Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Villanymotor bekötése
Ehhez a motorhoz jó ez a bekötés (11.jpg)?
Ehhez a motorhoz NEM kell semmi más, csak a plusz indító kondenzátor érték (25mikro. 400V) és csakis indításkor párhuzamba kötve a meglévővel, mert ez a motor 220V feszültségű DE állandó üzemű kondenzátoros indítású, ami induláskor köztudottan gyenge. "Panyema?" Ez a motor lesz alkalmas az esztergádhoz ezzel a kis átalakítással.
Ezek nemigen mondhatóak motronak, amid vannak.
Vaterán kell venni 10-ért 1.1 evig négypólusú motort, az egy fázisba .75 kw azt nem szórakozni ennyit(csak üzemi kondi).
Sziasztok lenne egy nagy kérdésem.Van egy 220/380-voltos villanymotorom,ami 2,3-kw-os 1420-fordulatu,és amit még láttam az adattábláján 0:83COS FI.
220voltról szeretném üzemeltetni.mekkora állandó,és indító kondi kell hozzá?Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.
Üdv
Én 50-80 mikro üzemivel és kb ugyanennyi indítóval próbálkoznék.
Szia szerinted elbírja a 2-hengeres rába kompresszort?
Helló
Kicsit úgy érzem túl nagy motor ezt,220v ra bekötni.De azért megoldható.C=1/Körfrekvencia x 1/Z négyzet minusz R négyzet,gyökalatt.Z=U/I. R=U/I x cos fi.Körfrekvencia=2 pi x 50Hz.Vagy is C=0,000090065Frad x 10 a minusz 6.-on,=90,065 mikro Frad.Ekkora üzemi kondenzátor kell rá hogy,elinduljon.Ha inditó kondenzátort akarsz rárakni, minimum ennek az értéknek a kétszeresét válaszd.A legkisebb feszültség 320VA de inkább 680VA-eset válassz.
Szia az omron vs mini v7-kb milyen árba van?Köszönöm!
Sziasztok.
Az átváltásnál Fradból mikroFradba szorzás helyett, osztani kell.Bocsika a elírásért.
Üdv minden barkácsolónak!
Ezt a kapcsolást kergetem hetek óta! Remélem, hogy a problémám is megoldódik, de legalább el tudok valamivel indulni... Köszönet érte: tatus47@gmail.com
Sziasztok Van egy 220v-os 50Hz-es 130w-os 1360/min fordulatszámú motorom (régi HAJDU tárcsás mosógépből) az a gyanúm h zárlatos mert ha bekapcsolom akkor van hogy nem is indul el magától és nagyon melegszik pár másodperc allatt már elég forró! ( a kondi jóó ,megnéztem) 3kivezetése van ha ezek közt az ellenállást mérem akkor 3esetet lehet mérni (a 3vezetéken)két esetben20ohm az ellenállás a 3dik esetben csak 5ohm akkor lehetséges h ottvan a hiba(zárlat)? és ha igen akkor érdemes e javitgatással foglalkozni (tekercseléssel) vagy új motort kell venni ha lehet még kapni!? bocs ha kicsit zavarosan fogalmaztam? válaszotokat előre is köszönöm!
Hali! Nekem van egy keverőtárcsás mosógép belsőm még a rozsdamentes felső üst is ha érdekel megegyezhetünk. Üdv
Köszi de nem életbevágó a gép csak ha kis munkával helyrehozható akkor rászánom az időt semmiképpen sem akarok komolyabb összeget rá költeni! de azért köszi a felajánlást!
Sziasztok!
Van egy 2.2kW os 710/ford villanymotorom.Áramfelvétele 7/12A.Ezeknek a motoroknak a tekercselése úgy van elkészítve hogy az adattáblán feltüntetett áramfelvételt folyamatos üzemben bírja?
Igen ezt folyamatos üzemben kell neki bírnia. A táblán feltüntetett áram értékeket akkor veszi fel ha a névleges mértékben terheljük ki a motort. Ha túlterheljük, több lesz az áramfelvétele, azaz túl is melegszik, leéghet a tekercselés lakk szigetelése. Ha alig terheljük meg, üresjárásban forgatjuk, a névleges áramánál kevesebbet vesz fel. A két féle áram a külömböző Y/D kötés esetén alakul ki.Figyelni kell a rendelkezésre álló feszültségekre! Az szerint bekötni.
Üdv minden barkácsolónak!
Proli007 és társainak ezúton is köszönöm az értékes rajzokat és hozzászólásokat! Új esemény, hogy guberáltam a MÉH-ben egy EVIG VZ 21/4-es motort. kitakarítottam és a rajz szerint be is kötöttem. Nem igazán indul, csak a 4.-5. kapcsolásra, de ráfogtam, hogy kevés az indítókondi... Aztán némi járatás után melegedett és morgott. Gondoltam, le kellene venni a kondit... valahogy... Eszembe jutott, hogy jó harminc éve volt egy MIHÁ-C indítórelés esetem... De sehol nem találtam leírást, vagy táblázatot erről a ketyeréről... Tudna valaki segíteni? Annyit még, hogy egy kompresszorra kellene építenem, de nincs a közelben, aki az indítógombot nyomogassa, ha nyomáskapcsoló bekapcsol... Találtam a Vaterán kapcsolókat, de adat egyiken sincs, hogy mekkora motorhoz való... Üdvözlettel: tatus47@gmail.com
Üdv!Kérdésem lenne ha tud valaki segítene?Van egy 1,1Kw os csillag delta motorom!Jelenleg deltába van kötve.Tehát konyhanyelven fogalmazva a kapocstábla 3 függőleges "pálca van"Kérdésem!Ha 230voltra szeretném kötni hogy csináljam?Át kell-e kötni csillagba a kapocstáblát?És mekkora indító kondi kellene rá?És párhuzamosan állandó kondit ugye érdemes rá kötni?Jelen esetbe 1,1kw os motorra ha raknék egy 100Mikrós start kondit nyomógombra +párhuzamosan direktbe egy 30mikrósat állandó kondinak,hogy erősebb legyen a motor?Válaszokat köszi!!
A jelenlegi delta bekötéssel milyen feszültségről illetve hálózatról volt használva a motor? Mi van az adattáblára írva? Közép Európában 3x400/230V-s a hálózat, a szokásos bekötés jellemzően 3x400V-ra csillagban szokás, ezzel a bekötéssel nem egyfázisú frekiváltóról volt használva a motor?
Szia!
Így kell!
Üdv!380/220 a táblán.de kimegyek megnézem pontosan
Szia!
Az indító relé beiktatása semmit nem fog változtatni.
nem akarok indító relét!Szalagfűrész motornak akarom használni!
Azt nem is Neked írtam... Abból ám nem lesz komoly szalagfűrész.
Igen tudom!De csont szalagfűrésznek elmegy!Sőt!
Sziasztok,nemrégiben hozzájuttam egy villanymotorhoz amiről az előző gazda azt mondja,hogy háromfázisú volt csak átköttette 220V-ra án 380V ról szeretném használni(ha lehet?)!!!Felteszek pár képet róla!
Az áthidaló lemezek elhelyezése alapján akár 3 fázisú is lehetne, de a táblán csak egy feszültség érték található, az áram értéke sem a három fázisú 1,5kW-os nagysághoz tartozik. Tehát szerintem ez csak egyfázisú motor. Ha a motor tekercsektől csak 4 szál kivezetés jön ki akkor is biztosan csak egyfázisú, három fázisúnál hat szálnak kell kijönnie.
Nézd meg meg van e minden tekercs vég. Alul 3 felül három. A képen nem látom a jobb szélső alsó csavarnál a tekercs véget. Próbálj olyan képet készíteni amelyen a tekercs végek is látszanak.
Köszönöm a válaszokat!Holnap megnézem jobban!
Tehát 6 szál drótnak kell lennie,ha háromfázisú? ha nincs 6 szál ne is próbálkozzak?
Így igaz
|
Bejelentkezés
Hirdetés |