Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1899 / 3562
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
Szerintem elég lesz. Olyan 1 fok körül szokott lenni az összetartás ha jól emlékszem.
(#) jani1987 válasza janikukac hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
Na várj, ebbe a mondandódba belekavarodtam. Ez melyik hozzá szólásra mondtad?
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
Mi volt ez? Romet? Az 1° összetartás bőven elég ekkora nyomtávra, talán még sok is. Bár gondolom ritkán mész vele majd 100 felett így ahogy lesz úgy lesz jó.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
Nálunk csak 23C° van idebent. 70cm vert fal nem melegszik ilyen hirtelen.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
Ismerős volt, de már vagy harminc éve nem láttam olyat. Ha robbanó motoros lesz miért nem elég a két kerék. Így nehéz bedönteni a kanyarban.
(#) janikukac válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
" A vizsgázóknak sok sikert.. " Én amúgy nem vizsgáztam, csak harcoltam a kémia 5-ösért.
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
No és győztél?
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
Elméletileg igen, de azt is csak nagy jóindulatból. Megint nem én voltam sajnos aki nem tartotta a szavát... Elméletileg egész évből kellett volna felelni, erre kaptam a legújabb anyagból egy rettentő nehéz tesztet...
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
Miért az nem ebben az éven volt? Egyébként jóindulatból kaptad ezt a tesztet. Azt gondolta a tanár a régieket már elfelejtetted.
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
Szerintem nem. És legalább feleltetett volna, ne írnom kellett volna... Így is az osztálytársaim mondták, hogy adja meg nekem, mert látták , hogy mennyit tanultam. :yes:
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
Remélhetőleg sikerült és ez a lényeg. Egy hét múlva el is felejted. :yes:
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
Kiütéssel.
(#) nagy hoho hozzászólása Jún 21, 2012 / 1
 
Egy kép.
(#) SzervízMacska válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Az attól függ, mekkora a kerékdőlés. Mert az összetartás a két kerék fordulókörének eltérése miatt kell, amit a dőléssel kompenzálunk - emlékeim szerint... Tippem nincs, van-e hozzá képlet, de a lényeg, hogy ne nyalja a gumit.
(#) minicooper hozzászólása Jún 22, 2012 /
 
Hali!

Kérdés: Ti hol laktok/szeretnétek lakni falun vagy városon?
Miért szeretnétek?
(#) zolika60 válasza minicooper hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Falun szeretnék és ott is lakom. A városban lakjon akinek muszáj. Nem szeretem a szmogot és a zajt no meg a zsúfoltságot. Sokkal jobb esténként a kertben piszmogni, mint a forró városban fulladozni. Persze ez csak az én véleményem, mert mindjárt jönnek a városi ellenzők.
(#) Imi65 válasza minicooper hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Ez egy nehéz, ráadásul elméleti kérdés.
Ha munkaképes korú vagy, vidéken lényegesen kisebb esély van arra, hogy "rendes" munkahelyed legyen (persze, még ez is "helyfüggő"). Városban azért erre lényegesen több lehetőség van.
Ha nyugdíjas vagy, akkor viszont - valószínűleg - jobb a vidék. Sokkal "lassabban" élnek az emberek, nincs pörgés, feszültség, az "élet" is sokkal kevesebbe kerül. Ismered a környéket, az embereket, tudod, kire számíthatsz (egy panelban max. köszönsz a liftben a szomszédaidnak, de véletlenül sem beszélgetsz velük). Valahol a kettő közötti átmenet a kertváros, egy picit vidék, de azért "karnyújtásnyira" van a város. Talán a legközelebbi települések is - valamennyire - ilyenek, bár onnan már körülményesebb a városba bejutni.
A magam részéről a városhoz köt a megélhetésem, de az új nyugdíjtörvények miatt már nem gondolkodom, mi lesz, ha elérem. Erre kicsi az esély, de nem hiszem, hogy akkor már lennének a jövőre vonatkozó terveim. Nem hinném, hogy kiköltöznék.
(#) zolika60 válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Mondjuk az igaz, hogy én is a városban dolgozom. De ettől csak még jobban utálom. (Napi 60km oda 60 vissza.) Ha jön a dugódíj abba is hagyom.
(#) sastas01 válasza minicooper hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Ezt szerintem mindenkinek maga kell eldöntse. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is. Mint Zolika írta falun jobb a levegő, kevesebb a zaj, nyugodtabb az élet.
Városban pedig ugye pont fordítva, viszont a lehetőségek is nagyobbak, és kevesebb a távolság is. Tegyük fel van járműved(nevezzük robogó ) akkor ha városban vagy 10-15 perc eljutnod az elektronikai boltba, nekem faluról(Mikepércsen lakom 10km-re Debrecentől) kocsival legalább fél óra, és még parkolót is keresnem kell.

Tehát mindenképp mérlegelned kell, hogy mit szeretnél.
(#) mineral válasza minicooper hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Én szintén vidéken lakom. 1988-óta. És itt is szeretnék maradni. Számomra nagyon nagy élmény a teraszon a reggeli kávét szürcsölgetni miközben a madarak dalolnak körbe a fákon. Ha úgy van kedvem összehívom a rokonokat, barátokat és bográcsozunk egyet. És ha kicsit zajosabbak vagyunk akkor sincs semmi. Mert a szomszédokkal jó ismeretségben , barátságban vagyunk.

Kertemben kedvemre tarthatok háziállatot, ültethetek fákat , virágokat. Madáretetőmbe mindig visszajárnak a madarak. Nagyon nagy élmény ez.

Pár napja Apósoméknél voltunk Tatabányán. Panel kégli ötödik emelet. Séta a konyhától az erkélyig. ŐRÜLET. Alig vártam hogy hazajöjjünk végre.

Persze van hátránya is. Ha az ember Mozira vágyik esetleg nagyobb bevásárlást intézne egy Hiperszupermegamarketben akkor vonatozni/Autózni kell. De egy bizonyos kor felett már nem vágyik az ember arra , hogy a pláza a "szájában" legyen. Mi több plázára sem vágyik...
(#) zolika60 válasza mineral hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Azt gondolom erről, hogy aki huzamosabb ideig élt falun az mindig kikívánkozik a városból. Volt az életemben egy két év amikor városon laktam, nem szerettem. Folyton azon járt az eszem hogy lehetne ettől a helyzettől megszabadulni. Aki persze városon született lehet, hogy másképp gondolja.
(#) Imi65 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
A kertváros azért nem annyira rossz, valamiféle kompromisszum. Ha úgy nézzük, rosszabb, mint a vidék, mert viszonylag kicsi a telek, nem fér el rajta 6 traktor, és 3 pótkocsi, de madárcsicsergés, bográcsolás, medence lehetséges. Ahogy háziállat (most nem hörcsögre gondolok), és veteményeskert is.
Viszont innen már a város (az "érdekes" része) ugyanúgy 1 óra, kb, hála a BöKöVö magas átlagsebességű járműveinek.
(#) zolika60 válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Ez igaz, de manapság a kertváros ritka kivételtől eltekintve úgy néz ki, hogy egy hatalmas ház körül akkora telek, hogy még épp körül lehet tolni a fűnyírót. Nálunk a szomszédban még birkák is vannak néhány házzal odébb disznók meg tehenek is. Kertvárosban ez nem lehetséges a legtöbb helyen. Sőt már van néhány agglomerációs falu is ahol helyi rendelet tiltja az ilyen állatok tartását.
(#) jani1987 hozzászólása Jún 22, 2012 /
 
Folyamatban van egy kirándulás szervezése, de nincs konkrét helyszín. Kinek milyen ötlete van? Hajdú-Bihar megyéből indulunk.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Társaság függő inkább ez a dolog, így nehéz tanácsokat adni. Jó csapatban a faluszéli kerek erdő is jó lehet.
(#) Imi65 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Van ilyen része is (elég közel), szerencsére a miénk még az 50'-es évekből való (meg sajnos is, előtte kétszeres telekméret volt). Valóban, nagytestű állatok már nem tarthatók (valahogy erre én nem is tartok igényt -> divatosan kifejezve: Nem ebben szocializálódtam!), de pl. baromfi minden további nélkül. Van is. Kutya, miákoló szintén.
Itt éppen fogócskáznak.
(#) zolika60 válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Látom készülsz a télre. Persze a legtöbb helyen az állattartás kimerül ebben, hogy kutya, macska, aranyhörcsög. No de ezek csak játéknak vannak. Félre ne érts nálam sincs másképp. Három kutya meg két macsek az egész állatsereglet. De ez csak addig lesz így amíg dolgozni járok. Ha valaha nyugdíjas leszek, tartok én is mint régen haszonállatokat is. Most nincs sajnos elég időm erre. A telek elég nagy megtermelem ami nekünk kell.
(#) minicooper hozzászólása Jún 22, 2012 /
 
Hát igen... én falun lakom egészen pontosan itt:48.137819,17.495494 Ezt koppintsátok googlemaps-ba!
Szeretek itt lakni pláne a ,,nagy,, hely miatt mondhatni mellettünk folyik a Kis-Duna meg hogyha megnézitek a térképet talán látni van kert benne 2 traktor
Fólia amiben zöltséget tenyésztettünk ... Aztán még nagyapám méhészkedik vannak sertéseink baromfi nyulak kutyus 2db macska... szóval minden ami egy parasztnak kell.
Jahh meg 4 napkollektor csak az nincs rajta a térképen.
Majd még rakok fel képet is!
A városhoz meg annyit hogy apám városban dolgozik tőlünk 14 km-re.
(#) zolika60 válasza minicooper hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
A zöldséget termesztik és az állatokat tenyésztik. Falun és városon is illik ezt tudni. Egyébként szép helyen laksz!
Következő: »»   1899 / 3562
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem