Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Töltsd le a készülék kapcsolási rajzát innen és ez alapján indulj el a hibakeresésben a táp részen. Mérj meg minden félvezetőt (diódát , tranzit) amiből elég sok van de csak ezek ellenőrzése után tudsz elindulni , mivel a táp elég sok félvezetőt tartalmaz (melegedő részek (hűtőbordák)) stb így elég sok hiba forrás lehet. Ezzel együtt a sortrafó és meghajtás környékén is mérni kell mert az is lehet hogy egy zárlatos félvezető fogja vissza a tápot ezáltal a védelem letiltja azt.
Köszi richmond! Nagy segítség a rajz...)
Heló, nem sokáig tartott az örömöm, inditás után 15-20 perc összetörik a kép kriksz-krakszok jelennek meg, ki-be kapcs ujra jó egy darabig, most félretettem. Szerinted melyik résszel kezdjem a kondizást, a szekunderrel(Kb 15db)? A primer körben csak egy nagy fekete puffer van.
Egyenlőre úgy néz ki, hogy a primer oldalon a V501-es pozícióban lévő 2SA1015-ös kis teljesítményű tranyó zárlatos. Próbáltam itthon keresni valami helyettesítőt, de sajna nem találtam, úgyhogy hétfőig hagyom pihenni a "kicsikét". Más félvezetőt nem találtam egyenlőre ami hibás lenne. Majd beszámolok a fejleményekről, amint kicseréltem a hibás alkatrészt.
Ellenörizd a tápnál hogy, van-e benne púpos kondi, a legtöbb esetben ez szokott a baja lenni
Szia!
Bc212 használható helyettesítőként.
Igen, köszi... Időközben ezt én is kiderítettem, de sajna az sincs itthon.
Szia!
A szekunder részen mindet cseréld ha van rá lehetőség , ha van müszered akkor nem kell mindet elég a kapacitás vesztett , szivárgó kondikat cserélni. Sajnos ezek a Samw.. aa kondik nem a minőségükről híresek, illetve ennyi ídő után nem árt őket cserélni főleg a hőnek kitetteket (hűtőborda melettiek)..
Mértem, minden tápfesz pontosan megvan. Púpos kondit nem látok. Akkor is lehet kondihiba?
Szia!
A hálózati egyenirányító az az első dióda, ami a legnagyobb? Mert az jó, utána vannak kisebbek amik rosszak.
Sziasztok
Van nálam javítás alatt egy keysmart nevű török síkképcsöves tv ami egyik napról a másikra nem akarta venni a távszabályzó utasításait. A távirányító egy telefon kamerájával ellenőrizve jónak bizonyult, és hogy az irányító hibát teljesen kizárjam univerzálissal végigzavartam az összes álltala ismert kódod de egyikre sem reagált. A tv készülék tápja rendben, az ir vevő/szenzor is megkapja a rajzon feltüntetett 3,3v-ot. A távirányítóval tesztelve a szenzor kimenetén 3,5-3,2v között változik/ugrál az érték, alaphelyzetben 3.5v mérhető. Hol lehet a hiba, várom az ötletekt. hinar83
Szia!
Rakj bele egy üres EEPROM-ot, hátha az alapbeállítások sérültek meg.
Hello.
Azt elfelejtettem irni hogy a tv-n található 4 gomb müködik, azaz bekapcsolható vele a tv, váltható vele az adás illeve szabályozható a hangerö.
A távirányítóban lévő kerámia rezonátor nem sérülhetett meg?Nézd meg,hogy nem-e zörög!
István
Orion T2835 STX -hez jó minőségű olvasható kapcsolási rajzot keresek.
A függőleges csíkkal középen még mindig küzdök. Átforrsztás megtörtént, eltérítő tekercs nem szakadt, a panel vizsgálatához meg jó lenne ely olvasható rajz. Köszönöm a segítséget előre is!
Itt egy rajz. Sok sikert.
Még nem próbáltam, de ha az lenne kontaktos vagy hibás a távirányító nyomkodásra ugyan úgy világítana mint egy működő?(telóval ellenőrízve)
Egyébként nem zörög. Imi
Igen, mert van olyan amikor olyan silány minőségű egy kondenzátor, hogy hamar kiszárad és leesik a kapacitása
Ha be tud rezegni,csak sérült,akkor lehet hogy nem jó frekin adja a jeleket.Így a TV processzora már nem tudja földolgozni azokat.
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Van egy LG 19sl4r tv-monitorom. Aminek rossz volt a main panelja, és ehhez a típushoz nem lehet kapni.(megfizethető áron) Ezt a main panelt gyártották egy sima TV-hez viszont más eepromokkal és flashel. Szóval kicseréltem a memóriát és az eepromokat. Bekapcsoltam (sajnos), és csak utána vettem észre ,hogy van egy külön FLASH Ic is a panelon amit csak ezután cseréltem. Most éledezne a TV , de zanzás a menü és a kép is kicsit kesze-kusza. Van kapcsolási rajz ami tartalmazza az eeprom tartalmakat, csak fogalmam sincs hogyan tudom beleírni. Mellékelem a rajzot ,hátha valaki oldott már meg ilyen problémát. Köszi!
Oké, a jövő héten bevásárolok, és nekiállok. Multiméteren van kondi vizsgáló mennyire lehet neki hinni? Bár igyis ugyis ki kell forrasztani, akkor meg csere.(a nano és piko méretűek is cserések?) Köszi.
Sziasztok!
Van egy Daewoo 21Q1T nevű televízióm a napokban elkezdett pattogni levettem a hátulját el van repedve a nagy feszültség és szikrát ad.Tudnátok segíteni hol tudnék hozzá alkatrészt találni vagy tudnám-e valamivel helyettesíteni? Előre is Köszönöm...Laci
Sziasztok!
Mire lehetne cserélni SAMSUNG CW25 TUNERJÉT? Hol lehet beszerezni barátságos áron?
A sorkimenőn találsz különféle számokat.Azzal az infóval a kezedben(kezünkben) tudnánk segíteni.
A sorkimenö adat:
RU E100521 DO 2006 113288 13720076A A06 AA26-00145A A TUNEREN lévö adat:SAMSUNG TECC 0949 PG35A (S) AA40-00076A 060408 ELT
Tuner a HQ-nál..Ez a tuner I2C buszos,megkap mindent amit igényel?A forrasztásokat is nézted benne?
István Ui: Surci is te vagy?
Van egy LG plazma TV nálam. A kép félig van csak meg, sustain panelek hibája kizárva, a panel alján lévő oszlopmeghajtók körül tűnik betegnek, azok közül is a középső a háromból (XC), ami elképzelhető, mert a TV esett egyet. Kérdés, hogy ilyen panelt tud-e valaki adni, vagy eladni? A panel: LGE PDP080903, 50G2_XC, EAX57322101
Még nemvettem ki csak a külsö lábait forrasztottam át,akkor elötte nézzemát belülis?A táp értékek jók?1.láb 4v,4.láb 3.1V ,5.láb 2.9V, 7.láb 4.7V, 8.láb 31.9V
Ui:Surci nem én vagyok!
A Tuner földfóliái sok helyen a lemezből préselt házon keresztül kapnak testet.Ezek a hőmozgásra szeretnek kitörni a forraszanyagból.Első sorban ezeket forraszd át,nagyító alatt,hegyes pákával.Sok esetben segít.
A feszültség értékek jónak tűnnek.Ha hangolod a TV-t,látni valami változást a képernyőn? |
Bejelentkezés
Hirdetés |