Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sziasztok !
Szerintetek egy végfokba mekkora bétájú tranzisztort (2n3055) érdemes tenni ? Függ a tápfesztől is, amúgy ?
Köszönöm szépen a választ megpróbálom majd,ezt a lehetőséget is.
Szia! Egy végfok tervezése során figyelembevételre kerül valamennyi tranzisztor - beleértve végtranzisztort is - feszültségtűrése és áramerősítési tényezője. Olyan erősítő rajzok között célszerű válogatni, mely a 2N3055-öt szerepelteti. Ami az összefüggéseket illeti: az áramerősítési tényező viszonylag kis mértékben függ a tápfeszültségtől, sokkal inkább a kollektoráramtól, hőmérséklettől a bázist vezérlő jel meredekségétől, ha úgy tetszik a frekvenciától.
Köszönöm szépen az esti segítséget gyönyörű hangja lett,Jazz-t hallagatok rajta nagyon szép.
Megint tanultam a nagyoktól.
Köszönöm ez volt az első rajzból összerakott végpanel egyedül,és csak kicsit tévedtem.Köszönöm még egyszer.
És természetesen mindenkinek is.
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket. Adott egy erősítő,és egy hozzácsatolandó notebook. A hangot vittem át az erősítőbe. Stereo 3.5 jack--->RCA stereo. Kábé olyan 12méterről van szó. Összekötöttem (forrasztottam),és majdnem teljes hangerőnél búg. Érdekes mert először nem tapasztaltam ezt. Hogyan lehet kiiktatni ezt a dolgot? Átnéztem a forrasztásokat,de szabad szemmel semmi hibát nem leltem. Köszönöm a válaszokat. Üdv.:Steve
Valamelyik eszköz hálózati csatlakozóját fordítsd meg. Vagy akkuról használd a laptopot.
Próbáld meg az egyiket (esősítő/laptop) *** nélkül használni.
Ilyen tanácsot még jó indulatból sem adunk. Action2K
Köszi !
Nézegettem erősítő kapcsolást, de azt vettem észre hogy azt nem írják oda, hogy mekkora bétájú 2n3055-t érdemes odarakni. Adatlapokon meg azt írják, hogy ennek a típusnak 10...100 a bétája. Ezek szerint ez nem is számít akkor egy végfoknál ??
A tolerancia bele van kalkulálva. Amennyiben lehetőséged van az áramerősítési tényező vizsgálatára, akkor érdemes a nagyobb bétájú példányokat felhasználni, és az ellenütemben dolgozókat párba válogatni. Bővebben: Link
Kösz !
Multival megmértem őket, de ezek szerint építenem kellene egy ilyet.
Sziasztok még egy kérdésem lenne a nyugalmi potiját hiába tekerem stabilan 15mA.se le se fel ez a 400w os Fetes végpanel.Kell hangszóró rá?Köszönöm
Köszönöm bátortalan voltam több mint félig kell tekerni a potit és működik.a papírja 100mA ír,de nagyon ugrándozik,igy 80mA lett állitva,ha igy jó.
ugyanúgy búg,nincs jelentősége.
Köszi
ugyanúgy búg,nincs jelentősége.
Köszi
Sziasztok!Tehát adott egy erősítő és egy notebook.
Ha rövid kanócon összekötöm a kettő eszközt akkor nincs semmi gond. De ha kb.:12méterresl teszem akkor gerjed. A csatlakozás így megy:notebook--->stereo jack---stereo anyu jack--->apa stereo jack---- ennek a vége megy az erősítőbe. Az erősítő:YAMAHA RX-V620 Az erősítőn levő kábel gyári (stereo jack apa---RCA Esetleg ha valaki hozzáértő leereszkedne a szintemre az nagyon jó volna. Köszi
Valószínű a hosszú kábel szedi össze a zavarokat,én is ugyan ezzel kínlódok a szám.gép és a végfok között,de én nem tudtam megszüntetni.
aszongya az eladó,hogy ez egy jó minőségű és árnyékolt kábel.
Szemre tényleg az. Vajon egy jobb minőségű kábel csere megoldaná az adott problémánkat?
Nekem semmi sem oldotta meg, valószínű a szám.gép miatt,mindent hallok a hangfalakban,ha az egeret tolom azt is "nyöszörög",bármit,felhoztam az autóból a kábelt nem olcsó gagyi van a végre kötve, ugyan az.
Hogyha az egérnek a hangját hallod, akkor a hangerőszabályzóban némítsd le a felesleges dolgokat (pl.: mic in, line in, cd audio, stb...), nekem onnan jött zaj.
Szia! Nem meglepő a jelenség, az aszimmetrikus jelátvitel nem igazán alkalmas ekkora távolságokra. Szerintem legolcsóbban/egyszerűbben úgy tudnád megoldani, hogy az erősítőt a laptophoz közel teszed, és a felerősített jelet viszed hosszabb, és megfelelő keresztmetszetű kábelen a hangfalakhoz.
Ez jó hír mert akkor nem költök kábelre többet.
Nekem még az is bebúg ha a honlapokat váltogatom,tök durva. Köszi!
Mindent lekapcsoltam már csak 2 kimenet van nyitva,az egyik az asztalomhoz ahol bütykölök ,1méter a végfok 5 méter,mindenhol zajos
Ezen már én is gondolkoztam,sőt volt már így is.
Viszont az erőlködő és a hangfalak között,megfelelő méretű a kábel.
én is kipróbálom,aztán írok.
ugyanaz,semmi változás a búgás ugyanúgy megvan.
Mondjuk nekem sose búgott csak zajos,másik kábel?
Szia!
Húzd ki a laptopból a tápegység csatit! Akkus üzemben is zúg? Kb.milyen frekin zúg?
azon gondolkozom,hogy úgy viszem át,hogy veszek 3szálat.1jobb,1bal,1 test.
Mert a mostani az nem a legjobb megoldás. Kíváncsi leszek. De most minden zárva,majd jövőhéten. |
Bejelentkezés
Hirdetés |