Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   314 / 1127
(#) coyote55 hozzászólása Jún 14, 2012 /
 
Ugyanilyen lapot, processzort használtam én is évekig, 200 (DDR 400) MHz-es FSB-vel.
Az újabb BIOS-ok esetén XP3200-as állítandó be, a "professzor" bírja a strapát - az esetemben évekig, ebből pár hónap 24/7 volt.
2200 MHz a stabil frekvencia, alapfeszen!
(#) Hury válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 14, 2012 /
 
Idézet:
„A legősibb módszerrral sikerült lokalizálni a probléma forrását: végig taperáltam az alaplapot és az égetően forró alaplapi hálózati kártya TQFP tokozású IC -jére fiygeltem fel. Ekkor szépen leoperáltam kedves beteget, és láss csodát indul a deszka.”


Ügyes. Ez így olyan, mintha csak kivettem volna egy kártyát a PCI slotból?
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Jún 14, 2012 /
 
A CPU szorzóval azért szeretnék játszani, hogy az FSB -t tudjam tovább növelni, mert a memóriák azok bírják dögivel a strapát.

Azt a határt szeretném megtalálni, ahol még a cpu hibátlanul tud dolgozni, és a rendszer oldali sebesség megfelelő, majd ezután az osztókkal játszadoztam volna el (memória FSB arány) amikor ez is megvan akkor meg vadítani egy picit az időzítéseken.

Kukáztam a sok közül egy olyan alaplapot is ami ugyanazt az Ethernet vezérlőt használja, így az is vissza forrasztásra kerül.
(#) _ampervadasz_ válasza Hury hozzászólására (») Jún 14, 2012 /
 
Körülbelül gyakorlatilag igen, csak hogy ennek a helyére mást nem tudsz betenni, mert ez a felület csak az ethernet chipre van felkészítve.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 14, 2012 /
 
Nemigen akarok pénzt fecsérelni ebbe a deszkába, gyakorlatilag 0Ft költséggel üzemelek, még a tuningos memóriák is ingyen voltak ami egy zárlatos P4P800 SE deszkábol jött egy utolsó szériás 2 mgaos 3Ghz -es pentium procival, hőcsöves hűtővel együtt és miért cserébe? Egy üres ATX házat adtam cserébe ami nekem nem is tetszett mert csilivili gagyi kinai stílusú ház volt.

A tuningolás olyan határai belül szeretnék maradni, hogy abba ne kelljen semmilyen extra hűtést alkalmazni pl, víz, vagy folyékony nitrogén, ami bejöhet az még az extra nagy hűtőbordák.
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 14, 2012 /
 
Jó, csak értelme nem lesz. Azzal az utasításkészlettel és körítéssel nem fogsz átütő webkettes teljesítményt felmutatni ma már. Az órajellel meg au architektúra hátolütőit nem tudod megkerülni. Alapfeszen bírják a 200-as FSB-t (nekem 1,42V-on is bírja, 2003 óta megy így a 2500-as barton), aztán slussz. A szorzózárat még párszor leírhatjuk , hogy nyugodtan vedd biztosnak, marad az FSB és a magfesz. Utóbbiból +25% mehet büntetlenül, de akkor már a disszipáció másfélszeres lesz durván, FSB-ből el lehet menni 220-230MHz-ig és ott a vége, órajelben is, olyan 2300MHz a K7-es magok teteje (Simpivel ellenkezve, ez egy elég gyakorlatias limit, pár válogatott, szerencsésebb JIUHB Athlon XP ment efölött valamivel, a 8 fok pedig nem fogja a litográfia határait meghazudtolni).
(#) coyote55 hozzászólása Jún 14, 2012 /
 
Szorzózármentes 2500-as Barton magos XP-vel szórakoztam, és érdekes módon a "feles" szorzókat nem bírta. Tehát 10,5; 11,5 érték kilőve, 12-es szorzóval sem tudtam 2460 MHz fölé menni, mert 205 MHz-es FSB fölé nem tudtam emelni. A BIOS még bejött, de az XP betöltéskor lefagyott. A maghőmérséklet 60 fok fölé ugyan nem ment, de rájöttem, hogy a stabil érték FSB 200, szorzó 11, a feszültség pedig alapérték.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 16, 2012 /
 
Azt azért nem mondanám: annak a hűtőbordának aminek kicsi a belső ellenállása és minél nagyobb a hőleadó felülete az annál jobban fog teljesíteni.

Egy igen forró SL8JZ pentiumot jól sikerült ilyen módon meghűteni, közel 25C° -volt a különbség, amit a kisbelsőellenállású hűtő, és egy jó ventillátor kombinációja adott ki, ahogy néztem a vizesek sem tudnak ettől többet (bolti verziók).

Sajnos ebben a kivetelben vörösrezet nem tudok szerezni arról nem beszélve, hogy ezt még esztergálni is kéne bár azt lehet megtudnám oldani.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Jún 16, 2012 /
 
Ha átütő teljesítményt nem, de valami pici töbletet kilehet azért honi nem, hogy minél több Gbitet átlehessen préselni.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jún 16, 2012 /
 
Na jól kidölt az ff. nem tudtam módosítani a hsz. -t.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 18, 2012 /
 
Szia!

Idézet:
„Azt azért nem mondanám: annak a hűtőbordának aminek kicsi a belső ellenállása és minél nagyobb a hőleadó felülete az annál jobban fog teljesíteni.”


Azt nem értem.Nem hővezetésre gondolsz?

Üdv belfi2!
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 18, 2012 /
 
A hálózatklezelés itt még nem fog a CPU-n múlni, inkább a HDD lesz szűk a Gbites kapcsolatnál, a kb. 100MB/s sebességet állandóan lenyeletni egy HDD-vel az kemény meló még a mai lemezeknek is úgy, hogy mellette rendszer is van, meg minden egyéb.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 18, 2012 /
 
Nem, az a reciproka. Hőellenállásra gondol. Ugyanaz-terminusban, mint az elektromos.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Jún 18, 2012 /
 
Szia!

Köszi!
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 18, 2012 /
 
Sziasztok, didyman megelőzőtt, ott a pont.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Jún 18, 2012 /
 
Ebben igazad van a betöltött, alkalmazás erejéig, viszont betöltés után, már a memóriában lakozik, persze az is akkor igaz, ha nincsen swapolva a hdd -n a hozzátartozó memória terület.
(#) didyman válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 18, 2012 /
 
Az Intelen sem ezüstből volt a heat spreader lapka.. Számított a jó hűtő AMD-nél is, a felület meg nem gond, félvezetőkről is fűtünk el 45-60W-ot TO220 méretű felületről. Pár járt a kezem között, nem tudom, te mire alapozod a korábbi állításodat, de tuti nincs igazad
(#) pika75 hozzászólása Jún 18, 2012 /
 
Sziasztok, kaptam egy Quadro NVS 290 videokarit DMS 59-es csatival. Fujitsu Siemens gepbol volt kidobva, valszeg a speci csati miatt. Nekem sikerult valahogy rakotnom egy vga csatit, de nem volt zold szinem. Egyebkent a kari mukodott rendesen. Viszont nem zarhattam ki teljesen a kontakthibat a zold szinnel. Masodik probalkozasra az eredeti csati helyebe operaltam be a vga csatit, de a zold szint most sem sikerult kicsalogatnom a karibol. Szerintetek javithato, vagy kuka?
(#) Hury válasza pika75 hozzászólására (») Jún 18, 2012 /
 
Biztosan jól tetted be a csatlakozót?
Az összetartozó VGA vezetékek mentek 1 csatlakozóba?
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Jún 19, 2012 /
 
Szerintem arra gondolhatott, hogy hiába a "masinát kitöltő bordázat" ha egyszer a hőleadó felület pici, egy esetleges termikus megfutás esetén azonnal elduranna szegényke.

Hogy ne szaladjunk végletekbe, nem akarom átlépni a 10PetaFlops -os határt, nem az a célom.
A célom az, hogy az amit a hardver megenged, kihozhassam a masinából úgy, hogy közben ne kelljen két ATX házat használnom külön a hűtőrendszernek.
Az már viszont más, hogy kiváncsi vagyok mit tud a vas a végleteken, azt is csak azért, mert rendelkezésre állnak a hozzávalók is.

A teszt memóriák PC4800 -asok ezért szeretném emelni az FSB -t, de a procit sem szeretném megfőzni, ezért kéne a cPU szorzó lefelé állítása, mert így kicsit roszak az arányok.
(#) didyman válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 19, 2012 /
 
Réteghőmérséklet: Ha egy CPU mag 60-70 fokos, az nem számít soknak (mai mobil CPU-k úgy elmennek 80-90 fokra, mint a pinty). Ennél sokkal többet nem szeretünk egy BD911-en sem, mert a SOA-limittől szeretnénk távol maradni. A heat spreaderes kérdésen csak átugrottál, hát ott pont mostanában volt gond, hogy az aktuális Core generáción lévő annyira balul sikerült, hogy a tuningolhatóságot jelentősen érinti, de egyébként ott is ugyanaz a helyzet, a körömnyi magról akarunk elvonni hatékonyan kb. 100W-ot. A gyárilag rápakolt lapka+hővezető kence meg semmivel sem jobb minőségű, mint amit a kopasz AMD-re lehet pakolni-tehát ugyanott vagyunk vele.
Igen, mint tudod jól , adok el pár gépet, de ez elég objektív tesztek, mérések után alakult tapasztalat. Csak a Titan, Spire meg Glacialtech féle megoldásoktól kicsit messzebb voltak árban. A Thermaltake torony meg egy más világ azokhoz képest (ez a torony terhelt CPU-val 12-14 fok mínuszt hozott a Glacial csendes jegesmedvéjéhez képest, amit én nem neveznék jelentéktelennek).
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 19, 2012 /
 
Ott viszont az NForce híd is korlátos lehet, azon is magfeszt kell majd emelni, mert az FSB/DDR freki gondot okozhat neki. Hűtőnek az előbb említett Tt Silent Towert tudom ajánlani például a gyárija helyett valami izmos légkavaróval, vagy valami hozzá hasonló megoldást, de beszerezni S462-es lefogatóval ilyeneket nem biztos, hogy egszerű lesz. Sokkal hidegebbre, ahogy Simpi is mondta, nem lehet vízkör nélkül levinni ezt a magot.
(#) didyman válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 19, 2012 /
 
Töki. Bartonom van. 8 éve a munkavasban...
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 19, 2012 /
 
Tudomásom szerint a Barton átalghőmérséklete 48-50C° -körül van gyári hűtővel egy átlagflhasználó gépében rendszerhűtővel (Torony ATX ház, ATX táp és CPU ventilátora van jelen, semmilyen más "hűtő közeg"), ez a hőmérséklet általában már erősen tuningolt állapotban jön elő amit írsz.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Jún 19, 2012 /
 
Erre mindenképp figyelek, egy P4i65G -ben is kipróbáltam egy 3Ghz -es pentium társaságában, vagy 55C°- ra hízott a memória, viszont a vas is hasított, meg bőven 200W felett volt a fogyasztás.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 19, 2012 /
 
Idézet:
„A hőcsöves hűtővel is az a baj hogy a gépházba fújja a meleget.”


Ezért kell gyorsító (beszívó-kifujó) ventilátor a CPU hűtőjén kívűl, lehetőleg célirányosan irányítva a levegő utját, hogy minél rövidebb idő alatt átjusson a gépházon mást nem megfűtve. Inteles szériánál a CPU VRM kört is ajánlatos belevenni, nagy jelentősége van a stabilitásban.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 19, 2012 /
 
Ez íg van, ahogy írtam ezért szeretném a szorzót lefelé az FSB orójalét felvinni, hogy ne legyen szűk keresztmetszet.

AZ FSB hűtő egyébként is cserélve lett, mert egy egyszerű 2mm2 -es alu lemez volt kipréselve, amibe egy műanyag fröccsölt ventilátor dolgozott ráadásul hangosan.
(#) didyman válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 19, 2012 /
 
Semmit, csak megemlítettem, hogy egy ideje van bartonom és tudom, mit tud, 60-70 fokon meg nem halt meg egy sem. Én Thunderbirddel kezdtem, aztán von egy palomino, majd KIUHB meg JIUHB TBred, aztán Bartonból a második van most is a gépben, volt még Thorton (de azt hamar eladtam). Alaplapból Epox fronton KT266, 333, 400, és az NForce 2, valamint Asus vacakja, Abit csak rövid ideig, de fut belőle a közelben pár, amit elég gyakran látok. Még működni.
Szóval ez vicces, mindketten láttunk és használtunk sokáig sok ilyet, szerinted nincs számottevő eltérés a kapható hűtések között, én meg tök mást tapasztaltam. Akkor ebből mi legyen?
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 19, 2012 /
 
Nekem a torony szépen odaér a hátsó ventikijárat elé, onnan csak némi kartonozás kellett neki. De mivel alulfeszelve fut 3200-on a barci, így a szellőkavargató silent blade ventivel is 45 fok körül terhelten, az utóbbi takarításokkor már vissza se raktam, nincs értelme, kiszédül a lyukon elég levegő ahhoz, hogy ne legyen dunsztosüveg a házon belül, vagy az Enermax alsó ventije pont el is szívja, az sem jár ettől hangosabban.
(#) didyman válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 19, 2012 /
 
Hahó! Jelenleg is tuningolt barcim van!
Hallod, Asrockba beletrafáltál, SiS-es csoda, benne egy Duronnal a mai napig a legstabilabb ügyfelem. 9 éves cubehör. Egyszer kidőlt belőle 3 kondi, de aztán semmi más baja nincsen.
Következő: »»   314 / 1127
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem