Fórum témák
» Több friss téma |
Ugyanilyen lapot, processzort használtam én is évekig, 200 (DDR 400) MHz-es FSB-vel.
Az újabb BIOS-ok esetén XP3200-as állítandó be, a "professzor" bírja a strapát - az esetemben évekig, ebből pár hónap 24/7 volt. 2200 MHz a stabil frekvencia, alapfeszen!
Idézet: „A legősibb módszerrral sikerült lokalizálni a probléma forrását: végig taperáltam az alaplapot és az égetően forró alaplapi hálózati kártya TQFP tokozású IC -jére fiygeltem fel. Ekkor szépen leoperáltam kedves beteget, és láss csodát indul a deszka.” Ügyes. Ez így olyan, mintha csak kivettem volna egy kártyát a PCI slotból?
A CPU szorzóval azért szeretnék játszani, hogy az FSB -t tudjam tovább növelni, mert a memóriák azok bírják dögivel a strapát.
Azt a határt szeretném megtalálni, ahol még a cpu hibátlanul tud dolgozni, és a rendszer oldali sebesség megfelelő, majd ezután az osztókkal játszadoztam volna el (memória FSB arány) amikor ez is megvan akkor meg vadítani egy picit az időzítéseken. Kukáztam a sok közül egy olyan alaplapot is ami ugyanazt az Ethernet vezérlőt használja, így az is vissza forrasztásra kerül.
Körülbelül gyakorlatilag igen, csak hogy ennek a helyére mást nem tudsz betenni, mert ez a felület csak az ethernet chipre van felkészítve.
Nemigen akarok pénzt fecsérelni ebbe a deszkába, gyakorlatilag 0Ft költséggel üzemelek, még a tuningos memóriák is ingyen voltak ami egy zárlatos P4P800 SE deszkábol jött egy utolsó szériás 2 mgaos 3Ghz -es pentium procival, hőcsöves hűtővel együtt és miért cserébe? Egy üres ATX házat adtam cserébe ami nekem nem is tetszett mert csilivili gagyi kinai stílusú ház volt.
A tuningolás olyan határai belül szeretnék maradni, hogy abba ne kelljen semmilyen extra hűtést alkalmazni pl, víz, vagy folyékony nitrogén, ami bejöhet az még az extra nagy hűtőbordák.
Jó, csak értelme nem lesz. Azzal az utasításkészlettel és körítéssel nem fogsz átütő webkettes teljesítményt felmutatni ma már. Az órajellel meg au architektúra hátolütőit nem tudod megkerülni. Alapfeszen bírják a 200-as FSB-t (nekem 1,42V-on is bírja, 2003 óta megy így a 2500-as barton), aztán slussz. A szorzózárat még párszor leírhatjuk , hogy nyugodtan vedd biztosnak, marad az FSB és a magfesz. Utóbbiból +25% mehet büntetlenül, de akkor már a disszipáció másfélszeres lesz durván, FSB-ből el lehet menni 220-230MHz-ig és ott a vége, órajelben is, olyan 2300MHz a K7-es magok teteje (Simpivel ellenkezve, ez egy elég gyakorlatias limit, pár válogatott, szerencsésebb JIUHB Athlon XP ment efölött valamivel, a 8 fok pedig nem fogja a litográfia határait meghazudtolni).
Szorzózármentes 2500-as Barton magos XP-vel szórakoztam, és érdekes módon a "feles" szorzókat nem bírta. Tehát 10,5; 11,5 érték kilőve, 12-es szorzóval sem tudtam 2460 MHz fölé menni, mert 205 MHz-es FSB fölé nem tudtam emelni. A BIOS még bejött, de az XP betöltéskor lefagyott. A maghőmérséklet 60 fok fölé ugyan nem ment, de rájöttem, hogy a stabil érték FSB 200, szorzó 11, a feszültség pedig alapérték.
Azt azért nem mondanám: annak a hűtőbordának aminek kicsi a belső ellenállása és minél nagyobb a hőleadó felülete az annál jobban fog teljesíteni.
Egy igen forró SL8JZ pentiumot jól sikerült ilyen módon meghűteni, közel 25C° -volt a különbség, amit a kisbelsőellenállású hűtő, és egy jó ventillátor kombinációja adott ki, ahogy néztem a vizesek sem tudnak ettől többet (bolti verziók). Sajnos ebben a kivetelben vörösrezet nem tudok szerezni arról nem beszélve, hogy ezt még esztergálni is kéne bár azt lehet megtudnám oldani.
Ha átütő teljesítményt nem, de valami pici töbletet kilehet azért honi nem, hogy minél több Gbitet átlehessen préselni.
Na jól kidölt az ff. nem tudtam módosítani a hsz. -t.
Szia!
Idézet: „Azt azért nem mondanám: annak a hűtőbordának aminek kicsi a belső ellenállása és minél nagyobb a hőleadó felülete az annál jobban fog teljesíteni.” Azt nem értem.Nem hővezetésre gondolsz? Üdv belfi2!
A hálózatklezelés itt még nem fog a CPU-n múlni, inkább a HDD lesz szűk a Gbites kapcsolatnál, a kb. 100MB/s sebességet állandóan lenyeletni egy HDD-vel az kemény meló még a mai lemezeknek is úgy, hogy mellette rendszer is van, meg minden egyéb.
Nem, az a reciproka. Hőellenállásra gondol. Ugyanaz-terminusban, mint az elektromos.
Sziasztok, didyman megelőzőtt, ott a pont.
Ebben igazad van a betöltött, alkalmazás erejéig, viszont betöltés után, már a memóriában lakozik, persze az is akkor igaz, ha nincsen swapolva a hdd -n a hozzátartozó memória terület.
Az Intelen sem ezüstből volt a heat spreader lapka.. Számított a jó hűtő AMD-nél is, a felület meg nem gond, félvezetőkről is fűtünk el 45-60W-ot TO220 méretű felületről. Pár járt a kezem között, nem tudom, te mire alapozod a korábbi állításodat, de tuti nincs igazad
Sziasztok, kaptam egy Quadro NVS 290 videokarit DMS 59-es csatival. Fujitsu Siemens gepbol volt kidobva, valszeg a speci csati miatt. Nekem sikerult valahogy rakotnom egy vga csatit, de nem volt zold szinem. Egyebkent a kari mukodott rendesen. Viszont nem zarhattam ki teljesen a kontakthibat a zold szinnel. Masodik probalkozasra az eredeti csati helyebe operaltam be a vga csatit, de a zold szint most sem sikerult kicsalogatnom a karibol. Szerintetek javithato, vagy kuka?
Biztosan jól tetted be a csatlakozót?
Az összetartozó VGA vezetékek mentek 1 csatlakozóba?
Szerintem arra gondolhatott, hogy hiába a "masinát kitöltő bordázat" ha egyszer a hőleadó felület pici, egy esetleges termikus megfutás esetén azonnal elduranna szegényke.
Hogy ne szaladjunk végletekbe, nem akarom átlépni a 10PetaFlops -os határt, nem az a célom. A célom az, hogy az amit a hardver megenged, kihozhassam a masinából úgy, hogy közben ne kelljen két ATX házat használnom külön a hűtőrendszernek. Az már viszont más, hogy kiváncsi vagyok mit tud a vas a végleteken, azt is csak azért, mert rendelkezésre állnak a hozzávalók is. A teszt memóriák PC4800 -asok ezért szeretném emelni az FSB -t, de a procit sem szeretném megfőzni, ezért kéne a cPU szorzó lefelé állítása, mert így kicsit roszak az arányok.
Réteghőmérséklet: Ha egy CPU mag 60-70 fokos, az nem számít soknak (mai mobil CPU-k úgy elmennek 80-90 fokra, mint a pinty). Ennél sokkal többet nem szeretünk egy BD911-en sem, mert a SOA-limittől szeretnénk távol maradni. A heat spreaderes kérdésen csak átugrottál, hát ott pont mostanában volt gond, hogy az aktuális Core generáción lévő annyira balul sikerült, hogy a tuningolhatóságot jelentősen érinti, de egyébként ott is ugyanaz a helyzet, a körömnyi magról akarunk elvonni hatékonyan kb. 100W-ot. A gyárilag rápakolt lapka+hővezető kence meg semmivel sem jobb minőségű, mint amit a kopasz AMD-re lehet pakolni-tehát ugyanott vagyunk vele.
Igen, mint tudod jól , adok el pár gépet, de ez elég objektív tesztek, mérések után alakult tapasztalat. Csak a Titan, Spire meg Glacialtech féle megoldásoktól kicsit messzebb voltak árban. A Thermaltake torony meg egy más világ azokhoz képest (ez a torony terhelt CPU-val 12-14 fok mínuszt hozott a Glacial csendes jegesmedvéjéhez képest, amit én nem neveznék jelentéktelennek).
Ott viszont az NForce híd is korlátos lehet, azon is magfeszt kell majd emelni, mert az FSB/DDR freki gondot okozhat neki. Hűtőnek az előbb említett Tt Silent Towert tudom ajánlani például a gyárija helyett valami izmos légkavaróval, vagy valami hozzá hasonló megoldást, de beszerezni S462-es lefogatóval ilyeneket nem biztos, hogy egszerű lesz. Sokkal hidegebbre, ahogy Simpi is mondta, nem lehet vízkör nélkül levinni ezt a magot.
Töki. Bartonom van. 8 éve a munkavasban...
Tudomásom szerint a Barton átalghőmérséklete 48-50C° -körül van gyári hűtővel egy átlagflhasználó gépében rendszerhűtővel (Torony ATX ház, ATX táp és CPU ventilátora van jelen, semmilyen más "hűtő közeg"), ez a hőmérséklet általában már erősen tuningolt állapotban jön elő amit írsz.
Erre mindenképp figyelek, egy P4i65G -ben is kipróbáltam egy 3Ghz -es pentium társaságában, vagy 55C°- ra hízott a memória, viszont a vas is hasított, meg bőven 200W felett volt a fogyasztás.
Idézet: „A hőcsöves hűtővel is az a baj hogy a gépházba fújja a meleget.” Ezért kell gyorsító (beszívó-kifujó) ventilátor a CPU hűtőjén kívűl, lehetőleg célirányosan irányítva a levegő utját, hogy minél rövidebb idő alatt átjusson a gépházon mást nem megfűtve. Inteles szériánál a CPU VRM kört is ajánlatos belevenni, nagy jelentősége van a stabilitásban.
Ez íg van, ahogy írtam ezért szeretném a szorzót lefelé az FSB orójalét felvinni, hogy ne legyen szűk keresztmetszet.
AZ FSB hűtő egyébként is cserélve lett, mert egy egyszerű 2mm2 -es alu lemez volt kipréselve, amibe egy műanyag fröccsölt ventilátor dolgozott ráadásul hangosan.
Semmit, csak megemlítettem, hogy egy ideje van bartonom és tudom, mit tud, 60-70 fokon meg nem halt meg egy sem. Én Thunderbirddel kezdtem, aztán von egy palomino, majd KIUHB meg JIUHB TBred, aztán Bartonból a második van most is a gépben, volt még Thorton (de azt hamar eladtam). Alaplapból Epox fronton KT266, 333, 400, és az NForce 2, valamint Asus vacakja, Abit csak rövid ideig, de fut belőle a közelben pár, amit elég gyakran látok. Még működni.
Szóval ez vicces, mindketten láttunk és használtunk sokáig sok ilyet, szerinted nincs számottevő eltérés a kapható hűtések között, én meg tök mást tapasztaltam. Akkor ebből mi legyen?
Nekem a torony szépen odaér a hátsó ventikijárat elé, onnan csak némi kartonozás kellett neki. De mivel alulfeszelve fut 3200-on a barci, így a szellőkavargató silent blade ventivel is 45 fok körül terhelten, az utóbbi takarításokkor már vissza se raktam, nincs értelme, kiszédül a lyukon elég levegő ahhoz, hogy ne legyen dunsztosüveg a házon belül, vagy az Enermax alsó ventije pont el is szívja, az sem jár ettől hangosabban.
Hahó! Jelenleg is tuningolt barcim van!
Hallod, Asrockba beletrafáltál, SiS-es csoda, benne egy Duronnal a mai napig a legstabilabb ügyfelem. 9 éves cubehör. Egyszer kidőlt belőle 3 kondi, de aztán semmi más baja nincsen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |