Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PC táp javítása
Kicseréltem a két primer tranyót és életre kelt
Erre az Acorp tápra emlékszem, sok halt meg belőle. Ami leginkább megmaradt az, hogy a power good kábelének színe "SZURRE" volt. A -5V "FIEHER" színe anno fel se tűnt. No meg a kék helyett "KER"....
És a primer tranyó az egyik megszakadt... Meg a sok rossz kondi. Még jó hogy van egy rakat bontott pc tápom így van tranyó bőven
Szia!
Nekem ez a típusú táp amit jelenleg javítok, azt csinálja hogy ha rövidrezárom, akkor nem működik a védelme vagy rosszak a tranyók amit bele teszek (nem tudom) és megszakad az egyik kapcsolótranzisztor. Mindig csak az egyik és soha nem világít a korlátozóizzó, csak villan egyet. Ha kicserélem akkor működik a táp, addig míg megint rövidet nem kap. Lehetséges hogy a bontott alkatrészek miatt van, de inkább vagy rossz a védelme vagy nincs is benne .
Sziasztok szép napot!
Segitségre lene szükségem! Van egy táp egységem LC POVER LC6420 420W tápegység, olyn gondom van vele hogy bizonyos szgépekben nem akar működni. akitöl kaptam a tápot előttem vette ki a müködö szgépböl. haza vittem és az enyémben nem mkapcsol be. vissza vittem oda akitöl kaptam " hogy nem működik" berakta vissza és működött! kipróbáltam több számitógépben is, de nem működik, abban a bizonyos szgépben működik! rövidre zártam a bekapcsolót (zöld és egy fekete) igy is jó! szétszedtem de nem látok semmit rajta (égés pupos kondi stb) mi lehet a baja? köszönöm
Szia!
Mérd meg a pgood feszültség értékét. Szürke kábel és fekete közt. Ezután pedig az egyes ágakat terheld le hogy nagyon esik e a fesz, ha igen kondi csere. Az alaplapod nézted másik táppal?
Igen persze néztem másik táppal, vennem kelett egy másikat sürgősen most egy FSP 500W van benne, nem hiszem hogy kevés lenne a 420W mert előtte egy 400W noname szolgált, próbálgattuk össze vissza. csak azzal a bizonyos lappal működik amelyikböl kivettük
megmérem )
A szűrke és a fekete közt 5,24V mértem... létezik?
mivel tudom leterhelni? ellenálással?
Én azthiszem zártam már rövidre a kimenetet le is oldott és utána indult
Haver úgy kapta, azt mondta hogy bekapcsolta és csattogot meg füstölt. Érezni is lehetett a szagát. Aztán mikor szétszedtem a +12V kondija iszonyat púpos volt. Volt még néhány kondi, de utána se akart indulni. A készenléti megvolt. Aztán elkezdetm méregetni a primer tranyókat és az egyik gyanús lett. Így kicseréltem mind a kettőt mert csak felemás lett volna, de másik tápból volt 13007 tranyóm.
Rákötöttem egy 12V autó izzót, először a piros ágra kötöttem ami 5V lehet szerintem mert halványan világitott- 5,24V rol lecsökkent 5,20V ra, utána amásikon mértem sárga, itt nagyon világitott gondolom ez a 12V, itt 5,24Vrol fel emelkedett 5,30V ra a feszültség!
vagy jobban lekéne terhelni?
Nagyjából ok. Mérd meg a szürke dróton a feszt.
A piros +5v a sárga +12v. (Általában ha a +5v ot terheled akkor emelkedik a +12v feszültség - Ez normális)
A szürke 5,24V
sárga 12,24V piros 5,25V nsárga 3,40V lila 4,88V kék -12,09V fehér -4,69V az előbb a szürkét mértem folyamatosan amikor terheltem a 12V és a z 5V ágat
Csak egy tipp. Próbáld meg hogy a lila drót és a tets közé egy kis pár wattos izót kötsz. de csak pár wattos legyen. És úgy próbáld. Nekem volt egy nagy 700W-os tápom ami elindult le is adott mindne feszültséget, de ha terheltem akkor nagyon leesett(12V ágban 20W terhelésre 5V-ra esett a feszültség). Aztán valamiért véletlenül leterheltem a készenlétit egy kis izzóval és máros adta asok-sok ampert. Aóta is az a kis izzó van bent és használom bulikba 12V-os tápnak( 4x15A tud 12V-on)
És persze mivel nem lehetett terhelni gépet se indított.
Ezek feszültségek rendben vannak. A lila drót 5v vsb az is jó és a pgood is.
Az alaplapod másik táppal megy?
Igen megy az alplapom. edig minden táppal ment a lap csak ezzel nem. és ezt a tápot is raktuk be már másik gépbe azzal sem működött, csak azzal ez eggyel amiböl kivettük....
találtam a két hűtőborda közt egy kondenzátort ami 2200µF 10V epupos volt de szerintem még működött, nem volt kipukanva. most nagynhezen kicseréltem, 2200µF és 16V os találtam a helyére, kipróbálom.
Na . össze raktam. próba képpen be inditottam a gépembe. de megy . lehet hogy a kondi volt a hibás????
nézzétek meg az értékeket hogy jók e köszi
Szerintetek lehet valami baja a gépnek ha kimegy a kndi amit bele raktam? igaz ugyis az FSP tápot használom, ez egy másik gépben lesz majd!
Ha kimegy a kondi leáll a táp mert nem lesz meg a feszültség.
Ugye akkor valószinü hogy azért nem kapcsolt be számitógépen keresztül. mert pupos volt a kondi?
A kondenzátor az idő előrehaladtával sajnos kiszárad és tönkremegy. Kapacitásából is sokat veszít és ekkor a táp kimeneti feszültsége nem lesz megfelelő (hamar esik a fesz illetve a szintje sem jó) ekkor a táp védelme kikapcsolja a gépet a károsodás megelőzése végett.
Egyre figyelj!!! A Kapcsolóüzemű tápokba (pctáp) csak low esr 105c kondik jók, mert a nagyfreki miatt a sima kondi melegszik (nagyfrekis ellenállása miatt), gázt fejleszt és hamar kidurran ezáltal újra rossz lesz táp. Rossz esetben pedig a géped is tönkremehet!!! A feszültségtűrésre és kapacitásra is figyelj csak egyformát vagy nagyobbat tehetsz be. Ja és a polaritás is fontos, fel ne cseréld! Üdv!
Lehet. ÉN a napokba javítottam egy tápot aminek zárlatos volt az 5 és a 12V-os ága is. Kivettem a diódákat továbbra is zálatos volt. Kivettem a kondikat megmértem jó volt. Ellenállásokat mindnet mértem semmi se volt zárlatos de mégis zárlatot mutatott a műszer és nem találtam. aztán kicseréltem a púpos kondikat, amiket előzőleg kimértem, és jó lett
Volt már számtalan alkalommal nekem is szerencsém olyan tápokhoz, ahol a kondik nem voltak púposak, kapacitásmérő műszer szerint jók voltak a kondik, mégis cserélni kellett és jó lett a táp.
Ez azért van, mert az öreg kondi sokkal rosszabb lesz nagyfrekin mint kicsin és tápban "derül ki" hogy mégsem jó. A műszer pedig csak kis feszültségen/frekin mér. Régi többéves bármilyen nagy freqvenciás tápban ajánlott az elkó csere, akkor is ha nem púpos.
Csak próbba képpen van használva, amint járok egy boltban veszek ilyen kondit, és kicserélem olyanra mint amilyen benne volt. mert azt hiszem 85c kondit raktam bele
köszi a segitséget
Ezen akondin igazábol nemis lehetette látni hogy púpos csak egy picit volt meg emelkedve aközepe. azért gondoltam hogy kicserélem, és az volt a baja.
Sziasztok! Kaptam egy 300W-os tápot. Amikor be akarom kapcsolni a gépet, nem csinál semmit. Ha kiszedem a videókártyát, be lehet kapcsolni. Másik videókártyával bekapcsol. Az eredeti videókártyában az összes kondit kicseréltem, de nem lett jobb. (az egyik púpos volt) Kipróbáltam a kártyát másik gépben, de abban tökéletesen működik. A tápon azt figyeltem meg, hogy akkor is melegszik, ha nincs rákötve semmi. Szétszedtem, találtam benne egy kondit, aminek az oldala meg van repedve. (a mellékelt képen egy másik táp látható) Más hibát nem látok rajta. Ez lehet a baja?
Az egy táp szűrő kondi. Cseréje minden képp javasolt.
Lehet hogy a szekunderen valamelyik kondi már szar és amikor a vidikártya is rá van kötve már akkor áramot kéne leadjon, ahol a rossz kondi miatt akkorát esik afesz hogy nem indul be a táp. Nézd át a kondikat a szekunderen midnen olyat ami gyanús cserélj.
Sziasztok. Adott egy Mercury 300W táp, a következő hibajelenséggel:
Minden feszültség rendben van az LCD teszter szerint, azonban a PG jelre azt mondja, hogy High, vagyis nagyobb mint 900ms. Ilyenkor lámpát rátéve terhelhető is. Viszont gépbe téve alaplappal nem is indul el csak egy pillanatra, aztán leáll. TL494 + 7510 standard design. Találkozott már valaki ilyennel?
Szia,
Nekem is volt egy M-Tech 400W-os tápom ami nem adott ki PG jelet, vagyis adott ki de csak 0,5V-ot lehetett mérni. IC-t nem akartam benne csaerélni, mert nem találtam, így én egy egyszerű MJ350-es tranziszotrral oldottam meg a PG jelet (a tranzisztor az 5V-ot kapcsolta a PG vezetékre és a tranzisztor vezérlését az IC PG lába végezte) így kipróbálva megy a tápegység. Elképzelhető, hogy a vezérlő IC feladta a küzdelmet és később kapcsolja a kimenetre a PG jelet. Üdv
Sziasztok. Van egy fsp 800w-os tápegységem aminek a ventije bekapcsoláskor egy picit megmozdul de nem kapcsol be a tápegység. Szétszedtem de nem látok rajta semmi elváltozást. Nem tudna valaki segiteni, hogy kezdjem el az hibakeresést?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |