Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   231 / 581
(#) horváth lajos hozzászólása Máj 16, 2012 /

sziasztok nincs véletlenül orion 882 hez való bordák elégé hiányos 6db kellene nekem meg assebaj gha sasssy is meg van előre is köszi
(#) fegyvermester válasza gkari hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Az tuti hogy ruszki, a cirill betűk árulkodók, de sajna több nekem se derült ki
Hallgató nem 4kohm, az fix, bőven kisebb, de nem is detektoroshoz kell.
A dobozkában 3db nyomógomb és egy dióda van, semmi több. Szépen kivezetékezve, egy 7 pólusú csatija van, ehelyett kapott 2db jack-et.
Azért is érdekel a miki típusa mert kell neki egy előerősítő, gépen picit halk (a hallgató csodásan megy).
Köszi a tippet.
(#) madzagos hozzászólása Máj 17, 2012 /

Üdvözlet
Meg tudnátok mondani hogy milyen forgókondenzátornak vagyok boldog tulajdonosa? Hogy nézhetett ki eredetileg?
Üdv Madzagos
(#) horváth lajos válasza madzagos hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

szép antik darab enyém sem mai darab
(#) madzagos válasza horváth lajos hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

A tied is igazi antik darab!
(#) gkari válasza horváth lajos hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Ha még 1 borda megvan, akkor a többit újra lehet faragni, a sasszi (chassis) már nehezeb ügy.
(#) horváth lajos válasza madzagos hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

szia igen kb 70-80éves egyik oldalába magar-kir szab van bele ütve
(#) horváth lajos válasza horváth lajos hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

igen a sasszi is meg van még szól is bár egy kétt poti cserére érett
(#) kisgeri válasza horváth lajos hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

442-höz van bontottam, de szerintem nem ugyanaz a méret. Leellenőrzöm.
(#) horváth lajos válasza kisgeri hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

okkés
(#) Molnár Gergely hozzászólása Máj 18, 2012 /

Sziasztok.elkészültem a terta t331-es rádiómmal,legalább is a külcsíny meg van.A belselye sajnos teljesen halott,de majd alakul.

A hátuja hianyzott ezért gyártottam hozzá egyet.A képek minősée nem túl jó,de csak ennyit tud a telefonom.
(#) kisgeri válasza horváth lajos hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Megnéztem, és sajnos jól emlékszem: kb. másfél centivel rövidebbek, mint ami a 882-be kell.
(#) Vales válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Nagyon Szép lett, Gratulálok!
(#) zolika60 válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Szép lett. Gratulálok.
(#) Class-A-. hozzászólása Máj 18, 2012 /

Ma csináltam pár fotót az új készülékekről.
(#) Class-A-. hozzászólása Máj 18, 2012 /

A folytatás.

Köszönöm,köszönöm.
(#) Vales válasza Class-A-. hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Nagyon Szépek!
Az R4932-es volt az első teljesen sztereó rádió/erősítő, amiben már sztereódekóder is volt. (Anno, 1963-ban már elkészült az R5700, de abban csak az erősítő volt sztereó.) Ha jól tudom, az egész csöves, kivétel a dekóder, az már germánium tranzisztorokkal készült. Ennek továbbfejlesztése az R5932, aminek a hangfrekis része is tranzistoros, egyedül a nagyfrekis része csöves.
(#) maci80 hozzászólása Máj 19, 2012 /

Sziasztok! Orion 420A rádiót javítok. Közép és hosszú hullámon zúg-búg sistereg az ártatlan, rövid hullámon kifogástalan a vétel. KF kör van ilyenkor elhangolódva vagy a modulátor oszillátor részben lehet hiba?
(#) bodgabo válasza Vales hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Pontosan így van, most néztem meg a Sztereo rádiók szervizkönvében. Ha valamire szükség van belőle, szívesen beszkenelem. Van benne R4932, R5932, RA4324S, RA5350S, RA4301S Apolló, DSS101 Amator és RA4311 Saturnus de luxe típusú.
(#) Janó bácsi válasza maci80 hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Vedd ki a tekercs-szerelvény dobot, és benzinnel, kontakt anyaggal mosd le az érintkezőket, mindkét oldalon. Elő szokott fordulni, hogy az érintkező leszedők elhajlottak, azokat vissza kell igazítani. Ha a rövid jó, akkor valószínű a tekercsek valamelyike szakadt, vagy az oszcill. kondik a hibásak (47pf, 138pf, 240pf.) Esetleg az ECH42-őn nincsenek meg a megfelelő feszültségek, ezt ellenőrizni kell. Látatlanban ennyi. Üdv.
(#) Malfox hozzászólása Máj 19, 2012 /

Szép napot mindenkinek, már rég írtam ide, remélem be tudom pótolni a hiányt. Éppen a Goodmans Trebax magassugárzóim dobozát készítem, ezek kb 1970 körüliek. Továbá elkészült a gramofon lemez hallgatásra készült mono csöves RIAA előfokom is, amin 9 féle lemezkorrekciót lehet beállítani, továbbá kiegészítettem egy tűzörej és egy dübörgés szűróvel is. A mono lemezjátszó még készülőben van.
(#) pucuka válasza maci80 hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Ha RH -n szól, a KF -hez ne nyúlj. A HH, KH oszcillátor, modulátor körben lehet hiba, a hullámváltó körül.
(#) horváth lajos hozzászólása Máj 19, 2012 /

sziasztok elkészültem a vadásztöltény gyár r946fa vall volt vele hiányos volt restaurálás előtt
(#) horváth lajos válasza horváth lajos hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

és restaurálás után
(#) Molnár Gergely válasza horváth lajos hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Szépen rendbehoztad.Gratulálok.
(#) horváth lajos válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

köszönöm még egyedül a hosszú hullám nem szól rajta egy pár csővet cserélni kellet benne
(#) satlokk válasza horváth lajos hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Nagyon jól néz ki,tökéletes lett.Jó újra látni az ilyen készüléket,ilyen rádiónk volt gyerekkoromban az első.Üdv!Gratula!
(#) horváth lajos hozzászólása Máj 19, 2012 /

köszönöm egy elkot cserélnem kellet mert a kimenőtrafón lévő 1.5k ellenállás forró volt pár perc üzem után most meg találtam egy elektroncsövet de nem látni rajta a típusát én ecc 82re tippelek üdv

P5190808.JPG

Következő: »»   231 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem