Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   311 / 1127
(#) vladcepes válasza didyman hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
Megkerestem a rajzát.Így legalább látom melyik a 23-24 es láb. Azt látom hogy a rajzot el kell forgatnom jobra egyet. És mit mérjek? Na de ezt majd holnap mérem mert megyek dobok egy hátast mert holnap hosszú utam lesz.Holnap este jövök kb 9-kor ha lesz aki segítsen azt megköszönöm. És a mait is köszönöm mindenkinek. Üdv.

tok.JPG
    
(#) didyman válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
Bocs! 24-es láb.
(#) Gabó hozzászólása Jún 4, 2012 /
 
Annak mi lehet az oka, hogy az alaplapon a fesz mérés hibásan mér? A tápból megvannak a feszek rendesen de a lap szerint nem anyi amenyi kell. ill Ezzel a hibával nyugodtan használható a lap rendesen? Másik kérdés az lenne, hogy ennél a lapnál a narancssárga vezetékes csatlakotók a lap ATX csatlakozónál megvannak barnulva. Az számuk 1, 2, 11es. Ez miért következett be? A lap típusát pontosan nem tudom de egy foxconn 478as lap.
(#) didyman válasza Gabó hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
A hibás mérés gyakori, nem kalibrált műszerek ezek, hanem egycsipes szenzor, olyan ellenállásokkal, amilyenek épp vannak. A barnult kábeleknél KH van, azt meg kell szüntetni!
(#) vladcepes válasza didyman hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
Szia! Akkor gondolom ezt tegyem: Helyezzem áram alá az alaplapot (más nem lesz rákötve semmi mivel ki van belelve) kapcsoljam be és úgy mérjek? A 23-is meg a 26 os láb is GND? És akkor a pozitívot a 24-re rakjam? Gondolom azért írtad hogy csak óvatosan-hogy nehogy összeérintsem a lábakat. Üdv
(#) vladcepes válasza didyman hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
Ha lemented a képet ki tudod nagyítani? Ha jól látom 22-23 láb össze van kötve? Ha így mérem mint a képen így jó lesz?
(#) _vl_ válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
Rossz oldalt nézel. A 24-es láb a fényképen felül lesz, a bal felső sarok az 1-es/28-as láb sarka.
(#) vladcepes válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
Én így néztem kép alapján. Akkor így nem jó?

mérés 2.jpg
    
(#) TKori225 hozzászólása Jún 4, 2012 /
 
Sziasztok!
Összeraktam egy újdonatúj konfigot, és az elsőre nem akart indulni. Ventik felpörögtek, se kép, se csipogás.
Asrock M3A770DE P1.80-as BIOS-al gyárilag,
AMD Athlon II X2 250,
AMD (Patriot) DDR3-1333 4 Gb-os memó.
PCIe videokártya.
Az alaplap dobozát én bontottam fel itthon, helyén volt a CR2032-es elem is. Ezen mód deszkamodellként raktam össze. Ám nem akart elindulni. Első körben a memót vettem ki, szépen hosszúakat sípolt, hogy nincs RAM. Visszateszem, nem megy, összes slot-ba átrakva sem ment. CMOS törlést az elem kivételével oldottam meg, de csak 5 percig. Nem megy.
Ezután kínomban fogtam a 4 gigás memót és visszavittem a boltba, de még kivettem az elemet az alaplapból. Kb. 2 és fél órát voltam távol, meg kicseréltem ideiglenesen 2 gigásra a RAM-ot (azonos típusút).
Lehetséges az, hogy az alaplap valami kósza gyári beállítás miatt nem akart elindulni a 4 gigás memóval?
A 2 gigással (a ~2 órás CMOS felejtetés után) pöccröffre indult. A lapon 4 RAM slot van, adatlap szerint 16 Gb a max memó. Tehát elméletileg el kellene bírnia a 4 Gigásat (4x4 Gb=16 Gb...)

* Szerkesztve! Tökéletesen el tudjuk olvasni, a vastag piros betűk nélkül is !
(#) viktor0312 hozzászólása Jún 4, 2012 /
 
sziasztok. Valaki tud megoldást vagy valami kártyát amit ha berakok a gépbe lesz 1.1 usb portom?? ha van valakinek esetleg használaton kívül ilyen akkor még vevő is lennék rá!!Nem megy a játékvezérlőm 2.0 usb-én sajna és nem akarok 10ezret kidobni az ablakon!
(#) _vl_ válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
Szerintem nem.
Ezt nézd meg, 29. oldal:
Bővebben: Link

Ha úgy lenne bekötve, ahogy berajzoltad, akkor a te rajzod szerint alul a 18-19 rövidre lenne zárva, az meg nem lehet (a 19 a GND, a 18 az egyik erősített kimenete).
(#) vladcepes válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
köszönöm. Csináltam még egy képet. Inkább megkérdem biztosra még egyszer. Így jó lesz? A körülötte lévők azok kindik? Azt le lehet mérni multival?

mérés.jpg
    
(#) Hury válasza TKori225 hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
Itt egy lista, hogy milyen RAM-okkal próbálkozott a gyártó. 4GB-os nem nagyon van közte: http://www.asrock.com/mb/memory/M3A770DE.pdf
Lehet, hogy nem volt szerencsés amit vettél.

A 4GB 2x2GB-ként Dual Chanelben is elfogadható.

A BIOS-t szerintem nem illik már úgy nullázni, hogy kiveszed az elemet. Kézikönyv alapján megkeresed a szükséges jumpert, mondjuk 5-10 másodpercre átrakod és vissza. Nem kell sokat várni.
(#) didyman válasza TKori225 hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
Nem értem, hogy miért az elem kivételével bíbelődsz, mikor van a lapon CMOS reset jumper. Az másodpercek alatt elintézi a kérdést. Memória ügyében pedig sajnos nem elég bízni az AMD saját márkában, hanem az alaplap QVL-ét kell megnézni.
(#) Hury válasza Hury hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
A kézikönyv írja, hogy az 1600-as ramokkal nem minden tuti.

Ha már válasz jött, nem tudom a hozzászólásom szerkeszteni?
(#) didyman válasza viktor0312 hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
Elmész valami turkálóba és bízol a szerencsédben, mivel az USB1-es bővítőkártya hamar értelmét vesztett dolog volt. De úgy 99% az esélye, hogy nem ebben lesz a megoldás, írtam, hogy az USB kompatibilitás kétirányú, az USB2.0 vezérlőben van USB1.1 gyökérhub is, tehát nem errefelé lenne elsőre célszerű elindulni.
(#) didyman válasza didyman hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
De, próbaképpen eszközkezelőből letilthatod az USB2.0 vezérlőt: Enhanced (bővített) USB vezérlő néven keresd. jobb egér, tiltás.
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
Így mértem mint itt az utolsó képen berajzoltam. Az alaplapra rádugtam az adaptert más semmi nincs az alaplapon,egyet pörgött a venti a led kék és mértem a 23-24 láb között de semmi. Jól csináltam?
(#) Gabó válasza didyman hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
A KH az pontosabban mit jelent?
(#) _vl_ válasza Gabó hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
kontakt hiba
(#) Gabó válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
Jah
Házba volt rendesen beszerelve, ráadásul 2 táppal is ezt csinálta. esetleg forrasszam át az atx csatikat?
(#) _vl_ válasza Gabó hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
Hát, egy ~9-10 éves ~noname alaplappal én nem biztos, hogy bíbelődnék... De te tudod.
(#) didyman válasza Gabó hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
És kezeld le valami jóféle kontaktjavító dezodorral. Ne WD40-nel!
(#) didyman válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
Nem szeretem az ilyen fogyasztói szemléletet. Mégis mit tegyen, vegyen egy másik, hasonló korú, ki tudja, milyen várható hibát hozó másikat pénzért, ezt meg dobja ki kukába, legyen belőle veszélyes hulladék? Vagy cserélje le a fél gépet? Ez elektronikai fórum, ahol szokásunk javítani, ami hibás, azért, mert ezt jónak érezzük, környezettudatosnak és forintosítva olcsónak (a munkadíjat ne keverjük ide: Szabadidős pákaelfoglaltságról van szó többnyire, ami szakmai öröm és jó időtöltés, nem a pénzkeresetünkről). A Foxconn meg nem igazán noname. Igaz, hogy az Apple beszállítójaként nem régen van jelen, de annakidején igen jó lapokat gyártottak, semmi kirívó csicsa, csak működtek-leszámítva pár apróságot, melyekről híresek is lettek, de alapvetően Foxconn lapokhoz nemigazán kellett nyúlni. Mielőtt a mellékelt példát megbélyegezzük , nem volt jellemző rájuk az ilyen elmelegedett kontaktus.
(#) velegiistvan hozzászólása Jún 4, 2012 /
 
Sziasztok!

Lenne egy elég fura kérdésem:
Adott egy lenovo r500-as laptop, egy Think pad modem adapter névre hallgató belső analóg modemmel. Meg lehet valamilyen programmal win7 alatt oldani, hogy hagyományos telefonként használjam? Mert viszonylag sokat vagyok gép előtt, és nagy segítség lenne, ha windowsban kezelhetném a hívásaimat, mert sajnos nem látok annyit, hogy elolvassam a vezetékes telefonom kijelzőjét. A laptop hangkártyáján nem találok semilyen hardveres kapcsolatot a modemmel, mindössze 1 db mic bemenet jelenik meg az input eszközöknél a vezérlőpultban, a hangbeállításoknál.

Üdv:István
(#) Gabó válasza didyman hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
Na igen. Vehetnék másik lapot is, de nem érné meg. Arra meg, hogy lecseréljem a fél gépet... neméri meg főleg mert nem én használom a gépet hanem szüleim, nekik meg interetre tökéletes.
A javításokat holnap elvégzem és megnézem a melegedéses részt
(#) sardi_hunor hozzászólása Jún 5, 2012 /
 
Sziasztok!

Az lenne a kerdesem, hogy van nekem egy Pentium 4 S478 processzorom melynek SL7E2 a tipusa prescott mag, 2.8 ghz, 533 fsb, es az interneten ugy irja, hogy 64bit tamogatassal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy telepithetek 64 bites rendszert is a gepre? Ezen a weboldalon neztem a leirasat: http://ark.intel.com/products/27453/Intel-Pentium-4-Processor-511-(1M-Cache-2_80A-GHz-533-MHz-FSB)

Szerintetek tudja a 64 bitet?
(#) Hury válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jún 5, 2012 /
 
Üdv! Röviden: Igen 64 bites.
(#) sardi_hunor válasza Hury hozzászólására (») Jún 5, 2012 /
 
Ez komoly? Szoval socket 478-as foglalatu a proci es tamogatja a 64 bites mukodest? Ez nem semmi. Hat ki is probalom egy Win7 x64-es rendszerrel, kivancsi vagyok hogyan fog teljesiteni.
(#) Hury válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jún 5, 2012 /
 
Kérdés, hogy az alaplapod (chipset) tudja-e majd 64 bitesként működtetni a procit.
Következő: »»   311 / 1127
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem