Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Mezőkeresztesen jártam,
Rádió gyűjtőt találtam. Volt ott nála sok minden, de nem akarta, hogy elvigyem. :rinya:
Kár!
Pedig ahogy a képeket elnézem, van pár olyan darab, amit én is elfogadnék.
UY1N helyére raktak UY22-t gyárilag. Az UY1N nem azonos UY21-el szerintem.
Üdvözletem mindenkinek
Megérkezett az új telepes rádióm. Nemsoká hozzákezdek a felújításhoz. Üdv Madzagos
Szia! Jó munkát hozzá! A középső gomb nem odaillő, ORION emblémásra cseréld.
Szia
Akkor azt még be kell szereznem valahonnan!
Én is keresek egy nép rádiót,ha valaki tud hol tudnék venni ,szóljon .Köszönöm.
A fentebb hivatkozott katalógus lehet, hogy ebben is hibás?
Én is eggyütérzek veled,én is tudok egy ilyen helyet és ott sem hajlandó a tulaj megválni tőlük.A hejzetet rosszabbítya hogy egy "múzeumnak" mondott beázó ,pocokjárta helyen vannak.
Én olyanról tudok ahol a rádiók gazdája felett már jobban eltelt az idő mint magán a készülékeken. Ezt arra értem, hogy bár nem válik meg tőlük csak ha nagyon muszáj és akkor is aranyáron, félő, hogy akire marad ez a sok készülék netán nem becsüli meg eléggé és megy valami bontóba, szemétlerakó telepre, és bizony odavesznek...
Én mindig figyelem, nem e találok ilyen legális/illegális szemétlerakó helyeken valami kincset. Lomtalanításkor is nyitva tartom a szemem
Rokon lelkek vagyunk
Hogy haladsz a rádióval?
Köszönöm érdeklődésed, épp szét van szedve és az elektronika le lett pucolva, úgy hogy csak na. Egy porszemnek sem hagyok esélyt. A két hiányzó csőből az egyik van, a másik bár nincs ideiglenesen az egyik rádiómból átteszem. Szóval nyakig benne vagyok, közbe még fényképek is készülnek.
Egy kis fejtörő a szakavatottaknak. A mellékelt képeken egyforma sorrendben két oldalról is lefényképeztem 3db elektroncsövemet, amiket sajnos én nem tudok beazonosítani. Ha valakinek első ránézésre beugrana az jó lenne.
A toll melletti nekem PCL82-es gyanús. A középső meg PL81. De mérget nem vennék rá.
A középső nem hasonlít a PFL 200-hoz? Ha 10 lába van akkor az.
Összevetve pár googlés képpel nem nagyon hasonlítanak. Van még pár 10 lábú cső szerintem.
Az első cső biztos hogy pcl vagy ecl 82. Meg kell mérni a fűtés ellenállását azzal eldönthető.
Sajnálom, hogy csak ilyen keveset segithettem. Elő veszek egy olyan csövet, amelyik tényleg PFL 200 és megnézem. Na de kilenc vagy tiz lába van annak a középső csőnek?
Én is csak sötétben tapogatózok.
Ezek valóságos PFL 200-as csövek, most fényképeztem a telefonnal, azért ilyen gyenge a képminőség. Szerintem a te csöved is ilyen. Azért nem ismerheted, mert a nálatok készített televíziókban PCL 84 található helyette.
Ha hazaérek megnézem, hogy hány lába is van. Addig is köszönöm a segítséget, jobb szeretem ha a csövek be vannak azonosítva mind és úgy vannak eltéve.
Nekem is van PFL200-asom, de nem hasonlít rá. Mondjuk gyártók között van eltérés, lehet, hogy tényleg az.
Ha 10 lábas akkor valóban PFL 200 vagy PCL 200.. ezek a legutolsó csőfejlesztések,videoerősítő csövek.
Tíz lábuk van valóban, fel se tűnt volna ha nem mondjátok.
Akkor István jár közel a megoldáshoz.
Bizonyára lehet több 10 lábú elektroncső, de én eddig csak hárommal találkoztam. PFL 200, PCL 200 és PCH 200. Bizonyára van több is, de én csak azokat ismerem, amelyek tv javítás alkalmával megfordult a kezemben. Volt olyan cső, amelyikről lekopott az írás, és még nem volt elég tapasztalatom, lerajzoltam a csőfej bekötését. Elég sokat kellett hegyezzem a szemem néha, hogy jól állapítsam meg, aztán vagy az a cső volt, amit kerestem, de legtöbb esetben nem.
Üdvözletem mesterek. Nagy figyelemmel olvasom ez a fórumot.Május 24 én majdnem hozájutottam egy ritkasághoz.Vajdasági olvasó lévén meglepödtem,hogy itt szerbiában van ilyen gyönyörü régiség,amit magyarországon készitettek valaha.Egy szerbiai online aukciós oldalon(olyan mint a Vatera)felverték az árát 18000 dinárig(mai dinár/euro értékben 150-160 euro)én csak 100 euroig birtam.Közben utánanéztem a neten és kiderült hogy pár darab maradt csak meg belöle.Restaurálva let pár hónapja azt irja az eladó.Hát napokig az agyvérzés fogdosot hogy nem lett az enyém.Szeretném megkérdezni a tisztelt forumozókat szerintetek menyi a reális ára egy ilyennek magyarországon.(számomra felbecsülhetetlen)Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |