Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Az a helyzet, hogy kb egy hónapja boldog tulaja vagyok egy HS280-as hangfalpárnak, viszont az egyik mélynyomó, alacsony hangerőnél nem akar megszólalni. Aztán ha odatekerek az erősítővel akkor megindul, de aztán megint leáll. Kivettem a hangszórót, de azonkívül, hogy eléggé "gányolt" volt a forrasztása, nem láttam rajta külsérelmi nyomot. A hangszóró nyekkent el vagy a hangváltóban ment el valami?
Sziasztok!
Van az autóm kalaptartóján 2db Boston Acoustics 6x9-es hangszóró. Az a probléma, hogy a gumi perem lerohadt róla, és a sub is rásegített a dologra ![]() A problémám hogy sehol nem találok hozzá javító habszélt . létezik egyáltalán ovál hangszóróhoz javító habszél? Sajnálnám kidobni, mert nem egy olcsó hangszóró, és a tekercselése még teljesen rendben van. Üdv!
Szia!
Lehetséges hogy a membránnál ahol tekercs össze van kötve a kivezetőszállal, ott szakadt el a dolog. Sajnos séróból nem tudom megmondani hogy ez a porvédő alatt van vagy azon kívül. Küldj egy képet róla ha lehet.
Sziasztok.
Javított már valaki közületek SAL SRP3040 típusú hangszórót? Membrán szélt kellene rajta cserélnem mert sikeresen kilyukasztották a gumit rajta. Hoztak is rá 2db habszélt, de nemjó, mert kisebb mint a gyári gumis és nem illeszkedik rá a membránra. Ha valaki tudna nekem adni egy linket, hogy honnan tudok rendelni azt megköszönném. Belső átmérő: 222 mm; Belső peremszélesség: 6 mm Külsö átmérő: 297 mm Külsö peremszélesség: 10 mm
Sziasztok!
Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy a hangszórómágnesek közepén lévő középső pólus magnak nevezett résznek pontosan mi ott a szerepe?
Hogy a tekercs belsejébe vigye a mágneses erővonalakat.
Rendelni nem tudsz ehhez, viszont ezt a javítanivalót szívesen helyrehozom Neked, a kapott habszéllel. Privátban résztletesen.
Köszi, de már készen van. Hangszóró 2000-től vettem másik habszélt. Az pont jólett rá.
Szeretném megkérdezni, hogy mivel impregnáljátok a membránt?
Van többféle specc anyag is , de szerintem egy hígitott mattfekete festék is megteszi , csak az a lényeg beszívódjon , de semmiképp ne képezzen a felületen réteget.
Attol fugg mire lesz a membran.
Ha fontos, hogy ne nehezedjen el tulsagosan, akkor parketta lakk + nitro 10+90-es keveressel. Ha SPL-re kell a melynyomo akkor epoxy-gyanta.
Ki tudja mi az anyaga a "rózsaszínű" asszem orion membránnak avagy miből készül az.
Esetleg lehet e még ma olyan membránnal hangszórót kapni újonnan.
Az aluminium tekercshez milyen huzalokat és hol lehet venni?
Sziasztok !
Biztos ezerszer kitárgyaltátok, de visszaolvasva sajna nem találtam választ. A hangszóróm gumipereme felvált a káváról ennek a vissza ragasztásában kérnék tanácsot. Olvasgatva a neten, legtöbben kétféle ragasztót használnak FBS-t és pálmatex -t.Ha a pálmatexnél maradok mi az eljárás? A tubuson , dobozon leírtak szerint be kellene kenni a két felület megvárni míg száraznak tűnik és akkor össze illeszteni. Viszont itt korrigálásra nincs lehetőség. Vagy elegendő kötést lehet biztosítani ha csak a kávát kenem és még híg állapotban rányomom a membránt?
Enyemet en ugy csinaltam, hogy mind a kettot bekentem osszenyomtam es amire eligazitottam mar nem volt konnyu mozgatni.
De igy vartam vele 1 vagy 2 napot, hogy jol kiszaradjon.
Sziasztok !
Lenne egy 20cm-es hangszóróm, aminek már nincs meg a gumipereme. (tönkrement) Papírperemet szeretnék helyette felrakni. ![]() Milyen anyag lenne oda jó ? A neten nem találtam erről semmit. Szerintetek lehet egyáltalán csinálni házilag papírperemet ? Érdemes ezzel próbálkozni, vagy inkább felejtős ? Köszönök minden segítséget !
Szia! Itt nézz szét.
Kösz !
:worship: Néztem, van is. De jó drága. ![]()
Tegyél rá gumit, ha már eleve arra van kitalálva. Csináltam már cserét, nem vészes. A házilagos papírszél készítés elég reménytelennek tűnik
![]()
Gitárhoz kellene. Ahhoz meg nem jó a gumis. (sterilen, vaczakul szól vele)
Ez van sajna.
A képen látható membránnal szerelt JBL közepem volt.
200w/4ohm, kb. 8-10 cm átmérőjű membránnal és fekete rács volt előtte amit le lehtett venni. A mágnesen emlékeim szerint védőkupak volt. Aki eladta nekem azt mondta, hogy autóból szedték ki amit alátámaszt a fekete rács emléke is, de semmi nem igazolja, hogy valóban autóba gyártották. Aki meg tudja mondani a típust amiről beszélek kérem írjon nekem privát üzenetet vagy válaszul erre a bejegyzésre írja meg. Köszönöm.
Koszi
![]() Atfutom oket mert ezek hasonloak. Emlekeim szerint az enymnek negyzet formaju elolapja volt, es valahogy ugy lehetett hozzaferni a tekijehez ha levettem azt a bizonyos arnyekolo kupakot,. Mindenesetre jo kiindulasi alapot adtal sok tipusszammal, ha megtalalom vagy talalok valami nagyon nagyon hasonlot majd megirom.
Üdv!
Nemrég hozzájutottam egy Videoton DC 2550 A hangfalpárhoz. Ezek módosított hangfalak, kiszedték belőle a "szivacsot" és a hátára fúrtak egy lyukat, magyarul bass reflex-et csináltak belőle. Namost ez mind szép és jó, csak ha jól meghajtom őket, akkor nagyon zörönek. Ez mitől van?
Csillapítatlan lett a doboz az átalakítás után, kiakad valószínűleg a lengőcséve.
Sajna a régi videotonok szerintem mind ilyenek, nekem is hasonló problémám volt, nagyon vág a mélytartományban
És mit csináljak vele? Fontos lenne, hogy üvötsön, és ne zörögjön
![]()
Foltozd be a lyukat, és tömd ki kellő mértékben szálvattával (vlies), vagy rosszabb esetben szivaccsal.
Ezzel a csillapítást növeled, visszaáll a gyári állapot...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |