Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1865 / 3581
(#) nedudgi válasza szamóca hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
(#) sastas01 válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Debrecenben is, pláza emelet... Bár ez kicsit kisebb, de ha egy óra alatt egyedül megeszed ingyen a tied .
(#) szamóca válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Pesten egy mamutburgert, amibe 20dkg-os a húspogácsa, 5 perc alatt becsókoltam, de amikor következő alkalommal kettővel próbálkoztam, felsültem a második háromnegyedénél.
Ettem versenyt egy barátommal régen hekkből a Gyáli piacon, de ott is vesztettem, mert 3,5kg-ot vettünk, és az utolsó két hal már nem ment le a torkomon, mire a barátom megkönyörült rajtam, és még azt a kettőt is benyomta egy üveg traubival.
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Gondolom nem volt étvágyad. Máskor akkor próbáld, ha éhes vagy.
(#) szamóca válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Rég voltam már 18, amikor bucikenyérből készült 1,47dkg-os szendvicset ettem meg egy fogásra, akkortájt 17 tojásból készült a reggeli rántottám.
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Ezek az idők nálam is elmúltak. Bár pár éve még amikor tataroztuk a házat, együtt ebédeltem a kőműves brigáddal. Nem sokkal ettem többet ebédre mint mint ők négyen.
(#) vilmosd válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Meg nem. Csak itt kozepamerikaban utazgatok. Sok a melo (szerencsere). De ha megyek, elotte uvoltok.
(#) nagy hoho hozzászólása Máj 10, 2012 /
 
Ma délután egy fotós túrát vezettem, ott készültek a képek.
(#) jani1987 válasza nagy hoho hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Ne hozd már rám a frászt. Nem elég, hogy ez a kis pocsolya is nemsoká kiszárad ami itt van mellettünk és hal is van még benne, de nálatok van mit nézni. Amúgy szépek a képek.
(#) nagy hoho hozzászólása Máj 10, 2012 /
 
Szia Köbzoli!
Szeretném ezeket a képeket feltenni a digitális fotózás fórumban is ahol egy közérdekű bejelentést is tennék ezzel kapcsolatban. Nem tudom, hogy kell a linket átrakni, mert újra feltölteni hosszadalmas mert kb 1,4 MB fájlok.
Segíts nekem légy szíves.
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Köszönöm a segítségedet!
(#) Rober_4 hozzászólása Máj 11, 2012 /
 
Érdekes, én is pont ezt a madarat fényképeztem le az ablakból
(#) zolika60 válasza Rober_4 hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Csak a tollai egy részét elvesztette útközben.
(#) Rober_4 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Megfésültem, mégse legyen olyan bozontos!
Mégiscsak bejött a városba...
(#) SzervízMacska válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Sziasztok. A beillesztést a CTRL + V kombinációval javaslom.
(#) SzervízMacska válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Gondoltam, késő volt már...
(#) lui144 hozzászólása Máj 11, 2012 /
 
Üdv mindenkinek!
Kedden lesz a szakmai vizsgáknak az írásbeli része. Nem tudom mit tanuljak addig mert rengeteg a kimaradásom 314 óra hogy pontos legyek. Mivel mehetek vizsgázni így eléggé ideges vagyok. Ha megbuktam volna akkor örültem volna, mert akkor lett volna még 1 évem felkészülni a szakmai vizsgákra. De most csak 3 napom maradt hogy felkészüljek valamennyire a vizsgákra. A feszültség bennem nagy. Éjszakáznom nem lehet, mert akkor egy epilepsziás nagyroham bekövetkezhet a kialvatlanság miatt. A feszültséget próbálom levezetni azzal, hogy nem gondolok a vizsgákra és játszok a The World Hardest Game 2.0-val, de így is gyötör az hogy vizsgáznom kell. Különösen félek a PLC részétől valamint az automatika részétől. Az automatikától jobban félek, mert automatikából az elmúlt 2-2,5 hónapban nem volt tanár aki minket felkészítsen a vizsgára így azok az órák mindig elmaradtak. Ti mit tanácsoltok? Mit csináljak? Hogyan vezessem le jobban a feszültséget? Tanulni már kevés ez a 3 nap szerintem. Legfeljebb átnézni az eddig tanultakat.
(#) zolika60 válasza lui144 hozzászólására (») Máj 11, 2012 / 1
 
Szerintem olvasd át az eddig tanultakat. Nem kell mindent, csak azokat a részeket, amikről nincs tudásod. Több esélyed lesz mint a játékkal. Ha nem sikerül legalább próbáltad. Aztán jövőre majd felkészülsz. De lehet szerencséd is és kaphatsz olyan feladatokat amiket tudsz.
(#) idlob válasza lui144 hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Az utolsó pillanatos tanulás nekem koncentrált figyelemmel szokott sikerülni. Nem egyszerű fenntartani a figyelmet és könnyen kizökken az ember.
Ajtót becsukni, TV-t, zenét, bármit ami eltereli/megosztja a figyelmed kikapcsolni, eltüntetni. Én főleg az ilyen apró "szertartásokkal" szoktam küzdeni, pl. ilyenkor "csak egy percre" sem szabad feljönni a HE-re. Az ilyen kísértéseknek úgy szokott sikerülni ellenállni, hogy egyszerűen annyit mondok magamban, hogy "NEM". Fontos, hogy ne kezdj el mérlegelni, érvelni, addig ismételd magadban amíg el nem múlik a késztetés. (Néha egész komikussá tud válni, ahogy küzdesz magaddal, de a cél érdekében mindent.)
Mellékhatásként, ha sikerült elmélyedned a tanulásban, nem fogsz ráérni aggódni.
Biztasson, hogy akárhogy is lesz, pár nap és engedni fog a nyomás.
(#) csinidani válasza lui144 hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Szia!
Ugyanazt tanácsolnám, mint idlob. Előtte kicsit relaxálj és gondold azt magadban, hogy sikerülni fog! Ha a rosszra gondolsz, akkor el van cseszve az egész, tapasztalat.. Reggel komótosan, kipihenten, NYUGODTAN felkelni, kávét behörpölni, aztán átolvasni azokat, amik szerinted nem mennek. Nem kell éjszakázni, elég ha csak egy kicsit kizárod a külvilágot, mindent ki-illetve lekapcsolsz és csak te létezel meg a tananyag. Fontos, hogy csak arra koncentrálj, mert egyszer velem megesett, hogy matekból másfél A4-es oldalnyi szabályt kaptunk bemagolni. Annyira belesz*rtam, hogy reflexből go műhely, páka és cserealkatrész elő és képes voltam megjavítani egy 2 hónapja nálam lévő DVD lejátszót, ami eddig mindig útban volt és minden nap gondoltam rá, hoyg me kéne csinálni, de semmi kedvem nem volt megcsinálni.. Olyan fél óra múlva feleszméltem és elgondolkoztam azon, hogy én mi a francot keresek itt..
(#) nagy hoho válasza Rober_4 hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Milyen szép a kilátás az ablakodból. Én egy gazos telekre látok az ablakból ami egy senkiházi Német nőé, a hazájában ezért már főbe lőtték volna. Próbáld meg etetni a kócsagodat hátha oda szokik.
(#) zenetom válasza lui144 hozzászólására (») Máj 12, 2012 /
 
Feszültség, áram, ellenállás számítást azt feltétlenül gyakorold be!
Aztán RLC körök, erősítők (egyszerű tranzisztoros alapkapcsolások, műveleti erősítős kapcsolások).
Meg egy kis munkavédelem.
Én nagyjábból erre számítok.
Egyébként nekem is kedden lesz az írásbeli (egy része?).
Viszont az erősítős témakört még tanulmányoznom kell.
Fél év anayagát kell 2 nap alatt meg tanulnom, mert ötösre akarom megcsinálni. És meg fogom csinálni, mert eléggé őrült/elszánt vagyok hozzá.
Szerk.: a digitális elektronikától félek (függvény egyszerűsítés ..stb), mert azt elvből nem tanultam meg (nem látom értelmét a tananyagnak, annyira elavult), de ha lesz rá időm, majd átnézem azt is.
Szóval ne ess pánikba.
(#) lui144 válasza csinidani hozzászólására (») Máj 12, 2012 /
 
Relaxálásnak mit javasolsz? Én most azt csinálom, hogy egy üres füzetbe leírom a plcprogramozas.uw.hu oldalon levő feladatoknak a megoldásait feladatostul leírom egy teljesen üres füzetbe és gondolkozok a megoldásokon.
(#) csinidani válasza lui144 hozzászólására (») Máj 12, 2012 /
 
Szia!
Hát bármit ami ellazít, megnyugtat, kicsit elzár a külvilágtól. Esetleg valami klasszikus zene, valami ami elfoglal, mint pl. amit írtál, vagy interneten vannak ilyen gyakorlatok, vagy mi a fene, hogy ilyet mondogass, olyat csinálj, ilyesmi és azok tényleg ellazítják és megnyugtatják az embert.
Üdv!
(#) zenetom válasza lui144 hozzászólására (») Máj 12, 2012 /
 
Szerintem egyszerű feladatokat kezdj el megoldani (mint írtam, pl.: egyszerű feszültség számítások), az ad egy kis önbizalmat, aztán szépen haladj a nehezebbek felé!
Egy egyszerű vizsgafeladat, és a megoldás. (a 3. feladatban az ellenállás értékénel össze vannak olvadva a számok, ott az R = 160 ohm).
(#) zenetom hozzászólása Máj 12, 2012 /
 
Szép kis csapadékmennyiség érkezik felénk.
Bár szerintem egy részét a hegyek felfogják.
(#) pepe091 válasza zenetom hozzászólására (») Máj 12, 2012 /
 
Az ám, biztos lesznek szép villámok is.

Itt gyönyörűen lehet majd követni élőben.
(#) jani1987 hozzászólása Máj 12, 2012 /
 
És ezt látta már valaki? Bővebben: Link
(#) Szebence válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 12, 2012 /
 
Igen
(#) jani1987 válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 12, 2012 /
 
Mi történne, ha mindenhol ilyen szigorú lenne a börtön büntetés?
Következő: »»   1865 / 3581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem