Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
sziasztok nincs véletlenül orion 882 hez való bordák elégé hiányos 6db kellene nekem meg assebaj gha sasssy is meg van előre is köszi
Az tuti hogy ruszki, a cirill betűk árulkodók, de sajna több nekem se derült ki
Hallgató nem 4kohm, az fix, bőven kisebb, de nem is detektoroshoz kell. A dobozkában 3db nyomógomb és egy dióda van, semmi több. Szépen kivezetékezve, egy 7 pólusú csatija van, ehelyett kapott 2db jack-et. Azért is érdekel a miki típusa mert kell neki egy előerősítő, gépen picit halk (a hallgató csodásan megy). Köszi a tippet.
Üdvözlet
Meg tudnátok mondani hogy milyen forgókondenzátornak vagyok boldog tulajdonosa? Hogy nézhetett ki eredetileg? Üdv Madzagos
szép antik darab enyém sem mai darab
A tied is igazi antik darab!
Ha még 1 borda megvan, akkor a többit újra lehet faragni, a sasszi (chassis) már nehezeb ügy.
szia igen kb 70-80éves egyik oldalába magar-kir szab van bele ütve
igen a sasszi is meg van még szól is bár egy kétt poti cserére érett
442-höz van bontottam, de szerintem nem ugyanaz a méret. Leellenőrzöm.
okkés
Sziasztok.elkészültem a terta t331-es rádiómmal,legalább is a külcsíny meg van.A belselye sajnos teljesen halott,de majd alakul.
A hátuja hianyzott ezért gyártottam hozzá egyet.A képek minősée nem túl jó,de csak ennyit tud a telefonom.
Megnéztem, és sajnos jól emlékszem: kb. másfél centivel rövidebbek, mint ami a 882-be kell.
Nagyon Szép lett, Gratulálok!
Szép lett. Gratulálok.
Ma csináltam pár fotót az új készülékekről.
A folytatás.
Köszönöm,köszönöm.
Nagyon Szépek!
Az R4932-es volt az első teljesen sztereó rádió/erősítő, amiben már sztereódekóder is volt. (Anno, 1963-ban már elkészült az R5700, de abban csak az erősítő volt sztereó.) Ha jól tudom, az egész csöves, kivétel a dekóder, az már germánium tranzisztorokkal készült. Ennek továbbfejlesztése az R5932, aminek a hangfrekis része is tranzistoros, egyedül a nagyfrekis része csöves.
Sziasztok! Orion 420A rádiót javítok. Közép és hosszú hullámon zúg-búg sistereg az ártatlan, rövid hullámon kifogástalan a vétel. KF kör van ilyenkor elhangolódva vagy a modulátor oszillátor részben lehet hiba?
Pontosan így van, most néztem meg a Sztereo rádiók szervizkönvében. Ha valamire szükség van belőle, szívesen beszkenelem. Van benne R4932, R5932, RA4324S, RA5350S, RA4301S Apolló, DSS101 Amator és RA4311 Saturnus de luxe típusú.
Vedd ki a tekercs-szerelvény dobot, és benzinnel, kontakt anyaggal mosd le az érintkezőket, mindkét oldalon. Elő szokott fordulni, hogy az érintkező leszedők elhajlottak, azokat vissza kell igazítani. Ha a rövid jó, akkor valószínű a tekercsek valamelyike szakadt, vagy az oszcill. kondik a hibásak (47pf, 138pf, 240pf.) Esetleg az ECH42-őn nincsenek meg a megfelelő feszültségek, ezt ellenőrizni kell. Látatlanban ennyi. Üdv.
Szép napot mindenkinek, már rég írtam ide, remélem be tudom pótolni a hiányt. Éppen a Goodmans Trebax magassugárzóim dobozát készítem, ezek kb 1970 körüliek. Továbá elkészült a gramofon lemez hallgatásra készült mono csöves RIAA előfokom is, amin 9 féle lemezkorrekciót lehet beállítani, továbbá kiegészítettem egy tűzörej és egy dübörgés szűróvel is. A mono lemezjátszó még készülőben van.
Ha RH -n szól, a KF -hez ne nyúlj. A HH, KH oszcillátor, modulátor körben lehet hiba, a hullámváltó körül.
sziasztok elkészültem a vadásztöltény gyár r946fa vall volt vele hiányos volt restaurálás előtt
és restaurálás után
Szépen rendbehoztad.Gratulálok.
köszönöm még egyedül a hosszú hullám nem szól rajta egy pár csővet cserélni kellet benne
Nagyon jól néz ki,tökéletes lett.Jó újra látni az ilyen készüléket,ilyen rádiónk volt gyerekkoromban az első.Üdv!Gratula!
köszönöm egy elkot cserélnem kellet mert a kimenőtrafón lévő 1.5k ellenállás forró volt pár perc üzem után most meg találtam egy elektroncsövet de nem látni rajta a típusát én ecc 82re tippelek üdv
|
Bejelentkezés
Hirdetés |