Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   20 / 261
(#) kovax1 válasza editke hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Szia Editke! Melyik nagyobb város közelében van a gép? Üdv.: István
(#) editke válasza kovax1 hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Szia István! Székesfehérvár. Tudsz a közelben valakit?
(#) kovax1 válasza editke hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Sajnos nem.
(#) kovax1 válasza Gafly hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Szia Gafly! Mélységesen egyetértek a "durva" jelzővel. Elméletileg (de valószínűleg gyakorlatilag is) akár a teljes gépet újra lehetne építeni a megrendelhető alkatrészekből. Innentől én is úgy gondolom, hogy a javítás csak pénz kérdése. Egy ilyen viszonylag nagy értékű gépnek, nem tudom melyik alkatrészének kellene ahhoz tönkremennie, hogy gazdasági totálkárossá lehessen nyilvánítani. Persze ha valaki elkezdi az alkatrészeket megfelelő koncepció nélkül cserélgetni, hamar elérhető ez az összeg. Egy lelkiismeretes szerelőnek kutya kötelessége lenne, mindent megtenni azért, hogy tökéletesen megjavítsa amibe belekezdett, de legalábbis egyértelműen megmondania, hogy mi a gép hibája és mennyiért lenne javítható, vagy ha megállt a tudománya, megkérdezni még valakit. Azt viszont én is nehezen tudom elfogadni egy szerelő szájából, hogy "ezt nem lehet megjavítani". Ez helyesen úgy hangozhatna el ......ezt ÉN nem tudom megjavítani.....Bocs ha kicsit okoskodó voltam, de beleéltem magam kicsit az Editke helyzetébe, és nagyon bosszantónak találtam. Remélem sikerül találnia egy lelkiismeretes szakembert. Üdv.: István
(#) Gafly válasza kovax1 hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Velem volt már olyan, hogy mosogatógépre azt mondta a szakszervíz hogy gazdaságosan nem javítható és ha ezt a papírt bemutatom a márkaboltban akkor adnak húsz százalék ködvezményt az új gép árából...
Ebbe bele is nyugodtam és korrekt is volt a szervizes: 14 éves készülék, ami jó fél évet (kora tavasztól nyár végéig) egy fedett színben volt tárolva (és fészket rakott benne egy egércsalád). Utána még pár évet ment a készülék, csak amikor az elöregett tömítésekből elkezdett ráfolyni a víz a megrágott vezetékre, meg a folyamatosan átázott egérfészek miatt korrodált egy csomó minden akkor jöttek elő a problémák... Tulajdonképpen lett volna hozzá minden alkatrész, csak amikor én is belenéztem a készülékbe, akkor helyből mondtam hogy nem kérem a javítást (meg több lett volna mint egy új készülék).
Mondjuk a sors fintora, hogy a régi sokkal praktikusabb, könnyebben kezelhető volt...
Nos, igen. Az viszont szívás ha beépített készülék, vagy mint esetünkben gyakorlatilag ez a "konyha". Valamint szállítani sem egyszerű, nem a "beteszem a csomagtartóba és elugrok vele Pestre" kategória mint mondjuk egy mikrosütő...
(#) csubi70 hozzászólása Jún 25, 2012 /
 
Segítséget szeretnék kérni CANDY 625A géphez, ugyanis indításkor beindul a szivattyú csak 2perc múlva leáll mert nem megy bele a víz. Bemenő csövet már megnézték és ott nincs semmi dugulás.
(#) botesz válasza durdag01 hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
Foggalmam sincs hogy miért csak szivattyúzik de azt epromot mégiscsak meg kéne nézni hogy télleg van benne vagy nincs.Mert ha nincs akkor ott lesz gond.
(#) lukifer hozzászólása Jún 29, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy Elektrolux Babycare ESF 6152 típusú mosogatógépem és nem fűti fel a vizet. Az elején található ledsor -ami mutatja, hogy hol tart a az éppen futó program- fütést jelző LED izzója nem gyullad ki, csak a legelső programrészt jelző LED ( hidegöblítés) világít folyamatosan.
Hol keressem a hibát?
Válaszotokat előre is köszönöm !
(#) zolika60 válasza lukifer hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
Elsőnek a fűtőbetétet nézném meg.
(#) lukifer válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
Köszi! Meg fogom nézni. Ha a fűtőszál jó, mi a következő lépés? Mert kissé macerás kiszedni a helyéről.
Üdv!
(#) Gafly válasza lukifer hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
1.) Miért kell hozzá kiszedni?
2.) Ha nem is akar fűteni (azaz a program nem is jut el addig) akkor szerintem felesleges nézegetni a fűtőbetétet (bár egy mérést megér).
(#) lukifer válasza Gafly hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
Rendben, de akkor hol keressem a hibát?
(#) tibibalogh520 válasza lukifer hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
Szia!
Mindenképpen a gépben...

1.) Be engedi a kellő mennyiségű vizet?
2.) Elindul a mosó szivattyú?
3.) Ha elindult, az áramlás érzékelő vissza küldi a jelet a vezérlőnek?
4.) Ha visszaérkezett a jel, kellően feldolgozza-e a vezérlés?
5.) (...).
(#) oldman válasza editke hozzászólására (») Jún 30, 2012 /
 
Bátran álj neki! Kicsit macerás a nagy dögök javítása a méretük -súlyuk miatt de nem ördöngösség.
Én fel szoktam küzdeni egy asztalra és odalra fordítva aránylag hozzáférhető a bele.
További részletek a melékletben!
Sok sikert!
(#) oldman válasza oldman hozzászólására (») Jún 30, 2012 /
 
Ez az igazi!
(#) editke válasza oldman hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Köszi a biztatást ! Én nem tudom ezt a nagy gépet még a helyéről kihúzni sem,nemhogy egy asztalra feltenni.
Mellékletet végignézve megerősödött bennem, hogy nem javíthatatlan a gépem! Az én szerelőm csak az ajtó tömítésével volt elfoglalva. Ahogy látom, itt ezer más ok is lehet, ami a folyását okozhatja. Írtam levelet a BP.-i központi márkaszerviznek, izgatottan várom a reakciójukat a levelemre. Majd beszámolok a fejleményekről!
(#) dash9 hozzászólása Júl 7, 2012 /
 
Üdv! Ezt a topikot azért hoztam létre mert bedöglött a mosogatógépünk és nem lehet hozzá új vezérlő panelt kapni. Én arra gondoltam, hogy ki iktatom az automatikát és kis kapcsolókkal működtetem tovább a gépet. 1 kapcsoló ami a víz betáplálás kapcsolja. a másik mosogat a harmadik le engedi a vizet. Elvben jól hangzik de felvet némi problémát. Honnan tudom, hogy elég a víz? A víz fűtést hogy állítom be? illetve amikre még nem gondoltam. Valaki csinált már ilyet? Vagy van valami kreatív egyszerű ötlet amihez nem kell nagy szakértelem???

Válaszotokat várom és köszönöm.
(#) otto54 válasza dash9 hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Üdv!
Pontos típusa a mosogatógépnek?
Sok esetben javítani is lehet a vezérlőt!
Nem csak új panelt szoktunk berakni a nem javítható panel helyére,hanem javított használtat (bontottat).
Üdv. Ottó
(#) dash9 hozzászólása Júl 7, 2012 /
 
Üdv! A típusa : Whirlpool ADP 4520
Kerestem már rengeteg helyen de nem találtam. 1 lett volna 15 ezerért de annyit az egész gép nem ér. A vezérlőnek nem tudom, hogy mi baja van. Nem csinál semmit csak pirosan villog. ha úgy kapcsolom be, hogy nyomva tartom a start gombot és bekapcsolom a hálózati kapcsolót és 5 másodpercig nyomva tartom akkor zölden és pirosan villog ütem szerint. kb 4 piros és egy zöld villanás. utána ismétlődik. áramtalanítás után is ezt csinálja mindaddig amíg egy ugyan ilyen indítást nem csinálok rajta. a bennlévő vizet kiszivattyúzza de mást nem csinál. ha 2 liter vizet bele öntök akkor kinyomja belőle. ennyi.
(#) zolika60 válasza dash9 hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Ha a szintérzékelő nem hibás, akkor nem nagy ügy tudni mikor elég a víz. Viszont ha igen akkor javítsd meg és lehet, hogy újra működni fog.
(#) dash9 hozzászólása Júl 7, 2012 /
 
Az a baj, hogy a mágnes szelepet se nyitja ki. próbáltam már, hogy a szintérzékelőnek lehúztam a kábelét de akkor se volt reakció. Szerelő mondta, hogy vez panel csere. De azt meg nem találok.
(#) dash9 hozzászólása Júl 9, 2012 /
 
Üdv! Van egy whirlpool adp4601 típusú mosogatógépem. A hibajelenség, hogy nem csinál semmit. bekapcsolom akkor a salt feliratú gomb világít de semmire nem reagál. Ha úgy kapcsolom be, hogy nyomom a start gombot és be kapcsolom a fő kapcsolót és a startot 5 másodpercig nyomom akkor van egy folyamatos zöld villogás szünet nélkül és két egymás alatt lévő piros led villog. alsó, felső 2 másodperc szünet alsó felső 2 másodperc szünet. közben a zöld folyamatosan diszkózik. Elvileg az előlapon 2 led lyuk van a pirosnak és a zöldnek. de a panelon 3 led van. szét van szedve az előlap és így látszik a 3 ledes villogás. Viszont a poti amit a program kapcsoló forgat elég kinyúltnak tűnik.
(#) Placi84 hozzászólása Júl 9, 2012 /
 
Sziasztok!

Nekem egy Candy CSF 4595 E típusú mosogatógéppel vannak problémáim, remélem valaki tud nekem segíteni.

A probléma a következő:
Elkezdi töltetni a gépet vízzel, majd kiszivatyúzza az egészet és újra elkezdi tölteni magát vízzel, majd kiszivatyúzza. Ezt eljátsza háromszor, majd E1-es hibakóddal 30 másodpercig pittyeg, kiáll hibára. Eleinte ezt csak néha-néha csinálta a mosogatási ciklus vége felé, de most már eljutottunk odáig, hogy a mosogatást el sem kezdi.

Ugyanez a hiba miatt már zaklattam a Candy-Hoover szervízet, és ők ezt javították is gariban. Most újra előjött ez a hiba, de a gari már lejárt, pontosabban nem tudom, hogy lejárt-e, mivel garanciális javítás után a garancia ideje kitolódik, csak nem tudom mennyi idővel (majd holnap felhívom őket, aztán kiderül).
Na, a lényeg, hogy a feleségem volt sajnos csak itthon, mikor javították ezt a szörnyeteget. Én ma lekaptam a gép oldalát és kértem mutassa rá arra a kütyüre, amit kicseréltek:http://shop.euras.com/detailsseite.php?pic=5656516&&vgl=1&g7=3150936N

Ezt a kütyüt cserélték ki. Azon kívül, hogy a vízlágyítóhoz tartozik, mint valami adagoló edény, azon kívül van benne egy forgó kütyü, gondolom egy jeladó, ami alapján tudja, hogy megfelelő mennyiségű víz van a gépben. Gondolom ez a jeladó halhatott el (bár egyszerű, mint a kő... 2 vezeték).

Valaki találkozott már ilyen problémával? Esetleg tud valami tanácsot adni, merre tovább?

A válaszokat előre is köszönöm! Üdv.: Laci
(#) dash9 válasza Placi84 hozzászólására (») Júl 9, 2012 /
 
Szia! Nálam is így kezdődött a baj. Valószínűleg a keringető szivattyúd adta meg magát. (Ez hozza létre a nyomást ami a mosó propellereket forgatja.) Ha garis akkor ne bántsd de ha nem akkor én azzal kezdeném, hogy szétszedem és ki pucolom. Nálam egy szimering kopott ki benne és le folyt a sunyás víz a motor házba.
Mivel az a folyamat nem indul el a gép biztonsági rendszere le tiltja a folyamatot és ki szívatja a vizet. Ha bontod akkor pár tipp:

Nem tudom, hogy mennyire vagy szerelésben jártas de ha nem vagy akkor mindenképpen fotózz mielőtt bontasz! SOKAT SEGÍT!
A keringető a gép alján van általában. a kütyü alján a szűrőházból folyik bele a víz és egy másik csövön nyomja fel a fúvókákhoz. Az én gépemnél ebbe a részbe van a fűtő szál is. A motor kap 2 kábelt, a fűtőszál szintén kettőt és kell, hogy mennyin földelés is! Nállam 2 van.
EÍzt amúgy le tudod tesztelni!

Amikor üres a gép a propellereket beállítos úgy, hogy mind a kettő egyik fele feléd álljon a másikfele a gép hátafelé és bekapcsolod. ha a keringetés marad ki akkor a propik ugyan úgy maradnak nyomás híján. ha viszont elfordulnak akkor máshol van a bibi. utána én a fűtésre gyanakodnék. Persze az is lehet, hogy csak telement szeméttel vagy vízkővel a légcsapda. akkor azt vedd le és aránylag magas nyomáson mosd át! esetleg kevés vízkőoldót is megérdemelhet a cucc. De én inkább a keri szivire gondolok.

Remélem, hogy segítettem

Sok sikert!
DASH-9
(#) dash9 válasza Placi84 hozzászólására (») Júl 9, 2012 /
 
A link amit küldtél az a vízszint mérő (légcsapda) Vedd le a gépről és aránylag magas nyomással mosd át! esetleg egy kis vízkőoldó se árthat neki amennyiben rozsdaszínű egy része vagy az egész!!! Ha olyan tiszta mint a képen akkor nem bántsd nem valószínű, hogy ott a hiba!Esetleg a saru ami rácsúzik el lehet oxidálva és lehet, hogy kontaktos egy picit. Az eszközt levenni nagyon egyszerű! A géb pocakjában a kütyü oldalán van egy műanyag kerek izé. azt elfordítod (én esetemben balra) és a kezedben marad. ezután megfogod a kivenni akart eszközt és egy határozott mozdulattal felfelé húzva kirántod. Csak vigyázz a gumi gyűrűkre! visszatenni ugyan ez. a gyűrűket a hüvejybe a gépben és ovatosan be célzod a gyűrűk közepeit a csövecskékkel és lenyomod. Ennyi.
(#) Placi84 válasza dash9 hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Szia!
A helyzet az, hogy a víz betöltés után közvetlenül indítja a szivattyúzást. Tehát nem is próbál meg semmit sem elindítani. (Most pl. valami csoda folytán elindult a mosogatás...)
A linkelt alkatrészben látható egy kis kerék, amely (véleményem szerint) az átfolyás mérője. Na most én tegnap a vezérlő paneljéről lehúztam ennek a kütyünek a csatiját és ugyanezt a hibát generálta. Szerintem a körül lehet a bibi. Amúgy az eszköz cseréje bonyolultabb, mint ahogy leírtad, mivel bilincses csatlakozású a 3 cső, és ebből 2 oldható, de 1 sajnos nem. Maga az alkatrész tiszta.
Mindenesetre köszi a választ!

Üdv.: Laci
(#) botesz válasza Placi84 hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Az aljába a nikecel úszót nézd meg ha fennakadt akkor állandóan szivattyúzik.Amúgy van megfelelő víznyomás?Amúgy a pörgetyű egy átfolyás mérő.valószínű azért áll le mert valamiért nem ad jelet és azt hiszi a gép hogy nem kap vizet. Vagy ha ad akkor a panelig nem jut el.Multiméterrel ha rámérsz és pörgeted akkor feszt kéne mutatnia valószínű hogy ezt sajana nagyon ritkán teszi :yes:


Üdv
(#) kovszabolcs hozzászólása Júl 12, 2012 /
 
Szia Mindenkinek!

Szeretnék segítséget kérni. AEG 6+ éves mosogatógép nem mosogat rendesen. Kosártól függetlenül fehér, ujjal elkenhető lerakódás-szerű réteg marad a felületen.
Ez a "kosz" nincs a mosogatótér falán, csak az edényeken jelentkezik.
A gép burkolatát leszedve látszólag minden működik.
De az eredmény ugyan az, mindegy, hogy rövid, vagy hosszabb a program. Az is mindegy, hogy tabletta vagy külön mosogatószer kerül bele.
Minden megoldás érdekel. Köszönöm. Szabocls
(#) Placi84 válasza kovszabolcs hozzászólására (») Júl 13, 2012 /
 
Szia!

Ha tippelnem kell, akkor az a fehér réteg az só. Kóstold meg, aztán ha só, akkor a sótartály környékén kell tovább keresgélned.

Üdv.: Laci
(#) botesz válasza kovszabolcs hozzászólására (») Júl 13, 2012 /
 
Nekem akkor volt ilyenem amikor hoztak hozzám egy géprt hasonló hibával.A barom konyhasót tett a sótartályba amit nem szereta gép.Csak ott a gép belsejében is tiszta fehér volt.Esetleg meg kéne néz ni hogy hányason van az öblítőszabályzó mert ha túl magas az is okozhat ilyet.
Következő: »»   20 / 261
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem