Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Huhh, örülj neki. Én úgy áll, hogy a számítógép előtt, meg a műhelyben fogom tölteni. Persze a HE talit idén nem akarom kihagyni...
Jó lenne valamit kitalálni, Balatonra gondoltam ugye, de még semmi ötletem.
Szívesen meghívnálak, de a Balatoni nyaralót már három éve eladtuk. A fene sem akart oda menni, de muszáj volt, mert az önkormányzat nyaggatott a fűnyírás miatt.
Nem vagy egyedül én is csak képekről láttam azt a nagy vizet.
![]()
Én most töltöm, a szünidőt, már hónap eleje óta. Jöv hó 26.-án megkapom a szakmai papíromat.
Aztán a mostani gyakorlati helyemen jelentkezem és remélem hogy munkába tudok állni....
Köszönöm ! Amúgy én sátorozni akarok, az tök izgi lehet! Na meg, ha mi tudunk sütkérezni!
![]()
Sziasztok! Ha valaki elfelejtette volna, így néz ki a Balcsi!
![]()
Hűű ez ilyen nagy? Akkor jobb ha nem is megyek oda, mert a végén belefulladok, mivel úszni nem tudok.
![]()
Hát abban a 40 cm-ben nehéz lenne megfulladni!
Elég nagy víznek tűnik :eek2:
A pecás látod milyen messze van, és a derekáig sem ér?
Tegye fel a kezét, aki megtalálta! ![]() Na tessék, a zindexen is ez a téma
Szia!
Az egyik kedvencem a Badacsonylábdihegyen található kemping. Kultúrált és magyar viszonylatban nem is volt túl drága. üdv: hp kemping
10 centibe is bele lehet fulladni, de ahhoz öngyilkosnak kell lenni.
Köszönöm, ez tényleg nem túl rossz !
![]()
Örülök is hidd el. De mint mondtam erre valószinüleg rá fog menni az eddig megtakarított zsebpénzem plusz az a pénz is amit a ballagásomra kaptam. És mint modntam, az eddigi nyaraim nekem is így teltek, mert szüleim nem nagyon engedtek sehova(ha 20 km-nél messzebbre kellett menni, már nem mehettem egyedül...). És idén mondtam azt, hogy ebből elegem van és akkor is elmegyek ha nekik nemtetszik(illetve ez tavaly nyárvégén volt, amikor is lementem siófok mellé egy IG2 találkozóra)...
Apropó HE találkozó: a Tiszai verzió nekem is tetszene!
Ma átrepültek a szomszéd bogarai az egyik bokromra.Magyarul kirajzottak a méhek.
A szomszéd szerint kb 50 - 60000 db volt. Fotózás közben-60 kép készült- a makrózásnál 5 cm-re volt a fejem tőlük, miközben a levegő körülöttünk is tele volt méhecskével.
Na ez nem semmi. A 041-es kép kifejezetten tetszik.
![]()
Teljesen megértelek ! Én is tavaly lementem Montenegróba, de csak úgy egyeztünk ki anyuékkal, hogy felét én, felét ők fizetik. Hát viszonylag olcsó volt, de mégis drága. :yes:
Jó képek!
A méheket szeretem mert fincsi mézet csinálnak, de a darazsakat már utálom, szerintem a darázs kártékony állat.
Kár hogy nincs ilyen szomszédom. Bár lehet hogy nem is baj. Nagyon imádom a lépes mézet és szerintem nem tudnék ellenállni a csábításnak. Megdézsmálnám a kaptárat mint a medvék.
![]()
Most az angliai úton megy a vita... A lényeg az, hogy Debrecenből kb. 25 ezer forint lenne az út wizzair-rel, Londonba. Pestről, viszont csak 20 és Birmingham-be(Ryanair). A barátom(akinél aludni fogok) meg Wolverhamptoni és az kb. 20 perc Birmingham-től, de olyan 2 óra Londontól. Viszont ha Pestről megyek apa mindenáron fel akar vinni ami üzemanyagban kb. 10 ezer, tehát ez érdekes szituációt teremt, mivel most azt mondja , hogy döntsek én. Ez azért problémás, mert ha azt mondom, hogy Pest, akkor morog, hogy drága az üzemanyag, ha viszont aztmondom, hogy Debrecen, azért morgolódik, hogy "csak miatta" csinálom...
Ez ilyen tipikus 22-es csapdája helyzet. ![]()
A darázs is jámbor bogár. A képen látható lódarázs fészek a Tisza-tavon egy kilátóban volt tavaly. Nagyon sok ember megfordult ott a nyár folyamán és soha nem csíptek meg senkit.
Ezt én is ismerem. Akkor hasonló szüleink vannak. Nekem is ilyen apukám...
![]()
Nagyon rendes a szomszédom. Általában egy nyáron 5-6 alkalommal jönnek át a méhei, én szólok Nek,i Ő befogja őket
és mindig kapunk egy kiló mézet.
Nekem ezzel nincs bajom, már megszoktam... Viszont azt a fajta hozzáállást nem szeretem amit most apa is csinál. Gondolok itt arra, hogy ha lehet nem ő utazik, mármint nem ő fizet az utazásért.(felajánlottam, hogy megyek vonattal, de "az ki van zárva", mintha Kamcsatkába mennék...) Mindezt annak a függvényében teszi, hogy a barátom, felajánlotta, hogy ingyen és bérmentve "lakhatok" nála...(ami azért Angliában nem olcsó, kb. 20 font/éj)
Kint még elviselem őket, ha muszáj, de nem vagyok jóban velük. A gond, hogy már most 2-3 helyen kezdték építeni a fészküket, mi lesz még itt a nyáron?
Addig nekem sincs bajom velük, amíg meg nem csípnek.
Viszont irigylem a szomszédod. ![]() Szerk.: biztos nincs hiány mézben ![]()
A Balaton legszebb helye: Balatongyörök (Becehegy). 3km a falu (ingyen internet, bolt), 500m az Afrika múzeum, 400m a strand (szabad), hegyoldalból gyönyörű panoráma (tőlem). A kertben sátrat szoktak állítani a barátom fiai (aztán bent laknak a házban). 12km Keszthely, oda járok vásárolni (kell a bringázás, és olcsóbb). Aztán néha Pestre jövök (télen, meg a HE találkozóra). Mit szólnál egy ilyen kiránduláshoz.
Menj vonattal Pestre (még IC pótjegy nélkül is hamar felérsz). Ha még a nyáron érvényes a diák jegyed; töredéke, mint kocsival. Én csak vonattal járok, ha nem lehet elmenni bringával. Már 10-12 éves koromtól egyedül (2-300km-re) Balatonra, Vas megyébe. Régebben a Tiszára, Körösökre (horgászni).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |