Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   320 / 1152
(#) ptesza válasza Krisz90 hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

Nálam egy USB-tápos hangszóró szett csinálja. Ha egy külön adapterről kapja a kraftot akkor nincs ilyen probléma, de ha bedugom a PC-be akkor igen.
(#) jana hozzászólása Júl 12, 2012 /

Sziasztok!
Van egy számomra megoldatlan rejtély:
A win 7 telepítésénél minden rendben(feltelepedik rendesen),de az első "éles" induláskor kékhalál.Ekkor azt írja,hogy egy ATI dll miatt,hogy ne károsodjon a számítógép,visszaállítja az eredeti állapotot(tehát XP vissza...)
Annyit hozzátennék,hogy a videókari ATI HD radeon,1 Gb,és AGP csatolófelülettel(eredeti Sapphire. )
A win 7 upgrade advisor megfelelőnek találta a hardvert,többször is lefuttattam a progit...
Tiszta telepítéssel is ugyanez a helyzet.Lehet,hogy valamit a BIOS-ban kell beállítani,hogy jó legyen?
(ha segít valamit,az alaplap asus p4p8x típusú,a C meghajtóm 16 Gb-os,ami elvileg elég a telepítéshez)
Van valakinek ötlete a probléma megoldására?Én már lassan kezek kifogyni belőle...
(#) ekkold válasza jana hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

A win7 még támogatja az AGP-t?
(#) jana válasza ekkold hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

Hát hallod,most hogy mondod!...
Nem tudom,mindjárt utánanézek...Ha úgy van,ahogy gondoltad,szerintem sokezer embernek megkeserítette az életét a Microsoft.Azonban:az upgade editor nem talált hibát,ezért nem is gondoltam erre...
(#) Hury válasza jana hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

Pontosan milyen a videokártya? Melyik drivert telepítetted hozzá?

Jól értem, hogy XP alól indítod a Win7 telepítőt?

Tisztának nevezett telepítés, ha bootoláskor indul a win 7 telepítőd?

Ha XP alatt rendben megy a kártya, akkor a BIOSban nincs mit állítani.

A 16 GB minimum követelmény papíron. Ha hízni kezd windows a felhasználó adatai miatt, vagy a programokat is C:-re telepíted nem nagyon lesz elég, de ennek semmi köze a videokártyához.
(#) jana válasza Hury hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

A videókártya:radeon hd 4650 sapphire,AGP csatoló felülettel,1 Gb,ddr2-es rammal.(az van még a dobozára irva:dual DVI-I/TVO(ezt nem tudom mit jelent...)
Illesztőprogram csomag verzió8.93-111205a-132228E-ATI
Catalyst? verzió12.1
SzolgáltatóAMD.
2D illesztőprogram verzió6.14.10.7246
2D illesztőprogram-fájl útvonalaSystem/CurrentControlSet/Control/Video/{D0028425-7DC1-4376-97F4-FE03C26DF8DD}/0000
Direct3D Verzió6.14.10.0887
OpenGL Verzió6.14.10.11399
Catalyst? Control Center verzió2011.1205.2146.38999
AIW/VIVO WDM illesztőprogram verzió6.14.10.6238
AIW/VIVO WDM SP illesztőprogram verzió6.14.10.6238

XP alól is próbáltam már indítani;és igen,bootolással is próbáltam már indítani a telepítést.
Szerinted mennyi minimum hely kell a telepítéshez?
(#) belfi2 válasza ekkold hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

Szia!

Nem a csatoló felület határozza meg hogy támogatja e a Win7 a videokártyát, ha nem az, hogy van e hozzá megfelelő illesztőprogram.
(#) belfi2 válasza jana hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

Hali!

Nem mondom 100%.ra de pár oldalt átolvasva arra a következtetésre jutottam hogy a Win7 nem támogatja a Te videokártyádat.Bővebben: Link

Nálam 20Gb területből foglal el 17Gb a frissítések miatt.(Ki van kapcsolva a hibernálás)
(#) Hury válasza jana hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

Amit írtál, gondolom a win xp alatt driver verzió.

Itt vannak AGP-hez javítások:
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CatalystAGPHotfix.aspx de ez 12.4-es verzió.

Olvastam valahol, hogy 9.8 AGP hotfixet használtak.

Az alaplap chipset driver telepíteni kéne, mielőtt telepíted a videokártyát. Kérdés, hogy van-e. (intel 865 chipset)

Nagyon indokolja valami, hogy win7-et telepíts? 16Gb elég telepíteni, de Neked kell tudni, hogy milyen programokat akarsz használni, van amik szeretnek a C:meghajtón lenni. Virtuális memória méret, hibernálás lemezterület, GB-os tételek lehetnek.
(#) belfi2 hozzászólása Júl 12, 2012 /

Sziasztok!

Nekem is van egy kérdésem videokártya témában.Van egy DC7100 SFF üzleti célú PC.
P4 2,8GHz L2 1Mb 800MHz FSB
Szeretnék bele venni egy Geforce 8400 GS videokártyát.A problémám az hogy az X16 slot hoz az a megjegyzés van írva hogy
"PCI Express x16 graphics/reversed-layout SDVO slot"
Ez mit takar?Azt tudom hogy fordított elrendezés,de ez miben nyilvánul meg?Illetve jó e bele az említett videokártya?
(A gép valóban fordított elrendezésű.)
(#) Krisz90 válasza ptesza hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

milyen adapterbe dugtad? sima konnektorosba? úgy nem vette fel a konnektor "zaját"? mert most megpróbáltam ferrit karikákkal átfűzni a tápkábeleket a gépben, de nem jártam sikerrel..
(#) _vl_ válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

Ott van a lábjegyzetben, hogy PCI-E grafikus kártyát befogad. Azt nézd meg, hogy fizikailag passzol-e bele egy normál kártya (mondjuk pl. a hátlapon a kivágás nem low-profile-e, mert ahhoz elég nehéz lesz videókártyát venni).

A reverse-layout az SDVO-ra vonatkozik, ott azt hiszem az volt a gond az eredeti koncepcióval, hogy a nem reverse-layout SDVO kiosztás nem volt PCI-E kompatibilis, azaz az ilyen slot nem tud rendes PCI-E kártyát fogadni, csak SDVO-t. Ezért csinálták a reverse-layout verziót, hogy egy slot tudja fogadni az SDVO kártyát is, meg a PCI-E kártyákat is.
(#) Hury válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

Üdv, alaplap fénykép szerint normális slotnak tűnik.
Attól függ, hogy milyen az a kártya. Szerintem fizikai méret alapján keress kártyát. Az alacsonyabb hőtermelés-fogyasztás se utolsó szempont.
(#) Macsek71 hozzászólása Júl 12, 2012 /

Új Alaplap című újság 1995-2002 közti számai ha valakit érdekelnek jelentkezzen . (természetesen elvihető kategória)
(#) belfi2 válasza _vl_ hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

Hali!

Köszi a választ.Igen mindenféleképp félmagas profil kell legyen ,vagy ilyen szerelhető (kép).,Nem kell nagy teljesítményű,mivel nem vagyok játékfüggő azt a pár flash játékot pedig elbírja.A lényeg hogy Win7 menjen vele.A géphez való Vistás driver nem jó mert nem lehet képfrissítési frekit állítani,de erről már volt szó.
(#) belfi2 válasza Hury hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

Szia!

Köszi a választ.A fentiekben gyakorlatilag neked is válaszoltam.
Üdv belfi!
(#) ptesza válasza Krisz90 hozzászólására (») Júl 13, 2012 /

Igen egy hálozati USB adapter , olyan mint a telefontöltő. Arról jó. Az alaplapra dugva viszont átjön a zaj. Van olyan régebbi ASUS USB csatlakozós hátlapom amin lehetne építeni valami szűrőkapcsolást. A hétvégén lesz egy kis időm kipróbálom azt amit az erősítőkben szoktak. A pufferekkel párhuzamossan beteszek egy 100n- kondit. Attól illene elmúlnia , ha nem akkor megyünk az erősítős topikba.
(#) velegiistvan hozzászólása Júl 13, 2012 /

Sziasztok!

Kérem, hogyha valaki találkozott már az alábbi jelenségek egyikével, és tud valamilyen megoldást, feltétlen írjon!

Felraktam Asus p4v8xmx alaplappal rendelkező asztali gépemre win xp pro-hoz az sp3-at, és azóta sem a webkamerám audio részét, sempedig a nagyon egyszerű C media usb kártyámat. A webcamhoz kell driver, a Cmediához nem, régen gond nélkül felismerte az xp. Érdekes viszont, hogy a gép elején lévő egyik usb portra csatlakoztatva gond nélkül felismeri a windows az usb kártyát.
A webcam audio részének telepítésekor pedig az alábbi hibát jelzi a hw varázsló:
"Az eszköz illesztőprogramjának telepítőjében hiányzik egy szükséges bejegyzés. Ennek oka lehet, ha az inf a windows 95-höz, vagy későbbi változathoz készült. Forduljon a hardver szállítójához."
A vicces az, hogy a cam gyári driverére írja ezt, amit régen sp2 esetében gond nélkül felraktam.

A kamerám típusa: Microsoft life cam vx-3000.

Ha nincs megoldás a hibák orvoslására, sp3 uninstallt meg szabad csinálni?

Sp3-at elsősorban Nero miatt raktam fel, de ha jól emlékszem, Sound forge 10-nek is kellett, amit viszont napi szinten használok.

A válaszokat köszönöm.

István
(#) Krisz90 válasza ptesza hozzászólására (») Júl 13, 2012 /

köszönöm szépen, várom az eredményt!

és az a hálózati adapter nem adja át mondjuk a hűtő, mikró zaját, stb?
(#) Hury válasza velegiistvan hozzászólására (») Júl 13, 2012 /

Üdv!

Én azzal próbálkoznék, hogy újratelepítem a drivereket valami frisebb változatban.

Az http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_478/P4V8XMX/ oldalon Downloads - Utilities-ben van valami USB javítás is.
(#) sardi_hunor hozzászólása Júl 13, 2012 /

Sziasztok!

Egy olyan problemam lenne hogy: Van egy ECS AMD690GM-M2 alaplapom amin vagy egy ATI X1250 alaplapi videokartya, es a monitorom felbontasat nem tudom beallitani, mivel vagy kisebb felbontasok vagy nagyobbak vannak a beallitasban csak az nincs ami kellene. A monitor egy LG FLATRON W1948 18,5 incs es 1360x768 a felbontasa, viszont ezt nem tudom beallitani mert nem ad ilyen lehetoseget a kartya. Probaltam mar win7-en most XP-vel megy de egyiken sem tudom beallitani a szukseges felbontast. Mit tegyek?

Segitsetek legyszi!!!
(#) Hury válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 13, 2012 / 1

Ha van driver a monitorhoz, akkor telepíteni kéne. Nem írtad el a típust? Én nem találtam 1948-as típusú képernyőt.

Milyen csatlakozókkal van összekötve a videokártya és a monitor?
Sok helyen írják, hogy HDMI-vel nem megy, mert nem szabvány pixel szélesség az 1360.
(#) sardi_hunor válasza Hury hozzászólására (») Júl 13, 2012 /

Bocsi elirtam a tipust FLATRON W1946, vga kabellel van osszekotve, es telepito cd-t nem adtak hozza. 1360x768 kellene de csak 1280x768 meg 1280x940, meg aztan csak 1600x 1200 meg igy felfele. A videokartya drivere telepitve van meg minden de az optimalis felbontast nem tudom beallitani, mert a csuszkanal sajna nincs ijen felbontasi lehetoseg.
(#) velegiistvan válasza Hury hozzászólására (») Júl 13, 2012 /

Köszönöm a linket. Erre már én is gondoltam, csak még nem szántam rá magam, hogy egyenként lefrissítsem a drivereket. Csak azért írtam, hátha valaki már találkozott ezzel a problémával, és tudja a tuti megoldást.

István
(#) Hury válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 13, 2012 / 1

http://www.lg.com/hu/index.jsp W1946-t kell írni a keresőbe.

Istvánnak:
Az Asus odaláról csak az USB patchet ajánlom, bár az is valójában Microsoft eredetű.

A többi eszközhöz a megfelelő oldalon keress újabb drivert.
(#) sardi_hunor válasza Hury hozzászólására (») Júl 14, 2012 /

Szia, felleptem az oldalra de nem tudom mit keressek. keresobe beortam a monitor tipusat de nem talaltam hasznalhato dolgot. Talaltam valami drivert de egy zipp falj amiben van 3 db kis falj, de gozom sincs hogyan kellene telepiteni. Csatoltam kepet a fajlokrol.
Meg mindig nem sikerult megoldani a problemat, de szerintem kell legyen valami megoldas.

névtelen.JPG

(#) kokozo válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 14, 2012 / 1

Szia! Nem tudom próbáltad e már az alábbi képen kivenni a pipát és kipróbálni úgy is, hátha menni fog.
(#) sardi_hunor válasza kokozo hozzászólására (») Júl 14, 2012 /

Szia, hat sajna ahhoz a pipahoz nem tudok hozzanyulni mert nem engedi de eleve kivan veve a pipa a kockabol tehat ez is kilove.
(#) sardi_hunor válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 14, 2012 /

Na megprobaltam de semmi valtozas a driver frissitesre, nem latja a nevet a monitornak, a regi gepemen itt a kepernyo tulajdonsagoknal nem azt irta hogy altalanos kepernyo, hanem a monitor nevet. A driver frissites utan ugyan az az Altalanos Kepernyo maradt, es semmi nem valtozott.
Kezdek nagyon elkeseredni. 2007-es alaplap es nem tud ilyen egyszeru dolgot kezelni.
(#) sardi_hunor válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 14, 2012 /

Igen betalloztan es es atmasolta, vagy feltette nem tudom hogyan mondjam, de nem valtozott semi sajnos. Valami otlet meg valakinek?
Következő: »»   320 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem