Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Témaindító: illestibor, idő: Máj 20, 2008
Témakörök:
Na * végre fut a 1.84-es fw.
Az R51, D7 és az IC8-at kellett csak eltávolítani. A kérdés csak az, hogy melyik programmal kell használni, hogy az eeprom ne törlődjön? Már annyi verziót találtam, hogy összezavarodtam...
Amelyiket feltelepítve a mappában megtalálod az 1.84 verziójú firmware-t, és abból is a legöregebbet használd.
Ha nem a hozzá valót használom, mennyi idő mire ez kiderül?
Valahol azt olvastam, hogy 3-5 csatlakozás...
Akkor jó, mert kipróbáltam vagy 4 félével és még mindig műxik.
Sikerült a 10.06 11.2-re való frissítése. VGC.1-es panelnél az R51,D7,IC8-at kellett csak eltávolítani, a GAL maradt ugyanúgy.
Érdekes ez a forrasztgatósdi, a gyári panelen semmit nem kell forrasztani, rádugod a szervizcsatit -ami szépen ki van építve!- rátolod a programot és örülsz
Hát igen...
Biztos fejlettebb ez a firmware és kevesebb alkatrésszel is működik. 2.0-nál fele alkatrészt ki kell majd szedni. Olvastam, hogy sima 2000ft-os KKL kábelt is át lehet alakítani 10.6-ra. Csak a can-bus hiányzik belőle.
Köszönöm molnarp-nek az átalakítást.
Ezt a kábelt ezekután mindig fel lehet frissíteni a legújabbra majd?
Szívesen!
Csak amíg el nem fogynak az alkatrészek róla! Amúgy nem hiszem, mindig változtatják a klónokat (nem tudom a gyárival mi a helyzet). Gondolom ez az új protokollok és/vagy a feltörések miatt lehet. Ezért bírom a ruszkikat, azok mindent feltörnek. Még azt is ami már fel van.
Keresnék valakit aki megtud javítani egy vag kábelt és egy op-com kábelt.
Pár fórumot olvasgatva úgy tűnik, hogy már kering az interneten egy új atmega dump, ami jó a 11.11.0 verzióig bezárólag. Nem találkozott esetleg valaki konkrét, letölthető állománnyal?
Üdv mindenkinek!
Nekem szintén van egy ilyen vag kom hex kábelem, 3000-ért vettem a vaterán. Persze egyáltalán nem működik ahogy az várható is volt. A a pc egyáltalán nem ismeri fel ha rádugom, próbálkoztam mindenféle progival, de semmi. nem vagyok elektronikai zseni, éppen ezért keresnék valakit aki működőképessé tenné nekem ezt a kábelt, persze nem kérném ingyen. Ha lenne valaki aki vállalná kérem írjon nekem, nagyon fontos lenne. Segítségeteket előre is köszönöm.
Ez egy sima KKL kábel. 409.1-ig használható ha működik.
nem műkszik 409,1-sem. a pc nem is ír ki semmit ha rádugom, ezért gondoltam, hogy a kábellel lehet gond. lenne esetleg más ötleted?
Ellenőrizd a bekötéseket illetve, hogy kap-e táp-ot. Normál esetben a LED-nek világítani kell ha bedugod a kábelt. Lehet valamelyik IC adta meg magát, de hogy melyik azt nem tudom megmondani.
Feltételezem, hogy a megfelelő drivert tetted fel neki és nem win7 alatt próbálkozol...
Adj "+12V"-ot a 16-os lábra, "-12V"-ot az 5-ösre, dugd rá a gépre. A programba állítsd be a COM portot, ments, majd indíts vmi diagnosztikát. Ha villog néha a led, akkor a kábel nagy valószínűséggel működik.
win7-el próbáltam, mivel xp-t nem visz laptop. akkor lehet ez is gond?
Win7 alatt nem megy a régi vag-com midegy milyen driverrel próbálod.
Úgy rémlik, hogy Win7-el XP mode alatt működött, de nem biztos.
Win7 alatt megy az xp mode,azzal próbáld
Üdv mindenkinek.
Vettünk egy Vag Com KKL interfészt,és a probléma, hogy nem "látja" a motorvezérlőt. Mást pl.: ABS, légzsák... ilyeneket lát. (Az autó: Audi 80 B4 1Z 1.9 TDI 93-as.) Ha valaki tudna segíteni előre is nagyon köszönöm.
Srácok!
Tudna valaki segíteni nekem? Jó néhány hónapja vásároltam egy cds 10.6-os kábelt. Eddig kiválóan működött de most, egy másik gépre kellene feltelepíteni és nem emlékszem a telepítés lépéseire. Első lépésben feltelepítettem magát a programot, win XP prof SP2-re Mikor ez megvolt, csatlakoztattam a géphez a kábelt. Kiírta, hogy új USB eszköz, amit telepíteni kíván. Kérdezte, hogy csatlakozzon-e a netre ? Mondtam nem. Választottam, hogy telepítse beavatkozás nélkül, de nem sikerült neki. Próbáltam, hogy megadtam manuálisan a cd helyét, de akkor sem sikerült. Mi az amit nem jól csinálok? Köszönöm!
Üdv.
Kéne hozzá a driver. Egy .inf fájl ha minden igaz, és ez nincs alapból a windowsba.
Így van.
A drivert engedheted neki netről, csak a programfrissítést ne!
Köszönöm a segítséget, de így sem megy.
A neten nem talált drivert hozzá. Egy régebbi gépemen elég volt feltelepíteni a cd-t és működött. A kábel jelenleg is működik azon a gépen.... Egy ismerősöm azt mondta, hogy nem megy mindegyik WIN XP-vel....Kicsit hihetetlennek tűnik... Nem tudtok esetleg valami okosságot mondani?
Persze, hogy nem talált hozzá drivert a neten!
Mert nem onnan kell felrakni... Felrakod a programját (amit adtak hozzá), UTÁNA bedugod a kábelt, és meg fogja találni a drivert. Netet az egész művelet alatt nem kell látnia a gépnek, mivel a drivert a program magával együtt rakja fel.
Szia!
Értem én, csak ha az előbbi hozzászólást elolvasod, akkor abban az van írva, hogy lehet engedni a driver keresést a netről... Egyébként, megpróbáltam egy teljesen új Windowsra telepíteni , ami sikerült is. Úgy tűnik, ha régrbbi a win telepítés ill. sokminden van rá telepítve, akkor valami miatt nem megy a VCDS.
Üdv.
Vagy inkább attól függ hanyas kiadású az XP-d. Az lehet, hogy nem mindegy, de szerintem amit így írtál az nem igaz.
Csak halkan jegyzem meg, hogy a VCDS kábel ftdi drivert használ, amit a win7 simán leszed magának.
Nekem legalábbis leszedte. Sőt. Most ellenőriztem az eszközkezelőbe és frissítette is magát. (2.8.14.0)
Az én gyári Ross-Tech kábelem drivere Properties ablakában a következő adatok vannak:
Driver Provider: Ross-Tech Manufacturer: Ross-Tech Driver File Details: C:\windows\system32\drivers\RT-USB.SYS Provider: Ross-Tech LLC Nagyon-nagyon meg lennék lepve, ha a generikus FTDI drivert felrakva ezt lehetne olvasni...
a driver benne van a feltelepített vcds mappában,ha nem nem találja benne akkor rossz a kábel!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |