v-os,és 2200mf-os kondi kell bele,mert az enyémbe is ez van.Üdv.
(#) maggy válasza Beringer 600 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Nagyon szépen köszönöm!
(#) Beringer 600 válasza maggy hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Nincs mit ,sok sikert
(#) maggy válasza Szabi1 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Itt a kép. Jelölése R501. De semmi modellszám nincs :/ :@

20120507.jpg

(#) maggy válasza maggy hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Ilyen típus csak szakadtabb!
http://auto-motor.vatera.hu/auto_hifi/erosito_melynyomo/car_technic_erosito_2x250w_1549580159.html
(#) maggy hozzászólása Máj 7, 2012 /

Van egy SAF 3070-es és az egyik 120W-os csati ha bemelegszik, egy idő után el kezd recsegni... :/ mitől lehet?
(#) maggy hozzászólása Máj 7, 2012 /

Sziasztok! Nekem a téma kezdeményezőjéhez hasonló a problémám! Van egy 3070es erősítőm és ugyanígy csak a piros led világít. Aksitöltőről szenvedtem vele. Ha 6V-ot adtam neki akkor zöld volt a led. Ha 12V-ot akkor pár másodperc után ki volt akadva a töltőn az ampermérő, de a led továbbra is piros volt. Az összes FET-et meg tranzisztort kicseréltem benne de ugyanaz a hiba. Az egyik 120-as csati el volt szállva benne, utána meg ki sikerült nyírni a mélynyomó csatornáját és akkor kezdte...
Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!
(#) zolijee hozzászólása Máj 8, 2012 /

Sziasztok. lenne egy olyan kérdésem hogy az autós erősitőmet ezt: Bővebben: Link
és egy Clarion két hangszórós bandpass mélyládát szeretnék össze kötni ami meg is történt csak aza baj hogy az erösitö nem igazán birja a 2 ohm-ott mert hidba hajtom a végfokot párhuzamosan kötve a 2 hangszóróval. próbáltam sztereóba is de valahogy nem egyszerre szól a két hangszóró ha meg sorba kötném 8 ohm-ra akkor meg a teljesitmény lenne kicsi ja és egy fontos dolog amit kihagytam hogy a 20 amperes biztit mindig kisüti olyan három negyed hangerőnél ja és az erősitőbe 25amperos bizti hely van, de amugy is csak 15ös volt benne ami 4 ohm-al elég is volt de már a 20 as is kicsi és nem tudom merjek e belerakni 25 öst vagy inkább valami megoldás kéne hogy 4 ohm legyen aza hangfal ne csak 2 ? vagy szerintetek tojam bele a 25 ös biztit és lesz ami lesz? csak hát a kábelezés nemtul király 3x1.5 sodrot mtk kábelon megy a delej és a 3 ér egybe van tekerve a +nál is meg a - nál is egyböl az aksira és a kasznira amin nincs már biztositék: a vezeték elbir igy olyan 25 ampert? . szóval bizti csere 25 amperre és próba vagy valami ellenállást tegyek a hanszórókra hogy 4 ohm legyen? ha egyátalán lehet ilyet vagy nemtudom bocs hogy ha hosszú lett köszönöm elöre is a választ
(#) huligoon hozzászólása Máj 13, 2012 /

Tiszteletem.
Ezzel a táppal esetleg lehetne üzemeltetni egy 1x300w-os erősítőt ? Bővebben: Link
Következő: »»   98 / 198
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem