Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   235 / 581
(#) frecsko válasza Malfox hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

Így néz ki:

Nagyobb mint az EL3-as. Olyanom is van
(#) Malfox válasza frecsko hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

Szerintem EL-6.
Na nézd meg, a képeken vannak az EL-6-osok, 2 féle szerelvénnyel is. Illetve van egy EL-33-as is, ami igazából egy az egyben EL-3-as, csak oktál fejelésű.

Köszönöm a képeket.
A képek lapján EL6-oso van.

Van még egy ismeretlenem. Hasonlít az EBL1-esre, csak nagyobb tőle. Mi lehet szerinted?
(#) Malfox válasza frecsko hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

Ez sajna jó kérdés, mert több ilyen felső rácskivezetésű, vagy felső anódkivezetésű cső készült hasonló kivitelben.
Esetleg az elektródák és rácsok számából lehetne következtetni, már ha bele lehet látni.

Nem lehet bele látni.
Olyan mint az EL6 specialom, csak van sapkája. De ugyan akkora méretű, körmös szépség
(#) frecsko hozzászólása Máj 24, 2012 /

A soron következő. Terta T325.
Húrozom éppen a drágaságot
A kupiért elnézést, innen ki van tiltva a párom. Nehogy valami eltűnjön
(#) gkari válasza frecsko hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

Az a kupi gyönyörű! Rám is vár egy 325, kiváncsian várom a tapasztalataidat. Kicsit hadd dicsekedjek:tegnap lenyúltam egy Orion779-et,valamint egy AR 301-et fehér előlappal, mindkettő nagyon jó állapotban, és aránylag baráti áron.
(#) frecsko válasza gkari hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

Tapasztalatom az már van. A húrozásra ráment msfél órám és még sehol se vagyok. Rövid a húr. Az egér megette.
Majd holnap zsákvarró cérnából megcsinálom
(#) horváth lajos válasza frecsko hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Szia én is egy terta t325 tel szórakozom skála hurozás már meg volt üdv lali
(#) Vales válasza frecsko hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Nagyon klassz műhelyed van!
Ami meg a kupit illeti: "A Zseni átlátja a káoszt!"
(#) frecsko válasza Vales hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Én is ezt mondogatom
(#) gkari válasza frecsko hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Ha 1m.-es elég hosszú(vagy 2x1m. egybevarázsolva), tudok adni eredetit.
(#) frecsko válasza gkari hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

A zsákvarró cérnával megoldottam tegnap hajnalban. Erős és fehér is. Célnak megfelelő. Valahol van nekem is eredeti húrom egy cérnagurigára feltekerve, de nem tudom, hogy hol. Valami biztos helyre akartam elrakni, hogy nehogy elkallódjon
(#) frecsko válasza horváth lajos hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Még a sávnyújtót kell újrahúroznom és kész. Utána jöhet az alkatrészek átnézése a kapcsolási rajz alapján lépésről lépésre. Ha minden rendben jöhet a fokozatos élesztés. Ahogy anno, volt elektrós tanárom mondta: "a lányka hátulról szereti" Egyenirányító cső, végcsö....és szépen haladok visszafelé. És a végén remélem szólni fog
(#) horváth lajos hozzászólása Máj 26, 2012 /

Szia az enyém már szól skála hurt meg bőr varró cérnával oldottam mag az egerek szinte mindent megtudnak enni üdv lali
(#) maci80 hozzászólása Máj 26, 2012 /

Sziasztok! Új szerzeményem egy Orion 325. Elővettem szemlére, és nem értem a dolgokat. Kádár könyv szerint UY1N cső való bele, viszont a vélhetően gyári felirat szerint UY22 cső való bele! Hogy tetézze még a dolgokat, a helyére UBL21 cső került, úgy hogy a cső lábai átkötve a 2-4-5-6-os lábak a kép szerint. Többféle csővel jött ki, vagy ez nem is 325 lenne, csak a skálaüveg?
(#) Tomi94 hozzászólása Máj 26, 2012 /

Sziasztok!
Nekiálltam egy első szériás, még csöves ZK140-es magnó javításához. Szólt előtte is, a következő hibákkal: tompa hang, nehézkes pörgetés, illetve időnként mintha a motor búgna (itt kondi hibára gyanakszom) terheléskor. Megcsiszoltam a görgőket, és kitisztítottam a fejegységet. Így már tisztán szól és lehet előre tekerni is, de most jön a probléma: utána sikerült leszakítanom egy kábelt valahonnan a sávváltó környékéről, így most egyáltalán nincs lejátszás, csak halk sistergés. Meg tudná valaki mondani, hogy ez a kábel honnan törhetett le?

ALIM1473.JPG

(#) gkari válasza maci80 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

A Kádár könyv itt hibás-oda vagy UY1N(bakelitfogl.), vagy UY21(színüvegfogl.) való-ezek a foglalat kivételével- azonosak. Arra a helyre nem való az EBL(lehet persze diófának kötni-de minek?)
(#) gkari válasza Tomi94 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Az szerintem az a kábel, ami a jelet viszi az ECC83 első triódájára, de itt van a kapcsrajz,ebből kinyomozható(RT1970/4).
(#) erdgab hozzászólása Máj 27, 2012 /

Tiszteletem Uraim!
Van két rádióm egy R946AF és egy T325 ,nem tudom mit kezdjek velük.Sajnos se időm,se kedvem a felújításhoz.
(#) bodgabo válasza erdgab hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Add nekem! Ígérem jó soruk lesz!
(Gondolom nem ilyen választ vártál...)
(#) maci80 válasza gkari hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Kicsit utána nézegettem, és több oldalon találtam UY22 csővel készült rádiót. Ezek szerint épp ami volt azzal gyártották. Holnap már elkészülök vele. Már ma is szólt, de nem tökéletes.
(#) Iszkakof István válasza bodgabo hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Szerintem, ez egy elég normális válasz. Az is igaz, hogy még kell hozzá pár sor, de azt majd privátban irod.
(#) horváth lajos válasza erdgab hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Szia a tertát szivesen elfogadnám a gyűjteményembe üdv lali
(#) erdgab válasza bodgabo hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Hát valóban nem ilyen választ vártam,talán,kis lelkesítés rám férne.Úristen,most esett le mire gondoltál.
(#) bodgabo válasza erdgab hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Csupán egy lehetséges megoldást vázoltam a "nem tudom mit kezdjek velük" dilemmádra.
(#) Tomi94 válasza gkari hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Megtaláltam a kábel helyét (a rajzon x jelű), a fejegység fölött, a trimmerkondik paneljáról tört le a kábel. Nem hiszem, hogy ezért nem szólt, mert utána se azonnal sikerült indítani, csak búgott. Érintkezési hibára gyanakszom, mert oldalt kicsit megütöttem az alaplemezt, erre eltűnt a búgás. Azóta megy, felvételt kipróbáltam, az is működik. Elég tompa a hangja, mert a nyomófilcből nem sok maradt, ez eredetileg kb. hány mm vastag volt?
(#) Tomi94 válasza Tomi94 hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Valami gond a felvétellel van, onnan visszakapcsolva megint nem szól... A varázsszem nem mutat semmit, ha rákötöm az erősítő kimenetére, viszont a másik gép elkezd búgni tőle
(#) gkari válasza Tomi94 hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

A filcek ált. 2-3mm-esek, lehet, hogy csak a kosztól,meg a melegtől felkeményedett-áztasd denszeszben, takarítsd meg, egy próbát megérhet. Át kellene nézni a felv.-lej. kapcsolót is, szerintem esélyes, hogy kontakthibás. A tompa hang lehet fejkopottság, vagy(és) rossz fejbeállítástól is.
(#) gkari válasza maci80 hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Hát a Tungsram (cca.1960-as) csőkatalógusa szerint az UY21 250V anódfesz, 140mA max. áramú, fűtőfesz:50V, az UY22: 110V/60mA, ffesz:26V-aligha helyettesíthetők-hacsak a katalógus netán ennyire hibás.
Következő: »»   235 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem