Fórum témák
» Több friss téma |
Az zavarba ejtően jó érték. VT19 lehet csak melegszik egy kicsit. VR35 és VR84 82 ohm ellenállásokon közel azonosan 0,5-0,6V -nak kéne esni. Mi a valóságos helyzet?
Nekem BD809-810 páros van benne, ha kicserélem a BD139-40 meghajtókat, akkor is javul valamennyit?
Az erősítőd miről kapja a jelet?? Ugyan is könnyen elő fordulhat, hogy a bemeneti jel nagysága alacsony így az erősítő nagyobb hangerőnél kezdi azt produkálni amit elöbb kellet volna neki.
Sziasztok!
A cégnél is van egy ilyen erősítőm... Arról lenne szó, hogy egy nap erejéig 4Ohmos hangfalakkal menne és nagy arra az esély, hogy kapna rendesen. Szerintetek elég lenne egy tranyó csere? Mert tényleg csak egy napról lenne szó. Ha leég lenne a tranyó csere, akkor milyen párost javasoltok?
De miért akarod leégetni? "kapna rendesen."
Old meg hogy ne kapjon rendesen, és kész. Bírja az alacsonyabb impedanciát is, ha ésszel küldöd. a bemenetekre köss akár egy sima potit, vagy trimmert, amivel beállítod a maximális kivezérelhetőséget, és így hiába csavarják csutkára az előlapi hangerő potit, nem lesz túlzott a kimenő teljesítmény. Mi a jó abban hogy a buli derekán, vagy ne adj isten már az elején elszáll a végfok, és mekkora menők vagyunk felkiáltással ülhettek a csendben. Idézet: Erre nincs garancia és pontosan ezért tettem fel a kérdést. „Old meg hogy ne kapjon rendesen...”
Üdv! Ma tervezek venni EA6383S erősítőt a Videoton DC2550A hangfalaimhoz. Úgy tudom ezek a Hangdobozok valók ehhez az erősítőhöz. Jól tudom?
Igen jól tudod, amúgy szerintem nagyon jó mind2. Számítógéphez használod? Ha igen akkor tudok neked ajánlani egy hangzásjavító programot, és nagyon brutálul fog szólni(ütő basszus helyett inkább kellemes rezgések jönnek ki belőle)
Igen,számítógéphez is használom.Ajánlhatod a programot
Szerintem az SRS_HD_Audio vagy hasonló programra gondol
SRS audio sandbox
mind1 hogy állítod be, az a lényeg, hogy a speaker size 40Hz legyen, kellemes mély jön ki belőle
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni a 6383s ügyében: Nem szabályoz a BALANCE potméter és ha ki van kapcsolva a LOUDNESS ,akkor a fluoreszcens kijelzőn az egyik csatornánál 4-5 vonásnyit kisebb a csík. Ez mitől lehet? Ja és a hangerő poti sem a legjobb,mert egyszer az egyik hfal hangosabb egy kicsivel egyszer meg a másik és ezt a kijelzőn is látni.
szerintem potméter csere, de javítsatok ki ha nem így van
videotonnál a ea7386 s erősítő bírja a 4 ohm-ot
az ea 6383 s csak akkor ha szerelsz rá ventit vagy bordát cserélsz hátul.torzítás nem fog nagyon változni. de azért ésszel kell bánni a hangerővel mert, ne feledd nagyobb áramot vesz fel a végfok.
Üdv!
Megpróbáltam befújni tisztítósprével a Balance szabályzót,azzal ne jártam sikerrel,cserélnem kell.A Loudness mostmár biztos hogy nem működik rendesen nem emel semennyi mélyet sem ugyanúgy szól benyomott állapotban mint kinyomottban és mostmár kinyomott állásban is kisebb a jel az egyik csatornán.
azt azért tudnod kell hogy ha számítógépről
hajtod akkor szinte semmit sem változik. akkor hallod a változást igazán ha tunerrel vagy magnóval hajtod
ÜDV megint! Most jelenleg számítógépről hallgatom a zenét EA6383S és Videoton DC2550a -val és ha hangszínt kikapcsolom a számítógépen és nullán vannak a hangszínpotik az erősítőn,akkor nem szól rendesen:kevés a mély,olyan mintha csak közép-magas szólna és a LOUDNESS benyomása sem oldja meg a problémát,ugyanolyan a hang. De a többi erősítővel is ez a gond,pl AET230 AS erősítő és HS400 as hangfalaknál.Meg ha más jelforrást használok,pl orsósmagnó,akkor is ilyen a hang.
Lenne egy kérdésem.
Váltottam ea 7386s-re Ha a 6383 90%-os akkor ez a 120% mi a véleményetek?
Ha tunerrel,vagy magnóval hallgatom akkor szinte semmi dinamikája sincs.( hangszínek középállásban és a Loudness is benyomva)és én ezt furálom,hogy a loudness miatt dinamikusnak kéne hogy legyen.A gyári hangfalaival hallgatom DC2550a val.Összehasonlítottam CLEOPATRA erősítőmmel amire HS400 ak vannak kötve és annak mondhatom,hogy igazán jó hangja van,mert ugye a kleóban van kikapcsolhatatlan loudness és a magnó,tuner stb nagyon jól szól,dinamikus,tiszta hangú,egyenletesen szól rajta a mély magas,közép,ellenben a 6383s és DC2550A NÁL sok a közép és magas,kevés a mély
Kipróbáltam úgy is ,hogy a 6383s-re kötöttem rá a HS400-akat,hát azzal se volt az igazi,olyan kásásabb,furább,nem természetes .Ilyen zaklatott hangja volt.
Valami nagy gáz van az erősítővel de mi lehet a gond???
Hali! hány óhmos a hangfalad? 4,vagy 8.Tudniillik hogy a Videoton 8 óhmra dolgozik.
8 ohmos .Gyárilag ez való az erősítőhöz
Volt már javítva az erősítő?
A loudnes megfelelően dolgozik?
Hello.Nekem van egy videoton 6383 tipusu,erősítőm,és az lenne a baja,hogy fél hangnál többet nem lehet rá adni,mert ojan tórzulást művel le,hogy eszméletlen.Két gyári videoton hangfal van rá kötve,(15cm)átmérőjüek,amik kb 50-60 watt ha van.De ugy szólnak,mintha két 600 watt-os hangfal lenne az erősitőn.Szóval,mi lehet a baja?Kikéne cserélni a végfokokat?Kössz a választ előre is.
Nem tudom,hogy volt e már javítva.Minden gyárinak néz ki benne,nincs belekókányolva.A Loudness szerintem csak magasat emel,mélyet nem.HA ki van kapcsolva akkor a bal felénél kisebb értéket mutat a kijelző és tompább a hang,ha be van kapcsolva akkor inkább magasat emel mint mélyet és magasat is
A hangerő poti jól működik? mert annak köze van a loudnes-hez. Vagy esetleg valamelyik szűrő kondi?
Hát azt nem mondhatnám hogy 100% os a hangerő poti.Néha halkabban szól az egyik majd a másik hangfal,egyszer ez egyszer az és ezt látni a fluor kijelzőn,de helyreáll
Sajna nem tudod kikerülni a hangerő poti cseréjét.
Ha nem jó akkor a loudness-el is bajod van. Csak utána tudsz tovább lépni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |