Fórum témák
» Több friss téma |
Ha a 27V a váltófeszültség, akkor az 50V-os kondenzátor jó választás.
Ha ez már a szűrt és terhelt táp, részemről a 35V-os kondi bevállalható. A legközelebbi JLH-mnál a terheletlen egyen 34V, de ez le fog esni szerintem 30V- ra másfél amper nyugalmival, ide is 35V-os szűrőt tervezek, azonban ezt nem ajánlom másnak is, de én mindenképp kipróbálom, tesztelem.
Jó napot.
Ha a 27v terhelve az egyen akkor elég, ha jól tudom 20-30% -kal kell magasabbnak lenni minimum, de azt mondják, hogy a szegecselt vagy csavaros kondi jobb mivel kisebb az ellenállása. Tehát ha elfér és kicsi az árkülönbség jobb lehet az 50v-os szerintem.
Köszönöm a válaszokat! A 27 v a terhelt feszültség lenne .legfeljebb max 2 v al kevesebb terhelve.250 w os trafók vannak hozzá egyenként azt hiszem 21 v váltó kimenettel.Tehát a 40 voltos elkók biztonsággal megfelelnének? Milyen elkókat javasoltok?
A képen látom a hűtőbordát hol vetted,mert én is ilyent használok de nem lehet kapni ahol vettem -metaloglobusz.
Jóm estét.
Régi vízműves volt stabil fm rádiót táplált, kb 4 éve vettem aszem 3000 ft-ért, ilyen hűtőbordát nem láttam boltba. Egyébként ideális JLH-hoz jó a trafó 20 volt váltó van benne 5db tranzisztor 2n3055 v BDY 73 és felhasználtam a diódahidat is . Ha szerencséd van akkor Békéscsabán van még 2-3 db ilyen táp ha minden igaz 5000 ft-ért.
Kiszereltet sohasem használtam.Van még vagy 2 méter ebből csak még kellene.Megvárom mig hoznak.Én 30 cm darabokat használok oldalanként és MJ 15003 használok. Kb 20 V váltó, 27 V egyenről járatom/1.3 A nyugalmi.
Sziasztok!
Bűnbe visztek! Évek óta kerülgetem ezt a JLH gyereket, most magamévá tettem, és meghatódtam. Tudni kell, hogy van itthon kis HI-FI nagy HI-FI, de sosem érdekelt a dolog annyira, hogy legalább a hangszínt odébb tekerjem. Max. a hangerőt. De ez az életem első erősítője megdobogtatta a szívem. Egyszerűen fantasztikusan szól minden faxni nélkül. Csatolok pár képet róla. Még csak annyit, hogy nem méricskéltem és állítottam semmit, összeraktam az eredeti JLH-t 8 ohmra illesztve, semmi brumm, TÖKÉLETES! 17V mellett kb. 900mA-t vesz fel, és a borda (ami kissé karcsúra sikeredett) 57 fokos. Mint az egyik képen is létható, leszabályoztam a feszt, és 4V és 160mA mellett még ugyanúgy szólt. Csak ez alatt kezdett el torzítani. Üdv. János
Nagyon szép munka
Tápban és áramban magam is nagyon rugalmasnak találtam: Bővebben: Link
Köszönöm!
Ez megy a polcra mint No1 JHL. A hétvégén csinálok másikat nagyobb bordára, trimerekkel, és azt kivesézem rendesen, hogy mi hogyan is működik.
Jó napot.
Szép tiszta munka gratula. A nyákot vasaltad v filmes technika ? Nem bántáskép de a nyákon 2012 06 30 -i a dátum a jövőből jöttél? Milyenek a tranzisztorok?
Szia!
Köszönöm! Vasalással csinálom a nyákokat. Látszik is a nagyobb felületeken, hogy alá van marva itt-ott. Igen, kicsit elnéztem az időt... 2N3055 tranzisztorok vannak benne, vagy 20 éve hevertek itt a fiókban. Próbáltam be azonosítani a gyártót de nem sikerült. Az egyik képen látszik a Logó. Most megcsinálom sztereóban BDY73-al. Ezt a típust is ajánlották a JLH-hoz.
Milyen papírra nyomtatsz , én kaptam műnyomót de nem tökéletes néhol mintha nem tapadna a nyákhoz ?
A meghajtók típusát is megadnád . Azok a tranzisztorok Magyar Mikroelektronikai Vállalat gyártásúak. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QMkRHIHDb24
Szia!
Akkor tényleg nem egy mai darabok a 3055-ök. Muzeális érték! Nekem nincs ilyen problémám a pappírral, szerintem fontos, hogy a pappírt se fogdossuk össze, zsírmentes legyen. Mint írtam, tökéletesen ugyan azt építettem meg, mint amit csatoltam rajzot. Tehát 2N2905-el és 2N1613-al. R6: 100ohm, R9: 560ohm
Én a 2000-es verziót építettem BC 212 és BC 301 v, BDY 73 .
A te BDY 73-od milyen gyártmányú ?
Ugyanaz mint a 3055, Mikroelektronika.
Kb. Ugyanakkor vehettem őket. Közben utána néztem az MMV -nek, és 1986.05.26-án égett le. Ezek szerint minimum 26 évesek ezek a tranzisztorok.
Szépen megcsináltad! Ha megpróbálnád meghajtani egy LP ről, még jobban ledöbbennél.Tényleg megszégyenítő hangja van a JLH nak!Sok Class-A- erősítőt építettem de valahogy mindig vissza térek a JLH hoz.A hűtőbordát ne sajnáld tőle a teljesítményével meg úgy vagyok,hogy 2x5 w ebből elég.Csináld csak tovább meg hálálja,sok örömöd leled majd zene hallgatás közben.De javaslom ,hogy legalább egy jó minőségű CD vel hallgasd meg.
Szia!
Készül a sztereó változat, és első dolgom lesz a Pink Floyd falát meghallgatni bakelitről. Az mp3 csak szükség volt, mert az fér el az asztalomon.
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Ha JLH erősítőn bakelitet szeretnék hallgatni, akkor kell az erősítő elé RIAA korrektor?
Szia!
Ha nincs a lemezjátszódban beépítve a RIAA korrektor akkor mindenképpen kell.
Hát ezt nem tudom, bele kellene kukkantanod a lemezjátszóba. Ha a hangkarról egyenesen a lemezjátszó kimeneti csatlakozójára megy a jelkábel akkor nincs benne. Most hogy jobban belegondoltam lehet hogy nem találsz majd benne, mert régen is az erősítőkbe építették a RIAA korrektort. Csak abban a lejátszóban volt beépítve amelyik erősítőt is tartalmazott, és rögtön a hangfalat kellett rákötni. De azért nézz bele mindenképp, hogy biztos legyen a dolog.
Ne szedd szét, elég összekötni az erősítővel. Ha halkan és cincogva szól akkor kell a korrektor
Ott a .
Egyszerű!Ha csak LP sasszi akkor nincs,de ha olyan amelyikben van erősítő és van vonal kimenete abban van. De egy sima CD is ok csak jó legyen a zenei anyag.Nem muszáj LP anyag,de nyilván ez lenne a legjobb ,pláne ha van hozzá RIAA és ügy egy Pink Floyd anyag.A Floyd CD n is ok.Én azon teszteltem az adómat és ezzel kijött a gyengéje .
Sziasztok!
Megépítettem a JLH 2000 kapcsolást a hapro által közölt nyákkal. Elsőre működött is. 4ohmos hangszórókkal szeretném használni. Számolgattam lamalas cikkében közölt képletekkel és arra jutottam, hogy 4ohmra 15-20V tápfesz mellé 1,8A nyugalmi áram lenne megfelelő, hogy a 10W kijöjjön belőle. Szeretném ha megerősítenétek ebben. A nyugalmi áramot viszont nem tudom feljebb vinni 0,9A-nél. hapro nyákján van egy 680ohmos ellenállás a nyugalmi áram beállító trimmer előtt, ezt én kihagytam (a kapcsolási rajzon nem szerepel)...ha kiveszem a 150ohmos ellenállást is az javíthat a helyzetemen?(1k-s trimmert használok) Amúgy a féltápfeszt simán be tudom állítani.
Szerintem ne emeld fel a nyugalmi áramot 1.8.Csak addig emeld amíg szükség van rá.Szerintem 1.2-1.3 körül elégnek kell lenni.A keresztezési torzítás ha eltűnik ,egy kicsit ráhagysz és OK.Ez az én személyes tapasztalatom,hogy így jó,fölöslegesen melegíteni a tranyót ha nem muszáj.
Nálam úgy volt, hogy addig emeltem a nyugalmit, amíg a legnagyobb amplitúdót tudtam a terhelésre juttatni.
26V tápfesznél ca. 23V cs-cs, 6 Ohm terhelésre.
Szia! R6, R9 együttes ellenállása 300ohm körül fog alakulni. A nyugalmi áram legyen Ut/(2,8Zh). Ut->tápfesz, Zh->hangsugárzó névleges impedanciája.
Üdv! Ennél a topológiánál a keresztezési torzítás nem értelmezhető fogalom. Egy biztos pontja van a kapcsolásnak: a legnagyobb kimenő áram a nyugalmi kettőszöröse.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |