Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   113 / 574
(#) toro válasza simmons hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Ok, sok sikert!
(#) simmons válasza toro hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Előre is köszönöm.Úgy látszik szükség lesz rá a továbbiakban mert ezzel a kazánnal eddig is volt már probléma.Csörgött zörgött,gyújtó meghalt.Ez az áramlás mérő meg ezután is be fog rakodni,mert a víz biztos nem lesz tisztább.Az előző kazánom Termotéka alias Éti 25 több mint 20 évig 1-2 termoelem cserével hibátlanul működött. Csak az évei és a reklámok miatt cseréltem le. A feleségem folyamatosan írja az összes energia fogyasztást.Visszanéztük pár évre és gyakorlatilag alig valamivel kevesebb a gázfogyasztás(2-3%)mint a régi kazánnal.Caca 260 ezerbe van eddig a szerelési, javítási díjakkal együtt,ami ha így megy tovább sosem fog megtérülni. Az egészhez még hozzátartozik,hogy a garanciális idő alatt a szerelőt egy alkalommal tudtam kihívni,többet nem is jött csak ígérte.Egy órán belül ott leszek.Akkor és azóta sem láttam.Már nem garanciás. Ezért próbálom meg először saját magam felmérni a helyzetet.Egy-egy alkatrész cserénél 30-40 ezerről indítanak.Sajnos ez van. Minden jót,és neked is sok sikert.
(#) toro válasza simmons hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Az Éti kazánokat, a mai gáz árakhoz ne próbáld hasonlítani.
Mivel elvileg 10-15 db.-ból álló alkatrészből rakták össze, kevés meghibásodási lehetősége volt.
Sajnos, mivel atmoszférikus égővel rendelkeznek, a kimenő füstgáz hőmérséklete nagyon magas-, valamint a tüzeléstechnikai hatásfoka alacsony (70-75%). Pláne, ha un. "lepkeégős". A Vorgas égős már valamivel jobb (80-85%).
A kommersz fali kazánok "B" (kéményes) és a "C" (turbós) hatásfoka a lehetséges lángmodulációval emelhető 80-90 % környékére.
A kondenzációs kazánok hatásfokát - mivel a füstgáz hője is hasznosul - nem véletlenül 106 - 110 fokban adják meg.
Kazán csere előtt állóknak érdemes ismeretségi körökben tapasztalatot gyűjteni és minőségi berendezést beszerezni!
(#) toro válasza simmons hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
A régi vízrendszerek még horganyzott csővel készültek, melyekben az idő múlásával homokos-iszapos lerakódások vannak. Vízhiány esetén, ha újra nyomás alá helyezik a rendszert - a koszt, ha nem is szándékosan, de "benyomják" a fogyasztóhoz!
A meghibásodásokat megelőzheted víz szűrő beépítésével.
(#) toro válasza toro hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Kazán csere előtt állóknak érdemes ismeretségi körökben tapasztalatot gyűjteni és minőségi berendezést beszerezni!
Nem mellékes az épület tájolás-, falak szigetelése-, nyílászárók minősége és a külső hőmérséklet ill. a hőigény. Minden 1 fok belső hőmérséklet emelés 6 fok kazánvíz emelkedéssel jár!
Az időjárásfüggő szabályozás megoldás a hőntartásra!
(#) kissi válasza toro hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 

Szia!
Idézet:
„Az Éti kazánokat, a mai gáz árakhoz ne próbáld hasonlítani. Mivel elvileg 10-15 db.-ból álló alkatrészből rakták össze, kevés meghibásodási lehetősége volt. Sajnos, mivel atmoszférikus égővel rendelkeznek, a kimenő füstgáz hőmérséklete nagyon magas-, valamint a tüzeléstechnikai hatásfoka alacsony (70-75%).”

Szerintem a gázfogyasztást írta, nem az árát, aminél az a 2-3 % sokára hozza meg a fogyasztó számára a befektetést, így nem várható el, hogy az emberek a hosszabb távon előnyösebb ( pláne népgazdasági szinten!) típust válasszák!
Én úgy gondolom, hogy olvasva itt a szakszerű és segítő hozzászólásaitokat ( köszönet érte ! ), hogy a meghibásodások java része típushibának mondható ( relék, rudazatok, NTC ), azaz a gyártók nem tesznek meg mindent ennek a kiküszöbölésére ( nyilván nem áll érdekükben!) .
A minőségi berendezés még többe kerül, tehát a megtérülés kizárt, itt szerintem csak az üzembiztonság jelentkezik profitként ( talán!), ami ilyen árak mellett egy kommersz tartalék kazánt is jelenthet.

Steve
(#) toro válasza kissi hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Az alkatrészeket Eu.-ban 4-5 gyártó gyártja!
Gondolok itt a gázszelepre (SIT 845, VK4105); szivattyú Wilo-, Grundfoss; NTC-k, stb.
A minőségi tüzelőberendezés (+ kiegészítő berendezések) hosszú távon 4-5 év alatt hozza meg az árát a jobb hatásfokkal üzemelés miatt a folyamatosan emelkedő gáz árban.
Tény, hogy az új berendezések víztere 1-3 liter körül van. A vízkörök szennyezettsége először itt rakódik ki. Érdemes mindenben a gyári előírást követni ill. tervezői útmutatást.
(#) kissi válasza toro hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 

Szia!
Idézet:
„. A minőségi tüzelőberendezés (+ kiegészítő berendezések) hosszú távon 4-5 év alatt hozza meg az árát a jobb hatásfokkal üzemelés miatt a folyamatosan emelkedő gáz árban.”

Szerinted ez biztos?! Nem csak reklám ( nem a Te részedről, nem akarlak megbántani!), mert pl. simmons megfigyelései nem ezt támasztják alá: 3 %-al kevesebb fogyasztás évi 500000 ezres fogyasztásnál ( ami azért nem kevés !) éves szinten 15 ezer forintot jelent, amiből több, mint 10 év kell a modern kazán megtérüléséhez, nem beszélve a bekövetkező meghibásodásokról!
Szerintem egy szigetelés hamarabb megtérül, mint egy korszerű kazán!

Bocs, nem akarok tovább off-olni!
Steve
(#) toro válasza kissi hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Írtam lentebb, hogy a jó tüzelőberendezés ( s tartozékai) nem egyedül biztosítja csak a megtakarítást. Épület tájolás-, ablakok-ajtók-, falak szigetelése akár 40-50 %-ot is eredményezhet.
Nem reklámként írtam, hanem tapasztalatból.
Ha a tüzeléstechnikában 40 eltöltött év számít.
(#) storm28 hozzászólása Júl 8, 2012 /
 
Sziasztok!Ujabb bajom van-nem vészes(még)mert hibajelzés stb nélkül megy a gép-immergas eolostar-de zavaro.Melegviz engedésnél 1-2 másodperc után mintha a kazán tetejéről vagy a kéményből tompa hajokürt hang jönne kb 5-6 sec tart.......nem mindig-de 2-3 nyitásra előjőn a hang..
Azt tudni kell kb 3 napja mintha madár lett volna benne-mármint a kéményben-hallottuk a kaparászást kb fél orán át a kéménytestből.
Na most ilyenkor mi a szitu?Az átnézetése a szerkentyűnek aktuális lesz lassan-az éves-ugyis kell hivni szerelőt...
(#) toro válasza storm28 hozzászólására (») Júl 8, 2012 /
 
Lehet, hogy szegény jószág megszorult a füstgázcsőben!
(#) storm28 hozzászólása Júl 8, 2012 /
 
jaj,akkor neki bizony"löttek" azt hittem kiszállt.Ha kicsavarozom a kazánom felett van a kéményem benti részén egy 2 csavarral leszoritott ajtocska ott megnézhetem a madárka csinálta -e a galibát?
Ha jol sejtem a sipolás leht hőcsrélő lyukadása is nem ?Pár honapja néha halkan tik tikkelt a gép ha elzártam a melegvizet,miután a "ventillátor" vagy keringető vagy mi leállt..Kezdjek parázni az uj kazántest miatt?vagy csak madárka kontra kémény?vagy vizkő már megint?
(#) storm28 hozzászólása Júl 8, 2012 /
 
..ja és a sipolás abban a pillanatban kezdödik,amikor begyujt a láng-szoval a füst "fütyülhet" a leszükült kéményen?...
(#) latrinot hozzászólása Júl 8, 2012 /
 
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni!
10 hónappal ezelőtt lecserélték a junkersz kombi cirkónkat egy beretta cirkóra,azóta csak a baj van vele.már a felszerelés után csörgött-csattogott,ha a meleg vizes csapot megnyitottuk. 2 nap múlva nem fűtött,elment a nyomás belőle. A felszerelő cég embere telefonon azt a tanácsot adta,hogy a nyomást rendezzük,ez meg is történt,de ezután naponta,majd a végén már óránként kellet utána tölteni,hogy a nyomás rendbe legyen.Telefonon azt az utasítást kaptuk a felszerelő "szakembertől",hogy nézzük meg a radiátorokat,mert ott engedi el a vizet. Nem ázott fel a parketta sehol a lakásban ezért feltételeztük,hogy nem a radiátoroknál van a hiba,( a csövek is a falon kívül vannak).2-3 nap múlva a cirkóból elkezdett folyni a víz és nem működött.Ki jött a szerelő valamit csinált rajta ( valami tartály megtelt vízzel) 12500FT-ért és közölte velünk hogy ez bármikor előfordulhat.1-2 nap múlva megint kezdődött minden előröl csak társult még az is hozzá,hogy olyankor is melegszenek a radiátorok,ha csak a meleg vizet engedjük. A" szerelő" kijött és flexicsővel alászerelt egy gömböt. Azóta csak havonta kell a nyomást rendezni,de fűt a radiátor még mindig.Ősztől ezidáig nagyon nem foglalkoztunk vele,mert azt mondták,hogy kapcsoljuk ki a fűtést stb. hasonló okos dolgokat tanácsolt a felszerelő cég embere,de nem értette meg hogy már rég nem fűtünk.Most ha mosogatok vagy ha fürdünk a lakásban szaunázni lehet. mit tudok csinálni? azt mondta az az okos ember hogy ez természetes,hogy a cirkó fűt,ha a meleg-vizes csapot tartósan nyitva hagyom. Nem tudom, enélkül hogyan lehetne a fürdővizet megengedni?Tényleg normális ez? Mennyivel fogyaszt többet így a készülék?
A választ előre is köszönöm!
(#) toro válasza storm28 hozzászólására (») Júl 9, 2012 /
 
Csak vigyázz a szétszereléssel!
A belső cső 60 mm (vagy 80-as) tömítésekkel csúszik egymásba. Két három év használat után állaga változik és könnyen elszakad.
A hőcserélőben a lerakódás is fennállhat, ill. a lamellák is koszosak lehetnek.
Javaslom, azért, ha kicsi az affinitásod - keress egy kollégát, aki szétszedi és csinál egy karbantartást!
(#) toro válasza latrinot hozzászólására (») Júl 9, 2012 /
 
Hát (?) nem egy jó választás volt a Beretta!
Kérdéseim:
1. Milyen típusú-, s mi volta a Junkerssel a problémád? Hány éves készülék volr?
2. Hány radiátorból áll a fűtésrendszered?
3. Mi a Beretta típusa? Esetleg használt?
Fényképezd le s tegyél fel pár képet.
(#) toro válasza storm28 hozzászólására (») Júl 9, 2012 /
 
A fütyülés több okból is származhat.
Pl. gázszelep, ventillátor, szivattyú.
(#) latrinot válasza toro hozzászólására (») Júl 9, 2012 /
 
A junkersz nem tudom milyen volt,de kb 17 éves ,gazdaságtalan volt a javítása . Szolgálati lakásban lakunk és nem mi választottuk a készüléket. A jelenlegi Beretta Junior. új készüléket szereltek fel. A lakásban 7 radiátor
van. Csatolok fényképeket is. nem merük szét szedni nehogy a szerelő azt mondja,hogy azért nincs rajta garancia ,mert hozzányúltunk.
Köszönöm a választ.
(#) toro válasza latrinot hozzászólására (») Júl 9, 2012 /
 
No, a cirkó004 lépen látható a füstgáz elvezetés.
Nem felel meg, mivel nincs meg a "3d"!
Ha jön a szerelő, mond el neki is.

A kazánt ki tudod zárni a két szeleppel. A fehér tartály alján van a szelep, mérd meg a nyomást, esetleg gépkocsi pumpával 1.0 bárra nyomd fel. Nyisd meg a fűtőköri szelepeket.

Ámbár gyanús nekem, lehet, hogy az új tágulási tartályod HMV-hez készült! Nézd meg az adattáblát. Rajt kell lennie az előfeszített nyomás értéknek, ez 0,8-1,5 bár.
(#) storm28 válasza toro hozzászólására (») Júl 9, 2012 /
 
Köszönöm-nem is merném megbirizgálniAkkor jöjjön a márkaszervizes-aki az előzmények alapján nem tul naprakész
(#) toro válasza storm28 hozzászólására (») Júl 9, 2012 / 1
 
Ok, azért említsd meg a füstgázelvezetést (is).
(#) spyware hozzászólása Júl 9, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy a gázkazán füst presszosztát hibát jelez. Előfordulhat e, hogy a ventilátor nem megfelelő fordulatszáma okozza.
Ha igen, hogyan lehetne ellenőrizni?
(#) latrinot válasza toro hozzászólására (») Júl 9, 2012 /
 
Köszönöm a segítséget,de arra a kérdésre szeretnék még választ kapni,hogy a készüléknél természetes dolog az ,hogy a radiátorok melegszenek, ha a meleg vizet engedem a csapon ,és többet fogyaszt-e a készülék ezen okból kifolyólag? A választ előre is köszönöm!
(#) toro válasza latrinot hozzászólására (») Júl 9, 2012 /
 
Sajnos Timi, a kazánod a külső esztétikai ráncfelvarrásán kívül a bitermikus hőcserélőjét nem sikerült lecserélni.
Igaz, így ára 120.000.-Ft körül mozog, s talán a legolcsóbba hazai piacon.
A radiátod azért melegszik, mert melegvíz készítés után a szivattyú "elviszi" a kazánról a meleget. Ezt ki tudod védeni, hogy az összes radiátort elzárod a fürdő kivételével és csak azt melegíti. Ámbár ez függ attól is milyen sűrűen használjátok a HMV-t.
(#) toro válasza spyware hozzászólására (») Júl 9, 2012 /
 
A ventillátorod állandó fordulaton forog. Nézd meg a kazán hőcserélő felső részét ill. a Pitot csövet kellene kitisztítanod.
Lentebb már írtam a lamellákat.
(#) latrinot válasza toro hozzászólására (») Júl 9, 2012 /
 
koszonom a valaszt,de en teljexen laikus az elejet nem nagyon ertem.a masik dolog az hogy az elozo cirko nen futotte a radiatorokat.
(#) spyware válasza toro hozzászólására (») Júl 9, 2012 /
 
Ok értem.
Részemről csak egy feltevés volt. A lényeg az, hogy kb. az első 5 percben frankón működik a kazán. Aztán egy pillanatra bevillan a "túlhevülési biztonsági termosztát leállás, lángellenőrzés rendellenesség" majd a "füst presszosztát meghibásodás" villog kb. 2 percig és utána működik tovább a kazán.
(#) tapi hozzászólása Júl 10, 2012 /
 
Sziasztok,

Nekem van egy kis problemam az Elostar 23 KW kombikazanommal.
A vizmelegito nem indul el es azt hiszem nem is tovabbit aramot a ventillatornak.
(#) toro válasza spyware hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Azért írtam, hogy lehet pitot cső és hőcserélő lamella koszolódás is.
(#) toro válasza tapi hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
A víz kapcsolód nem működik vagy az előtte lévő szűrő szennyezett.
Következő: »»   113 / 574
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem