Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kandósok
Ez:
Az FTP-t meg megleled az oldalon. üdv
Hello!
Én is most jelentkeztem a Kandóra, Bécsi utat jelöltem meg. üdv.
Helló! érdeklődnék aki távoktatásra/levelezőre jár az a nyári gyakorlatot hogy oldja meg (1hét) mármint a távolság mindennap megtételét? ingázik mindennap vagy helyi szállást vesz ki?
Sziasztok!
Én az SZE-MTK tanulok Villamosmérnöknek levelezőn (ne utáljatok ezért). 2. félévben van olyan tárgyunk, hogy Elektrodinamika (távvezetékek, tápvonalak, elektrom.terek, Maxwell egyenletek stb...). Ezt nálatok, hogy hívják és mikor tanuljátok? kando.tk-n keresgélek. Nálunk ezen a tárgyon hullik el a legtöbb ember.
Én általában rokonoknál ismerősöknél húzom meg magam.
De csoporttársaim közül volt aki hotelben de volt aki a kandó valamelyik kolijában szállásolja el magát. De volt aki bejárt naponta 50km-ről. A gyakszi 5 nap folyamatosan minden nap van több tárgyból labor. A csoportbeosztása labor kezdetén derül ki hogy ki hol melyik nap milyen laboron lesz. Ami fontos hogy számítógép mindenképp kell hogy legyen a szállásodon mert a jegyzőkönyveket el kell készítened valahogy nyomtatni meg tudsz a városban bárhol. A legtöbb jegyzőkönyvet közösen a mérések alatt fogjátok készíteni de 1-2 db van amit othol kell majd megcsinálni.
Hello!
távvezetékek, tápvonalak = Villamos energetika (3. félév) elektrom.terek, Maxwell egyenletek = Villamosságtan II. (2. félév) és Villamosságtan III. (7. félév)
Szuper. Nagy ..... ez az SZE. Nekünk ez mind 1 félévbe zsúfolva méghozzá a 2.-ba. 95%-os a bukási arány mind nappalin mind levelezőn. Persze a tanárunk is tesz róla, hogy ne sikerüljön.
Te viszont tegyél róla, hogy mégis. Szerintem jobb az 5%-ba tartozni. :yes:
Üdv! Mi a különbség a tavaszmezős és óbudais oktatás közt? Hova érdemes felvenni a programozás tárgyat és a villamosságtan I-II-t? Tapasztalat? Üdv!
Így van, tegyél róla, hogy az 5 %-ba tartozhass. Bármi kérdésed van, vagy nem érthető, vagy ilyesmi, szerintem itt a HE-n felteheted bátran a kérdéseket, mert biztos akad mindig olyan, aki válaszol.
A válasz mindegyikre: egyértelműen Óbuda. Az alapozó tárgyakhoz legalábbis mindenképp.
Elektronika tárgyat és annak mindenféle laborját, gyakorlatát meg Józsefvárosban célszerű. Molnár Józsefnél. Kicsit kapkodós, de érti is a dolgokat. :yes:
Köszi szépen!
Villamosságtan I-II-III a Tavaszmezőben Székely Jánosnál elég jó (távon), amit lead, azt is kérdezi vissza, szinte sétagalopp. Persze ettől még érteni kell a témákat, Bode-diagramokat, de minden benne van a jegyzetben (az összes lehetséges Bode példa is). Vizsgán (VT III) a másodfokú Bode-kból is csak a tök egyszerűek voltak.
A programozást én anno Székesfehérváron csináltam, az nem volt egyszerű.
A tavaszmezőben a villanytan Székelynél és Szini Erzsébetnél nagyon jó.
A matekra pedig Baróti úr a legjobb! Eza két szórós tantárgy de ha ez nem megy akkor később bajban lesz az ember mert ezekre épül minden.
Szerintetek jól csináltam ezt az automatika feladatot? (DC motor Bode)
Hello! Első éves vagyok a Kandón, és nem vagyok képben, hogy mikor kell nekem szakirányt választanom? És mi is az a modul? Hogy is működik ez...? Előtanulmányi követelmény: Bővebben: Link ...ezen csak híradástechnika van. Mi van ha engem nem a híradástechnika érdekel?
Automatizálási, Mikroelektronika és technológia, Híradástechnika, Információ-technológiai rendszerek, Műszer-automatika, Villamos-energetika Melyiket lenne érdemes választani és miért?
Hello!
Szakirány-választás = elvileg a 3. félév végén Modul-választás = elvileg rá 2 félévre A különböző intézetekről nem írok igazából semmit, mert napokat lehetne beszélni a témáról. Inkább keress rá itt a topikban, sokszor volt szó hasonlókról. Ha tényleg érdekel, utánajársz itt, keresgéléssel és / vagy olvasgatással. A szakirány-választás előtt biztosan lesz ismertető (nekünk legalábbis volt itt is, és modul-választásnál is), hogy melyik szakirányon mikkel foglalkoznak leginkább a suliban.
Szakirányválasztás a 3. félév végén, modulválasztás a 4. félév végén van és mindkettő előtt van tájékoztató.
Üdv! Köszi a gyors válaszokat.
Akik már végeztek a Kandón meg tudnák mondani hogyan lehetséges a 6 hét szakmai gyakorlatot megszerezni? Konkrétan az intézményen keresztül kell elintézni a szerződést, vagy elég ha a cégtől kérek egy igazolást az ott eltöltött időről? A másik, ha külföldön konkrétan az UK-ban szeretném megszerezni a szakmai gyakorlatot, akkor annak hogyan álljak neki? Persze nem 6 hétre mennék ki, hanem legalább félévre. Volt már aki így szerezte meg a szakmai gyakorlatát? (És most nem az Erasmusra gondolok, mert úgy hallottam azon keresztül is lehetséges) Várom a válaszokat. Üdv!
Helló! Akinek volnának eladásra szánt Kandós jegyzetei, az megtenné, hogy felkeres privátban?
pl: Műszaki dokumentáció Jogi ismeretek Üzleti kommunikáció Szociológia Biztonságtechnika Vállalkozás gazdaságtan I.-II. Köszi!
Heló! Nincs valakinek Szini E. tanárnő féle Villanytan II. elméleti és/vagy gyakorlati órai jegyzete?
Nagy nagy szükségem volna rá, és nagyon örülnék ha valaki feltöltené valahova, vagy kölcsönadná!
Helló! Most szeptemberben kezdeném el a Kandót távoktatáson, Pécsről jelentkezek át. Tantárgy akkreditálást szeretnék csinálni és az a problémám, hogy a tantárgyakat nézve 3-4-5 Neptun kód is jelöli ugyanazt a tárgyat. Esetleg, ha valaki ezzel kapcsolatban feltudna világosítani, hogy ez mit is jelent, akkor azt megköszönném!
üdv: Richárd.
A tárgykódok amikre gondolsz szerintem csak a végződésükben térnek el, ha jól gondolom akkor levelezős tárgyakat az OLC és TLC végű kódok jelölnek. Egyébként ilyen jellegű kérdésekben nyugodtan írj e-mailt a Tanulmányi Osztálynak, pár napon belül segítőkészen válaszolni fognak.
Köszi szépen a választ akkor TO-nál még érdeklődöm.
Sziasztok!
Februárban jelentkeztem a Kandóra. A végzettségem Híradásipari technikus. Be is adtam minden doksit, ma teljesen véletlenül vettem észre, hogy a technikusim mellett "elutasítva" szerepel... Igaz, hogy nem szerepel a listában, mivel én még 2006-ban végeztem. Így Híradástechnikai készülék karbantartót jelöltem meg, ami szerintem ugyan az. A "technikusi_szakiranyu_kepzesi_teruletek.pdf" nevü doksi alján volt: A korábban az érettségi bizonyítványt követően megszerzett technikusképesítő bizonyítványok nem azonosak az Országos Képzési Jegyzék szerinti "technikus", "szaktecnikus", "technológus" stb. végződéseket tartalmazó szakképesítésekkel. Amennyiben a jelentkező technikusképesítő bizonyítványában szereplő képesítést a táblázat nem tartalmazza, úgy az Oktatási Hivatal a felsőoktatási felvételi eljárás során fogja azt megfeleltetni." Nem értem miért nem fogadták el. Még a "villamos technikus" képesítésbe is beleférne szerintem. file://localhost/C:/Documents%20and%20Settings/zotya.ZOL/Asztal/Kandó/Korábbi%20OKJ%20(2006-ig)%20szerinti%20szakképesítések%20[ePálya].mht Mit lehet ilyenkor tenni? Fellebezni? Honnét tudok valamilyen igazolást vagy effélét szerezni? Van valakinek hasonló tapasztalata? Zotyaxxx
Szerintem hívd fel, a TO-t(tanulmányi osztály).
Ott biztos meg tudják mondani, és az a biztos.
Hi,
Még a múltkor kértem a volt iskolámtól egy állásfoglalást, hogy amit megjelöltem, az megfeleltetheő a szakmámnak (ugyan az...). Utána felhívtam a TO-t, a csaj akivel beszéltem azt mondta, hogy ez csak teknikai elutasítás, és hogy ezt biztosan plusszpont, ne aggódjak. Mivel nem jött még az inspektor, ezért mindekinek a technikusija elutasítva státuszon van. Ennek ellenére azért én feltöltöttem azt a papírt, a TO szerint felesleges, de nem ártok vele. Mert mivan ha mégsem fogadnák el, és kicsúszom a határidőből, hogy bármit is feltöltsek. Kérdem én, mi a fenének van elutasítva státuszon, indokkal mindennel, hogyha ez még nem végleges? Miért nem lehet "feldolgozás alatt" státuszon hagyni? vagy az indoklásban egy megjegyzést vagy valamit? A TO-s csaj említett valami felvételi tájékoztató füzetkét, amiben állítólag ez le van írva. Én nem olvastam, csak a felvi.hu-n nézegettem az infókat, de én ilyenre nem emlékszem. Azóta ismét elutasítva státuszon van, szal már csak reménykedhetek. Üdv
Persze, hogy nem fogadták el a technikusimat...
Ennek ellenére felvettek . Próbáltam fellebezni, de hiába. Az indok ez volt: "A technikusi képesítő bizonyítványok után adható többletpontok a korábban az érettségi vizsgát követően megszerzett technikusképesítő bizonyítvány típusú dokumentum alapján járnak. A 2012. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás szabályai szerint a benyújtott dokumentumra szakképesítés alapján járó többletpont nem adható. A dokumentum nem technikusképesítő bizonyítvány, illetve mint OKJ bizonyítvány nem igazol emelt szintű vagy felsőfokú szakképesítést. A többletpontot érő szakképesítésekről a Felsőoktatási felvételi tájékoztató c. kiadvány 59-60. oldalán olvashat." Az én bizonyítványom mi a f...? Egyébként lehet, hogy a szabályok szerint tényleg nem felel meg, mivel én még a régi OKJ-ban végeztem (2006), és nem 54 55 mittudomén mivel kezdődik a száma. Az az érdekes , hogy ha 1993 előtt végezetem volna, akkor elfogadják... A lista több olyan szakmát is tartalmaz, ami gyak ugyan az mint az enyém. 2006-ban végeztem, de már elavult a tudásom/szakképesítésem? Ha 88-ban végeztem volna akkor nem? Ki hozta meg ezt a szabályt, és miért? Mert hogy abszolút segg h.... hozzá az biztos. Na mindegy, ezen már felesleges mérgelődnöm, pláne hogy felvettek! Ha emiatt buktam volna el, úgyis idegbajt kapok. Csak azért írtam le, hogy legyen befejezése a tröténetnek, hátha valakinek hasznos vagy érdekes. Üdv; Zotyaxxx |
Bejelentkezés
Hirdetés |