Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Igaz én a Tip41 emitteréből kivettem a 33óhmos ellenálást,helyére rövid zárat tettem,és igy baba lett.
Nincs ezzel az erősitővel semmi baj,csak jó minőségű alkatrészekből kell összerakni. Ha kérdésed van,szivesen segitek.Üdv,Zsolt
Ha megfelelően üzemel akkor nincs gond.
Csak enyi az egész? én ezt összerakom az is 100
Köszönöm a gyors válaszokat mindenkinek és még azt szeretném megkérdezni hogy milyen tápot kell hozzá csinálni szimmetrikusat vagy asszimetrikus tápot vagy olyat lehet hogy 2 greatz-el 1x30v-os trafón szimmetrikusra építeni?Ja és az jó ha a tip41 helyett bd243c-t használok?
Igen jó a tip41 helyett BD243c .Én szimetrikus tápról hajtom,2x45v.
Én is megépíteném szívesen vagyis megfogom csak nincs hozzá olyan trafóm ami jó én úgy szeretném hogy 2 őt rakok össze csak az a baj hogy nagyon drága hozzá egy toroid vagy egy sima trafó és nemtalálok sehol elfogadhatót olyat ami jó hozzá gondoltam veszek használtat hozzá de nemtalálok sehol
Ez a trafó tuti jó lessz hozzá,mert én is ezt használtam mig nem szereztem toroidot hozzá.
ez ilyen kicsi? akkor tuti hogy elbírja a 300w folyamatos terhelést ugye ? Egyébként köszönöm hogy segítesz
Van itthon egy erősítőm, nem tudom hirtelen milyen márkájú, lineáris torzítása van, 10khz-tól 2 db vel elkezdi vágni a jelet. mi lehet az oka?
Kapacitás, vagy aktív elem felső határfrekvenciája.
Kerítettem neked egy jó olvasmányt: Erősítők. Kisbetű, nagybetű, mértékegység: 10kHz, 2dB/oktáv.
Udv!Arra lennek kivancsi,hogy mi kulonbseg volt, mikor ott volt a 33 ohmos ellenalas,es amikor nincs?Mi valtozik rajta,esetleg mas a hangja is?
Igen az! Köszönöm! nekiállok és kiszedem sebesen
Én a BSS elektronikán olvastam hogy a 33óhm helyett rövid zárat kell alkalmazni,és akkor jobb a kapcsolás.Én már úgy épitettem meg hogy a 33óhm helyett rövid zárat alkalmaztam.
A 33 ohm a harmonikus torzítás csökkentése érdekében van (volt) a kapcsolásban.
Igen aki meg épitette a BSS elektronikán azt irta hogy a 33óhm-mal torzitott,és azért cserélte ki rövidzárra,és igy már jó lett.
Le tudná valaki nekem olvasni ennek a két tranzisztornak a típusát a mellékelt képek alapján ? Előre is köszönöm! (Alap dolog lenne biztosan csak a google mint egyetlen segítőtársam semmit se dob akárhogy próbálom is őket. ) KÖSZÖNÖM !
Nekem elsőre behozta.
Mindkettő rajta van, egymás komplementerei.
Sziasztok!
Van egy digitális Thomson hifim, aminek a végfokát szeretném használni arra, hogy telefon jack kimenetét erősítsem, zenehallgatás céljából. Van benne 5-ös cd-váltó (ami már nem jó), kazetta, és rádió. -Az lenne a kérdésem, hogy ezt meg lehet-e csinálni mondjuk a kábel drótjainak bekötésével, vagy ez hülyeség.. -Valamint ahhoz, hogy erősítsen, be kell-e lennie kapcsolva. Ahogy elnézem, a trafó több feszt is előállít, és így nekem már eléggé átláthatatlan. Valaki tud segíteni? Mellékeltem képeket.
Hátsó felét fotózd! RCA bemeneti csatit keress, AUX vagy más felirattal
Az itt látható panel bal felén van a kimenet, az alsó IC-től balra le. 4 darab, a két középső a föld, a piros, azaz a jel kimenetek meg át vannak kötve az első panelra, amin a gombok vannak :S Hát, majd megnézegetem az írásokat rajta, köszi az eddigi helpet!
Nem a nyákról, az összeszerel készülék hátsó oldaláról szerettem volna képet látni.
Az ellenállást eltávolítottam, de még mindig semmi, nagyon halkan szól, alig lehet hallani
Az ellenállás a bemeneti elkót fordított polaritásra kényszerítette, ráadásul teljesen értelmetlenül. Ebből eredeztettem a tapasztalt recsegést. Ha eddig szólt, most pedig nem, akkor rákérdezek a biztonság kedvéért: megfelelő ellenállást vettél ki?
Igen megfelelőt vettem ki.
Nem tudom mi lehet a baja, mert még nagyon kezdő elektrós vagyok, folyamatosan gyűjtöm a tapasztalatokat, de ezt végképp nem tudom mi okozza. Minden nap műhelyben vagyok és próbálok igazítani a dolgokon, de valahogy nem sikerül sosem működésre bírni. Múltkor sikerült úgy, hogy csak az egyik előerősítőt kötöttem be a végfok elé, akkor szólt az elején szépen, utána pedig elkezdett kissé recsegni. De azóta semmi, meg sem mukkan, csak néha hallani a hangszóró bűgása alatt egy nagyon halvány zenét, nagyon halkan....
hello!
van 5db mp1620 és 5db mn2488 tranzisztorom . hogyan lehetne ebből ujra erősitő ha igen valaki küldhetne nekem valami kapcsolást sony str de - 345 ös erősitőbe voltak
Először ellenőrizd le egyenáramú szempontból a kapcsolást. Nem kell a panelt az erősítőhöz kötni, csak a táphoz csatlakoztasd. A testhez (4-es láb) képest a 7. lábon a pozitív tápfeszültségnek kell megjelenni, a 2, 3, 6 lábakon pedig nagyjából a felének.
Szia! Épicsd meg ezt,nagyon jó kis erősitő. ehez van nyáktervem és beültetési rajz is.Ha kedvet kaptál,szólj és küldöm.Üdv. Én is ezt használom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |