Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos kerékpár, robogó házilag
Lapozás: OK   92 / 229
(#) etm válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Érdekes,mert nem szorul semmi,gyorsuláskor,viszont 15 amper körül ránt rajta.Egyedül ami baja van,az az,hogy a kulcs elfordításakor először a leggyorsabb fokozatba kapcsol,tehát azzal indul,majd gombnyomásra eggyel kisebb fokozatba teszi,és megint gombnyomásra a leglassúbb fokozatba.Szerintem pont fordítva kellene,hogy a leglassúbból induljon.De ez újkorában is így volt,amikor még sokat lement egy töltéssel.A gumik felfújva,fék beállítva, nem szorul semmi,nem melegszik a motor sem,a HALL-ok is jók.Van valakinek ötlete?Milyen elven működik a sebesség fokozat,tudja-e valaki ?Köszi!
(#) fortuna6902 válasza fater0827 hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Helo fater0827 lehet hogy megtaláltam a hibát találtam 3db zener diodát ezzel a színkóddal: piros/sárga/zöld.Csak az a baj nemtalálok hozzá színkodot hogy legalább tudjam milyet vagyek.tudnál segíteni hogy milyen értékű.üdv péter
(#) fater0827 válasza fortuna6902 hozzászólására (») Máj 10, 2012 / 1

Üdv fortuna6902
Itt az hobbi oldalon találtam ( #623748 ) hozzászólást , ha jól sejtem (értelmezem )1N24E a típusa .
Üdv
(#) hoze hozzászólása Máj 13, 2012 /

szép napot mindenkinek,megint összehozott a sors egy istenharagjával. Tehát,egy robogó alkatú bringáról lenne szó citromsárga színben hozzám vezérlő nélkül jött ,állítólag a motor jó gázkar rendben de a vezetékelése össze van barmolva elég rendesen,ami a kormánynál mondjuk zöld a vezérléshez érkezve már piros de ez a legkevesebb majd megoldom. A probléma veleje illetve a kérdésem is erre irányulna,hogyan tudom kiszűrni hogy 60-as vagy120 fokos vezérlő kell hozzá?Ezzel a problémával fordulnék hozzátok segítségeteket előre is köszönöm. üdv
(#) etm válasza hoze hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Hello! Szerintem,a nagyobb átmérőjű kerékhez megy a 60 fokos,mivel kisebb fordulatszám kell a sebességhez nagy keréknél.A 120 fokos pedig a kis átmérőjű keréknél van mint pl.18-as vagy 20-as,mivel nagyobb fordulatra van szükség,hogy meglegyen a kellő gyorsaság.Ez az én véleményem.
(#) elektromos tornádó hozzászólása Máj 14, 2012 /

Sziasztok. az a problémám, hogy vanegy elektromos tornádónk, éshát mint mindig, kilukad a hátsó kereke. az megtudom csinálni, de legutóbb kicseréltem a gumit, összeraktam és mikor elindultam, akkor a vezeték ami belemegy a hátsó kerékbea kerék forgásától megcsavarodott, és elszakadt. szoval arra lettem figyelmes tegnap este hogy megállt alattam. most szétszedtem a kerekét és a féketis leszedtem a kerékről, de a vezeték az abba a csavarba megy amin forog a kerék. és nemtudom kiszedni, mert egyszerűen else tudom képzelni hogy tudnám tovább szétszedni. szoval ebbe kéne segíteni. előreis köszi

Szerkesztve ! Még szerencse, hogy a színezésed nem sikerült, írjál csak nyugodtan úgy mint mások, nem kell kitűnni ..
(#) tony1966 válasza elektromos tornádó hozzászólására (») Máj 14, 2012 / 2

Szia,először is kiveszed a kereket,és a deknit le kell venni a kerékről azon az oldalon ahol a vezeték kijön a tengelyből.Akkor már látod a motort belülről,hogy honnan indulnak ki a vezetékek.Onnan már megy a többi,hidd el nem nagy dolog ,menni fog.Csak vigyázz amikor lefelé veszed a deknit,hogy egy centinél mélyebbre ne nyúlj be semmivel,mert megsértheted a tekercselést!Hasznos munkát,szurkolok.Tony
(#) elektromos tornádó válasza tony1966 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

ahan értem csak a deknit nemis tudom hogy szedjem le mert sehogy nemlehet megfogni. :/
(#) elektromos tornádó válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

mieik *

Törölve !
(#) aherhof válasza fater0827 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Üdv

Az bizony egyszerűbb vezérlőknél elég tud lenni nem 3f motor esetén. Az egyik egy fűrészgenerátorhoz kell, a másik egy adott szintre komparál, és máris kész a PWM.
(#) fater0827 válasza aherhof hozzászólására (») Máj 15, 2012 /

Üdv Aherhof
Igen a kérdező írta LM358 ,válaszom 3f hoz kevés . Velox márkához MC33035 és MC33039 és LM399 (ezzel a felállással és FET stb ) így már más ,azért írtam neki keressen még (mikró koporsót) IC-t.
Üdv
(#) fortuna6902 hozzászólása Máj 15, 2012 /

Sziasztok ezt még elfelejtettem ennek a zener diódának ezek a paraméterei:mert az egyik zárlatos.
színek ? piros ? sárga ? zöld

D --- 1N245
D --- 1N24E
L --- 2,4 H 20 %
L SMD 2,4 mH
R 2,4 M 20 %
Z dióda RLZ 18B

és erre a típusúra kilehet-e cserélni? BZV55C18

kedves fater0827 átnéztem nagyítóval a vezérlőm alkatrészről alkatrészre de nem találtam sehol azt a IR2103-as ict.
(#) aherhof válasza fater0827 hozzászólására (») Máj 15, 2012 /

Tisztázni kell milyen motor van benne, mert előfordulhat kefés is, ha ritkábban is. Ha 3f akkor valóban kevés. Akkor lehet áramfigyelésre használják, vagy hasonlóra.
(#) fortuna6902 válasza fortuna6902 hozzászólására (») Máj 15, 2012 /

Ja ez a motorvezérlő egy 60 fokos, a motor meg kefe nélküli,és 3 db jeladó van benne.(elektromos robogó)
(#) fater0827 válasza aherhof hozzászólására (») Máj 15, 2012 /

Üdv Aherhof
A válaszom Fotuna6902 számara szólt ,neki szeretnék segíteni , ígérem 10 esetleg 20 napon belül teszek fel képet a motor belsejéről illetve a vezérlőkről ,talán még videót is a motor szétszedésről . Most új abroncsot (felnit) kap ,előző gazda padkázott vele ,nekem most lovagló érzésem van kerékpározás közben (már unom).
Üdv
(#) fater0827 válasza fortuna6902 hozzászólására (») Máj 16, 2012 / 1

Üdv Fortuna6902
Az IR2103 általam javított vezérlőkbe találkoztam ,de persze más típusú FET meghajtó is létezik . A netten tekeregve láttam olyan motort melyben bent volt a vezérlő kívül pár vezeték ,gázkar ,stb .Fejlődik a világ mi meg kullogunk utána .
Üdv
(#) irván hozzászólása Máj 18, 2012 /

Sziasztok!
Segítségt szeretnék kérni, Tornádó tipusu kínai elektronikával szerelt elektromos kerékpárnál a gyújtás ráadása után rögtön, magától elindul és forog a kerék.
aki tud segíteni kérem jelezze.
Köszönöm
(#) hoze válasza etm hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Háló köszönöm a segítséget,már be is szereztem egy 120fokos vezérlőt nem olcsó mulatság,és persze az összes csati más fajta .De igazából nem baj mert ahogy elnézem komplett ujj vezetékelés kell rá mert ez annyira össze van barmolva hogy halott ötlet ezzel ujraéleszteni a bringát.Ha ne-agy isten elakadok ismét itt keresek orvosságot a felmerülő problémámra .Még egyszer köszöntem.üdv
(#) hoze hozzászólása Máj 18, 2012 /

Szép estét,mellékelnék egy nem túl jó képet amin van három vezeték amit nem tudok hova tenni,ha tudna valaki segíteni nagyon megköszönném!üdv

IMG10158.jpg

(#) fater0827 válasza hoze hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Üdv Hoze
Belerondítottam a képbe.
Üdv
(#) hoze válasza fater0827 hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Üdvözöllek fater nagyon köszönöm a segítséged nem nagyon mertem barkóbázni vele mert röpke 15000ft egy ilyen vezérlő és a boltban nincs garancia ha nem ők szerelik be . Természetesen a boltos meg annyit ért a bringákhoz ,hogy pénz ellenében átadja a kész kerékpárt,és még utál is mert valamivel több a sejtésed a témában mint neki.Úgyhogy nagyon köszönöm még egyszer további szép napot.
(#) katona67 hozzászólása Máj 22, 2012 /

Az lenne a kérdésem hogy a 48v-os vezérlőt átlehet állítani 36vra.
(#) etm válasza irván hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Hello! A gázkar hall-ic van elmenve,vagy szakadás van a gázkar kábelban.Ki kell mérni őket.
(#) irván válasza etm hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

hello! Köszönöm a segítséged, utána járok.
(#) nemszaki hozzászólása Máj 26, 2012 /

A segítségeteket szeretném kérni.Tornádó 018-as kerékpárom van.A vezérlő lefüstölt.De nagyon.Azt tudom,hogy csere.A kérdésem az lenne,hogy ezt mi okozhatta szerintetek?Előre is megköszönöm ha tud valaki segíteni.Üdv
(#) fortuna6902 hozzászólása Máj 27, 2012 /

Én Péter vagyok.na most nekem olyan bajom van hogy az elektromos robogómnak a motorját szétszedtem (ez egy 48v 350w kefe nélküli 3 fázisú 2 sebességes motor )a jeladó paneljára rá van írva hogy 120fok de viszont a vezérlő ami benne van meg csak 60fokos volt ami tönkrement (elfüstőlt). az üzletbe azt mondták hogy 120fokos vezérlő kell bele,de ezzel a vezérlővel terhelés nélkül (ha felbakkolom szépen megy egyböl felpörög a kerék,de ha ráülök akkor meg darál az egész és nem nagyon akar menni.(ez vezérlő hiba mert lehet hogy tényleg 60fokos vezérlőt kellett volna hogy vegyek,vagy leégették a motort vagy )mert ezt az egészet rossz vezérlővel vettem és evégett nembírtam ki probálni. *
(#) etm válasza fortuna6902 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Hello! Szerintem,ha 22-es vagy 24-es kerék van benne,akkor abba 60 fokos vezérlő mehet. 120 fokot elfordulni meg még nagy kerékkel,és még súly alatt,kicsit nehéz lenne neki.
(#) fortuna6902 válasza etm hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

ez 16-os kerék
(#) etm válasza fortuna6902 hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Hello! Akkor azt javaslom,mérd ki a hall-okat a motorban,és esetleg a tekercseket is. A csatlakozóknál ha széthúzod ez utóbbit meg tudod tenni.A kerékméretet figyelembe véve 120 fokos vezérlő menne bele,de viszont én 120 fokos vezérlővel,melynek többfajta sebességfokozata volt,még nem találkoztam.Ha pedig 60 fokos van benne,akkor nem mehet valami gyorsan.
(#) fortuna6902 hozzászólása Máj 28, 2012 /

még annyit kérdeznék hogy teljesen összeraktam a gépet az elektromos robogóm ,próbakör az első 3-4méterben egy kicsit erősen morogva indul utána megy szépen.ez még mitől lehet
Következő: »»   92 / 229
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem