Fórum témák
» Több friss téma |
Szia egy példát össze dobnál hogy te hogy csinálnád? Mert én eddig csak igy csináltam a kapcsolókat.
Ejnye srácok! (Szerkesztve.)
Sziasztok mi állt itt amit nem láthattam legalább privátba küldjétek el.
Szia! Mellékelem a legegyszerűbb verziót, legalább is szerintem a legegyszerűbbet.
Ez egy kicsit bonyolultabb de 4 gombot kezel .. A két "omb " makróból ki lehet venni az 1 sec es időzítést nincs szükség rá .
Sziasztok!
Flowcode-ban készítettem egy hőmérséklet kölönbség figyelő programot amit két ADC bemenettel oldottam meg. Megnéznétek, hogy esetleg van-e valami hiba benne? Mellékeltem a hozzávaló kapcsolási rajzot is. Előre is köszönöm a segítségeteket. Üdv: attis71
A szivattyú így állandóan megy.
A "ADC_1 < ADC + 16" feltétel alatt a nem ágban a "kimenet = 1" felesleges.>
Szia!
Köszi, kivettem belőle. Meg próbáltam lefordítani HEX-be, de valami még nem jó benne.
Nekem lefordult. Arra ügyelj, hogy a project mappa nevében ne legyen ékezetes magánhangzó. Próbáld meg, csinálj egy temp nevű mappát. Másold bele a homerseklet_kulonbseg.fcf fájlt. Onnan nyisd meg és fordítsd hexbe.
Szerintem a konfigurációban az oszcillátort állítsd át HS-ből XT-be. 4MHz-nél talán az jobb választás.
Másik hiba.
Logikailag hibás a második feltétel. Az első feltétel: ADC_1 > ADC + 48 A második felt.: ADC_1 < ADC + 16 Ha a második feltétel igaz akkor az első nem, ezért a második feltétel igaz ágába sohasem kerül a vezérlés.
pjg:Sikerült a lefordítás. A második feltétel állítja meg a szivattyút. Itt a hőmérséklet különbség kisebb mint bekapcsolásnál.
simpi: ADC1 potinál hol a hiba?
Értem én, hogy hiszterézis akarsz beállítani, de így nem jó.
Csak 8 bites benne minden, a teljes csomag 40bit.
A ds18b20-as hőmérőd sikerült?
Sziasztok
Ezt a switch komponens makrót hogy lehet kiváltani hagyományos elemekböl?
Bővebben: Link
Ez a legegyszerűbb.
(#1257232) így (ez 4 gombot kezel )
Köszi a választ mindkettötöknek csak nem néztétek meg a mellékletet mert annál megáll a programfutás addig amig megnyomod a gombot "Wait until high"az fc-ben a neve.
Akkor meg ez, bár annyi probléma van vele hogy az érték sose vált vissza 0-ra így.
Az amit feltettem programfutást nem akadályozza
csak a gomb ragad be a ciklusba amíg nyomod, majd elengedéskor "teszi a dolgát"
Köszönöm erre gondoltamVAN MÁÁÁSIK!
Bár ezt a megoldást nem ajánlja szerintem senki, mivel a programot megállítja!
Tudom azért mondom, hogy ez a megoldás se a gyári se amit én csináltam nem ajánlható használni, hacsak direkt ez a cél.
Nem értem mi a célod ? Azt szeretnéd ha a gomb megnyomására leállna a programod ? Akkor a legegyszerűbb ha az mclr lábat birizgálod ,
Egyébként egy pici módosítással kokozo cucca is jó
Szia,
módosítottam az észrevételeitek szerint. Esetleg így?
Értem már valamelyest, tehát logikailag így kell felépíteni a feltételes ágakat.
Köszi a segítségeteket. Üdv: attis71
És mi a 2 nulla? Ebből mit lesz?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |