Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   644 / 1274
(#) marciart hozzászólása Júl 21, 2012 /

sziasztok

Van egy loewe Arcada 8772ZP tipusu 100HZ tv ém.A következőt csinálta működés közben halk csattanás lehetet hallani és a kép fehér lett olyan mintha a G2 fől lenne tekerve, katod feszültség meg van, ha a G2 állitom a fényerő változik, fókusz szabályozható, foglalatot szétszedtem és megtisztítottam az érintkezőit. Egy TV szerelő ismerősöm, azt mondta hogy sorkimenő, így cserélve lett a hiba nem változott.

Mi lehet még?
(#) kadarist válasza marciart hozzászólására (») Júl 21, 2012 /

Szia!
Nagyon értelmes szerelőd van. Hülyeséget mond és így egy csomó felesleges kiadásod keletkezett. Ha van fény, akkor a sorkimenő jó. Azt nézd meg, hogy a képcsőpanel kap-e vezérlést az alaplap felől és hogy a képcsőpanelen lévő TDA IC-kre valóban rámegy-e a katódtápfeszültség.
(#) marciart válasza kadarist hozzászólására (») Júl 21, 2012 /

Találtam egyszakadt 270 ohmos ellenálást az ic-k tápkörében, kicseréltem bekacsoltam és eléget, ezen a vonalon tovább mentem és a kék video ic zárlatos. A többi ic táp része rendben van. Gondolom IC-t cserélni kell viszont okkal mehetett tönkre, hogyan tovább?
(#) szerencsefa hozzászólása Júl 21, 2012 /

van 2 lcd samsung tévénk az egyiknek a képernyőjén egy kb, 5 cm-es fekete kör jelent meg,a másik nem érzékeli a távírányítót.Mi lehet a bajuk?Megcsinálják-e garanciába?Ha nem kb, mennyibe kerül megcsináltatni?
(#) kadarist válasza marciart hozzászólására (») Júl 21, 2012 /

A képcsőpanel porosodása-koszosodásán át szokott húzni a nagyfeszültség, de belső képcső-áthúzás is okozhat ilyen problémát. Ellenőrizd a tápfeszültségek nagyságát, főleg a sortápot. A rossz IC-t természetesen cserélni kell.
(#) devils78 hozzászólása Júl 21, 2012 /

Sziasztok !! Sürgös segitségre volna szükségem !A tv tipusa Thomson 52RH44E 1 percröl a másikra kikapcsolt és a stanby lámpa pirosan gyorsan villog és nem reagál semmire ha kihuzom a hálozatbol akkor foly. világit ahogy kell de a távirányitora nem reagál csak a panelon de akkor csak gyorsan villog.
(#) kadarist válasza devils78 hozzászólására (») Júl 21, 2012 /

Szia!
Milyen segítséget szeretnél? Belenéztél már? Műszered, forrasztópákád van?
(#) devils78 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 21, 2012 /

Igen megnéztem forrasztási hiba nincs átnéztem elég alaposan müszerem nincs pálkám van

Ha nincs műszered, akkor nem tudunk segíteni. Zárlatot, szakadást kellene keresni a tápegység kimenetén és a sorvégfokozat környékén.

Köszönöm a segitséget holnap beszerzek 1 müszert addig is valami közelebbi a hibárol?

Most látom, hogy ez egy projektoros tévé... Nem egyszerű eset, de a tápegységet meg lehet találni.
(#) HöTö hozzászólása Júl 21, 2012 /

Üdvözlet mindenkinek!
A problémám a következő: tudna valaki szerezni nekem egy szerviz rajzot AKAI CTSL34ET típusú televízióhoz.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Na most átnéztem mindent amit müszer nélkül meg lehetett a bekapcsoláskor 3x probál behuzni a nagyfesz utána semmi a táprol eljut az áram tehát rendesen de fogja valami a sort . Ötleted?
(#) kadarist válasza HöTö hozzászólására (») Júl 21, 2012 /

Szia!
Kattints a "This file is downloadable free of charge from the site... processing (please wait)" helyén megjelenő "Get Manual"-ra a rajz letöltéséhez. 5N11 alváz. Ha rajzot keresel egy típushoz, akkor először keresd meg a sassziszámát és majd az alapján keress rajzot.

És mit villog a LED? Vagy folyamatosan, megszakítás nélkül villog?

igen nincs hibaüzenet csak villog gyoran megállás nélkül de irtam a sorkimenö 3x behuz de utána semmi közben a led villog

Ha szünet nélkül villog, akkor nincs ötletem. Elvileg ha valami gondja akad a vezérlőnek, akkor kivillogtat egy hibakódot. Például ha négy villogás-szünet négy villogást látsz (44-es hibakód), akkor a konvergencia IC-vel van baj.
(#) nemprofi hozzászólása Júl 21, 2012 /

Üdvözlet fórumozók!
Feltennék néhány kérdést, amiből majd látni fogjátok, mennyire laikus vagyok: 1./elvileg valamely monitor sorkimenője csereszabatos-e valamely TV sorkimenőjével? 2./monitor tápja felhasználható-e TV táp gyanánt? 3./ TV képcsőpanel típusfüggő, vagy lehet cserélni más TV képcsőpaneljével? 4./Nem igazán idevágó kérdés, de mi van olyankor, ha a DVD lejátszó -három darab közűl- ugyanazzal a tápkábellel és IDE kábellel az egyik normálisan funkcionál, a másik folyamatosan villog de nem ismeri fel sem a CD, sem a DVD lemezt, a harmadik ledje folyamatosan világít de felismerés mint az előzőnél. Bekrepált az elektronika? Az eszközkezelő szerint használatban van és kifogástalan. Gombnyomásra behúzza és kiadja a lemezt, de egyéb semmi. Bocs az idétlen kérdésekért, nem volt kedvem az egész topicot végigolvasni.
(#) HöTö válasza kadarist hozzászólására (») Júl 22, 2012 /

Köszönöm a segítséget.
Megvan a rajz és az alkatrész adatlapok.
(#) kemenygolya hozzászólása Júl 22, 2012 /

Sziasztok!
Az elmúlt napokban kaptam egy Sony kv-29fx65 típusú televíziót.
Azonban nem kapcsol be.
A főpanelig viszont végig van áram.
Sajnos nem csinál semmit, biztosíték rendben van.
Tud esetleg segíteni valaki, hogy mi lehet a baja, mit kellene megnéznem?
(#) maszek0005 hozzászólása Júl 22, 2012 /

Tisztelt Uraim! Van egy Videoton C21S11- AM Plat típusú tv. Főkapcsolóval egyszer áramtalanítva volt. Azóta bekapcsoláskor a színek összevoltak keveredve. Tudomásom szerint ez lemágnesezési problémára utalhat. Ez egy buszrendszerű tv, mert bekapcsolásnál mindig lefuttat egy kis tesztet, és kiírta,hogy a bus rendben.Már 10 éve nem javítottam tv-t, ezért segítséget szeretnék kérni, a hibaelhárításhoz. Nekem a panel jobb oldalán egy R 801 pozíció számú alkatrész a gyanús. Sajnos semmilyen felíratot nem találtam rajta. Ezért szeretném a segítségüket kérni. Tisztelettel: Jani.
(#) BarnaPili válasza maszek0005 hozzászólására (») Júl 22, 2012 /

Egy PTK cserével meg tudod oldani a dolgot.Szerencsére ezt nem kötötték rá még a buszra.
István
(#) marciart válasza kadarist hozzászólására (») Júl 22, 2012 /

Köszönöm a választ! Így fogok cselekedni!
(#) maszek0005 válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, most már csak a PTK típusát kell megtudnom. Semmi felírat nincs rajta, ami alapján be tudnám azonosítani. Köszönettel: Jani
(#) kadarist válasza maszek0005 hozzászólására (») Júl 23, 2012 / 1

Szia!
Tégy bele egy ugyanolyan lábtávolságú, külső ellenállást nem igénylő újabb típust. Szerencsére itt nem kell az eredeti alkatrészt alkalmazni.
(#) HöTö hozzászólása Júl 23, 2012 /

Üdvözlet!
Van egy AKAI márkájú CTSL34ET típusú televízióm rokonom adta ide alkatrésznek, de teszek vele egy próbát, előttem már volt szervizben azzal a problémával, hogy vízszintesen összement a kép, aztán mikor a szervizben végeztek vele már bekapcsolni sem lehetett ott azt mondták, hogy olyan alkatrészt kellene benne cserélni ami nem kapható kereskedelmi forgalomban mikor megszereztem a rajzot és az alkatrészadatlapokat elkezdtem átnézni a cuccot jó pár rossz forrasztást, leégetett vezetősávot találtam meg a táptrafó egyik lába nem lett beforrasztva ezeket kijavítottam aztán, összeraktam a tévét és kipróbáltam tapasztalat: mikor bedugom a készüléket egy halk kattogást hallani ami nem az áramtalanító relé, úgy hangzik mintha a táp IC-ből (STR6656) jönne a hang. Ezután kipróbáltam, hogy a sorkimenő trafónál van-e a hiba kivettem a végtranyót és kihúztam az eltérítő tekercsek csatiját is, az eredmény ugyan az megnéztem ezt az IC-t ez kapható
de még mielőtt beruháznék egy ilyenre megkérdezném, hogy hol lehet még komolyabb rövidzár ami miatt leoldhat a táp.

Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) szuperman hozzászólása Júl 23, 2012 /

Helló mindenki!

Van egy TV -m. Annyit csinál ,ha bekapcsolom a főkapcsolót, akkor felvillan a készenlétet jelző led, aztán szép lassan elhalványul és elalszik. Valakinek van valami ötlete mi lehet a probléma?

Előre is köszi!
(#) kadarist válasza HöTö hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

Szia!
Még mielőtt beruházol, keress zárlatos alkatrészt vagy szakadást a tápegység szekunder oldalán. Ha minden tápvonal tiszta, akkor kell tovább gondolkozni.
(#) BarnaPili válasza szuperman hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

Tápegységben lévő elkók kiszáradása okozhat ilyet.A primer oldalon.
(#) szuperman válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

A primer oldalon egy db elko van, amit már cseréltem. Más baj kell legyen.
Következő: »»   644 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem