Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
sziasztok
Van egy loewe Arcada 8772ZP tipusu 100HZ tv ém.A következőt csinálta működés közben halk csattanás lehetet hallani és a kép fehér lett olyan mintha a G2 fől lenne tekerve, katod feszültség meg van, ha a G2 állitom a fényerő változik, fókusz szabályozható, foglalatot szétszedtem és megtisztítottam az érintkezőit. Egy TV szerelő ismerősöm, azt mondta hogy sorkimenő, így cserélve lett a hiba nem változott. Mi lehet még?
Szia!
Nagyon értelmes szerelőd van. Hülyeséget mond és így egy csomó felesleges kiadásod keletkezett. Ha van fény, akkor a sorkimenő jó. Azt nézd meg, hogy a képcsőpanel kap-e vezérlést az alaplap felől és hogy a képcsőpanelen lévő TDA IC-kre valóban rámegy-e a katódtápfeszültség.
Találtam egyszakadt 270 ohmos ellenálást az ic-k tápkörében, kicseréltem bekacsoltam és eléget, ezen a vonalon tovább mentem és a kék video ic zárlatos. A többi ic táp része rendben van. Gondolom IC-t cserélni kell viszont okkal mehetett tönkre, hogyan tovább?
van 2 lcd samsung tévénk az egyiknek a képernyőjén egy kb, 5 cm-es fekete kör jelent meg,a másik nem érzékeli a távírányítót.Mi lehet a bajuk?Megcsinálják-e garanciába?Ha nem kb, mennyibe kerül megcsináltatni?
A képcsőpanel porosodása-koszosodásán át szokott húzni a nagyfeszültség, de belső képcső-áthúzás is okozhat ilyen problémát. Ellenőrizd a tápfeszültségek nagyságát, főleg a sortápot. A rossz IC-t természetesen cserélni kell.
Sziasztok !! Sürgös segitségre volna szükségem !A tv tipusa Thomson 52RH44E 1 percröl a másikra kikapcsolt és a stanby lámpa pirosan gyorsan villog és nem reagál semmire ha kihuzom a hálozatbol akkor foly. világit ahogy kell de a távirányitora nem reagál csak a panelon de akkor csak gyorsan villog.
Szia!
Milyen segítséget szeretnél? Belenéztél már? Műszered, forrasztópákád van?
Igen megnéztem forrasztási hiba nincs átnéztem elég alaposan müszerem nincs pálkám van
Ha nincs műszered, akkor nem tudunk segíteni. Zárlatot, szakadást kellene keresni a tápegység kimenetén és a sorvégfokozat környékén.
Köszönöm a segitséget holnap beszerzek 1 müszert addig is valami közelebbi a hibárol?
Most látom, hogy ez egy projektoros tévé... Nem egyszerű eset, de a tápegységet meg lehet találni.
Üdvözlet mindenkinek!
A problémám a következő: tudna valaki szerezni nekem egy szerviz rajzot AKAI CTSL34ET típusú televízióhoz. Segítségeteket előre is köszönöm.
Na most átnéztem mindent amit müszer nélkül meg lehetett a bekapcsoláskor 3x probál behuzni a nagyfesz utána semmi a táprol eljut az áram tehát rendesen de fogja valami a sort . Ötleted?
Szia!
Kattints a "This file is downloadable free of charge from the site... processing (please wait)" helyén megjelenő "Get Manual"-ra a rajz letöltéséhez. 5N11 alváz. Ha rajzot keresel egy típushoz, akkor először keresd meg a sassziszámát és majd az alapján keress rajzot.
És mit villog a LED? Vagy folyamatosan, megszakítás nélkül villog?
igen nincs hibaüzenet csak villog gyoran megállás nélkül de irtam a sorkimenö 3x behuz de utána semmi közben a led villog
Ha szünet nélkül villog, akkor nincs ötletem. Elvileg ha valami gondja akad a vezérlőnek, akkor kivillogtat egy hibakódot. Például ha négy villogás-szünet négy villogást látsz (44-es hibakód), akkor a konvergencia IC-vel van baj.
Üdvözlet fórumozók!
Feltennék néhány kérdést, amiből majd látni fogjátok, mennyire laikus vagyok: 1./elvileg valamely monitor sorkimenője csereszabatos-e valamely TV sorkimenőjével? 2./monitor tápja felhasználható-e TV táp gyanánt? 3./ TV képcsőpanel típusfüggő, vagy lehet cserélni más TV képcsőpaneljével? 4./Nem igazán idevágó kérdés, de mi van olyankor, ha a DVD lejátszó -három darab közűl- ugyanazzal a tápkábellel és IDE kábellel az egyik normálisan funkcionál, a másik folyamatosan villog de nem ismeri fel sem a CD, sem a DVD lemezt, a harmadik ledje folyamatosan világít de felismerés mint az előzőnél. Bekrepált az elektronika? Az eszközkezelő szerint használatban van és kifogástalan. Gombnyomásra behúzza és kiadja a lemezt, de egyéb semmi. Bocs az idétlen kérdésekért, nem volt kedvem az egész topicot végigolvasni.
Köszönöm a segítséget.
Megvan a rajz és az alkatrész adatlapok.
Sziasztok!
Az elmúlt napokban kaptam egy Sony kv-29fx65 típusú televíziót. Azonban nem kapcsol be. A főpanelig viszont végig van áram. Sajnos nem csinál semmit, biztosíték rendben van. Tud esetleg segíteni valaki, hogy mi lehet a baja, mit kellene megnéznem?
Tisztelt Uraim! Van egy Videoton C21S11- AM Plat típusú tv. Főkapcsolóval egyszer áramtalanítva volt. Azóta bekapcsoláskor a színek összevoltak keveredve. Tudomásom szerint ez lemágnesezési problémára utalhat. Ez egy buszrendszerű tv, mert bekapcsolásnál mindig lefuttat egy kis tesztet, és kiírta,hogy a bus rendben.Már 10 éve nem javítottam tv-t, ezért segítséget szeretnék kérni, a hibaelhárításhoz. Nekem a panel jobb oldalán egy R 801 pozíció számú alkatrész a gyanús. Sajnos semmilyen felíratot nem találtam rajta. Ezért szeretném a segítségüket kérni. Tisztelettel: Jani.
Egy PTK cserével meg tudod oldani a dolgot.Szerencsére ezt nem kötötték rá még a buszra.
István
Köszönöm a választ! Így fogok cselekedni!
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, most már csak a PTK típusát kell megtudnom. Semmi felírat nincs rajta, ami alapján be tudnám azonosítani. Köszönettel: Jani
Szia!
Tégy bele egy ugyanolyan lábtávolságú, külső ellenállást nem igénylő újabb típust. Szerencsére itt nem kell az eredeti alkatrészt alkalmazni.
Üdvözlet!
Van egy AKAI márkájú CTSL34ET típusú televízióm rokonom adta ide alkatrésznek, de teszek vele egy próbát, előttem már volt szervizben azzal a problémával, hogy vízszintesen összement a kép, aztán mikor a szervizben végeztek vele már bekapcsolni sem lehetett ott azt mondták, hogy olyan alkatrészt kellene benne cserélni ami nem kapható kereskedelmi forgalomban mikor megszereztem a rajzot és az alkatrészadatlapokat elkezdtem átnézni a cuccot jó pár rossz forrasztást, leégetett vezetősávot találtam meg a táptrafó egyik lába nem lett beforrasztva ezeket kijavítottam aztán, összeraktam a tévét és kipróbáltam tapasztalat: mikor bedugom a készüléket egy halk kattogást hallani ami nem az áramtalanító relé, úgy hangzik mintha a táp IC-ből (STR6656) jönne a hang. Ezután kipróbáltam, hogy a sorkimenő trafónál van-e a hiba kivettem a végtranyót és kihúztam az eltérítő tekercsek csatiját is, az eredmény ugyan az megnéztem ezt az IC-t ez kapható de még mielőtt beruháznék egy ilyenre megkérdezném, hogy hol lehet még komolyabb rövidzár ami miatt leoldhat a táp. Segítségeteket előre is köszönöm.
Helló mindenki!
Van egy TV -m. Annyit csinál ,ha bekapcsolom a főkapcsolót, akkor felvillan a készenlétet jelző led, aztán szép lassan elhalványul és elalszik. Valakinek van valami ötlete mi lehet a probléma? Előre is köszi!
Szia!
Még mielőtt beruházol, keress zárlatos alkatrészt vagy szakadást a tápegység szekunder oldalán. Ha minden tápvonal tiszta, akkor kell tovább gondolkozni.
Tápegységben lévő elkók kiszáradása okozhat ilyet.A primer oldalon.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |