Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   303 / 1127
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Máj 11, 2012 /
 
Sziasztok.

SATA HDD kötetet hogyan lehet leválasztani?

A Rendszer összes tárolója AHCI módban van használva, meg ezen a kérdéses porton is.
Az aktuális merevlemezen átzuhant néhány program, de már semmi nem köti meg, egyedül a késleltetett írás ( azt hiszem).
Van erre valamiféle parancs, amivel a kötetet rá lehet kényszeríteni a leválasztásra? Még az sem áll fenn, hogy szét van vágva a kötet két particióra, itt minden merevlemez egy particiót hordoz, így egy fokkal egyszerűbb lenne a épés. Csak ezért nem szertném újra indítani a számítógépet.

Köszönöm a segítséget.
(#) Signal válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 12, 2012 / 1
 
Én ezt a programot használom leválasztásra: http://mt-naka.com/hotswap/index_enu.htm
Bár tulajdonképpen csak az Eszközkezelő bővítménye, de annál kényelmesebb használni. (XP-hez az 5.0-t kell letölteni, mert a 6.0 XP-t már nem támogat.)
Késleltetett írás érdekes dolog, döglődő meghajtó miatt szokott lenni olyan hibaüzenet. Most látom, még a linkelt oldalon is említik:
Idézet:
„"{Delayed Write Failed} Windows was unable to save all the data for the file . The data has been lost. This error may be caused by a failure of your computer hardware or network connection. Please try to save this file elsewhere."”
(#) _ampervadasz_ válasza Signal hozzászólására (») Máj 12, 2012 /
 
Köszönöm a linket, majd egyszer kipróbálom.

Döglődő meghajtó még csak véletlenül sem lehet, kivéve akkor ha ez elég gyakran lép fel, és ha az a folymat rendszerszintű, akkor stop hiba lesz a vége.
Valószínűbb, hogy az alkalmazásokhoz van köze a dolognak. Bizonyios alkalmazások gyorsítótáraznak (meg maga a HDD a saját Cache memóriájába) RAM -ba, hogy ezzel tehermentesítsék a diszk alrendszert, amikor az alkalmazás befezei a futását (bezárod) akkor az még benn marad a memóriában a pufferelt adattal együtt. Így viselkedik például a jól ismert Windoz fax megjelenítő, vagy példásul az esetemben a JetAudio.

Egy olyan program viszont jöbb döntés lenne, ami meg is mutatja, hogy mi köti meg a kötetet.
(#) _vl_ válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 12, 2012 / 2
 
Lehet olyat csinálni, hogy egy partíciótól "elveszed" a meghajtó betűjelét. Ha lefutott a művelet, akkor biztosan ki lesz űrítve minden gyorsítótár a diszkre.

XP-ben My Computeren jobb klikk -> Manage -> Disk Management -> partíció kiválasztása, jobb klikk, menüben Change drive letter and Paths -> betűjel kiválasztása, Remove gomb. Ha valami nyitva van rajta, akkor visszakérdez, ha pedig benne áll valaki egy könyvtárban, akkor nem fog lefutni a művelet.
(#) Signal válasza _vl_ hozzászólására (») Máj 12, 2012 /
 
Cache-ürítésnek van egyszerűbb módja is:

http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897438

Legegyszerűbb a sync.exe programot bemásolni a Windows/system32 mappába. Ezután parancssorba bármikor beírod a SYNC parancsot (paraméter nélkül) és ürít mindent.

Ott van továbbá a CHKDSK /? parancs. Meg lehet nézni a /X paramétert (kötet kényszerű leválasztása).
(#) sardi_hunor hozzászólása Máj 13, 2012 /
 
Hello!

Lenne egy olyan problemam, hogy ha a szamitogep alaplapi hangkartyajanak a vonalbenete viszhangzik vagyis ojan mintha valami echo lenne beallitva egy keveron. Amugy egy Jetway PT88AS az alaplap nem egy mai darab de tokeletesen megy es Windows 7 Ultimate van rajta. Jelzem a mikrofon beneten nem viszhangzik semmi csak a vonalbemeneten. A drivere az Realtek AC"97 Vista 32. Azert idegesit mert eddig nem volt ilyen problema sem xp-vel sem mas windows7-el. Szerintetek a windows lenne a ludas?
(#) b-max válasza sardi_hunor hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
Lehet hogy fel kéne rakni a hozzávaló keverő programot, mert nem kizárt, hogy van benne valami echo funkció, ami valami oknál fogva aktivizálódott.
(#) abyka1979 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
Szia!

Vezérlőpult ->hang->lejátszás->hangszórók(speakers) ->tulajdonságok->javítások-> és itt vagy a virtuális surround vagy a környezet.Ezeket kapcsold ki.
(#) sardi_hunor válasza abyka1979 hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
Ok sikerult, kikellett kapcsolni a virtual soround-ot, valamiert aktivalodott. Koszonom szepen.
(#) lacek29 hozzászólása Máj 14, 2012 /
 
Sziasztok.Mitől lehet az a probléma,hogyha HD filmet nézek(VLC-vel),akkor szinte 100%-ban leterheli a processzort. Pentium Dual Core E6600 processzor-ról van szó.
(#) abyka1979 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Szivesen!

Arra még én sem jöttem rá mi aktiválja,de nálam is be szokott kapcsolni néha.
(#) belfi2 hozzászólása Máj 15, 2012 /
 
Sziasztok!
Újabb ADSL Vs Tplink probléma.Adva van egy T-Home ADSL betárcsázós modem ami eddig jól szuperált,és egy ma vásárolt TP link 740n router.A készülékek nem nálam vannak tehát csak emlékezetből írom le amiket elkövettem.Mint említettem a Modem és a Pc eddig jól működött de mikor megpróbáltuk bekötni a routert nem volt Net, azaz nem tudtunk felcsatlakozni a 192.168.1.1. konfiges oldalra.Szét szedve a beállítást,(kiiktattuk a routert) most ott tarunk hogy sehova sem kapcsolódik, illetve kapcsolódik csak nem lehet böngészni.A modem betárcsáz kiírja a netsebességet,majd a hálózati kapcsolat ikon felkiáltó jeles lesz, és nem megy a böngésző.Beállítások:Thom miniport kapcsolódva minden DHCP-n. Hálózati kapcsolat :korlátozott Minden DHCP-n
A hálókártyának adtam fix IP-t akkor a korlátozás feloldódott de net továbbra sincs.Az opsys XP.
Segítségeteket köszönöm.
(#) _vl_ válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
Kicsi kusza, amit írtál.

Ha ADSL-t használsz, és közvetlenül van összekötve a géped a modemmel, akkor PPP over Ethernet típusú (PPPoE) "betárcsázást" kell választanod a gépeden, ezen felül a kapcsolódásra használt Ethernet interfészen érdemes valami fix IP címet beállítani (lehetőleg 192.168.x.y alakút), mert sem az ADSL modem, sem pedig az Internet nem fog a DHCP-re válaszolni, és csak fölöslegesen panaszkodik majd a géped emiatt.

Ha a routeren keresztül akarod használni az ADSL-t, akkor a PPP over Ethernetet el kell felejteni, és vagy fix IP címet, vagy DHCP-t kell az Ethernet interfészen állítani (ha nem értesz hozzá annyira, akkor a DHCP-vel egyszerűbb lesz). A géped a router LAN portjába kell dugni, az ADSL modemet a WAN portjába. Ha így kötöd be, akkor a routertől DHCP-vel kell kapjál 192.168.1.x kinézetű IP címet (ellenőrzés: ipconfig /all). Ha kaptál IP címet, akkor biztosan el fogod tudni érni a 192.168.1.1-en.
(#) belfi2 válasza _vl_ hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
Szia!
Mindent úgy csináltam ahogy szoktam.ADSL modemet a ruoter WAN "bemenetéhez" kapcsoltam.A PC-t összekötöttem a router LAN "kimenetével".Keresőbe beírtam a 192.168.1.1.,de nem történt semmi.Ezek után szétszedtem és simán összeraktam ruoter nélkül.Betárcsázott,létrejött a kapcsolat,de böngészni nem lehet.Az ADSL ikonnál, a "Csatlakoztatva ,tűzfal védi WLAN miniport PPPOE" felirat olvasható. A kapcsolat tulajdonságai DHCP.
A a helyi hálózatnál viszont,"Helyi kapcsolat nem jött létre vagy korlátozott". Tulajdonságoknál szintén DHCP re van állítva.
Ezt megváltoztattam fix IPre de nem változott semmi(192.168.5.1) al maszk auton megadta.Így most már net sincs és nem tudom mi tévő legyek.Az eszköz kezelőben a hálókártyánál egy sárga felkiáltó jel van.Eddig viszont ment a net rendesen.Még annyit hogy leszedtem a gépről egy vagon tűzfalat vírus írtót,és egy Avastot raktam fel de nem az volt a hiba forrás.
(#) Signal válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 16, 2012 /
 
Idézet:
„Az eszköz kezelőben a hálókártyánál egy sárga felkiáltó jel van.”


"Eszközkezelő" egy szó, és nem lehet sárga felkiáltójel, mert akkor nem működik. Ha például ez egy laptop, a gyártó honlapjáról kellene drivert letölteni a hálózati kártyához.

Ha nem laptop --> furcsa módon akkor is.
(#) belfi2 válasza Signal hozzászólására (») Máj 16, 2012 /
 
Szia!
Már pedig ott van, és az ADSL-fel is csatlakozik,de böngészni nem lehet.
(#) Signal válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 16, 2012 /
 
Ha működik is valamiért a PPPoE (bár én úgy emlékszem, ilyenkor az sem szokott), viszont a routeres helyi kapcsolat (WAN-LAN) működése szerintem kizárt, amennyiben az Eszközkezelőben sárga felkiáltójel szerepel.

Tehát ezt mindenképp el kell hárítani, adott esetben a hálózati adapter újratelepítésével.

Idézet:
„Modem és a Pc eddig jól működött de mikor megpróbáltuk bekötni a routert nem volt Net, azaz nem tudtunk felcsatlakozni a 192.168.1.1. konfiges oldalra.”


Ez a router belső címe, nem kell hozzá Internet. Anélkül is be kell jönnie.
(#) belfi2 válasza Signal hozzászólására (») Máj 16, 2012 /
 
Igaz, valóban nem kel net, hozzá de nem sikerült elérni.Most nem tudok többet mert nem szóltak még (lehet nem is fognak) de ha már itt tartunk, hogy kell törölni egy ADSL kapcsolatot.Értem ez alatt azt hogy program szinten kell törölni vagy elég a hálózati ikont? Mit értesz a hálózati adapter újra telepítésén?
Még valami.Ahol ez a dolog előjött ott van egy táblagép is aminek csak wifi net kapcsolata van.A hölgy elmondása szerint az viszont működik, bár elképzelni sem tudom hogyan konfigurálták a routert illetve mivel.Az lehet hogy egy másik laptoppal (ami nincs kizárva,)és most már van wifis összeköttetés. Azért írok ilyen furcsákat, mert szűz gépre simán feltudom tenni ,de egy olyanon már amin volt, és nem működik, az nem megy sehogyan sem.
(#) Signal válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 16, 2012 /
 
A "Hálózati kapcsolatok" mappából kell törölni, mást nem tudsz és nem is kell tenni vele.

Eszközkezelőben a hálókártyára jobbklikk, eltávolítás vagy frissítés. Eltávolítás után a Windows újraérzékeli és ismét telepíti, ez adott esetben külön drivert is igényelhet, ha nem ismeri fel automatikusan.

Megjelenése óta használom az XP-t, sok titkára rájöttem már, de mai napig képes szívatni hasonló dolgokkal engem is. Rejtélyesen megálló szolgáltatások, valamiért megváltozó, mélyebb szintű beállítások stb. Aztán valahogy megoldódik. Vagy legrosszabb esetben tiszta lappal kell indítani (format).
(#) belfi2 válasza Signal hozzászólására (») Máj 16, 2012 /
 
Köszi, megjegyzem amit írtál.Úgy látszik mások sem mennek vele semmire mert szóltak hogy újra telepítik.Mellesleg igen mostohán bánt a kishölgy a géppel.Három év alatt egyetlen egyszer sem volt töredezettségmentesítve,sem más karbantartás.Egy Emachines laptopról(az alcsoportot nem tudom) van egyébként szó.Azért nem vettem le a hálókártya illesztőjét, mert nem volt a géphez semmilyen lemez ,így nem tudtam hogy vissza áll e.Most van 75-75 GB adat amit nem tudnak hová menteni,mert tele vannak a meghajtók fullra.
(#) vladcepes hozzászólása Máj 17, 2012 /
 
Sziasztok! Van egy Laptop Windows7 van rajta,benne egy 500Gb-os vincseszter.Ez el volt osztva kettőbe. C:75Gb és a D:olyan 330Gb-ra. Az volt a feladat hogy a D-ről rakjak át a C-re X GB-ot.Egy particionáló programmal vágtam le a D-ből 130Gb-ot és csinált egy másik meghajtót.A Számítógép-kezelésnél>Lemezkezelésnél ott van de formázni kellene.Csináltam már ilyet régebben de ez most nem engedi és nem értem hogy miért.Jobb klikk rajta és "Új egyszerű kötet" erre rá is megy aztán végigvezet a varázsló aztán Formázás NTFS Fájlrendszer aztán mikor a befejezéshez gombra ér akkor ezt írja ki: "Ezen a szabad területen nem hozható létre új kötet,mert a lemezen a partíciók száma elérte a maximumot". Mi az amit nem jól csinálok? Szeretném leformázni hogy látható legyen a partíció és majd utána hozzáadni a C meghajtóhoz.A válaszokat előre is köszöntem.
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Sikerült végül,csak most azzal küszködök hogy hogy adjam hozzá a C:/-hez.
(#) _vl_ válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Én úgy emlékszem, hogy a futó Windows alatt a saját magát (C:\WINDOWS) tartalmazó partíció méretét nem tudod megváltoztatni...
(#) vladcepes válasza _vl_ hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Olyat csináltam már hogy Winyo C:/150Gb-os (ezen volt a Windows)és ezt kettéfaragtam. De most nem sikerül hozzátennem.A Program amivel csinálnám az el is indítja a folyamatot kéri is a gép újra indítást mert hogy csak akkor fogja befejezni. Dosba vagy minek nevezik el is kezdi csinálni de kb olyan 8mp múlva feldob egy hiba üzenetet és onnantól kezdve beindítja a gépet. Hm.
(#) vladcepes hozzászólása Máj 17, 2012 /
 
Ezt kezdi el csinálni. Aztán ezzel a hibaüzenettel dob ki.
(#) _vl_ válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Idézet:
„kéri is a gép újra indítást”

Akkor valamit annál az újraindításnál nem jól csináltál. Mert a hibaüzenet azt jelenti, hogy a gép legutoljára "nem szabályosan lett leállítva".
(#) vladcepes válasza _vl_ hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Köszi a választ. A program lehetőséget kínál fel a művelet végén.
1)újraindítom a gépet hogy befejezze a műveletet?
2)Megszakítom a műveletet?
3)Kilépek a programból?
Valahogy így írja. De majd este megpróbálom egy másik programmal. Ez most a MiniTool Partition Wizard Pro volt. Eddig nekem ez bevált mindet csinált és gyorsan.Ez most nem jött be. Ha tudtok konkrét jó programot azt megköszönném. Üdv!
(#) _vl_ válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Lehet, hogy nem is a "rendes" partíciókra panaszkodik. Hanem a hozzácsapni szánt területre rajzol egy ideiglenes partíciót, és azt próbálja összevonni a már meglevővel, csak éppen ezt az ideiglenes partíciót üresen hagyja, emiatt persze nem talál rajta DOS alatt egy szabályosan leállított szabályos fájlrendszert.
(#) Signal válasza _vl_ hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Ilyen típusú programok simán túllépik a DOS korlátait, pláne gyakran nem is DOS, hanem Linux- vagy WinPE-alapon futnak.

Példának okáért, egy DOS-ban elindított Ghost.exe gyakorlatilag már egy másik oprendszer: kezeli az NTFS, Linux partíciókat, SATA, USB meghajtókat és egeret, Terás méretű meghajtókat, DVD-t ír stb. Pedig csak egy ócska DOS-ból indítottam.

Mindamellett, nem szerencsés partíciókat a leírt módon piszkálgatni, bár régebben én is szórakoztam ilyen Partition Magic jellegű programokkal, de ehhez a részéhez inkább is nem szólnék, nem támogatom (az adatmegsemmisítési próbálkozásokat).
(#) vladcepes válasza _vl_ hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Az 500Gb-os Wincseszter ketté lett osztva valamikor és most jöttek rá hogy a C:/-n nem elég a 71 Gb. A többi ami a D:/ azt próbáltam kettészelni meg is tette lett D:/ és E:/ ,aztán leformáztam mindkettőt. Majd a C:/ -t próbáltam egybeolvasztani a D-vel. De nem tette meg. Aztán visszacsináltam mindet hogy legyen a C:/ meg az D:/ és próbáltam így is hozzáadni hogy legyen csak egy C:/ de így sem akarta. Hm
Következő: »»   303 / 1127
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem