Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » B5 és B8 végerősítő
Külön legyen kivezetve minden tekercsvég. Ne kössenek belül semmit.
Na módosítottam is a rendelést. Köszönöm a gyors észrevételt Alkotónak.
@ptesza: Köszi a fáradozást, hogy megkerested a linket elég sok hasznos hozzászólás volt a környéken, ami nekem is kérdéses volt. Persze újabb kérdéseket is felébresztett benne, mi az a minőségű ellenállás ami kell, de úgy gondoltam, Alkotó találta ki ezt, vagyis dolgozta át szépen, ezért rá hallgatok, hogy az olcsóbb minőségű ellenállások is megteszik a célt. Ezzel kapcsolatban egy kis kérdés, hogy akkor ugye jól értettem és a kisebb ellenállások 0,5W-ak? Esetleg még annyi és remélem már tovább nem fárasztalak benneteket az oktondi kérdéseimmel, hogy tudtok olyan linket mondani, ahol a legtöbb alkatrészt ezek közül beszerezhető? Alkotó a http://www.elektroart.hu/ javasolta, mert, ott mindent beszereznek, ezzel csak az a gondom, hogy biztos nem tudnám leírni pontosan úgy az alkatrészeket, azok tulajdonságát, hogy tudják mi is kéne nekem. Szerintem úgy kell majd összeválogatnom, hogy nézem Alkotó képeit és megnézem, hogy hasonlít e rá, ezért kéne olyan link, ahol képek is vannak. Köszönöm szépen
Itt van a jobb felső sarokban a HEStore.hu.
A B5 nem éppen belépő szintű erősítő, elég nagy fába vágtad a fejszét.
Igen, így utólag rájöttem, hogy ez egy kicsit erős kezdőknek, de már annyit foglalkoztam a témával, hogy már csak azért is meg akarom próbálni.
Az elején még KD mester az ismertetőnél azt írta, hogy nem olyan bonyolult és ebből következtettem, hogy meg tudom építeni
Proli007-nek van egy világbajnok gondolata (saját szavaimmal visszaadva, mert nekem szóban szokta említeni):
Idézet: „A bonyolult dolgok is egyszerű részletekből épülnek fel.”
De most azon vagyok, hogy egy pontos alkatrészlistát, linkekkel együtt összeállítsak, hogy miből pontosan mit, hol kell megvenni, mennyiért. Segítve talán az olyan kezdőket, mint én.
Sziasztok,
készülőben van az alkatrészlista. Meg tudnátok nézni, pár helyen írtam megjegyzéseket, ahol pontosan nem tudtam milyen alkatrészt kell beépíteni (B5 Alkotós verzió), gondolom ezek a kérdések hozzáérőtöknek egyértelmű, csak a saját hozzáértésem hiánya miatt nem mertem egyedül dönteni. Aztán szépen megformázom, az árakat pontosítom és közzé szeretném tenni itt a fórumon is. Ezért szeretnék minden kis kérdést tisztázni. Előre is köszönöm szépen.
R6-os hoz elfelejtettem megjegyzést írni.
Ott használhatom a link-ben lévőt, mert az kívülről máshogy néz ki, mint amit Alkotó a sajátjába épített?
Szia!
Nincs benne bipoláris elko, csak sima polarizált. 63 voltosak bőven jók, ha jól emlékszem a 220u-kon kb 10V lesz, vagy annyi se. Tápfeszültségnél magasabb feszültségek sehol nem léphetnek fel, úgy számolj. MJL-ek jók, lomha bizti jobb oda.
Köszi a lektorálást, ki is javítottam a kérdéses részeket.
Sziasztok, elkészült a maradék rész is (táp+védelem) (második fül alul az excelbe), ahol ugyan csak van kérdés számomra, kérlek ha lesz ideje vkinek nézze át.
Előre is köszönöm.
Nem néztem át semmit, csak rápillantottam.
Tápegységben a 4700µF melletti szöveg butaság. Az sima ELKO.
Szia Petemazi,
ha megkérlek át tudnád nézni a másik felét is, nagyon megköszönném és akkor hétvégén véglegesíteném a listát. Köszönöm szépen.
Sziasztok!
Mától egy B8 tulaja vagyok, elsőre indult, semmi gond nincs, nagyon jó hangú erősítő. Alkotó tervei alapján készült. 2db kép B8
Sziasztok!
Én is elkészültem a saját B5 paneljeimmel!Még hátra van a bedobozolás, ami a nehezebb része a dolognak!! Az Alkoto féle "verziót" építettem meg, és mind két panel pöccre indult!A panelek beállítása, (nyugalmi, offset) teljesen zökkenőmentes volt!! A hangjáról..: Szerintem nagyon szép hangja van, nagyon szép magas, és mély tartományai vannak!!Az eddigi legjobb erősítőm, pedig használtam, és építettem már párat. Előtte a Conductorom volt (Alkotó 130w), annak sincs rossz hangja, de ezt meg sem közelíti, pedig az is egy jó kis erősítő!! Összegezve, mindenkit bátorítanék, aki eddig gondolkodott a megépítésén, hogy vágjon bele, van meló vele, de megéri!!Ha pedig mindent a leírtak szerint csinál az ember, nem lehet hiba, nekem is egyből indult, mind két panelem hiba nélkül, és stabilan!! Hamarosan képeket is töltök fel!!
Gratulálok, a gondos és kapkodásmentes munka meghozza a gyümölcsét. (Köszönjük KD-nak a remek kapcsolást!)
Köszi szépen!!
Igen, köszönjük ezt a remek kapcsolást, tényleg egy nagyon jó kis "vas" ez..
Sziasztok!
Kicsit elhagyatott lett ez a "szekció", így gondoltam felvetek egy témát B5 ügyekben! Böngészgettem a neten, és találtam egy kapcsolást, ami kísértetiesen hasonlít a B5-re!Ahogy olvasgattam utána, igen csak nagy kedvencnek számít külföldön, és sok az után építés is!Szerintem hasonló kaliber mint a B5.. http://www.lf-pro.net/mbittner/Sym5_Webpage/symasym5_3.html
Szia! Más a topológia, de felépítésében korrekt kapcsolás, az Anthony E. Holtonról elhíresültre emlékeztet.
Hát ránézésre kicsit emlékeztetett a B5-re Azt írják HiEnd végfok!Szerintem hasonló lehet a hangja, mivel ebben is, mint a B5-ben két Darlington van, meg MJL-ek, persze nem ugyan az, nem azt mondom, de hasonlít kicsit!Amit említettél nem ismerem, meg nem is vagyok nagyon erősítőkapcsolásokban profi!
Annyiban valoban hasonlit a B5 es B8 erositokre, hogy komplementer szimmetrikus a vege illetve full tranzisztoros erosito mindketto. Egyebkent eleg eltero kapcsolasok. A symasym erosito atfogo negativ visszacsatolassal rendelkezik, mig a B5, B8 erositok nem rendelkeznek atfogo negativ vcs.-vel. Ez alapveto kulonbseg! A symasym bemeneten differencial erosito talalhato, a B5, B8 bemenete nem diff. erositos. A symasym kimeneten darlington emitterkoveto van, a B5, B8-ban hármas, darlington+kompozit darlington fokozat van. Ezek is fontos kulonbsegek!
Oké, nem másztam bele a dologba, és nem is értek hozzá annyira!Gondoltam felvetek egy újabb témát, és úgy látom sikerült..
Ebbe most nagyon beletrafáltál. Mind két tojás.
Igaz, egyáltalán, még csak nem is hasonlítanak egymásra, de: 1, Mindkettő tranzisztoros. 2, Beszélünk róla.
Én is úgy látom!!
Egyébként agyalok rajta hogy meg kéne építeni, kíváncsi vagyok a hangjára!!Kíváncsi lennék hogy a B5-ömhöz képest hogy szól, milyen lehet a hangja..
Hello!Megszeretném építeni a KD Mester álltal alkotott B5-ös végfokot és azt szeretném megkérdezni tőletek hogy mire kell figyelnem, mit kell kicserélnem a gyári adatokhoz képest, milyen táp kell (hány VA-?)Azt halottam itt hogy valamelyik tranzisztort kilehet cserélni bd 250C-re melyik lenne az?Köszönöm
A neten sok mindent írnak... Ha a hangja miatt szeretnéd megépíteni akkor ne tedd, sok pénzt és még több időt spórolsz meg vele. A B5-től nem lesz szebb hangú, de mondjuk szerintem az sem egy nagy szám.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |