Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   643 / 1274
(#) kislacikahu válasza moltam hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Hali moltam!

A sorvég tranzisztor előtt van egy 1 mikrós kondi, ha kiszárad baj van!- írd le a táp szekunder kimeneti feszültségeit a diódákon mérve...
(#) kadarist válasza moltam hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

A sortápfeszültség a 11AK20-nál 112V, a sortápfeszültséget két elkó puffereli-szűri, egy 33 µF-os és egy 10 µF-os, mindkettő 160V-os. Ha nem volt még elkócsere, akkor tedd meg!
(#) moltam válasza kadarist hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Nem 11ak20, Philips l6.2. Elkókat kicserélem.
(#) moltam válasza kislacikahu hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

C2514 9,1V, C2512 11,86V. Sortranyó C felemelve, izzó nincs rajta.

Ennél a sortáp 150V-os feszültségű. Ellenőrizd a tápegység 7505-ös pozíciószámú TO92-es tokozású tranzisztorát, mert ennek szakadása indíthatatlanságot okoz.

Ő hol van?

phll.jpg

A szekunder oldalon van és a +5S tápfeszültséget kapcsolja. Elvileg egy BC337-es típus, de más BC-t is használtak ott.

Kivettem, jó.

Na most jól értettem, hogyha mégis sikerül beindítani, akkor fokozatosan összemegy a kép sorirányban?

Ha bedugom, szaggatva jár a sorvég. 12ohm jó. Megtáplálom kívűlről az IC7100 et akkor bejön a kép és összemegy fokozatosan egy 10 mp alatt függőlegesen. Ezalatt a sortáp lemegy 70V ig, a végén villogni kezd a kép.

Ez eléggé sorkimenős-gyanús. Valamilyen extrém melegedés van ilyenkor? Olyan, mintha valami fokozatosan egyre erősebben beterhelné a tápegységet.

Igen, én is a sorkimenő menetzárlatára gyanakszom. Emlékeztet a hiba a modulos orion malomkerék-zárlatára. Nem melegszik semmi, legalábbis nem vettem eddig észre.

Hogy lehetne biztosra megállapítani a sorkimenőhibát? Csak cseretrafóval?

A sortrafó áramfelvételét kellene figyelni. Ha idővel növekszik, akkor nagyon valószínű, hogy vele van baj.

Jó, de azt multival lehetetlen, vagy nem? Talán azt meg lehetne oldani, hogy egy söntöt betenni és a róla jövő feszt gyors diódával egyenirányítani. Van egy orosz szkópcsövem, építeni kéne egy szkópot

Miért ne lehetne multival? A sortápvonalba beiktatod a multidat sorosan, árammérés állásban.

Nagyfreki nem okoz neki gondot?

A tápegység oldalán, a sortrafó és a pufferkondi között nem lehet váltakozó összetevő, ha jó a puffer.

Lehet, hogy a vízszintes eltérítő tekercs zárlatos. Nélküle a műszer stabilan 1.1mA t ír, vele pedig szaggat, el se indul.

1,1 mA? Ez egy nagyon kicsi érték. A sortekercs csatlakozóját húztad ki? Mert akkor lehet, hogy megszakítottad a sortápfeszültséget is a csatlakozó kihúzásával. De én úgy gondoltam a mérést, hogy külső táplálásos megoldással, járó sorvégfok mellett méred az áramfelvételt.

Sípolt a sorkimenő, függőleges csík volt az ernyőn. Sajnos most mennem kell, nem tudom kipróbálni külső táppal. Kösz a segítséget.

Ki mondta azt, hogy húzd ki a soreltérítő tekercset? De legalább így beszűkítettük a hibát, mert sípolnia akkor sem kellene a sortrafónak, ha nincs rajta a sortekercs. Egy 230V-os, 60W-os izzót köss a sortekercs helyére és úgy járasd. A függőleges csíknak meg kell lennie ekkor is, de ha rossz a sortrafó, akkor egy idő múlva le kell, hogy álljon a végfok a tápegység túlterhelésétől.
(#) dfafan válasza kadarist hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Nem ez egy itthon vásárolt készülék. Az a legérdekesebb hogy a tunerrel UHFen semmi probléma sincs tökéletesen keres.
(#) kérdező válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Alaposan átforrasztottam a trafó lábait, és mindent a tápegységben, de a hiba nem szűnt meg, bár ritkábban csinálja, és egy ütés hatására visszakapcsol. Ezek szerint a trafón belül lehet egy kontakthiba? Az normális, hogy az RGB modul videó tápfeszültsége 190V helyett 210 körüli?
(#) gaben62 válasza dfafan hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Ezt a tv-t Uk-ba szánták, vagyis ha nem is onnan származik, oda gyártották, abba az országba szánták.
Nagy Britanniában nincs VHF sáv használatban, csak az UHF sáv.
Olyan hiba pedig nem fordul elő, hogy keresi a sávot, de nem írja ki a VHF- tartományt.
(#) gaben62 válasza hedda hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Nem érnek semmit ezek a 100cm feletti projektoros tv.k.
Sok a baj velük, ha elromlik alkatrész sincs, nem is igazán vállalják el a szerelők,+se lehet javítani, de ha mégis akad egy szerviz, ahol van cucc hozzá, akkor 20-30ezer ft.nál kezdődik a javítás.
Sokkal jobb, többet ér egy régi crt, Trinitron Sony,még ha kisebb is a képátló.
Az nem megy tönkre, ha mégis 10-15éves korában, és akkor is megjavítható, néhány ezer ft.ból.
(#) BarnaPili válasza gaben62 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Ebben nem értünk egyet,elég jók a projis TV-k.Az tény,hogy nem olcsó a javításuk,de lássuk be kell is a felkészültség hozzá.Az esetleges szállításról nem is beszélve.
(#) dfafan válasza gaben62 hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

de egy vihar után lett a probléma előtte jó volt. Tunerre nem gyanakszom mert akkor sehol nem keresne szerintem.
(#) Danee90 hozzászólása Júl 20, 2012 /

Sziasztok!

Van egy Philips Philetta 2319/02 S típusú TV-m. Működés közben érdekes hangokat ad:
- sípol (hol nagyon élesen, hol kicsit tompábban), aztán kis időre elhallgat
- néha érdekesen "ciripel"
Nincs sokat bekapcsolva, régi már nagyon, de működés közben nagyon zavaró...
Valaki tudja esetleg, hogy mi lehet a baja? Illetőleg tudnátok valami megoldást javasolni a problémára?
Nem szeretnék rá költeni (sokat). Annyit szegényke már nem ér...
Köszönöm a válaszokat!

Üdv.: Danee90
(#) skarlik válasza Danee90 hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Szia!A sortrafó környékén valameik tekercs csinálja!Úgy lehet megnézni legjoban,hogy menetközben!Megnyomkodni a tekercseket kimutassa a hibát!
Következő: »»   643 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem