Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Szia Hp41C
Ha lesz közreadható változat akkor én jelentkezem érte. Elviekben alkalmas az általam után épített 886-os bázis a 18F2550 fogadására és van is egy ilyen PIC a fiókomba Írtad hogy be kell forrasztani egy ellenállást az is meglesz ha mondod hová kell
Szia!
Még mindig találok hibákat.... 100k ellenállás kell közvetlenül a pic RC0 lába és az USB táp vezeték közé - most ellenállás nélkül kapja az USB tápot. Sajnos, ha nincs meg asaját tápja, az egész áramkörre ráadja a belső védődióda az USB tápot... 32 bites oprendszeren tesztelem...
Sziasztok!
Csak gondolkodom, de: Lehetséges az, hogy kicsi a propeller fordulat (826), és a PIC míg számol, nem tud foglalkozni a távszival? Így, ha éppen elkapom az alkalmas pillanatot veszi, ha nem, nem. Már készül a másik meghajtás. Üdv: Zsolt
Szia!
Valóban alacsony egy kicsit a fordulatszám, de ez nem okozhatja a vételi zavart. Az RC5 vétel a megszakítási rutinban történik. Inkább jót tesz neki az alacson fordulatszám. Milyen vevőt használsz? TSOP1736, TSOP1136? A vevő kimenetére a felhúzó elenállás be van építve? A tápszűrése rendben? Nincs a környéken üzemelő kompakt fénycső? Sajnos ezek a frekvenciatertományba eső zajt termelnek...
Szia!
TSOP1738-at használok (ezt kaptam). A tápszűrésben 100 OHM + 100MF helyett, csak 100 OHM + 22MF van bent, de szerintem ennek nem kellene zavart okoznia. Az out táprahúzása is ok. Megpróbálom a 22MF-ot nagyobbra cserélni. Üdv: Zsolt
Szia!
Na azt hiszem megvan. A 22MF kevés volt, +100MF-ot rátettem, és egész jó lett. Üdv: Zsolt
Szia!
Az adatlapon 100µF szerepel, mindenütt azt használtunk. Írd 100 u F -nak (betüközök nélkül), a fórum motor µF -ot csinál belőle...
Egyébként érdekes, mert először +47MF-ot tetem rá, aztán +100-ast, és úgy tűnik, hogy a +47-el jobb volt.
Ezt megint nem értem, de volt már elko hibám korábban, így minden lehet. Összegezve: Valószinüleg szűrés gond volt. Köszönöm a tippet.
Szia!
Aztán, még egy dolog eszembe jutott: Én 30KHZ körüli PWM-el hajtom a forgótrafót (nincs bázisom), így a freki, majdnem összemérhető az infra frekijével (bár a 30 és a 38, mégcsak nem is egész többszörös), de ez is okozhat zavart. Most mennem kell, de az infra lábára, még beteszek egy 100nF-ot, aztán meglátom. Üdv: Zsolt
szia
Még nem voltak gondjaim a 64bites oprendszer miatt a 32bites programokkal De a sok (windowsnak semmi sem sok ) 8giga ram miatt kell a 64bites rendszer és ha már win akkor legalább win 7 Elvben mennie kell gond nélkül minden programnak De van az elvi dolog és van Windows
Szia!
Egy 9600 Baud -os soros és egy USB HID kapcsolat ugyanarra a bázisra probléma nélkül megy...
Szia!
Bocs, hogy csak most kérdezek, de sikerült a video-fejmtor saját trafójának az élesztése? Csak azért kérdezem, mert most szedtem szét egy ilyen fejet, és elég vékony huzalból, kevés menetszámmal vannak benne a tekercsek. Tudnak ezek, folyamatos üzemben elég áramot adni a prop-nak, leégés nélkül? Tudom, sorba kell kötni a tekercseket, de szkeptikus vagyok. (primer:2*1,5 OHM, szekunder: 2*0,5 OHM) Üdv: Zsolt
Szia
A folyamatos üzemről nem tudok semmit mondani. A tekercsek ellenállása igen kicsi Hp41C tanácsára a tekercsel soba kötöttem 4,7ohm-os ellenállást Komolyabb terhelésen még nem próbáltam de a próbák során elégségesnek tűnik de ez csak az éles üzemben derül majd ki Közben dobozba került a 886-os is Ha lesz kedvem akkor a hétvégén megpróbálom indítani a rotort is a bázissal. az első órámat (Vicsys ) 0,2mm es huzallal tekertem 100/150 menet tökéletesen megy és alig meleg Az ellenállást az állórész két tekercse közé kötöttem
Szia!
Köszönöm, akkor ki kell próbálnom a saját fejtrafót. Egyébként kell 10W-os ellenállás, vagy csak az volt kéznél? Üdv: Zsolt
Szia
4-5W mindenképpen kell nekem a 10W-os volt 4,7ohm-os kéznél ez az ellenállás is ige-igen meleg (kézzel nem lehet megfogni)
A kitöltésen próbáltál lefelé állítani? Nekem sikerült beállítani úgy,hogy volt megfelelő átvitel és nem melegedett nagyon..Milyen fetet használsz egyébként?
Szia
Nem csináltam semmit vele. Kisebb kitöltéssel próbálkozzak ? Hogyan is kell a beállításokon változtatni a programban ? ehhez zöld vagyok
Szia!
Akkor neked is videofejtrafóval megy? Te is tettél bele ellenálllást sorba? Nem próbáltad a PWM frekit feljebb venni (kis menetszám, kis OHM-os ellenállás, de ha növeljük a frekit, nő az impedancia)? Persze a dologba egy határon túl, bejön a skin hatás. Mint már korábban írtam, nekem még nincs bázisom. A meghajtó konfig: 555+FET, szabályozható kitöltéssel, 30KHz-en, kb. 40% kitöltéssel, 12V stabil labortápról hajtva (most még venti motorral, ami gyenge az én prop-omhoz, ezért kérdezgetek). Egyébként a bázis mekkora PWM frekivel hajt? Üdv: Zsolt
Szia!
A bázisok frevenciája 25kHz. Nélam egy soros 10 ohm, 5W az ellenállás.
Szia patexati
Kérdezted milyen fetet Használok. Az álltalad tervezett panelra építettem fel és nyákterven IRL530 van vagyis akkor azt tettem bele. Minden panelon szerepel a "patexlab" felirat amire én építkezek Én nem tudok ilyen összetett nyákot tervezni Csak a TINA 8 at használom valamennyire egyszerűbb paneleket már terveztem vele
Szia! Nekem nem megy vele de végeztem teszteket és a kitöltést ha visszavettem a kezelőprogramban akkor nem melegedett a fet. Szekunder oldalra meg egy kis kondit kell tenni a jobb hatásfok elérése végett. Persze sok fajta motor is van.
Szia! Ha összekötöd a géppel soros porton akkor lehet a kezelőprogramban állítani a kitöltésen akár menet közben is.
Szia!
Most nincs időm próbálgatni, ezért is nem írtam. A PC ventis megoldásnál, az első teszteknél, nekem a primerkörrel párhuzamosan kötött kondi tűnt jónak, aztán, mikor rátetem a prop-ot, ki kellett vennem, és a szkunderkörben, párhuzamosan betett 82nF (ez persze tekercs és freki függő) hozta a legjobb hatásfokot. Becsült érték, de legalább 30-40%-al jobb lett a fesz. átvitel. Holnap-holnapután (idő függvénye), megnézem a fejtrafót, és megpróbálkozom, magasabb PWM frekivel is. Mindenképpen jelzek, hogy mi az eredmény. Üdv: Zsolt
Szia Hp41C
Ezt a kapcsolási rajzot és ezt a nyáktervet amit mellékeltem tettem már fotót is fel róla miért kérdezted ?
Szia!
Mert felehős vagyok... Ha összekötöd a PC -vel, elindítod a kezelő programot, a kapcsolatot megnyitod, a PWM fülön tudod állítani a kitöltést. A beállítást megjegyzi az RTC -ben, de állományba is mentheted, arra az esetre, ha lemerülne az elem / akkumulátor.
Szia
Köszi hogy ilyen a hozzáállásod Ezért jó ide jönni a fórumra mert vannak ilyen emberek. Ehhez a bázishoz kell majd a másik PIC (18F2550) Ha sikerül az USB-t megvalósítanod
Szia!
Igen, és a 100k -s ellenállás... A kapcsolat már működik...
Sziasztok!
Na megnéztem a videofejtrafót. Az alap 30KHz-hez képest a 60KHz valamit, de nem sokat javít a hatásfokon (talán megnézem feljebb is). Rátéve a fejre a propot, nálam elég az indukált fesz, megy vele. Érdekesség, hogy 60KHz-nél kevesebb áramfelvételt vártam, ugyanakkor elhanyagolható a különbség. Megpróbáltam rövidrezárni a szekunder soros ellenállását, ez közel +80mA áramfelvételt jelentett, mindkét frekin (alapáram, fejtrafóval nálam, 460mA, a saját tekerésű PC ventis trafóval ez 320mA). Folyamatos üzemben nem teszteltem, de ellenállással is langyul a fejtrafó (5 OHM), kb. 10 perc üzem után. Na egyenlőre ennyi. Üdv: Zsolt |
Bejelentkezés
Hirdetés |