Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
De most komolyan...ezt nem lehetett volna priviben?
Csak mert elvileg azért kell a moderátor, hogy az oda nem illő dolgokat kiszedegesse, stb. Mindegy, hogy szürkebetűs, vagy fekete, vagy hupikék. Ha meg javítasz, akkor odaírhatod legközelebb, hogy "miről mire" javítottad...így is elkerülve a felesleges munkákat...
kutatásokat végeztem öntapadós fóliák, cimkék hátpapirjának használhatóságáról és a következőkre jutottam
Az olyan hátpapir jó amelyiken van egy szilikonhab réteg felülete matt, sikos. Ha ráteszed egy sima papirlapra és levasalod a lapra rátapad, de könnyen le is válik nem ragad rá. Elkészitett már kimaratott nyákra rátéve és levasalva közepes hőmérsékleten a nyák mintázata a szilikonhab rétegben megmarad. Ilyen papirra rányomtatva a mintát majd rávasalva a tökéletesen megtisztitott lapra az történik hogy a festékréteg rátapad a nyáklapra is és belenyomódik a szilikonhab rétegbe is amely megakadályozza a megolvadt festék szétfolyását igy az egészen vékony vonalak is egyben maradnak. Én HP1010 lézernyomtatót használok. Papirként eddig csak a régi kb 10 éves könyvboritó fólia papirja/lásd a képen/, és a márkásabb /TDK,Panasonic/ videókazettákhoz mellékelt matricák papirjai feleltek meg. Ha nem túl finom a rajzolat más papirok is jók lehetnek, csak ügyelni kell a vasalás idejére mert a festék könnyen szétfolyik és a minta konturja nem lessz éles, vonalak összeérhetnek.Nagyon sok papirt kipróbáltam de eddig csak ez a kettő adott tökéletes eredményt. Üdv Vaktmester
Helló.
MIlyen képen? Vagy csak én vagyok vakvagy, de nem látok sehol semmi képet? most akkor füzetborítórol beszélünk?
képek már fent vannak korábban
Ja hogy TE voltál a vendég. Bocsi átsiklottam felette. A szomszédomban dekorációval foglalkozik, akkor nagy esélyem van rá hogy a tőle szerszett hordozóanyag mármint a fényes papír is jó lesz? Azért szerintem ez függ a nyomtatótól is. Isa
a nyomtatótól is függ, azonkivül a nyomtatandó nyák rajza a lap elejére kerüljön, mert a nyomtató a lap végére már túlmelegedik és a minta nem marad meg épen a hordozón
hi
nekem az lenne a kérdésem, hogyha felragasztom celluxal ezt az öntapadós fólia hátoldalát, akkor a lézernyomtató a celluxot nem fogja megolvasztani.??? még egy dolog, említetted hogy a lap tetejére a legjobb elhelyezni, van nem tudná megmondani a vörös sasba hol lehet azt állítani hogy a lap melyik részére tegye, mert nekem közepére rakja mindig ??? előre is köszi
használj árazócimkét, vagy etiket papircimke darabot, a cellux megolvad, nem jó.
ha képfájlban van a nyomtatandó minta bmp,jpg, stb. akkor olyan képszerkesztőt keress amelyiknek van nyomtatási előnézete és megengedi hogy a képet méretét akkorára állitsd amekkorára akarod, és helyzetét is beállithatod. Ha pcb, vagy lay fájlban van a sprint layout4.0 progi ezekre alkalmas. ha pdf.-ben van képlopóval mentsd ki és pl print screen gomb majd beillesztés a képszerkesztőben, továbbiakban ugyanúgy mint fent. Én a MGI Photo Suite progit használom ezt adták a szkenerhez, de jó a Paintshop Pro progi is, meg még van egy csomó csak keres olyat ami megfelelő üdv
Vagy: pdf-be nyomtatni. Akkor megkérdezi, hogy a lapnak melyik részére nyomtassa.
Ld: mellékelt képek. nyomtat1.jpg: figyeld, hol az egérkurzor! Ide klikk! nyomtat2.jpg: értelemszerűen a tájolást beállítod, ahogy Neked jó, és még a margót is állíthatod! (Egyébként műxik simán papírra nyomtatással is, de ha nem otthoni lézeres nyomtatón akarod nyomtatni, hanem cégesen, akkor javallom a PdfCreator-t! Mérethelyes lesz garantáltan!)
persze van milió+1 lehetőség, nem érdemes mindet kipróbálni.
hogy érted azt hogy műxik sima papirra is? akkor eddig csak feleslegesen dumáltunk? Üdv
Helló!
Én pl. sima papírral csináltam és szerintem tökéletes lett elsőre. mindenki próbálgathatja melyik tetszik neki... valamelyik korábbi hozzászólásomban raktam be képekete is csak nem túl jó minőségüek. (#11590) it van
hi
hétvégén kipróbálom mind a két fajtát, a sima papírral meg a vinnyetásat, teszek fel képket (nem celluxal, hanem a vinnyetás tapadó részével ragasztom le az jó lesz ??). ui.: csinálok tesztnyákot (0,2- 0,8 vonalak, SMD cuccok, és persze sima alkatrészek is)
Sziasztok!
Azért nyitottam ezt a témát mert nincs időm nyákot készíteni és szeretnék valakit megkérni hogy készítsen nekem.(csak sima üres nyák alkatrészek nélkül kimaratva) Az Urbán féle korszerűsített Quad 405-ről kellene ,az a nyákrajz alapján 4db. árról majd megegyezünk, úgy hogy mindkettőnk számára elfogadható legyen.
megnéztem a képeket, ilyen nyáknál lehet hogy sima papir is jó, bár szerintem a festék egy részét a papir beissza, azért nem tudod lehúzni csak leáztatni.
az a jó papir amelyikről úgy tudod lehúzni hogy a papiron egyáltalán nem marad festék, azaz a nyákról nem szedi le. próbáld meg a sima papirral olyan nyákot késziteni ahol pl két ic forrszem között vezetékminta van. a Te nyákodat tollal is könnyen meg lehet rajzolni. Nézd meg amit Én készitettem (*11505) (módszer.png) Idézet: „hogy érted azt hogy műxik sima papirra is? akkor eddig csak feleslegesen dumáltunk?” Természetesen nem, arra értettem, hogy a már említett megoldások közül bármelyikre, azaz: alufóliára, fotópapírra, pauszra, öntapadós fólia védőpapírjára, stb. Elnézést a rossz fogalmazásért!
bocsi ÉN is elértettem,Te a nyomtatási módozatokról beszéltél,
egyébként ha megnézed Isamisa képeit láthatod hogy az elég egyszerű mintázat. amit én készitettem a minta az 50 mhz-es pic frekimérőé Vicsys tollából, először a pdf.-es mintát marattam, ha megnézed ez a minta szitaszerű, na a maratott nyák is szitaszerű lett,ennyit a minőségről. üdv:integet2:
ja köszi frankey a nyomtatóbeállításokat
Semmi gond, akkor a félreértés köcsönös volt, de korrigáltuk! Ez a fő! Nem?
Igazán nincs mit! Örülök, hogy segíthetem!:yes:
Nekem Okipage 8w Lite (led)nyomtatóm van.
Eddig nekem ezzel nem sikerült. A festék nem maradt a papiron. Lehet hogy ezzel nemis fog mennni? azért még próbálkozom.
Azt nem tudom, hogy azal fog-e sikerülni. Én egy HP DescJet (remélem, jól írtam) 1010-essel, pauszpapírra próbáltam ki. Elég jól sikerült, bár a papíron is maradt festék, nem (nagyon) maródott fel. Lehet, hogy kicsit tovább kellett volna vasalni...
No, majd legközelebb újra kipróbálom!
Sziasztok!
Én az UV-s módszerrel készítettem NYÁK-ot, és az lenne a kérdésem, hogy aki ezt a módszert használja hány rétegben teszi rá fóliát fotózáskor? Végigjátszottam pár idő/távolság beállítást, és azt vettem észre, hogy 1 réteg fólia esetén nagyon nehéz jó minőséget elérni. A kettő már jobb, de sok a hiba, 3 rétegnél már nagyon kevés hiba volt. Viszont a világítás idejét nagyon meghatározta a rétegszám: 1 réteg 3 perc, 2 6 perc, 3 tíz percnél volt megfelelő minőség. (13 cm távolságról egy 18W-os UV neoncsővel 0.5cm-es üveglapon keresztül). Nem értem a dolgot, mert elvileg a fólia nem UV elnyelő, akkor miért nő ennyire a világítási idő? Üdv
Sziasztok
Az lenne e kérdésem, hogy vezeti e az áramot a wolf"s TS 570 es forrasztó paszta. Elvileg nem kéne. Tehát a maradékot mindenképpen le kell mosni? Mert egy SOT-23 tok alól nehéz lesz . Elöre is köszi.
hi
Ez az a paszta amivel SMD cuccokat lehet "könnyen" forrasztani ??
Elvileg igen. Nagyon könnyen fut az ón a segítségével.
ára és mennyisége kb mennyi ?, csináltál már vele panelt?
50 cm3 t ír a dobozon. 620 Ft volt. Most használom először, de tetszik.
Hümm-hümm!
HA ez valóban ilyen lesz, akkor az tényleg szuper! Érdemes volna kipróbálni!
hi
Nem akarok elkeseríteni senkit, de a a csibe- féle propnyákot nyákot én megcsináltam, "kisérleti" jelleggel, illetve csak rávasaltam sima műnyomóval és meglepetésemre, nem azt mondom tökéletesen, de a vonalak nagy része rajtamaradt, asszem még megvan, holnap csinálok róla képet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |