Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Simsonnal én is voltam hasonló helyzetbe, végül nagyobb teljesítményű izzót raktam bele, azóta nem szállt el. Próbáld ki 50-60W-os izzóval, így jobban leesik a feszültség, valószínűleg gyárilag is ilyen volt benne. Ha ez nem segítene: 12V-os 8A terhelhetőségű tápegység Üdv
A probléma ott van,hogy a világitás váltóáramról megy,teljesen külön van választva az akksitöltéstől. Ha a robogó gyári állapotú,akkor található benne egy "régler" ami egy aluminium, hűtőbordaként is funkcionáló tokban elhelyezkedő elektronika. Ezt kellene első körben szemrevételezni,kimérni. Esetleges vezetékszakadás felderitése stb. Maga a szabályzó tirisztoros felépitésű,javitani nem lehet.mert nem diszkrét tokozású alkatrészekből épül fel. Én nem tennék nagyobb teljesitményű izzókat mert a tekercselés előbb-utóbb leég.
Helló! Segítségeteket kérném! Gilera runner tipusu olasz robogómban elromlott a feszszabályzó! Nem tudnátok valamilyen kapcsolási rajzot egy szabályzóról? Ebben a motorban 6csatis van... Na de mi lehet az a 6? kettő a ki +/- de akkor is bemenetnek marad 4 sárga színű vezeték. Gondoltam először hozzátok fordulok segítségért mert a boltban 16ezer ft egy ilyen újjonnan...
Hello!
Egy ledeslámpa építésében szeretnék segítséget kérni. Ez egy simson hársólámpa lenne és ehhez kéne feszültségszabályozó kapcsolás. az ingadozás AC 6-12v kb 0.45A de 1 nél nemtöbb. 5-5 led lenne 5 a lámpa 5 a féklámpa, magasfényű ledel (150ft volt azt hogy milyen nemmondták csak az árát de az bisztos hogy a nyitófesz valamivel nagyobb mint a sima ledé. Nekem elég ha a led működési tartományábann tartja a feszültséget egy kis ingadozás nemszámít (a fordulatszám változás miatt) Várom az ötleteket! Boldog karácsonyt mindenkinek!!!
Sziasztok!
Nekem olyan gondom lenne hogy egy Honda CBR600-ba kiment a fesz szabályzó.Ezt szeretném ki váltani.3 fázisú generátor van benne, és 5 kivezetéses a gyárija. Segítsetek egy vagy több kapcsolási rajzzal.Köszi a segítséget!!!
Szia!én is ilyen gongokkal küzdök!nekem egy GS 550 suzim van.Tönkre ment a feszszabályzóm és agyonverte a gyújtáselektronikámat.Kaptam egy elég hiányos "gyári"rajzot,szétszedtem a rossz fesz szabályzómat,nagy kínok közepett.Megeggyezik a rajz a suziéval,holnap ha gondolod lerajzolom pontossan,alkatrész értékel együtt,de most sajna indulnom kell dolgozni.A kissé hiányos rajzot felteszem,holnap a többit.ja persze ha még kell!Üdv,:gijo
Én mindenképp örülnék ha fel tudnád tenni a komplett rajzot
Szia!van egy kis gond,lerajzoltam az én szétmókult feszszabályzómat.De úgy veszem észre hogy pont ellentétes a gyári rajzal.Itt az enyémnél pozitivra viszi le az egyik fázist a tirirsztor.A gyári rajznál pedig negativra.Kezdek belekeveredni ezekbe a feszabályzókba,kellene valaki segitsége aki javitott,foglalkozott már ilyenekkel.Lehetséges hogy már cserélgették a motoromon és ez okozta a problémát nálam is.Ha esetleg valaki tudna segiteni az nagyon jó lenne. A diódák és a tirisztor tipus nem látszik sajna ez is kivolt öntvel műgyantával de ezt legalább szét tudtam egyben szedni,nem ugy mint a gyújtáselektronikámat.A generátor a gyári adatok szerint 200w-os igy szerintem min 16ampert birnjuk kell az alkatrészeknek.Na bocs ha esetleg hülyeségeket irtam egyenlöre ennyi.üdv.ja bocs az egyszerü rajzért.
Csövi!
Köszi a rajzot! Amúgy milyen színű vezeték volt a + illetve - kivezetés mielőtt szétszetted? arra gondolok nem rosszul volt-e bekötve.
Szevasz. Elnézted,a tirisztor ilyen bekötés mellett nem csinál semmit,mert a vele párhuzamos dióda söntöli,na meg egyébként is értelmetlen,mert a cél az akku túltöltésének megakadályozása. Maradj a gyári rajznál,bár szerintem az is csak az elvet szemlélteti. Suzukinál emlékeim szerint a három fázis tekercseinek menetszáma nem egyforma,nem mindegy,hogy a tirisztoros ág melyikre kerül.
Amit a #125867 hozzászólásában linkelt gyári rajzot az elvileg jónak tűnik?
Egy próbát megér. A biztonság kedvéért külön akkut töltenék vele nem a motor sajátjáét a próba alatt. Nehogy a gyújtáselektronika is meghibásodjon.
Szevasz.könnyen elöfordul hogy forditval rajzoltam a tirisztort ezt a rajzot a szétszedett szabályzórol csináltam.A generátorba a tekercsek száma egyforma volt.én szedtem le az elégett tekercsket.meg is tekertem,de viszont a tölést nem mértem meg rendessen elszúrtam keményen Kérdés,ha a tirisztor áttforditjuk elvileg müködöképes a kapcsolás nem?köszi a hozzásolást és a segitséget előre is
Szeva.Nem volt forditval bekötve.A pozitiv piros volt,a negativ fekete csavaros testelve,a három fázis sárga.szeva.
Az eredeti rajz elvileg működőképes,bár én mind a három fázist szabályoznám.... Na meg ez nagyon alap....
Sziasztok!Bocsi hogy eddig nem voltam,de levert az influenza.Szóval én is találtam egy rajzot, ami szerintem elég közel ál a valósághoz.Ugyanis én is szét bombáztam a cbr fesz szabályzólyát, és elég nagy a hasonlóság.Küldök képeket.
Még egy kép, az én szétszedett szabályzómról.
Na végre! Vetted a bátorságot,nem úgy mint a többiek és sikerült épségben feltárni a belsejét. Innen már könnyű a vezérlőpanel visszarajzolása. Azok a 220 ohmok a tirisztorokat vezérlik,a kék csikos dióda zener lesz,de még keress tranyót is.
Szia! Onnan tudod hogy mi van benne, mert te szedtél szét ilyet és már rajzoltál is vissza?Mert ha igen meg oszthatnád velem a rajzot, és a tapasztalataidat.Én is át küldöm ha visszarajzoltam a panelt.
Hali!
Ha van erről a típusú fesz-szabályzóról rajzod, azt szívesen venném én is. Nekem egy '92-es XT600-ba kellene...
Köszönöm!Azt hiszem használható a kapcsolás.
Ha kell megcsináltam a nyákot is eagle-ben...
Szia!
Köszi!Nem utasitom vissza az ajánlatod. De én mivel tudom azt megnyitni? Üdv Csaba
Eagle layout editor 4.11
Köszönöm szépen a nyák tervet!! Szerinted milyen típusú egyenirányítót, és tirisztort lenne érdemes használni?
Hát én mindkettőből 20A-est tettem bele, azért így terveztem a nyákot. végül így sem nagyobb mint a gyári...
Tirisztor: BT152 (ebbőlvalamelyik gyártó készít 20A-est) Dióda: 20ETS08
hali! pdf-ben nem tudnád feltenni a nyáktervet? Nincs feltelepitve nekem az Eagle, és egyébként érdekelne. Köszi!
Szia!Itt lesz a kért file.
Sziasztok Nekem kéne valami fesz szabályozó ami 12V rol 1.5 voltra szábályoz le. Én valamilyen stabil ic megoldásra gondoltam és arra volnák kiváncsi lehetséges e ez? Nemigazán állok a helyzet magaslatán ezért kérem a segitségeteket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |