Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 12 V-ból 230 V

Témaindító: scooby_, idő: Okt 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 4
(#) GPeti1977 válasza csabacsaba hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /

Ez egy őskövület. Tranzisztoros mikor ma már fet-ekkel jobb hatásfokú lehetne, de ez kis probléma mert áttervezhető. Továbbá a kimeneti jel 50% négyszög, még csak nem is trapéz esetleg szinusz, de hogy milyen kimeneti jel elégséges attól függ hogy mit akarsz táplálni.
(#) csabacsaba hozzászólása Máj 1, 2012 /

Asziszem csak a vilagitast akarja megoldani.Esetleg valami rajzot tudnal koze tenni?
(#) kadarist válasza csabacsaba hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

(#) GPeti1977 válasza csabacsaba hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Az a baj hogy a vas trafóknak viszonylag nagy az üresjárati vesztesége, ha csak kompakt fénycsövet akarsz működtetni akkor elég egy dc-dc konverter, 12V ról 300V-ra, most készítettem is ilyen áramkört, ez egy flyback konverter kb 50W ot tud, ha nincs terhelve néhány mA áramot vesz fel, két set top box táp trafója van benne.
Elvileg le is tudnám rajzolni, csak njm2368 vez ic van benne ami itthon nem kapható, át kellene rajzolni pl a népszerű uc3842-re, meg nem árt ha van egy gyárilag készült transzformátor.

De lehet kapni 12V-ra fénycsövet is: http://viewitem.eim.ebay.hu/12v-20W-Fluorescent-Lamp-Light-Bulb-Edi...1/item
(#) Sebi válasza csabacsaba hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Egy hét alatt dobozolva - strapabíró kivitelben - nehéz lesz összehozni...A kapcsolás maga működöképes, de ma már elavultnak mondható, mert jelentős méretű hűtőbordát igényel a veszteségei miatt.
6..8eFt-ért kapsz készen, tokkal, vonóval.
(#) szitko válasza GPeti1977 hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Idézet:
„most készítettem is ilyen áramkört, ez egy flyback konverter kb 50W ot tud,”

Engem érdekelne, egy kicsit több infó, ha nem titok. Mondjuk, egy 7W-os kompakt fénycsővel terhelve, hány ampert vesz fel? Csináltam egy DC-DC konvertert, amit valahol a neten találtam, 12V->300V PC táp trafójával, de egy kompakt fénycsővel terhelve 1A az áramfelvétele.
(#) roland9 hozzászólása Jún 9, 2012 /

Sziasztok!
Szereztem egy szünetmentes tápot, de az a bajom vele, hogy csak akkor megy 12v-ról ha elötte adok neki 230-at.
Ezt a problémát hogyan lehetne kiküszöbölni?
(#) dukai.mihaly46 hozzászólása Aug 2, 2012 /

Vettem egy invertert és ha bedugom a szivargyujtoba azonnal kiveri a biztositékot az inverterbe,nemtudom mi lehet az oka ,de se rajzom nincs rolla,se mérési rajzse,de nagyobb biztit meg nem merek belerakni,mert lehet,hogy akkor az auto biztijit verné ki. Ha valaki tudna segiteni,vagy rajzot küldeni nagyon megköszönném.Különben 150W-os inverter. Tisztelettel Dukai Mihály
(#) zolika60 válasza dukai.mihaly46 hozzászólására (») Aug 2, 2012 1 /

Leírhatnád az invertered típusát is. Vagy tehetnél egy képet fel róla hátha valaki ismeri. Milyen értékű a biztosíték ami kiment? Hol van az inverterben? Email címet ne tegyél a fórumra, hacsak nem szeretnél sok SPAM-et kapni. Akit érdekel megnézi az adatlapodon.
(#) dukai.mihaly46 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Tisztelt zolika 60 elősször is köszönöm a reagállásodat és a jó tanácsodat(iméllelkapcsolatba) most leirom az inverterem tipusát. G-48-015A DC AC ouput compacity 150W max DC TO AC POVER INVERTER. Abizti amit állandoan kiver az a szivargyujto bemenő szálán van. Segitségedet elöre is köszönöm Tisztelettel dukai.mihaly46
(#) Sebi válasza roland9 hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Talán elég neki az is, ha az első rajz bal felső részén lévő tápegység kimenetén lévő BATT12V-ról egy diódával és egy nyomógombbal adsz feszt az alatta lévő relay kimenetre.
(#) nedudgi válasza dukai.mihaly46 hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Mekkora biztosítékot ver ki?
(#) Sebi válasza dukai.mihaly46 hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Ha azt kiveri, akkor 90%, hogy a kapcsoló FET(-ek), vagy tranzisztor(-ok) zárlatos(-ak).
Szét kell szedni, megmérni a félvezetőket, ha zárlatosak, akkor típust leolvasni. Újakat venni bele, vagy - ha nem kapható - helyettesíteni hasonlóval, vagy kissé nagyobb teljesítményűvel. (bár általában a hűtés elégtelensége miatt mennek tönkre, főleg, ha nap süti, vagy nincs a kocsiban klíma.)
(#) dukai.mihaly46 válasza Sebi hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Tisztelt sebi nagyon szépen köszönöm a válaszodat de azért kértem volna egy mérési rajzot vagy valamit mert egyszerüen nemtudom ,hogy hol milyen feszültségek nek kell leni,most meg probáltam bizti nélkül és ha rákapcsolom a povert akkor meg sipol.Szakadás vizsgáloval probáltam megkeresni hátha van valahol szakadás de nemsokra mentem vele.De azért mégegyszer köszőnöm ezt is .
(#) dukai.mihaly46 válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Tisztelt nedudgi elősször is köszönöm a segitö érdeklödésed,de ma megprobáltam bizti kikerülésével,hogy mérni tudnék valamit de ha rákapcsolom a povert ugy sipol nemlehet mérni a sipolástol szakadás vzsgálloval probálkoztam de nem sokra mentem vele azét lenne jó egy mérési rajz.
(#) Kovidivi válasza dukai.mihaly46 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Biztosíték nélkül felgyújthatod az autót, tudod?
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem