Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Igényes munka, gratulálok!
Tudom, ezt már a múltkor is megbeszéltük! Csak ismételni tudom magam: Amíg az orvosok, ügyvédek nyelve a latin, a diplomáciáé a francia, addig az elektronikáé az angol. De ha nem így lenne, akkor is: amíg usa gyarmat vagyunk, addig ez sajnos így is marad - az "ámerikánszki" vállalkozó még WC-s néninek is csak azt veszi fel, aki hangos "I love you, I clean your ash!" felkiáltással fogadja őt!
Nagyon tetszetős! A fekete alapon fehér feliratok mivel készítetted?
Gravírozás + kitöltés
Ez valóban nagyon szép lett. Lehet tudni valamit a kapcsolásról (vagy esetleg valamelyik topicban volt már szó erről az áramkörről, csak én nem figyeltem ) egy ilyet én is szívesen építenék,de a programozásban nem vagyok otthon, sajnos.
Összedobtam egy apróságot. Vettem két breadboardot, ami összecsúsztatható, és ezt egy plexi keretbe helyeztem, meg raktam rá néhány banánaljzatot, meg lábakat.Így most elég stabil lett, lehet nyomogatni bele az alaktrészeket.
Jól néz ki. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű!
Ötletes és nagyon szuper! Legalább nem csúszkál többé az asztalon.
Gratulálok! Nagyon szép munka.
Köszönöm!
Sziasztok!
Készítettem egy Hüllőszittert:Bővebben: Link Csatolok pár képet. Igen sajnos az éjjeli nyáktervezés miatt át kellett kötnöm az egyik relét, de sajna csak beültetésnél vettem észre a hibát. De szépen figyel a kollégám terráriumára.
Nagyon jól néz ki. A tápegység kapcsolóüzemű, vagy trafósnál maradtál?
Egy dolog van, ami aggaszt. Túl közel vannak a hálózati és kisfeszültségű vezetősávok egymáshoz. Sokkal nagyobb távot kell tartani a kettő között érintésvédelmi és biztonsági okok miatt.
Sajna ez a relé ilyen kialakítású, nem szeretem ezt a lábkiosztást, de csak ez volt a boltban. A legközelebbi helyen is több mint 1mm távolság van.
Idézet: „....több mint 1mm távolság van.” És legalább 7,5mm kellene...
Mire alapozod a 7,5mm-es távolságigényt? Van erre ajánlás, vagy szakirodalmad?
Én is keresgéltem ezzel kapcsolatban okosságokat, és semmi "hivatalosat" nem találtam. Viszont szinte egységes nézet a paneltervezők körében, hogy felületi lakkozás nélküli esetben, 100V-onként 1mm az ajánlott szigetelési távolság. Ha lakkozva is van, akkor már a lakk minőségétől és vastagságától függ, de akkor is minimum 0,5mm/100V Hálózati feszültséget feltételezve, a javaslatod 3x több mint indokolt lenne.
Elvileg van szabvány a feluleti kuszoutak méretezésére, de nem tudom belinkelni neked. (én spec. idösebb szakiktol tanultam) Sok gyári készuléken lyukakat furnak a panelba ott ahol a határon van a távolság (persze van ahol a lyukak célja nem ez).
Ha jól tudom a hálózati L-N vezetékek a nyákon egymástól min. 2 raszter, minden mástól min 3 raszter távolságra futhatnak. De ha a panel ki van vágva (2mm-es vagy szélesebb vágás) a kritikus részeken akkor az azt körbekerulö hosszal lehet számolni. Tudom a 3 raszter kicsit tobb mint 7,5mm, de van aki így van aki pedig raszteresen dolgozik. Engem nem aggaszt a kulönbség, de utána lehet nézni a pontos értéknek
Sziasztok, építettem ma egy egyszerű hangváltót. 2 bemenete van és 2 kimenete is van, mind a kettőhöz kacsolódik egy-egy kapcsoló.
Írtam a nyák tervezés topicban ezzen kapcsolatban. Geri303 készülékénél 3mm-t kellene megtartani.
Sziasztok!
Elkészült végre a szupergép!! Végre fél év után úgy néz ki teljesen összeállt az RC munkagépem. Igaz még nem a legszebb ,de mechanikailag már jól működik. Ezután jön még a többi dolog, de már a saját lábán jár és ez a lényeg. Nos az egész egy gyári táv-vevő párra épül, ezen van egy épített mixer, ami keveri a két csatorna jelét, hogy meg tudja valósítani a mozgást. A motorok ablaktörlőmotorok, amiket ismét saját gyártású rc szervó elektronikán alapuló elektronika hajt meg. A szervó elektronikára van rákötve egy fetes híd, ami a motorokat táplálja, ezzel megoldva a szervó teljesítménynövelése. A gép nem jöhetett volna létre Tom-ee fórumtárs segítsége nélkül, aki a görgőket és a gép terveit készítette az elgondolásaim alapján. Videó működés közben.
Nekem nagyon tetszik! Esetleg elmondanád, miből csináltad a lánctalpakat? Illetve azt, hogy hogyan?
Hosszbordás szíjból vannak, találtam itthon 3 szíjat, ebből egyet szétvágtam és abból darabokat csavaroztam a két szíjra. A linken látszik, hogy hogyan haladtam a géppel és a szíj is látszik. Bővebben: Link
Nem is gondoltam volna első ránézésre, hogy ilyen erős a gép. Simán eltolta a farönköt. Gratulálok!
Köszönöm szépen a választ! Nagyon tetszik ez a megoldás. (Az a helyzet, hogy én is építek valami ehhez hasonlót(csak nem ilyen céllal), és ez az ötlet most nagyon jól jött.)
Köszi!
Én sem számítottam ekkora erőre, de már az első próbálgatások alatt kiderült, hogy erős lesz. A szíjon még kell feszíteni kicsit, és utána szuper lesz. A motorok a nagy áttétel miatt nagyon nyomatékosak, a sebesség rovására. De egy munkagépnek nem kell gyorsnak lennie. Bár egy kicsit lehetne nagyobb a sebessége.
Még egy kérdésem lenne: a képeken nincs hosszanti borda a kerekek közepén, viszont a videón úgy látszik, hogy igen(és a videón plusz csavarok is voltak), ez azért van, mert először leugrott a talp, és ezért kellett a borda? És azok is ugyanolyan csavarok, mint a többi helyen?
Igen jól látod, hiába volt a kerekek szélén perem, leugrott a szíj. Próbáltam hézagolni a kerekeket, hogy pontosan egy síkban legyenek, de nem ért semmit. Ezért lett a kerekek közepén a bevágás és a plusz csavarok befelé. Így már nem ugrik le a szíj. Ugyanaz a csavar van itt is, mint a többi helyen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |