Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális fényképezőgép javítás, egyebek
Lapozás: OK   23 / 45
(#) Nomacool válasza proba hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Valamai ilyesmire szamitottam,koszonom a valaszt
(#) Nomacool válasza Zsora hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Maris elorebb vagyok egy lepessel,koszonom a felvilagositast
(#) Nomacool hozzászólása Máj 16, 2012 /

Udv ujra.Van nekem egy Nikon d3ooo-sem,es erdekelne hogy hogyan tudnam kicserelni benne a prizmat ha ez lehetseges egyaltalan otthoni korulmenyek kozott.Esetleg ha tud valaki egy videot egy ilyen muveletrol,parat talaltam mar (videot) de nem igazan a prizmaval foglalkozik es nem igazan jol kiveheto hogy mit is csinal az illeto szoval hogy hogyan szedi szet meg hogy milyen eszkozoket hasznal,ilyesmik,kosz a valaszokat
(#) KTobi válasza Nomacool hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Ha nem hibás a prizma, neki se kezdj. SLRt már szedtem szét, ez annál rosszabb lesz. Csavarhúzó, gombostű, csipesz, ragasztó, más nem kell (elvileg). De nagyon mizere, könnyen tönkre teheted.
(#) Nomacool válasza KTobi hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

megfontolando.kosz
(#) Kovácsgabi hozzászólása Máj 17, 2012 /

Sziasztok!

Van egy Canon kis kompakt fényképezőgépem. Típust azért nem írnék mert a hiba elég típus és gyártófüggetlen. Egyszerűen fölzabálja a telepet semmi perc alatt. Ha tölthető ceruzaelemmel próbálkozom hiába van töltve teljesen van hogy be sem kapcsol vele. Vettem vadonatúj Energizer nem tölthetőt, azzal körülbelül 30 másodpercig bírta utána kiírja hogy cseréljem ki. Valami ötlet erre? Több ismerősöm régebbi gépei is ugyanezt a jelenséget produkálják. Lehet ezzel valamit kezdeni? Esetleg valaki aki orvosolni tudta?

Köszönöm: L Richárd
(#) nedudgi válasza Kovácsgabi hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Szia! Jó minőségű, alacsony önkisülésű akkumulátorokkal próbáld ki. (Eneloop, Ready2Go,EveReady stb.)
Az elemek nem bírják a nagy áramot bekapcsoláskor.
Olyan töltő kell az akkumulátorokhoz, ami egy callát is képes tölteni. A csomagban árult akku/töltő kombóban rendszerint nem ilyen van. Azok a töltők, amik csak párosával tudnak tölteni, hamar tönkreteszik az akkumulátorokat.
Tölthető elem nincs, azt akkumulátornak hívják. Ami nem tölthető, az elem.
Nem írtad, milyen géptípus, de vannak olyanok, amikben beállítható, hogy akkumulátor, vagy elem adja a tápot.
(#) KTobi válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Az akkuk számától, használatától függően a gyári Sanyo töltő elég jól kezeli a páros cellákat. (A normál, a gyorstöltőt nem tudom). Elég évente egyszer külön töltenem őket.
Ha alkáli elemről nem megy, akkor ott más gond lesz. Emlékezz vissza, kellett-e minden elemcserénél dátumot/időt állítgatnod? Ha nem, akkor van benne még egy elem(akku), valami litium gombelem. Ha ez lemerül, akkor a fő akku mindegy mennyire töltött, üres akkura panaszkodik.
(#) Kovácsgabi válasza KTobi hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Húúú... és tényleg. :O Köszönöm erről meg is felejtkeztem. A kis gombelem ezeréves
(#) boxcamera hozzászólása Máj 17, 2012 /

Sziasztok! Nekem is hasonló problémám van, mint amiről Kovácsgabi írt. De visszaolvasva a topikot ez nagyon sok hozzászólásban jelent problémát, vagyis hamar vagy rögtön egy-két kép után lemerült állapotot ír ki a kijelző. Én ezeket is kipróbáltam használatra, de nem sokat segített a használhatóság szempontjából: ENERGIZER tölthető ceruza elem (AA) kap.:2450 mAh, DURACELL Plus alkáli ceruza(AA) elem, kap.:2600mAh.Meg persze sok nonem elem, próbaként. Töltöm sajnos csak párosával tölt, viszont töltés után kimérten minden esetben az áramerősséget és bizony a töltött szint közelében járt, minden esetben az megjelölt mértékhez, ami 2Ah felett volt.Tehát ettől menni kellene a gépnek, ami Samsung D75. Ez tulajdonképpen az S630-S730 alaplapra épűl. Nagyon sok alkatrészt a 630 típusból raktak bele, ami a 730-ra jellemző az a 7.2 Mpix. Azt hiszem ezekkel az információkkal sok újdonságot nem mondtam, de amiért írok az az, hogyha bekapcsolom a külső adapter funkciót( ez egy ATX-es táp és onnan veszem le a 3,3 voltot, polaritásra ügyelve), akkor is ugyan azt csinálja mint az elemes opcióban. Kitolja az optikát és leáll a tápegység. Ha megszakítom a kapcsolatot a tápegység és a Samu között, majd újra ráteszem a tápot visszahúzza az optikát és megint leáll a táp.Ebben kérném a segítségeteket, hol induljak el a hiba keresésében. Tudom értéket ez a gép már nem képvisel, csak a kihívás miatt lenne érdekes. Szerviz manuálom van. Válaszotokat előre is köszi: boxcamera
(#) nedudgi válasza KTobi hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Idézet:
„Az akkuk számától, használatától függően a gyári Sanyo töltő elég jól kezeli a páros cellákat. ...”

Műszakilag, egy főleg elektronikával foglalkozó fórumon szerintem elfogadhatatlan ez a kijelentés.
(#) Kovidivi válasza Kovácsgabi hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Ha benne hagyod az elemet néhány percig a gépben, utána nem melegszik fel a gép, vagy az elem?
(#) Kovácsgabi válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Nem. Egyiken sem vettem észre hogy túlmelegedne, viszont a dátum/idő/beállítások tárolásáért felelős kis gombelem miatt lehet probléma. Majd kicserélem. Köszönöm!
(#) proba válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

A töltővel,ha párosan tölt is ,szerintem sincs baj, mindaddig míg a szerkezeted párosával meríti az akkukat ,és az eltérő párok tagjait még véletlenül sem cseréled össze. (na ezt nem szokták betartani.) Én direkt összejelöltem minden párost,és csak egyben cseréltem.
Ha 1 vagy 3 akkut igénylő szerkezeted van, akkor a dupla töltő tényleg bukta.
(#) proba válasza boxcamera hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Ha régi gép,esélyes valamely kapcsolóüzemű segédtáp kondi hibára.(tápegységeknél púpos kondi szindróma.Külső tápon esetleg segíthet a géphez minél közelebb egy jó nagy kondi.)
(#) nedudgi válasza proba hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Az a probléma, hogy az akkuk el fognak mászni egymástól. Amelyik gyengébb, az minden töltés után kevésbé lesz feltöltve, míg az erősebb folyamatosan csúcson van.
(#) proba válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Elmásznak persze, de ha minden körülmény egyforma,az akkuk egyformák akkor ez minimális. Szinte minden ami beépített akkuról megy így működik. (és azért többségében jól.)
(#) boxcamera válasza proba hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Szia proba. Köszi a választ, de nem az ATX-s táppal van a probléma, mert azt használom a másik számgépen és ott remekül működik. A gond a Samsung D75. Minden az előző hsz-ben leírt akkukkal és alkáli elemekkel is ugyan úgy leáll. Tehát teljesen új elemeket illetve teljesen feltöltött aksikkal is. Feszültségeket és áramerősségeket kimértem, minden az értékeknek megfelelő, sajnos. Így csak az lehet, sőt biztos, hogy a samu behalt. üdv boxcamera.
(#) csigabiga222 válasza Sly hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Sziasztok!!Most találtam ezt az oldalt a nagy keresgélésemben .Lenne egy problémám van egy
PowerShot A430 Canon típusú fényképezőm aminek az usb kimenete megsérült lehetne vele valamit kezdeni vagy kuka lesz belőle(nagyon szeretem ajándékba kaptam és ha lehetséges és érdemes akkor meglehetne javítani?
(#) csigabiga222 hozzászólása Máj 18, 2012 /

bocs A 480
(#) Tom-Tom19 válasza Tom-Tom19 hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Sziasztok!

Senki nem tud semmi megoldást?
(#) Class-A-. hozzászólása Jún 2, 2012 /

Olvasom a topikot és látom sokan küszködnek a fényképező elem problémákkal.Csak javasolni tudom mindenkinek.Sohase vegyen alkaline elemet és a többieket,nóném felejtős,olcsó aksikat stb csak pénz kidobás. - 5 éve használok Varta tölthetős 2700 ma akkut a mai napig és bírja. Canon A-80 gépet használok pedig ez egy legalább 8-10 éves konstrukció.Mind ezt csak gyakorlati tapasztalatból irom le.A töltést mindig jó aksi - (hozzá való)-töltővel töltsd.Igaz ez az egész 15.000 huf os beruházás aksikkal de ez az egyetlen jó megoldás.Minden más pénz kidobás! Remélem segítettem.
(#) Temela hozzászólása Jún 9, 2012 /

Üdvözlet!
Samsung digimax s700 hibajelenség: kinn a napon, ahol nem kell a vaku csak "tejképet" csinál- nem látszik semmi csak fehér, ahol kell a vaku (kikapcsolva is) készít képet, de enyhe világos vízszintes csíkok kerülnek bele. Egyéb iránt minden rendben működik.
Szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek ötlete a hiba okára ill. javíthatóságára?
Köszi!
(#) F-Yoci válasza Temela hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

Üdv! Van, az objektívben a zár egység (shutter) szalagkábele megtört, ezért túlexponálja a képet... Pl ebay-ről beszerezhető a kábel, és figyelmesen, nagy kézügyességgel cserélhető is.
(#) Mussza hozzászólása Jún 9, 2012 /

Hali ! Van egy Fujifilm Finepix S5600-as gépem , ami egyik napról a másikra nem fókuszál rendesen. A video felvételnél is . Segítségeteket kérném. A szervíz 20-25eFt-os díjazással csinálná meg. Nincs szívem kidobni ezt az egyébként jó kis gépet. Konyítok az elektronikához , de a szaktudás hiányzik. Előre is kösz !
(#) Temela válasza F-Yoci hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Üdv!
Köszi a választ!
-majd próbálkozom...
(#) Temela válasza Temela hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Nos a válasz alapján neki estem, mint bolond boci az anyjának...

nem megtörött, hanem eltörött teljes egészében(remélem nem amikor szétszedtem) -ezt állapítottam meg. Az ebay-n cca. 6 dollárért találtam is, megrendeltettem.
Mégegyszer köszönöm a segítő választ!
(#) bbb hozzászólása Jún 17, 2012 /

Sziasztok!

Van egy Fuji Finepix A820 masinám, ami olyan jelenséget produkál, hogy bekapcsolás helyett csak kitolja egy kicsit az optikát, majd vissza is húzza, de be nem kapcsol. Vajon javítható a dolog? Valami piszok kerülhetett a mechanikus részek közé? Vagy valami komolyabb galiba lehet?
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Sziasztok!

Úgy látszik elhamarkodtam az írást, mert sikerült megtalálni mi a ludas... Sajnos ezt a gépet eleve megviselt állapotban vettem, így nem tűnt fel, hogy az elemtartónál lévő kis figyelőkapcsolóhoz menő darabka is törött, nem csak a fül, ami fogja az elemtartót! Azt a kis kapcsolót kézzel benyomva a gép bekapcsol és remekül működik
(#) Ktulu hozzászólása Jún 27, 2012 /

Vettem egy használt Fuji F40fd gépet.
Működik, csak iszonyat poros az optikája a lencsék között.
Csukott állapotban belenéztem szemből, és úgy tűnt, hogy a CCD is piszkos. (de nem volt az)
Szétszedtem hogy kipucoljam, és kiesett az asztalra az infra szűrő kis üveglapka. Na itt kezdődött a haddelhadd. Száraz fültisztítóval próbáltam lepucolni. Mondanom sem kell, kb. 3 órát kínlódtam és legalább 10 évet öregedtem amíg többé kevésbé olyan állapotba hoztam, hogy visszatehettem.
Hogy, és mivel kell az ilyensmit tisztítani házi körülmények között? (az ehhez hasonló kényszerhelyzetekben)

Most ráadásul egy nagyobb porszem látszik is a képernyőn és a képeken is, amitől sehogysem tudok szabadulni. Próbáltam ütögetni, rázni, porszívózni az optikát de semmi változás.

Szétszedni (az optikát) öngyilkosság lenne.

Esetleg tudnátok valamit javasolni, gondolom más is összefutott már ilyen gonddal.

Köszönöm.
Következő: »»   23 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem