Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   236 / 581
(#) frecsko hozzászólása Máj 28, 2012 / 1

Mezőkeresztesen jártam,
Rádió gyűjtőt találtam.
Volt ott nála sok minden,
de nem akarta, hogy elvigyem. :rinya:
(#) Vales válasza frecsko hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

Kár!
Pedig ahogy a képeket elnézem, van pár olyan darab, amit én is elfogadnék.
(#) maci80 válasza gkari hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

UY1N helyére raktak UY22-t gyárilag. Az UY1N nem azonos UY21-el szerintem.
(#) madzagos hozzászólása Máj 29, 2012 /

Üdvözletem mindenkinek
Megérkezett az új telepes rádióm. Nemsoká hozzákezdek a felújításhoz.
Üdv Madzagos
(#) Action2K válasza madzagos hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

Szia! Jó munkát hozzá! A középső gomb nem odaillő, ORION emblémásra cseréld.
(#) madzagos válasza Action2K hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

Szia
Akkor azt még be kell szereznem valahonnan!
(#) Class-A-. hozzászólása Máj 29, 2012 /

Én is keresek egy nép rádiót,ha valaki tud hol tudnék venni ,szóljon .Köszönöm.
(#) gkari válasza maci80 hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

A fentebb hivatkozott katalógus lehet, hogy ebben is hibás?
(#) Molnár Gergely válasza frecsko hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Én is eggyütérzek veled,én is tudok egy ilyen helyet és ott sem hajlandó a tulaj megválni tőlük.A hejzetet rosszabbítya hogy egy "múzeumnak" mondott beázó ,pocokjárta helyen vannak.
(#) Lázár Péter válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Én olyanról tudok ahol a rádiók gazdája felett már jobban eltelt az idő mint magán a készülékeken. Ezt arra értem, hogy bár nem válik meg tőlük csak ha nagyon muszáj és akkor is aranyáron, félő, hogy akire marad ez a sok készülék netán nem becsüli meg eléggé és megy valami bontóba, szemétlerakó telepre, és bizony odavesznek...
(#) frecsko válasza Lázár Péter hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Én mindig figyelem, nem e találok ilyen legális/illegális szemétlerakó helyeken valami kincset. Lomtalanításkor is nyitva tartom a szemem
(#) Lázár Péter válasza frecsko hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Rokon lelkek vagyunk

Hogy haladsz a rádióval?
(#) Lázár Péter válasza frecsko hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Köszönöm érdeklődésed, épp szét van szedve és az elektronika le lett pucolva, úgy hogy csak na. Egy porszemnek sem hagyok esélyt. A két hiányzó csőből az egyik van, a másik bár nincs ideiglenesen az egyik rádiómból átteszem. Szóval nyakig benne vagyok, közbe még fényképek is készülnek.
(#) Lázár Péter hozzászólása Máj 30, 2012 /

Egy kis fejtörő a szakavatottaknak. A mellékelt képeken egyforma sorrendben két oldalról is lefényképeztem 3db elektroncsövemet, amiket sajnos én nem tudok beazonosítani. Ha valakinek első ránézésre beugrana az jó lenne.

A toll melletti nekem PCL82-es gyanús. A középső meg PL81. De mérget nem vennék rá.
(#) Iszkakof István válasza frecsko hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

A középső nem hasonlít a PFL 200-hoz? Ha 10 lába van akkor az.
(#) frecsko válasza Iszkakof István hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Összevetve pár googlés képpel nem nagyon hasonlítanak. Van még pár 10 lábú cső szerintem.
(#) ujfalusi válasza Lázár Péter hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Az első cső biztos hogy pcl vagy ecl 82. Meg kell mérni a fűtés ellenállását azzal eldönthető.

Sajnálom, hogy csak ilyen keveset segithettem. Elő veszek egy olyan csövet, amelyik tényleg PFL 200 és megnézem. Na de kilenc vagy tiz lába van annak a középső csőnek?
(#) frecsko válasza Iszkakof István hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Én is csak sötétben tapogatózok.

Ezek valóságos PFL 200-as csövek, most fényképeztem a telefonnal, azért ilyen gyenge a képminőség. Szerintem a te csöved is ilyen. Azért nem ismerheted, mert a nálatok készített televíziókban PCL 84 található helyette.
(#) Lázár Péter hozzászólása Máj 31, 2012 /

Ha hazaérek megnézem, hogy hány lába is van. Addig is köszönöm a segítséget, jobb szeretem ha a csövek be vannak azonosítva mind és úgy vannak eltéve.
(#) frecsko válasza Iszkakof István hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Nekem is van PFL200-asom, de nem hasonlít rá. Mondjuk gyártók között van eltérés, lehet, hogy tényleg az.
(#) küzmös Gergely válasza frecsko hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Ha 10 lábas akkor valóban PFL 200 vagy PCL 200.. ezek a legutolsó csőfejlesztések,videoerősítő csövek.
(#) Lázár Péter válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Tíz lábuk van valóban, fel se tűnt volna ha nem mondjátok.
(#) frecsko válasza Lázár Péter hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Akkor István jár közel a megoldáshoz.
(#) Iszkakof István válasza frecsko hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Bizonyára lehet több 10 lábú elektroncső, de én eddig csak hárommal találkoztam. PFL 200, PCL 200 és PCH 200. Bizonyára van több is, de én csak azokat ismerem, amelyek tv javítás alkalmával megfordult a kezemben. Volt olyan cső, amelyikről lekopott az írás, és még nem volt elég tapasztalatom, lerajzoltam a csőfej bekötését. Elég sokat kellett hegyezzem a szemem néha, hogy jól állapítsam meg, aztán vagy az a cső volt, amit kerestem, de legtöbb esetben nem.
(#) Gavrosz85 hozzászólása Jún 1, 2012 /

Üdvözletem mesterek. Nagy figyelemmel olvasom ez a fórumot.Május 24 én majdnem hozájutottam egy ritkasághoz.Vajdasági olvasó lévén meglepödtem,hogy itt szerbiában van ilyen gyönyörü régiség,amit magyarországon készitettek valaha.Egy szerbiai online aukciós oldalon(olyan mint a Vatera)felverték az árát 18000 dinárig(mai dinár/euro értékben 150-160 euro)én csak 100 euroig birtam.Közben utánanéztem a neten és kiderült hogy pár darab maradt csak meg belöle.Restaurálva let pár hónapja azt irja az eladó.Hát napokig az agyvérzés fogdosot hogy nem lett az enyém.Szeretném megkérdezni a tisztelt forumozókat szerintetek menyi a reális ára egy ilyennek magyarországon.(számomra felbecsülhetetlen)Bővebben: Link
(#) Class-A-. válasza Gavrosz85 hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Egy példával válaszolnák.Az én dolgaim anyám szemében csak kacatok.Az anyám szemlélete nekem primitívség.
Következő: »»   236 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem