Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   634 / 1273
(#) mindenes válasza huszi10d hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Töltsd le a készülék kapcsolási rajzát innen és ez alapján indulj el a hibakeresésben a táp részen. Mérj meg minden félvezetőt (diódát , tranzit) amiből elég sok van de csak ezek ellenőrzése után tudsz elindulni , mivel a táp elég sok félvezetőt tartalmaz (melegedő részek (hűtőbordák)) stb így elég sok hiba forrás lehet. Ezzel együtt a sortrafó és meghajtás környékén is mérni kell mert az is lehet hogy egy zárlatos félvezető fogja vissza a tápot ezáltal a védelem letiltja azt.
(#) huszi10d válasza mindenes hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Köszi richmond! Nagy segítség a rajz...)
(#) lala0606 válasza mindenes hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Heló, nem sokáig tartott az örömöm, inditás után 15-20 perc összetörik a kép kriksz-krakszok jelennek meg, ki-be kapcs ujra jó egy darabig, most félretettem. Szerinted melyik résszel kezdjem a kondizást, a szekunderrel(Kb 15db)? A primer körben csak egy nagy fekete puffer van.

Szeku.jpg

Egyenlőre úgy néz ki, hogy a primer oldalon a V501-es pozícióban lévő 2SA1015-ös kis teljesítményű tranyó zárlatos. Próbáltam itthon keresni valami helyettesítőt, de sajna nem találtam, úgyhogy hétfőig hagyom pihenni a "kicsikét". Más félvezetőt nem találtam egyenlőre ami hibás lenne. Majd beszámolok a fejleményekről, amint kicseréltem a hibás alkatrészt.
(#) ozzy76 hozzászólása Jún 2, 2012 /

Ellenörizd a tápnál hogy, van-e benne púpos kondi, a legtöbb esetben ez szokott a baja lenni

Szia!
Bc212 használható helyettesítőként.

Igen, köszi... Időközben ezt én is kiderítettem, de sajna az sincs itthon.
(#) mindenes válasza lala0606 hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Szia!
A szekunder részen mindet cseréld ha van rá lehetőség , ha van müszered akkor nem kell mindet elég a kapacitás vesztett , szivárgó kondikat cserélni. Sajnos ezek a Samw.. aa kondik nem a minőségükről híresek, illetve ennyi ídő után nem árt őket cserélni főleg a hőnek kitetteket (hűtőborda melettiek)..

Kis megszorításokkal BC307 jó lehet.
(#) stoky válasza ozzy76 hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Mértem, minden tápfesz pontosan megvan. Púpos kondit nem látok. Akkor is lehet kondihiba?
(#) endre92 válasza Papp Ferike hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Szia!
A hálózati egyenirányító az az első dióda, ami a legnagyobb? Mert az jó, utána vannak kisebbek amik rosszak.
(#) hinar83 hozzászólása Jún 2, 2012 /

Sziasztok
Van nálam javítás alatt egy keysmart nevű török síkképcsöves tv ami egyik napról a másikra nem akarta venni a távszabályzó utasításait.
A távirányító egy telefon kamerájával ellenőrizve jónak bizonyult, és hogy az irányító hibát teljesen kizárjam univerzálissal végigzavartam az összes álltala ismert kódod de egyikre sem reagált.
A tv készülék tápja rendben, az ir vevő/szenzor is megkapja a rajzon feltüntetett 3,3v-ot.
A távirányítóval tesztelve a szenzor kimenetén 3,5-3,2v között változik/ugrál az érték, alaphelyzetben 3.5v mérhető.
Hol lehet a hiba, várom az ötletekt.
hinar83
(#) kadarist válasza hinar83 hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Szia!
Rakj bele egy üres EEPROM-ot, hátha az alapbeállítások sérültek meg.
(#) hinar83 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Hello.
Azt elfelejtettem irni hogy a tv-n található 4 gomb müködik, azaz bekapcsolható vele a tv, váltható vele az adás illeve szabályozható a hangerö.
(#) BarnaPili válasza hinar83 hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

A távirányítóban lévő kerámia rezonátor nem sérülhetett meg?Nézd meg,hogy nem-e zörög!
István
(#) stoky hozzászólása Jún 3, 2012 /

Orion T2835 STX -hez jó minőségű olvasható kapcsolási rajzot keresek.
A függőleges csíkkal középen még mindig küzdök. Átforrsztás megtörtént, eltérítő tekercs nem szakadt, a panel vizsgálatához meg jó lenne ely olvasható rajz.
Köszönöm a segítséget előre is!

kép 009.jpg

(#) hinar83 válasza stoky hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Itt egy rajz. Sok sikert.
(#) hinar83 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Még nem próbáltam, de ha az lenne kontaktos vagy hibás a távirányító nyomkodásra ugyan úgy világítana mint egy működő?(telóval ellenőrízve)
Egyébként nem zörög.
Imi
(#) ozzy76 válasza stoky hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Igen, mert van olyan amikor olyan silány minőségű egy kondenzátor, hogy hamar kiszárad és leesik a kapacitása
(#) BarnaPili válasza hinar83 hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Ha be tud rezegni,csak sérült,akkor lehet hogy nem jó frekin adja a jeleket.Így a TV processzora már nem tudja földolgozni azokat.
(#) perköbüki hozzászólása Jún 3, 2012 /

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék.
Van egy LG 19sl4r tv-monitorom. Aminek rossz volt a main panelja, és ehhez a típushoz nem lehet kapni.(megfizethető áron) Ezt a main panelt gyártották egy sima TV-hez viszont más eepromokkal és flashel. Szóval kicseréltem a memóriát és az eepromokat. Bekapcsoltam (sajnos), és csak utána vettem észre ,hogy van egy külön FLASH Ic is a panelon amit csak ezután cseréltem. Most éledezne a TV , de zanzás a menü és a kép is kicsit kesze-kusza.
Van kapcsolási rajz ami tartalmazza az eeprom tartalmakat, csak fogalmam sincs hogyan tudom beleírni. Mellékelem a rajzot ,hátha valaki oldott már meg ilyen problémát.

Köszi!
(#) lala0606 válasza mindenes hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Oké, a jövő héten bevásárolok, és nekiállok. Multiméteren van kondi vizsgáló mennyire lehet neki hinni? Bár igyis ugyis ki kell forrasztani, akkor meg csere.(a nano és piko méretűek is cserések?) Köszi.
(#) surci hozzászólása Jún 3, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Daewoo 21Q1T nevű televízióm a napokban elkezdett pattogni levettem a hátulját el van repedve a nagy feszültség és szikrát ad.Tudnátok segíteni hol tudnék hozzá alkatrészt találni vagy tudnám-e valamivel helyettesíteni?
Előre is Köszönöm...Laci
(#) hobbi53 hozzászólása Jún 4, 2012 /

Sziasztok!
Mire lehetne cserélni SAMSUNG CW25 TUNERJÉT?
Hol lehet beszerezni barátságos áron?
(#) BarnaPili válasza surci hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

A sorkimenőn találsz különféle számokat.Azzal az infóval a kezedben(kezünkben) tudnánk segíteni.
(#) hobbi53 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

A sorkimenö adat:
RU E100521
DO 2006 113288
13720076A A06
AA26-00145A
A TUNEREN lévö adat:SAMSUNG
TECC 0949 PG35A (S)
AA40-00076A
060408 ELT
(#) BarnaPili válasza hobbi53 hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Tuner a HQ-nál..Ez a tuner I2C buszos,megkap mindent amit igényel?A forrasztásokat is nézted benne?
István
Ui: Surci is te vagy?
(#) didyman hozzászólása Jún 4, 2012 /

Van egy LG plazma TV nálam. A kép félig van csak meg, sustain panelek hibája kizárva, a panel alján lévő oszlopmeghajtók körül tűnik betegnek, azok közül is a középső a háromból (XC), ami elképzelhető, mert a TV esett egyet. Kérdés, hogy ilyen panelt tud-e valaki adni, vagy eladni? A panel: LGE PDP080903, 50G2_XC, EAX57322101
(#) hobbi53 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Még nemvettem ki csak a külsö lábait forrasztottam át,akkor elötte nézzemát belülis?A táp értékek jók?1.láb 4v,4.láb 3.1V ,5.láb 2.9V, 7.láb 4.7V, 8.láb 31.9V

Ui:Surci nem én vagyok!
(#) BarnaPili válasza hobbi53 hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

A Tuner földfóliái sok helyen a lemezből préselt házon keresztül kapnak testet.Ezek a hőmozgásra szeretnek kitörni a forraszanyagból.Első sorban ezeket forraszd át,nagyító alatt,hegyes pákával.Sok esetben segít.
A feszültség értékek jónak tűnnek.Ha hangolod a TV-t,látni valami változást a képernyőn?
Következő: »»   634 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem