Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   781 / 1385
(#) pjg válasza janikukac hozzászólására (») Máj 26, 2012 /
 
Színes, fényes Szórólap, reklámújság is jó. LIDL, régebbi Aldi, stb.
(#) lutyii hozzászólása Máj 26, 2012 /
 
Sziasztok!
Azt olvastam, hogy lehet tintasugarassal közvetlenül nyomtatni nyákra, de a tinta miatt necces a történet. De mi volna, ha a dryfóliával bevont nyákra nyomtatnánk? (Esetleg P20-as nyákkal is meg lehetne próbálni, de lehet a tinta oldószere feloldja a P20-at is)
Szerintem az nem baj, hogy nem szárad rá a tinta (le lehet törölni), mert így is mehetne a fotózás...Szerintetek?
Bocs, ha hülyeséget dobtam fel...
(#) janikukac hozzászólása Máj 26, 2012 /
 
Megtaláltam az igazi szórólapot és technikát a vasaláshoz! Most már csak fontos, precíz nyákokhoz fogok foto technikát alkalmazni, mert ez gyorsabb. Főleg iskolaidőbe mikor az idő szorít.
A tehnikám: középiskolás elsősök ingyen kapnak egy újságot(amit boltban meg kellene venni). Na, ennek a borítólapját levágtam, fel a sima papírra,erre nyomtattam majd vasalót max-ra, megvártam , hogy felfűtsön és vasaltam. Az volt csak a gond, hogy nem vasaltam fel rendesen csak a közepét, de ahol az IC-nek vannak a forrpontjai ott minden látszik, hogy mennyire szép, nem szétlapult, meg a betűkön. Remélem meggyőző képeket láttok. Ja, és anya nem szidott le, csak először
Idézet:
„MICSINÁSZ A VASALÓVA???”
kérdés jött, aztán elmondtam , és hagyta .

Ui: a cipős-ujságos papírral amit még délelőtt említettem, azzal az volt a gond, hogy az gyárilag béna volt, mert a hőtől két rétegre ugrott és így összegyűrődve beszorult.
(#) CHZ válasza janikukac hozzászólására (») Máj 26, 2012 /
 
Tudtam.., ügyes vagy![OFF]
(#) janikukac válasza CHZ hozzászólására (») Máj 26, 2012 /
 
Köszi!
Amúgy vasaltam már 1 éve , de akkor kevés sikerrel.
(#) pepe091 válasza janikukac hozzászólására (») Máj 26, 2012 /
 
Biztos azért kevés sikerrel, mert nagyon kapkodós vagy. A vasalásnál meg nem lehet.
(#) janikukac válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /
 
Igazad van !
(#) llaci56 válasza janikukac hozzászólására (») Máj 26, 2012 /
 
Számtalanszor elmondtam már, hogy a vasalótalp nem sík, még ha annak is látszik. Nem lehet vele egyenletesen kasírozni. A megfelelő hőmérséklet elérése után (190-200 C fok) át kell engedni egy laminálógépen a nyákot a hordozóval, és az eredmény tökéletes lesz.
A megfelelő hőmérséklet eléréséhez pedig jobb egy sütő, így a vasalót ki is lehet hagyni a vasalásos technikából.
Maga a vasalásos technika pedig - de ez csak az én véleményem! - sokkal jobb, mint a próbapanel, de a végső munkát fototechnikával készítem el.
(#) janikukac válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /
 
Igazad van , Neked is teljes mértékben: Ám: nem csak vasalok, hanem felhevítem, és papírzsepivel simitom enyhe nyomással. Laminálóra viszont nem szeretnék beruházni, ha vasalóval is egy valamilyen minőséget el tudok érni,és bizonyos feladatokra az elég.
A foto minőségével pedig egyezek, szinte makulátlanul lehet vele dolgozni, de DRY fólia esetén nagyon macerás.Nekem kézi laminálással, hajszárítóval, mindennel majd 2 óra egy panel. :yes:
(#) pepe091 válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /
 
Ezzel nem értek egyet. Számtalan panelt csináltam már, az első néhány kivételével szinte 100%-osak.
Nem a teljes talppal kell vasalni, hanem az elejével egy kis háromszöggel.
Amíg te bekapcsolod és felmelegíted a sütődet, meg a laminálót, addig simán okosan, odafigyelve 3 panelt le lehet vasalni.
Persze azt azért hozzáteszem, hogy bizonyos méretig, mert az A/4-es már nagyon necces, mert vasalóval akkora felületet nehéz melegen tartani. Viszont a nagy átlagban használt/készített panelokhoz kiváló. Nem mellesleg olcsóbb és gyorsabb mint a fotózás.
(#) CHZ válasza janikukac hozzászólására (») Máj 26, 2012 /
 
Zsebkendős módszer is használható, de a képen látható hengerrel könnyebben tudnál dolgozni. Rossz nyomtatókból lehet bányászni, érdemes. DRY fóliához is alkalmazható.

Henger..1.jpg
    
(#) janikukac válasza CHZ hozzászólására (») Máj 26, 2012 /
 
Köszi! Sajnos nem tudok bontani ilyet.
(#) pjg válasza CHZ hozzászólására (») Máj 26, 2012 /
 
Ugye az a lézernyomtató fixáló hengere?
(#) CHZ válasza pjg hozzászólására (») Máj 26, 2012 /
 
Pontos megnevezését nem tudom, de abban található.
(#) llaci56 válasza pjg hozzászólására (») Máj 26, 2012 /
 
A fixáló henger az fűthető. Olyan henger, amiben egy fűtőszűl vagy egy halogen vonalizzó található.
(#) llaci56 válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /
 
Nem is kell egyetérteni vele.
Én is kinlódtam vasalóval és gyártottam "szinte 100% -os" paneleket, de aztán meguntam, hogy "szinte"... Meg aztán én mindig A4 -es panelekben gondolkozom, mert ami ott jó, az a kisebben biztosan alkalmazható.
Egy 5 cm2 -es panelt persze, hogy vasalóval is meg lehet csinálni, de az 5 miles (0,13 mm) vonalak összefolynak, ha 190 fok fölé mész. Ha 1 mm -es vezetősávokkal dolgozol, az persze nem ennyire kényes a hőmérsékletre.
(#) pjg válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /
 
Igaz! Rosszul fogalmaztam. A fixáló henger áll a fűthető fém cső hengerből, de a párja, ami szintén a fixáláshoz szükséges az egy viszonylag puha hab henger merevebb szilikon borítással. Ez az. E nélkül nem fixál a "fixáló".
Van is most nálam egy nyomiga. Pont ez a henger rossz benne. Össze van ráncosodva a felülete, ami a nyomtatott képen is meglátszik. Ahol nem ér a papírhoz, ott nincs ráolvadva a festék.
(#) eyess hozzászólása Máj 27, 2012 /
 
Mi ez a nagy csend senki nem csinál nyákot ?

QFP 256.jpg
    
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Ezt vasaltad? Hogyan? Szép amúgy nagyon !
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Nem vasalós , de ez a sok kísérletezgetés egyike.A vasalós műnyomós dologgal nem kivitelezhető az ilyen , de ha mégis , akkor nagy kínlódás árán , és a végeredmény sem biztos , hogy jó lesz .
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Közben én is vasaltam ma 2-t, türelmesen, lassan, precízen, de nem sikerült sajnos túlságosan. Csak a közepe jó, a szélei nem, pedig oxid és zsírmentes volt. Lehet inkább szerzek műnyomót Szegedről, és azzal próbálkozok.
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Hát figyelemmel kísérem amiket csinálsz mostanában vasalás terén.Nem biztos hogy a papír milyensége lehet ott a hiba hanem a nyák , a vasaló , és az , hogy nem megfelelő az idő amíg vasalod.Ezt úgy értem , hogy összességében jó az idő , csak egy egy területen kevés azért volt a legutóbb ami képeket felraktál , hogy itt ott hiányoztak a vonalak valahol meg teljesen szétnyomódtak. Illetve még a vasaló talpa lehet hiba nem teljesen sík , de ha meg az elejével csinálod csak , akkor fenn áll a veszélye , hogy szétnyomódik a rajzolat.Szóval ha lépésenként kielemezed a technikádat megfogod találni , hogy mi a hiba.
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Szóval leírjam mit hogyan?!
Olyan a vasalóm, mint Attila86-nak a vasalós videojában. Kinyomtatom a Konika Minolta 1350W nyomtatómmal a rajzot újságra, ami fel van még ragasztva egy sima a4-es lapra. Azt ráhelyezem a 800-as papírral felprolírozott, alkohollal zsírtalanított panelra, és rárakom a vasalot, néha enyhén mozgatom. 7 s után zsepivel törölgetem, és ezt sokáig ismételgetem, aztán leáztatom, és vége.
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Hát a 800 as felpolírozott alkoholos nyákot felejtsd el ugyanis bármennyire is simának hiszed a felpolírozott nyákot még sem lesz az , és ha kis karcok is , de lesznek rajta karcok néha még ezek nélkül is elég karcos stb.
És karcos nyákra , és pláne ha tükrösre polírozod 20% esélyed van a sikerre.
Papir zsebkendővel éppen hogy legyen rajta egy kis vízkőoldó nem szabad , hogy ússzon rajta le tisztítod .Vársz egy kicsit , hogy megszáradjon , és úgy próbáld vasalni tökéletes lesz meglátod.Én volt amikor fogrémmel tisztítottam ami kicsit szemcsés , csak az időigényesebb.Valamikor még átfolyatok rajta tisztítás után csap vizet , de ha még profibb akarsz lenni akkor desztílált vízzel mosd le ugyanis az lágy víz nem marad foltos nem látszik , de a toner por felragadásánál sokat számít a vékony vízkőrétegre nem akar a toner por megragadni.
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Tehát azt mondod ne legyen fényes, inkább matt? Én dörzsiszivaccsal és ZIF-fel csiszatolom. Persze fényes lesz.
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Valamennyire úgy is fényes lesz , de ha túl tükrös akkor sokkal nehezebben fog megtapadni rajta a por még ha hő hatására meg is olvad a por.
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Na ezt kipróbálom. Csak zsírtalanítom a matt felületet.
(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Sokan csiszolás-fényesítés helyett az előmaratást használják , ez egy nagyon jó tapadást biztosító felületet hoz létre a rézen , 98% os esélyt ad a fel vasálásra...
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Mindenki másképp csinálja , és ahogy bevált neki , de a nyák tisztítás elengedhetetlen , nagyon sok múlik rajta .Pl a mellékelt képen is látszik , hogy még ez sem tökéletes itt ott van rajta igaz nem oly mértékű , de csak hiba még ha kicsi is. Igy ez nekem nem is felel meg .
(#) sastas01 válasza eyess hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Azt eláruljátok, hogy ezen a rajzon miért van ennyi cikk-cakk? Már láttam, de sosem tudom megérteni
Következő: »»   781 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem