Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Számlapok és előlapok készítése
Kapcsolódó téma: Dobozolási technikák, műszerdobozok
Sziasztok!
Milyen lakkal vagy festékkel kéne lefújnom egy fémet, műanyagot, bármit, hogy utána vasalásos technikával lehessen rá feliratot készíteni? Előre is köszi!
Én zsírtalanítás után közvetlenül az alulemezre "vasaltam" feliratot .
Sziasztok.Ha már épp készülék előlapról van szó.
Megállja-e a helyét az a megoldás,ha labortápom előlapját fényes öntapadós papírra kinyomtatom?Majd a tápra való felragasztás után vasalóval egy rétegben felviszek rá laminálófóliát.
Hello, csak próbáld ki. Vélhetőleg a fényesen terülni fog a tinta, ha tintasugarassal nyomtatod. Vélhetőleg nem olvad meg, és terül szét a festék, ha lézerrel nyomtatod, majd laminálod, és talán szép lesz és nem pöndörödik fel a fólia az előlap szélén. Ezek lehetnek buktatók. Ja, és ha a papír "nagyon fényes", akkor a lézernyomat lepereg, amint meghajlik a papír. Én nem látom amúgy indokoltnak a fényes papír használatát, ha utána úgyis laminálod.
Mazso: Köszi! Jó penge kellett hozzá!
Elhiszem énnekem is mindig az olyan helyek okoznak gondot mind pl: téglalap forma. Ezeket nagyon nehéz szépen egyenletesen kivágni.
Nálam úgy megy, hogy telibe van ugye ragasztva, a széleknél különösen, a papír is befedi az előlap kivágását. Ekkor fogok egy pengét és kivágom a papírt (fóliát) úgy hogy a pengét az előlap kivágása vezesse s úgy, hogy amikor a penge vág a papírt ráhúzza az előlapra. Ez akkor jó, ha valamit berakok a kivágásba. Ha csak mögötte van pl egy LCD, akkor a papírt középen hasítom be x alakban, és a kivágásba és az előlap hátára hajtom vissza. Így a kivágás éle is burkolt lesz. A sarkoknál van egy háromszög, ami kimarad, hát ennyi a szépséghiba.
Mindenképp! Öntapadót...s azt is hátrahatom a széleken. Talán látszódik is egy régebbi képemen. De lehet vásárolni, kissé matt, fehér műanyag öntapadós fóliát is, de azon nem olyan stabil a nyomat, mint a szöszösebb papíron. Kicsit le lehet dörzsölni
Én úgy szoktam csinálni, hogy kinyomtatom az előlapi mintát sima öntapadós matt fehér papírra, és utána erre teszem rá az öntapadós átlátszó fóliát, és így ragasztom fel a már kész előlapot.
Hogyan szoktad pozícionálni az előlapi mintát a ragasztandó felületre?
Teszek a rajz négy sarkára az előlap méretének megfelelő szálkereszteket. Erre helyezem a lapot úgy, hogy a hibát elosztom közöttük. Néha rákerül az előlapra ez, de hát vékony, nem zavar. Ha az előlapon van poti, és annak körbefutó skálája, akkor ott pontosnak kell lenni, mert a poti gomb és a skála excentricitása -szerintem- zavaró. ilyenkor a rajzra a skála közepére is teszek szálkeresztet, és arra pozicionálok inkább. Alapból is van amúgy a szoftverben ez a szürke furatjelölő pont, én inkább a keresztet szeretem, "nulla" vastagsággal. Jó ha ilyenkor pontosan fúr az ember, könnyen odébb csúszhat a furat, ha nem jó a gép...
Annyit még hozzáteszek, hogy én, ha elkészült az előlap, készítek egy fúrósablont, olyan változatot is, ahol csak szálkeresztek vannak a furatok helyén és a kivágások sarkainál. Ezt ráillesztem az előlapra, celluxszal ráragasztom, majd a szálkereszteknél pontozóval átjelölöm a nevezetes pontokat. Aztán ott fúrom, marom, ami kell...
Én épp most egy 296*96 előlappal szívók leméreteztem a már kifúrt alulemezt, és ez alapján készítettem el az előlapi matricát de vagy a nyomtató nyújtja vagy én csinálok valamit rosszul mindig vagy 1mm nyúlik a nyomat.
Nyomtatás után mérd meg papíron, és a fólián is!
A nyomtatókat papírhoz tervezik. Ha a fólia jobban betapad mint a papír, akkor könnyen elképzelhető, hogy a gyárilag figyelembe vett minimális slip majdnem nulla, így kicsit hosszúkásabb a fóliás nyomat. Transzformációval kell kisebbé alakítani, hogy a végeredmény jó legyen. Kísérlet...
Lézerrel fogom csinálni.
mazso1988:Jó ötletet adtál.Gondolom ezt az átlátszó öntapadós fóliát lehet jobb papírírószer boltban venni?
Igen.Amikor én vettem kb 1 éve 100m tekercsben volt,ezt vettem akkor kb 400Ft-ért.
Üdv mindenki.
Szeretném megmutatni a készülő tápom előlapi tervét.Véleményeket kérek és kritikákat.
A potméter gombok valós méretét szimbolizálják a nagy szürke körök.A belsejükben lévő kis fehér körök pedig a tengely tényleges átmérője.Csak a skálák könnyebb elhelyezése végett csináltam így a véglegesen már csak a furatok helyét jelölő kis kereszt van.
Hello, szerintem túl közel vannak egymáshoz a potik. Közéjük férne az ujjad? Valamint tennék még rá egy kapcsolót a két táp összekapcsolásához. Én mellőzném azokat a fekete szemöldököket, az excentricitás érzetét keltik, de ez neked kell, hogy tetsszen.
Ok köszönöm.Igen elfér, mert un. szoknyás poti gombok lesznek felszerelve.Már az előlap ki van fúrva a tervnek megfelelően.
Szia! Ne csak a funkcionalitást, hanem az ergonómiát is vedd figyelembe. Mivel gondolom azért fogod párszor cserélgetni a kimeneteket - nehéz lesz úgy babrálni, hogy ne tekerd el akaratlanul is a potikat. Én a kimeneti csatlakozókat kényelmesebb helyre tettem volna, a kezelőszerveket pedig kellemesebb távolságra.
Sziasztok
Szeretném megkérdezni, hogy esetleg valakinek nincsen meg a 2011.01.30 Front Designer Update file? A hivatalos oldalon már csak sajnos az idei van fent.
Valami ilyesmire gondoltam. A kimenet karos kapcsolója helyett inkább nyomógombot terveznék.
Praktikusabb dolog szerintem a csatlakozókat alulra rakni, hiszen a vezetékek elhelyezkedését jellemzően a gravitáció határozza meg.
A tekerentyűket pedig - mivel azokat használja az ember a legtöbbet - érdemes kézhasználat szerint oldalra rakni (jobbkezeseknek jobb oldalra). A kijelző mehet középre, esetleg felülre középre. A hálózati kapcsolót jobb kirakni az útból, nehogy az ember véletlenül beleakadjon, nálam valószínűleg hátulra kerülne inkább, de valamelyik felső sarok is teljesen jó lehet.
Nem rossz, köszönöm! Annál ami az én fejemben kavarog jelenleg, annál ez szebb elrendezés. Viszont a banánhüvelyeket tényleg jobb lenne alulra tenni mert a belőlük kilógó vezetékek így eltakarják a potmétereket. Amúgy nem rossz tényleg, főleg hogy a logó helye is megvan. Ezt el is felejtettem írni hogy egy logónak is kell hely bár ez nagyjából mindegy hogy hol van.
Nos változott a dolog mert arra jutottam hogy egy védőföld-csatlakozó is kell az előlapra, viszont a kimenet állapotát nem fogja LED jelezni, tehát így néz ki jelen állás szerint:
- Egy 2x16-os LCD-t (panelmérőm) - Egy nyomógombbot amivel a panelmérő kijelzés-módjai közt lehet váltani - 4db egyfordulatú potenciométert (feszültség és áram, durva és finom) - Áramgenerátoros üzemmódot jelző 5mm-es LED - Egy billenőkaros kapcsolót (DC BE/KI kapcsoló) - Egy hálózati áramtalanító főkapcsolót - Öt banánhüvely-csatlakozót (kimenet plusz és mínusz, sense plusz és mínusz, védőföld) Az előlap továbbra is 148*148mm méretű.
Nos nekem ez az ötletem:
Kép cserélve. A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2012
Például bele tudod dugni az ESD-s csuklópántodat.
Szerintem egyszerű, és jó.
Egyedül anyi módosítást tennék bele, hogy a főkapcsolót a másik oldalra tenném át, a biztonság kedvéért. |
Bejelentkezés
Hirdetés |