Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Sajnos ez van,mit tegyünk:engedünk ha tudunk!
Már félek az ilyen "félkész" gépek vásárlásától, mert már nincs türelmem hozzá, hogy üzemkész állapotba hozzam. Hiába jó márka, jó vétel, de barkácsolni kell ahhoz, hogy használni tudjam. És itt sajnos elbukik a dolog...
Ha nagyon nem jön be a lemez megvezető, és feltámad a barkácsoló kedvem, akkor a meglévő helyett (esetleg) készítek valami izmosabbat. Épp most találtam a pincében egy pár darab 20x40mm-es alu. rudat. Ha jól meggondolom, az Isten is megvezetőnek teremtette...
Sziasztok! Ma megleptem magamat egy hegesztővel..Valakinek van vele kapcsolatban tapasztalata.. Az biztos,hogy könnyű kb 2Kg .Nem árulták olcsón
Szép kis szerkezet. Remélhetőleg jó is, bár én nem ismerem. Nekem ilyen van:Bővebben: Link Meggondolom hová vigyem hegeszteni.
igen ismerem a Hetrát Nem könnyű eset de jó Ezt finom munkákra vettem.. Kicsit szokni kell mert más az ívfogása de ha elkapom akkor viszi még 40 Amperen is a 2,5 pálcát.. Lemezek,idomok apróságok lesznek vele hegesztve..A kínai is ennyi volt de ez 12ezerrel le volt akciózva ezért vettem ezt..
Csak a ház körül szoktam hegesztgetni, mert nem igazán vagyok benne profi. Úgyhogy finomabb dolgoknak neki sem látok arra áthívom a szomszédom ő igazán profi ebben. A vastagabb vasdarabokat én is össze varacskolom, aztán jön a flex.
Egy 30 m hosszú kerítést tervezek a ház elé ott fog majd bizonyítani mert ugye meg kell kínozni mit is tud még a garancia alatt.. Nem igen hiszem,hogy tönkretehető mert lekapcsol ha odasül
A kerítés nekem is ment. Ez is körülbelül olyan hosszú. El vacakoltam vele egy hétig.
Szép kis masina,de miért nem építettél egyet? Itt olvashatsz,láthatsz gépeket.
Szia !
Na én így vettem meg kompletten dobozban alig használtan a vaterán 15000 Ft-ért, igaz, hogy nincsen rajta fordulatszám szabályozás, de fához szerintem nem is kell, semmi csicsa, csak teszi a dolgát finoman mint a svájci óra -) én egy einhellel kezdtem hát nem egy kategória, pedig mind kettő hasonlóan néz ki.
Jól néz ki!Ezt így még vasállványon is lehet használni hisz oly könyü.
Szia! Gondolkoztam rajt. Ha időm energiám engedi egy védőgázosat szeretnék készíteni. Egy mikrotrafót félretettem egy kis ponthegesztőnek az is nagyon jól jönne néha.
Pedig egy jó vezető kell hozzá, anélkül egyszerűen lehetetlen egyenesben tartani.
Én miután sokadszorra csalódtam a párhuzamvezetőben, G-szorítókat, és alu vezetőprofilokat használok, azokkal príma melót lehet végezni. :yes:
Este eljutottam odáig, hogyha fellépek a padlásra, odanyúlok, ahova kell és felkapcsolom a villanyt! Valamint 7db konnektor van felszerelve csak magába a műhelybe, ezek áram alatt vannak, nem kell a hosszabbítót meg az elosztókat húzgálnom magam után a további munkákhoz... A padlásrész egyik végébe is felkerült egy izzó és egy konnektor. A másik oldal még várat magára, mivel a feljáró hiányában ott még híjja van a burkolatnak.
Ja, és be van kötve a 100-as venti a plafonba! Hétvégén még az is lehet, elkészül az összes polc és felköltözök! Aztán mehet a feljáró és annak a burkolása, aztán meg a régi műhely helység átalakítása... Üdv Inhouse
Villanykapcsolóra, egy javaslat. Földszinten már be lett vakolva, padlásra fel vannak húzva a drótok, de kapcsoló lent nem lett berakva. Fogtam, és a padlásfeljáró oldalába beszereltem a kapcsolót, a drót benne a pallóban. Mindig kéznél van, csak az elkapcsolás szokott elmaradni.
Tegyél rá lent is valami kis lámpát (mondjuk a feljárót világítsa meg), és akkor "észleled" lejövetelkor, hogy égve maradt
Lent is lesz egy kapcsoló, váltóban tudja majd a feljáróhoz közelebbi lámpát lentről és fentről.
Valami megoldáson én is agyalok, hogy ne hagyjam úgy fent a villanyt... Egy barátomnál sorba van kötve egy mikrokapcsoló pluszban, felcsukva nincs villany. Jó ötlet a kis villany is, amíg ég fent...valami ledes irányfény elég...akár csipoghat is, ha fenn ég a lámpa, de fel van csukva a feljáró... Még nincs beszerelve a feljáróm, ez még a jövő zenéje. Üdv Inhouse
Mozgásérzékelő. Ha fenn ég a vilany, és lent mozgás van, csipogjon. Így a váratlan látogatóról is értesülhetsz.
Ha lejössz, meghívlak az asztalnál egy sörre.
Hétvégén kerti pad projekt volt, a Perles is dolgozott egy kicsit -
Üdv
Jól néz ki,de nem csak kerti pad hanem a műhelyed is!
Jó kis műhely lesz! Én már kezdek sárgulni az irigységtől... (Az én műhelyem nagyon pici, a régi házban nagyobb volt, ott jobban elfértem, de már azt is kezdtem kinőni. Amikor átköltöztünk ide, akkor sok mindentől - fájó szívvel ugyan, de muszájból - megszabadultam.)
Szuper jól felszerelt, jókora műhely, én is irigykedem... (Ld. még az előző hozzászólásomat is.)
Hétvégén rakok majd fel képeket, de akkor még mindig nem lesz teljesen kész...
Köszönöm! Igyekszem! Üdv Inhouse
Tegnap kész lett a polcok zöme. 4m*70cm*3db... Lesz még mellette egy kevésbé nagy.
Szauna volt fenn, a kis venti szerintem nagyon gyenge lesz oda...kell egy kivezetés a tetőre majd... Ha minden igaz, ma felpakolás... Üdv Inhouse
Hétvégén felkerült a műhely tartalma, valamint tegnap este a műhely asztal is, baráti segítséggel...kiürült a régi helység... huhh, még du sem gondoltam volna, hogy estére meg lesz. A polcok 60-70%-a telt meg, bár nem nagyon figyeltem a precíz helykihasználásra. Még a garázsban van pár dobozom. (persze a padlás másik sarkában is van már pár raklap letéve és azon is vannak cuccok)
Fogytam vagy 3kg-ot, szauna van fenn. Most jöhet a feljáró, és annak a résznek a burkolása és szigetelése. Aztán csinálok egy kivezetést a tetőn kívülre egy nagyobb ventivel. Ha nem segít, akkor kell nézzek egy olcsó klímát... Annyit észrevettem, hogy így, hogy az egyik sarka még nyitva van, még így is van különbség, kívül még melegebb van. Este felvittem a hőmérőt és 30,6C-t mutatott, de lehet, hogy nem vártam vele eleget és még nem tudott felmelegedni. A feleségemtől megkaptam a függőágyat! A polcok alatt meg már benn van a szőnyeg, a gyerektől kimaradt egeres, már át is kúszta amikor kész lett, vagy 3-szor. Ti alszatok? Üdv Inhouse |
Bejelentkezés
Hirdetés |