Fórum témák
» Több friss téma |
Lehet, hogy nem vizsgálódtam elég körültekintően.
Nekünk volt egy olasz gyártmányú gázgyújtónk (piros, fehér gombbal), amely mechanikailag nem úgy működött, ahogy leírtad, hanem úgy, hogy nyomtam befelé a fehér gombot (folyamatosan, egyenletesen) és egy teljes benyomás alatt 5-6 szikrát vetett. Idővel kezdett elfáradni és csak 3-at nyomott, mikor már csak kettőt, akkor szedtem szét, és 3db kb 10mm hosszú, 5mm átmérőjű szénnek tűnő rudacska volt benne egymás után, a rudacskák közt és a végeinél meg réznek tűnő tárcsák voltak. A két szélső tárcsára volt vezeték forrasztva, és az elektródákhoz vezetve. A henger-tárcsa egységet préselte össze a nyomógomb. Nem volt benne ütőszeg, meg olyan mechanika, ami felhúz vmit, s miután kiakadt volna, ráütne valamire, csak egy PRÉS. Erre varrj gombot! Vagy nem jól ismered a piezo tulajdonságait, vagy a mi gázgyújtónk nem piezo volt - de akkor mi?
Megkaptam az autómatikus emilt, hogy elhanyagoltam a témát, és hogy fogadjak el megoldásnak egy hozzászólást.
Nos mivel mindenféle tanácsot kaptam, még honlapokat, apróhirdetéseket is kaptam linkben, de hálátlan módon egyiket sem fogadtam el megoldásnak, és nem köszöntem meg, ezúttal szeretnék minden segítő szándékot megköszönni. A szabályok közt szerepel, hogy nem éppen dícséretes dolog azért témát felvetni, hogy aztán saját magunk írjuk meg rá a megoldást, ezért vártam, hátha vki megválaszolja kérdéseimet. Nem sikerült. Mindenesetre megosztom veletek, hogy találtam 22 ezerért magyar fejlesztésű ilyen kütyüt Itt, mindenki okulására. Nem túl sportszerű, de el kell fogadnom megoldásnak, mert közel nem 40 ezer az ára, a hobbystáktól pedig bocsánatot kérek, amiért belepacsáltam az építés örömének világába.
Hát igazából nem örülök, mert ez itt nem megoldás. De a témában azért sok építő jellegű hozzászólás érkezett, így jóváhagyom ezt a megoldásnak épp nem nevezhető dolgot.
Damatic!
Megnéztem a linket, jobban hangzik, mint az eddigiek, mind tudásban, mind árban. December körül lesz rá szükségünk, akkorra lehet, hogy lesz újabb is nekik. Igazad lett, írják, hogy piezo-s az érzékelő. Szerintem a járulékos hangokat érzékelik a légzésből, nagyjából egy szűrt jelű mikrofonerősítő lehet az alap. Írják is , hogy elképzelhető a zaj okozta vakriasztás. Annyival jobb az elektretnél, hogy lapos, kis helyen elfér (talán annyira nem is érzékeny), a baba alatt már alapból is csak tompább hangok érik. Üdv Inhouse
Helló!
Lehet lenézttek, de ilyet még nem csináltam: Egy Dunlop Cry Baby kapcsolást megépítenék, CSAK nem tudom, hogy milyen módon lehet azt a 660mH-s tekercset elkészíteni. Ez a kérdés!
Egy tekercsszamlalo progit keress! Volt is itt a forumban, keress utana,..
Helló!
Nemrég volt az egyik quad405-tel foglalkozó topicban a légmagos tekercs számításához egy excel fájl: Bővebben: Link Remélem sikerül kiszámolni ezzel Üdv Arpy
Árpy,
Ne hülyülj már, 660mH-t légmagosan?! Belegondoltál mekkora lenne fizikailag a tekercs? Vasmagos tekercs kell oda, pl. fazékmagra. "AL" tényező alapján számolható a menetszám.
hi
én ezt ismerem dosos
Keresel egy belezőpanelben fazékmagos tekercset.
Lebontod,hogy ne törjön se cséve,se vasmag. Leolvasod,hogy AL xxxx ? 660 000/ AL-ből négyzetgyököt vonsz. No,oszt annyi menetet föltekersz. Összerakod. Kész is vagy. Lehet hápogni
Írd meg, hogy szól ha megcsináltad, kiváncsi lennék rá. Ennek egyébként van egy elektroncsöves változata is ha jól emlékszem...
2 dolog:
AD 1: "Keresel egy belefőpanelben fazékmagos tekercset"- ez most mit jelent? Ad 2: még nem nagyon foglalkoztam a tekercsekkel, szóval hogy néz ki az a fazékmag?
A csöves valószínűleg a Hendrix féle lehet.
"belező panel", vagyis olyan elektronika, amit szét lehet bontani. A fazékmag meg így néz ki (csatolva).
Ühüm, nekem ilyen panelem nincs, de keresek tvszerelőknél, de hol tudok hasonlót venni?gondolom elektronikai boltba, de akkor hogy tudom meghatározni, hogy mennyi menet kell?
Ahogy leirták alant.
Pl: Al=9500 akkor 660000/9500=gyök69,47=8,3menet.
3 nulla kimaradt!
660 mH = 660000000 nH Vagyis kb. 250 menet kell még ekkora AL értékű magra is.
Helló!
Én is szeretném megépíteni ezt a Wah pedált és nekem is a tekercs okoz problémát! Azt szeretném kérdezni hogy általában mikben szoktak olyan vasmagot használni ami ehez jó lehet, tehát hol keressem, honnan tudnám kiforrasztani?(TV, Rádió, stb.) Ha valaki tudna válaszolni akkor azt megköszönném!
Hali, Bővebben: Link itt például találsz egy csomót, és még csak nem is drága.
Sziasztok, a vezeték átmérője kb mekkora legyen?
A választ előre is köszönöm!
Sziasztok!
Megepitettem ezt a kapcsolast(lsd. fajlmelleklet.) Felfedeztem benne 1 hibat, a potira meno kondiknak nagyon kicsi a kapacitasuk, igy nem mukodik csak 220n-val. Kicserelten, de nekem igysem mukodik. Ha beledugom a gitart a hang "atmegy" rajta de hiaba tekerem a potit nem valtozik a hang. A tekercset en tekertem hozza, induktivitasmerovel lemertem ugyhogy az biztos hogy jo. Szerintetek mi a hiba?
Üdv!
Olvastam, hogy megépítetted ezt a kapcsolást. Nos én is, csak a tekercset nem tudom beszerezni. Leírnád a tekercs paramétereit, hogy megcsinálhassam. Most egy kisebb van benne,de azt sem tudom mekkora. A másik, hogy ebben a stádiumban ahogy most állok a kapcsolással, csak a magyar katolikus rádió adása jön be rajta. Hallottál már ilyet? Miért van ez?
Hello. Most olvastam amit írtál. Nekem detto. Átmegy a hang de semmi vátozás.
Üdv!
Hülye kérdés lessz, de az AL az mit jelöl? A fazékmag belső átmérőjét? mert nekem nincs rajta szám?
Az Al érték egy arányossági tényező, megadja az induktivitás és a menetszám összefüggését. Tartalmazza a vasmag ur (mű relatív) értékét, és a mágneses úthossz mágneses ellenállását, beleértve a légrést (ha van) is.
L= Al×n^2 képlet szerint. Ha nincs a vasra ráírva, megmérheted pl. 10 -20 menet induktivitását, aztán kiszámolod, amennyi kell.
Sziasztok. Bocsi hogy friss topicot nyitottam de nem találtam számomra megfelelőt. Tehát a problémám a következő lenne. Vettem egy Angelcare AC301-R típusú készüléket. Maga az adó egység tökéletesen működik. DE! A szülői egység (vevő) folyamatosan azt jelzi hogy hatótávolságon kívül van. A hatótáv kb 120m. De akkor is csipog mikor az adó mellett van. A WIFI-t kikapcsoltam mert elvileg az is zavar végigpróbáltam mind a 3 csatornát. Felhívtam a szervizet a válasz az volt hogy elromlott ujjat kell venni. Szerintetek mi lehet a probléma? közben mégegy kérdés. Ha ki kell kapcsolni a WIFI-t attól még másé működhet és az is bezavarhat? Vagy 120m belül ne legyen semmi bekapcsolva? Mert ezt azért durvának tartanám. Vagy tévedek?
A wifis dologra legjobb lenne kivinni mind az adót, mind a vevőt valahová lakott területtől néhány kilóméterre és megnézni, hogy ott mit jeleznek.
Biztos, hogy az adó rész jó? Vagy a vevő veszi a jelet, csak közben jelzi azt is, hogy messze van? Sosem láttam még ilyen cuccot... |
Bejelentkezés
Hirdetés |