Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1882 / 3614
(#) zolika60 válasza Collector hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Csak példának tettem fel, mert ezt találtam a NET-en. Más gyártóknál is van hasonló. Egy szerelvényes boltban, vagy egy barkácsáruházban biztosan találsz megfelelőt.
(#) jani1987 hozzászólása Jún 1, 2012 /

Nálatok mennyi eső esett? Nálunk jóformán csak a port verte el.
(#) mrobi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Pont annyi hogy a fűnyíróval az utolsó kanyart szakadó esőben vágtam le. De megérte mert nem kellett fél óra múlva kimenni azért a fél perces munkáért.
(#) sastas01 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Júnisus van :zavart1:
Egyébként mifelénk(Mikepércs) fél órán keresztül viharosan esett ilyen kicsi szemű eső, utána kb. 1 órán át szintén ilyen apróba esett dolyamatosan, utána sikerült elmennem a postára .
(#) jani1987 válasza sastas01 hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Én is voltam a postán a csekket fizetni, de menet közbe én is elkaptam egy kisebb zuhit.
(#) sastas01 válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Az én szerencsémre most volt kocsi, így azzal tudtam menni.
Mennék én biciklivel is, de az nincs rendesen felszerelve (prizma stb...), a robogóm meg szét van kapva...(tudom, a bicikli felszerelése rajtam múlik de "el vagyok kényelmesedve") :no:
(#) szamóca hozzászólása Jún 2, 2012 /

(#) SzAndras00 válasza szamóca hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Hofi erre csak azt mondaná: ezeket meg ki k..ja?
(#) mrobi hozzászólása Jún 2, 2012 /

Sziasztok!
Ha már így feljött a szó a bicikliről. Szeretnék segítséget kérni. Nekiálltam felújítani a biciklim. Hátsó agyat próbálom szétszedni. Tengely kijött. Fogaskerekeket leszedtem. Maradt a racsni. Azt le lehet-e szedni. Ha igen akkor csak simán letekerem. Vagy van valami trükkje?
(#) Ricsi89 válasza mrobi hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Csak le kellene tekerni, de biztos jól rá van szorulva.
(#) mrobi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Rendes menetes vagy fordított?
(#) Ricsi89 válasza mrobi hozzászólására (») Jún 2, 2012 / 1

Rendes menet. Csak gondolj bele, ha bal menetes lenne, akkor tekerés közben lefelé tekerné magát. Mindig olyan menetet tesznek rá, hogy rendes használat mellett, ráhúzza magát.
(#) janikukac hozzászólása Jún 2, 2012 /

Most láttam egy ismerősömnél:
Idézet:
„Éretségi(!!!) kipipálva!”
Hááááááát, nem tudom melyik suliba érettségizett..
(#) csapeter válasza mrobi hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Szia!
Van egy ilyen szerszám, (képen) ezt beleillesztve villáskulcsal levehető, bár szerintem így nem tudsz elég erőt kifejteni, én satuba szoktam befogni, és a kereket tekerem, mielőtt elpattanna a küllő megindul.
Kerékpárszaküzletben lehet venni, nekem is ott ajánlották, azóta könnyen cserélem ha kell.
De a kérdésedre válaszolva, a trükkje az erő, csak le kell tekerni.
Üdv.: Péter!
(#) mrobi válasza csapeter hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Köszi a választ mindenkinek. Megszenvedtem vele mire lejött. Csavarlazítóval meg csőkulccsal le bírtam szedni. Nem egy elegáns módszer de szombat délbe vidéken nem sok bicikli bolt van nyitva. De sajnos így is meg kell várnom a hétfőt mert vennem kell bele alkatrészt.
(#) Norberto válasza mrobi hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Idézet:
„de szombat délbe vidéken nem sok bicikli bolt van nyitva”

Hidd el, sajnos ez a fővárosban sincs túlzottan másképp. Van 1-2 kivétel, de vagy drágák, vagy alig van készleten valamijük, vagy nem túl útbaeső helyszínen fekszenek...
(#) jani1987 válasza csapeter hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Ilyenem nekem is van. Csak tudnám hova a nénikémbe tettem.

Tud valaki Lengyelül?
Le kellene fordítani Magyarról, Lengyelre vagy három mondatot.

(#) pepe091 válasza janikukac hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Mégis mit vársz? Az érettségin 20%-ot kell elérni hogy meglegyen. Ezt egy majom is megteszi hátrakötött kézzel, ha a szájába adsz egy tollat...

Nem tudom miért kérnek ilyen keveset... Bárhova utána elmegy az ember, minimum 50%-tól adnak meg bármit is... Elmész nyelvvizsgázni, 60%-tól van meg, bekerülsz az egyetemre ott is 50-60% tól adnak mindenre kettest, a szigorúbbak 75%-tól is akár... Az érettségin az majdnem ötös. Ezért mondom azt hogy meg kellene szigorítani úgy, hogy minimum 50%-osnak kell lennie minden tantárgynak. Nem mellesleg akkor nagyobb értéke is lenne, mert jelenleg ugyan olyan mint az általános iskola, már mindenkinek van és semmire sem mész vele.
(#) sastas01 válasza pepe091 hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Ezzel nem teljesen értek egyet! Mert jó, legyen az, hogy ahova mész oda tantárgyi 50% kelljen, de mondjuk én is most érettségizek. Nem titok, magyar 30% matek 71% gépészeti alapismeretek-emelt-71% írásbeliket teljesítettem(törit és nyelvet még nem tudom). És nekem aki gépészmérnöknek akar menni minek kéne 50%+-os történelem vagy magyar nyelv( most abba ne menjünk bele, hogy magyarság így meg úgy stb.) érettségin? Szerintem soha senki nem fogja megkérdezni ezután, hogy hanyas lett. Nyilván aki irodalmár, bölcsész stb. szakra akar menni annak mondjuk a magyar és a töri fontos, és a matekon lehet nem tud 40%-ot sem elérni annak ellenére, hogy a másik 2-őt 90%+ -ra írja meg.
(#) granpa válasza sastas01 hozzászólására (») Jún 2, 2012 / 1

Ha egy kicsit olvasgatod ezt a fórumot, és ledobja az agyad a szíjat némely (SOK) hozzászóló förmedvényeitől (helyesírás, fogalmazás), akkor másképp vélekednél az érettségi (általános iskola) követelmény-minimumáról; függetlenül attól, minek készül az illető. Szerintem minden pályán (s.m.-től egyetemi tanárig) szépen, helyesen, értelmesen kellene beszélnünk, írnunk, hogy tényleg megértsük egymást. Nem vagyok tanár, mielőtt erre gondolna bárki is.
(#) szamóca válasza granpa hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

(#) granpa válasza szamóca hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Na; ettől kimondtam a kígyó nevét!
(#) sastas01 válasza granpa hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Nem tagadom, én is szoktam szörnyülködni, viszont ez nem (csak) az oktatás színvonalán múlik, hanem azért az otthoni körülményektől is. Ha megnézed manapság sok olyan gyerek van, aki már megy disco-ba. És most gyerek alatt a 14 alattiakat értem. És gondolom nem azért megy el mert a szülő azt mondja, hogy ha nem mész 2 napig nem ehetsz... Szimplán el vannak hanyagolva, és ezért úgy érzik, hogy ők már milyen "nagyok"...
Én sosem voltam jó tanuló, viszont a minimumot mindig teljesítettem, ami érdekelt abból pedig törekedtem a maximumra. De akit a szülei elhanyagolnak és le****ja az iskolát, esetleg pénzesek a szülők és fizetnek a sulinak hogy a gyerek átmenjen a pótvizsgán(az osztályomban is van-volt rá példa...), azokból lesz a jövő segédmunkása miközben játszák a divatmajmot (nem találtam rá jobb szót).

Ez kicsit zavaros lett, de érthető(remélem)
(#) BarnaPili válasza szamóca hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Hasznos lenne a "szívlapátos eutanázia " bevezetése a törvénykezésbe....
(#) pepe091 válasza sastas01 hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Pontosan amiatt kell, mait feljebb írtak. Nem azt kell nézni hogy ezt most ugyan hol fogom használni, hanem ez hozzátartozik az általános műveltséghez.
Ha meg azt mondod, hogy annak kell számítania ami kell neked, akkor kösd fel a gatyád az egyetemre mert ott aztán olyanokat kell majd megtanulnod, amiről még nem is hallottál, mindezt fél év alatt hogy utána vizsgázz, és teljesíts minimum 50, vagy még több %-ot. Ezért kell a gyerekeket már az érettséginél arra szoktatni, hogy mindenhol így lesz.
Ráadásul szerintem nem tükrözi a valós tudást, aki kap egy hármast az érettségin az máshol, más helyen egy kettesre sem lenne elég.

@szamóca:
Ez már sokkol! Nem értem, hogy lehetnek ilyenek az emberek. Korcsosul a nemzedék. Á nem idegeskedem, több lesz a munkahely majd idővel, mert hogy ezeket sehol nem alkalmazzák az biztos.
(#) sastas01 válasza pepe091 hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Idézet:
„mert hogy ezeket sehol nem alkalmazzák az biztos”

Dehogynem, ők lesznek a szívtelen lapátosok .
(#) janikukac hozzászólása Jún 2, 2012 /

Igazan furcsa kérdésem van, de hátha valaki ért hozzá:
Van egy márkás focilabdám, pár éve kaptam, akkor nagyon sokat ért, több tíz eurós, de már hibás volt eredetileg. Egy ideig nem is bírtam használni, mert nem volt olyan pumpánk amivel fel lehetett volna fújni, de amikor kaptam olyat, felfújtuk, de a szelepnél nagyon lassan, de ereszt. Kb 2-3 óra alatt teljesen leereszt, használhatatlanná válik. Apukámnak állítólag azt mondták, hogy a szelep elcsúszott, az a gond, és valahogy meg lehet javítani.
Ebben tudna valaki segíteni? Ért valaki hozzá?
Illetve van egy EB-s focilabdám, még a 2008-osból, Németországban vettem. Már 1-2 éve kilyukadt, az is ereszt. Mi a teendő, hogyan lehet szépen megjavítani.
Apukám szerint bőrmesterhez vigyem Szegeden, és szétfejti a labdát, megjavítja, és vissza varja. Az lehetséges, megéri? Eredeti kinézete megmarad?
Köszi előre is, üdv!
(#) Frankye válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Nagy igazság, amit leírt! Ezt én egyszerűbben (rövidebben, mert én nem vagyok egy Wass Albert, sajnos), így fogalmaztam meg:
"Birka népség ez a magyar! Megy elöl egy vezérürü, rázza a kolompot, a sok birka meg követi...
(Mielőtt valaki felháborodna:
- Én is ezek közé tartozom
- Akinek nem inge, ne vegye gatyára!)
Következő: »»   1882 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem