Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   919 / 1685
(#) dudassandor1 válasza solti_imre hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Igényes munka, gratulálok!
(#) solti_imre válasza Frankye hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Tudom, ezt már a múltkor is megbeszéltük! Csak ismételni tudom magam: Amíg az orvosok, ügyvédek nyelve a latin, a diplomáciáé a francia, addig az elektronikáé az angol. De ha nem így lenne, akkor is: amíg usa gyarmat vagyunk, addig ez sajnos így is marad - az "ámerikánszki" vállalkozó még WC-s néninek is csak azt veszi fel, aki hangos "I love you, I clean your ash!" felkiáltással fogadja őt!
(#) polonkaig válasza solti_imre hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Nagyon tetszetős! A fekete alapon fehér feliratok mivel készítetted?
(#) solti_imre válasza polonkaig hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Gravírozás + kitöltés
(#) yagi válasza solti_imre hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Ez valóban nagyon szép lett. Lehet tudni valamit a kapcsolásról (vagy esetleg valamelyik topicban volt már szó erről az áramkörről, csak én nem figyeltem ) egy ilyet én is szívesen építenék,de a programozásban nem vagyok otthon, sajnos.
(#) yagi hozzászólása Júl 19, 2012 / 1

Összedobtam egy apróságot. Vettem két breadboardot, ami összecsúsztatható, és ezt egy plexi keretbe helyeztem, meg raktam rá néhány banánaljzatot, meg lábakat.Így most elég stabil lett, lehet nyomogatni bele az alaktrészeket.
(#) Norberto válasza yagi hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Jól néz ki. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű!
(#) polonkaig válasza yagi hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Ötletes és nagyon szuper! Legalább nem csúszkál többé az asztalon.
(#) solti_imre válasza yagi hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

(#) skero válasza solti_imre hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Gratulálok! Nagyon szép munka.
(#) solti_imre válasza skero hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Köszönöm!
(#) geri303 hozzászólása Júl 19, 2012 /

Sziasztok!

Készítettem egy Hüllőszittert:Bővebben: Link

Csatolok pár képet.
Igen sajnos az éjjeli nyáktervezés miatt át kellett kötnöm az egyik relét, de sajna csak beültetésnél vettem észre a hibát. De szépen figyel a kollégám terráriumára.
(#) atiotezer válasza geri303 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Tetszik az elnevezés.
(#) polonkaig válasza geri303 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Nagyon jól néz ki. A tápegység kapcsolóüzemű, vagy trafósnál maradtál?
(#) Ricsi89 válasza geri303 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Egy dolog van, ami aggaszt. Túl közel vannak a hálózati és kisfeszültségű vezetősávok egymáshoz. Sokkal nagyobb távot kell tartani a kettő között érintésvédelmi és biztonsági okok miatt.
(#) geri303 válasza polonkaig hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Kapcsolóüzemű, telefon töltő
(#) geri303 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Sajna ez a relé ilyen kialakítású, nem szeretem ezt a lábkiosztást, de csak ez volt a boltban. A legközelebbi helyen is több mint 1mm távolság van.
(#) fordkapcs válasza geri303 hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Idézet:
„....több mint 1mm távolság van.”

És legalább 7,5mm kellene...
(#) Alkotó válasza fordkapcs hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Mire alapozod a 7,5mm-es távolságigényt? Van erre ajánlás, vagy szakirodalmad?
Én is keresgéltem ezzel kapcsolatban okosságokat, és semmi "hivatalosat" nem találtam. Viszont szinte egységes nézet a paneltervezők körében, hogy felületi lakkozás nélküli esetben, 100V-onként 1mm az ajánlott szigetelési távolság. Ha lakkozva is van, akkor már a lakk minőségétől és vastagságától függ, de akkor is minimum 0,5mm/100V
Hálózati feszültséget feltételezve, a javaslatod 3x több mint indokolt lenne.
(#) fordkapcs válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Elvileg van szabvány a feluleti kuszoutak méretezésére, de nem tudom belinkelni neked. (én spec. idösebb szakiktol tanultam) Sok gyári készuléken lyukakat furnak a panelba ott ahol a határon van a távolság (persze van ahol a lyukak célja nem ez).
Ha jól tudom a hálózati L-N vezetékek a nyákon egymástól min. 2 raszter, minden mástól min 3 raszter távolságra futhatnak. De ha a panel ki van vágva (2mm-es vagy szélesebb vágás) a kritikus részeken akkor az azt körbekerulö hosszal lehet számolni.
Tudom a 3 raszter kicsit tobb mint 7,5mm, de van aki így van aki pedig raszteresen dolgozik. Engem nem aggaszt a kulönbség, de utána lehet nézni a pontos értéknek
(#) 075614 hozzászólása Júl 20, 2012 /

Sziasztok, építettem ma egy egyszerű hangváltót. 2 bemenete van és 2 kimenete is van, mind a kettőhöz kacsolódik egy-egy kapcsoló.
(#) polonkaig válasza qvasz2 hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Írtam a nyák tervezés topicban ezzen kapcsolatban. Geri303 készülékénél 3mm-t kellene megtartani.
(#) Ricsi89 hozzászólása Júl 20, 2012 /

Sziasztok!
Elkészült végre a szupergép!!
Végre fél év után úgy néz ki teljesen összeállt az RC munkagépem. Igaz még nem a legszebb ,de mechanikailag már jól működik. Ezután jön még a többi dolog, de már a saját lábán jár és ez a lényeg.
Nos az egész egy gyári táv-vevő párra épül, ezen van egy épített mixer, ami keveri a két csatorna jelét, hogy meg tudja valósítani a mozgást. A motorok ablaktörlőmotorok, amiket ismét saját gyártású rc szervó elektronikán alapuló elektronika hajt meg. A szervó elektronikára van rákötve egy fetes híd, ami a motorokat táplálja, ezzel megoldva a szervó teljesítménynövelése.
A gép nem jöhetett volna létre Tom-ee fórumtárs segítsége nélkül, aki a görgőket és a gép terveit készítette az elgondolásaim alapján.
Videó működés közben.
(#) vagnerjazon válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Nekem nagyon tetszik! Esetleg elmondanád, miből csináltad a lánctalpakat? Illetve azt, hogy hogyan?
(#) Ricsi89 válasza vagnerjazon hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Hosszbordás szíjból vannak, találtam itthon 3 szíjat, ebből egyet szétvágtam és abból darabokat csavaroztam a két szíjra. A linken látszik, hogy hogyan haladtam a géppel és a szíj is látszik. Bővebben: Link
(#) polonkaig válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Nem is gondoltam volna első ránézésre, hogy ilyen erős a gép. Simán eltolta a farönköt. Gratulálok!

Köszönöm szépen a választ! Nagyon tetszik ez a megoldás. (Az a helyzet, hogy én is építek valami ehhez hasonlót(csak nem ilyen céllal), és ez az ötlet most nagyon jól jött.)
(#) Ricsi89 válasza polonkaig hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Köszi!
Én sem számítottam ekkora erőre, de már az első próbálgatások alatt kiderült, hogy erős lesz. A szíjon még kell feszíteni kicsit, és utána szuper lesz.
A motorok a nagy áttétel miatt nagyon nyomatékosak, a sebesség rovására. De egy munkagépnek nem kell gyorsnak lennie. Bár egy kicsit lehetne nagyobb a sebessége.

Még egy kérdésem lenne: a képeken nincs hosszanti borda a kerekek közepén, viszont a videón úgy látszik, hogy igen(és a videón plusz csavarok is voltak), ez azért van, mert először leugrott a talp, és ezért kellett a borda? És azok is ugyanolyan csavarok, mint a többi helyen?
(#) Ricsi89 válasza vagnerjazon hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Igen jól látod, hiába volt a kerekek szélén perem, leugrott a szíj. Próbáltam hézagolni a kerekeket, hogy pontosan egy síkban legyenek, de nem ért semmit. Ezért lett a kerekek közepén a bevágás és a plusz csavarok befelé. Így már nem ugrik le a szíj. Ugyanaz a csavar van itt is, mint a többi helyen.
Következő: »»   919 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem