Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Börze
Figyelem minden börzézőnek! A következő börze rendhagyó lesz, helyileg a Csepel-szigeten lesz. Érdeklődni nálam lehet.
A börze szombati nap lesz. A tábor pénteken nyit, és vasárnap zár. A teljes program a rádióamatőröket érdekelheti.
Idézet: Sokszor hallok hangokat, követem is őket... de érdekes ez a fehér szoba... minden fala bőr. „A hangot kövesd”
Igen. Tömeges kijutást igény szerint szervezek, mivel nem először megyek, szám szerint az idei lesz a harmadik. Előre kell készülni, a beugró 500 Ft. Ezért sajnos semmit nem kap az ember, de ez van...
Idézet: „beugró 500 Ft. Ezért sajnos semmit nem kap az ember, de ez van...” Akkor nézd meg jobban.
Üdv, a Szolnoki amatőr találkozó július 27-28-29, péntek-szombat-vasárnap , a csúcs az szombat. A szokásos motel-kempingben lesz, de nem a kis utcából (ami a strand mellett van) kell bemenni majd, hanem a motel bejáraton.
Nemrég értem haza a Buraburól. Annyira nem volt nagy szám, de azért megérte elmenni (persze megint vettem csövet ). Ismerőst nem láttam csak az eladók között...
Úgyse csináltál volna radart.
Hoffman Feritől lehetett venni érdekes dolgokat 100Ft-ért. Vettem tíz miniatűr foglalatot búrával és 5db LDR-t (régi-új tesla, cső formátumú). Meg Gábor vett tőle 300Ft-ért bakelit szeptár foglalatot, 4-et.
Amúgy érezhetően gyengébb volt szerintem, mint tavaly, mind a felhozatal, mind az érdekességek tekintetétben. Egy jobb nagybörze hozza ezt a szintet.
Nem vettél 56k 2W-ot, pedig LACI!!! olcsón adta volna.....
Ami nem relevans, az a szamomra nem szolgaltatas. Es nem vagyok vak. Nyilvan a cukraszda onos erdekbol ad engedmenyt... Elvileg nagy bolt ez neki.
Valoban nem volt nagy szam. A fo problema, hogy a hasznos aru fogy, a meh telepekre lassan mar nem kerulnek olyan holmik, amiket hasznalni lehetne - ez is nyilt titok, hogy az arusok jo resze onnan keriti elo az arult dolgait. Ergo, uj aruk nemigen vannak. Sem ezen a borzen, sem mashol. Ahogy Muszi is megmondta ket ev nem borzezes utan.
Mondjuk nem kell felteni engem sem. A szokasos 135 DA-s muszerrel tertem haza. No meg zsugorcsovel, szilikon csovel. (A srac csak ide jon le egy evben egyszer, mindig tole veszek - megvan az elerhetosege, szerintem postaz is, ha megkerem.) Most vettem jo kis epcos kondikat. A bemeresuk a szokasos eredmenyt hozta: Amennyivel lehet, nevleges ertek ALATT voltak. Ezzel szemben a MM ELKO-k... (Vesszoparipam)
Szia!
Hol jártál, mikor az ég zengett? Én kint voltam Szombaton, kb. 10.45-től, 17-ig, de egyikőtöket sem láttam! [OFF]Állíts át már a klaviatúrát. Eltévedtem az útépítések miatt, azért értem ily későn, pedig jártam halért pont a tábor mögé,
[OFF] A szétszedéssel járó szutykot meg itt hagytad az asztalon, meg a földön.
Voltam, korulbelul fel kilenctol 11 ig. Tobb nem is kellett: bejartam, es viszlat.
Sziasztok, érdekelne, hogy ki jön most a börzére, és jó lenne találkozni.
Van egy mag, aki általában ott van.
[OFF]Az a helyzet, hogy ezt a találkozósat már elég régen játsszuk. Az eredmények az első időben várakozáson felüliek voltak, még magánjellegű szerveződések is születtek belőle, de az évek folyamán valahogy már nem az lett, ami az elején volt. Félre ne érts, nem akarlak lebeszélni, csak a saját börzés tapasztalatomat írtam le. A csövesből is szoktak jelen lenni páran, de már nem osztják meg úgy a tapasztalataikat, mint 2-3 éve. Idézet: „Voltam, korulbelul fel kilenctol 11 ig. Tobb nem is kellett: bejartam, es viszlat.” [OFF]Mintha ez a hozzászólás is erről szólna......
És azt tudod esetleg, hogy ki az (Simpi mesélte) a tag, aki kimenő trafókat árul csőves erősítőhöz ?
Persze, egy öreg, szemüveges, ősz, Sanyi bácsi névre hallgató emberke. Sárga müa. rekeszekben hozza a trafókat (meg, rendszerint viszi is), és előadja, hogy régen mi volt. Én is vettem tőle párszor, nagyjából használható, de azért nem viszi túlzásba a tekercsek darabolását. Jelenleg is használok egy garnitúrát, géphangosításhoz (6P14P SE).
És mindenhez árul, vagy ha megkérem, tudna nekem csinálni kimenőt pl PCL85-höz vagy hasonlóhoz? Persze csak ha tudod
Mindenhez nyilván nem árulhat, akkor igen sok félét kéne tartson abba a rekeszbe. Én PL85-ös csövet nem ismerek (valószínűleg azért, mert nincs), de - természetesen - ha megadod a főbb paramétereket, akkor próbál (nem titok, a csömöri ócskavas telepen gyűjti be az anyagokat) keresni hozzá megfelelő anyagokat. Az árai persze ennek megfelelők. Egy 2 primerrel, köztük szekunderrel tekert légréses kb. 5-7 cm^2 trafó 1000 Ft. Ez gyári kivitelben akár a 8x-a is lehet.
PCL85- bocsi, és nekem ha működik kezdetnek jó
Közben javítottad a csőtípust.
Az a cső - az elmondások alapján - triódába jó, úgy meg elég kicsi a teljesítménye, én nem vacakoltam vele (pentódásba bődületesen rosszul szól).
Ami biztosan szokott lenni, az az EL84 (6P14P) SE (vagy PP) kimenő. Szokott lenni hálózati is, de majd szombaton meglátod, éppen mije van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |